Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 | 4 »
2017.07.17. - Bauke Mollema: fantasztikus érzés szakaszt nyerni a Touron Megannyi próbálkozást követően végre sikerült a hőn áhított szakaszgyőzelem Bauke Mollema számára. A több nagy körversenynek is kapitányként nekivágó holland kerekes ezúttal segítőként érkezett, ami lehetőséget kínált a szökésre, majd pedig a szakaszgyőzelemre is. A Trek-Segafredo csapatának kerekese természetesen nagyon elégedett volt a célba érkezést követően. „Fantasztikus érzés szakaszt nyerni a Tour de France-on – így Mollema a célban. – Nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült győznöm. Egyelőre el sem nagyon tudom hinni azt, ami történt. Rengeteget dolgoztam azért, hogy egy napon ideáig juthassak. Korábban már többször is közel jártam a sikerhez, de nem tudtam beteljesíteni az álmom. Úgy érkeztem ide, hogy mindent megteszek majd azért, hogy esélyem legyen egy szakaszgyőzelemre. Tudtam, hogy ez a nap kedvezhet nekem. Az etap elején rengeteget kellett dolgoznunk azért, hogy egyáltalán szökésbe kerülhessek. Michael Gogl és Koen De Kort dolgoztak rengeteget, nélkülük talán még a mezőny elején sem sikerült volna megragadnom. Hatalmas tempót mentünk, majd az első emelkedőn többekkel elléptem. Az utolsó harminc kilométer már nagyon fájt. Ilyen hosszú szökést még soha nem vállaltam be korábban egyedül. Fáradtam a végére, így szoros lett a befutó, de megszereztem a győzelmet, ami pályafutásom eddigi legnagyobb sikere.”

2017.07.16. - Bauke Mollema (Trek-Segafredo) pályafutása első Tour-szakaszgyőzelmét szerezte az idei viadal tizenötödik szakaszán, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.16. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour tizennegyedik szakaszát, összetettben Christopher Froome (Sky) vette vissza a sárga trikót.

2017.07.16. - Michael Matthews: ez egy fantasztikus siker számunkra Az ausztrál Michael Matthews nyerte a Tour de France tizennegyedik szakaszát, a Sunweb kerekese volt előzetesen a szakasz egyik favoritja, csapata kiváló munkát végzett, így Matthews feltette az i-re a pontot. „Számomra egy igazi valóra vált álom az, hogy győzni tudtam Rodez-ban – nyilatkozta Matthews a célba érkezést követően. – Két évvel ezelőtt egy hatalmas bukás következtében törött bordákkal versenyeztem, pedig akkor is ez volt az a nap, ami a leginkább kedvezett nekem. A csapat egész nap kiváló munkát végzett, nem engedtük a szökevényeket túlságosan messzire, bár Thomas De Gendt azért rendesen feladta a leckét, nagyon erősnek bizonyult. Nem volt a szakasznak olyan pillanata, amikor két-három csapattársam ne vett volna körül, a két évvel ezelőtti kudarc tekintetében ez egy fantasztikus eredmény számunkra.”

2017.07.15. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour de France tizennegyedik szakaszát, Fabio Aru (Astana) elvesztette a sárga trikót, újra Christopher Froome (Sky) az élen.

2017.07.15. - Warren Barguil (Team Sunweb) nyerte a Tour tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Fabio Aru (Astana) vezet.

2017.07.15. - Warren Barguil: talán ez volt a karrierem eddigi legjobb napja A hegyi összetett éllovasa Warren Barguil nyerte a Tour de France tizenharmadik szakaszát, ezzel a franciák nemzeti ünnepén hazai siker született. „Július 14-én, hazám nemzeti ünnepén szereztem meg pályafutásom első Tour szakaszgyőzelmét, ami hihetetlen boldogságot kölcsönöz – mondta a célba érkezést követően Barguil. – Talán ez volt a karrierem eddigi legjobb versenynapja, végig remek erőben éreztem magam. Tökéletesen alakult minden, Contador volt az, aki megnyitotta a hajrát, ő a belső ívet választotta az utolsó kanyarban, én viszont a külsőn próbálkoztam. Kockáztattam ezzel, de bejött, így megnyertem a szakaszt. Contador és Quintana előtt szakaszt nyerni fenomenális érzés, nem hittem volna, hogy valaha ilyen helyzetbe kerülhetek, hogy velük csatázom egy szakaszsikerért, amelyből én jövök ki győztesen.” „Nagyon nagy az öröm a csapaton belül, hogy azt követően, hogy néhány napja csak centikkel kapott ki Rigoberto Urantól most végre sikerült szakaszt nyernie Warrennek – tette hozzá Aike Visbeek a Sunweb stábjából. – Nehéz szezonon van túl Barguil, volt egy kisebb sérülése, ma azonban magabiztos volt, mindent megtett azért, hogy szakaszt nyerhessen. Nem volt könnyű dolga, de szerencsére minden összejött.”

2017.07.14. - A hegyi összetett éllovasa Warren Barguil (Team Sunweb) nyerte a Tour de France tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Fabio Aru (Astana) vezet.

2017.07.14. - A Tour de France a nézők számára 200 kerékpáros öldöklő küzdelméről szól 21 szakaszon át. Hőség, szél, eső, 2000 méter fölötti hegyek, veszélyes lejtmenetek, beugráló kutyák, útközepén legelő tehenek és egy rakás egyéb nehézség vár a három hét alatt a kerékpárosokra, akik a végsőkig kiadnak magukból mindent, miközben milliók remekül szórakoznak ugyanezen. Napi 4-6 óra 160-as átlagpulzus és 5-6000 elégetett kalória, ezt kell jól menedzselni annak, aki meg akarja kaparintani a sárga trikót. Mindez 3540 km-en át, 40-es átlaggal úgy, hogy közben a legtávolabbi kormány 5 cm-re van a tiédtől. A Tour a szervezőknek azonban nem „csak” a versenyzőkről szól. A 200 bringást és körülbelül ugyanekkora kísérőszemélyzetet körbevinni Franciaország a forgalomtól hermetikusan lezárt útjain 100 éves rutinnal nem nehéz feladat, a napi több millió út menti nézőt terelgetni és kordában tartani már annál nagyobb kihívás. A helyszínen a nézők között is verseny folyik azért, hogy a lehető legtöbbet lássanak, az útlezárások miatt komoly sakkozás megy, mikor-ki-merre menjen az autóval, hogy ne kelljen órákat baktatnia a tűző napon, hogy láthassa elhaladni a pelotont. Ebben a gigantikus forgatagban a szervezőknek újabb feladat jut, a versenyhez lehető legközelebb juttatni a VIP vendégeket. Ők nem állhatnak a dugóban, nem kerülhetnek kellemetlen helyzetekbe, nekik a lehető legszebb és legkényelmesebb módon kell megmutatni mindazt, amiről a világ legnagyobb utazó cirkusza szól. A versenyen is résztvevő francia Team Cofidis csapat vendégeiként, megnézhettük a Tour VIP-es oldalát.

2017.07.14. - Romain Bardet (AG2R La Mondiale) nyerte a Tour tizenkettedik szakaszát, összetettben Fabio Aru (Astana) vette át a sárga trikót.

2017.07.14. - Romain Bardet: mindent kiadtam magamból, maximumon mentem Romain Bardet nyerte a Tour de France tizenkettedik szakaszát a Peyragudes hegyi befutóját. Az AG2R La Mondiale versenyzője, a franciák sztárja, karrierje harmadik szakaszsikerét aratta hazája körversenyén, mellyel magabiztosan őrzi összetettbeli harmadik helyét. „Csodálatos érzés szakaszt nyerni a Francia Körversenyen, habár pályafutásom során ez már harmadszor történt meg – nyilatkozta a célba érkezést követően Romain Bardet. – Próbálkoztam a kaotikus hétvégi szakaszon is, akkor azonban nem sokkal a vége előtt utolértek. Ezúttal sokkal megfontoltabb voltam, igyekeztem kivárni, és csak a legvégén megindulni. Az utolsó pár száz méteren mindent kiadtam magamból, maximumon mentem. A Tour előtt bejártam ezt a részt, így tisztában voltam azzal, hogy mi vár rám. Igyekeztem kihasználni a lehetőséget. Sok van azonban még hátra a versenyből, úgyhogy nem szabad elbízni magam, de szeretném egy kicsit kiélvezni a jelenlegi helyzetem.”

2017.07.13. - Romain Bardet (AG2R La Mondiale) nyerte a Tour de France tizenkettedik szakaszát, Fabio Aru (Astana) az új sárga trikós.

2017.07.13. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) ötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Francia Körversenyen, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.12. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) immáron ötödször győzedelmeskedett a 2017-es Tour de France során, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.12. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) már negyedik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.12. - Lassan eldőlni látszik a pontverseny kimenetele Marcel Kittel negyedik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, ezzel 102 pontra növelve előnyét a zöld trikóért folyó harcban, egyben a legtöbb szakaszgyőzelmet számláló német kerékpárossá válva. A Quick-Step Floors csapatának versenyzője a legendás Erik Zabelt előzte meg a Tour örökranglistáján. „Csodálatos érzés egy Touron ennyi szakaszt megnyerni – mondta Kittel a célba érkezést követően. – Nem is nagyon akarom elhinni azt, hogy újra győztem, teljes mértékben elégedett vagyok. A csapat ezúttal is nagyon keményen dolgozott értem. Nem találom a szavakat, sokat jelent számomra, hogy most már én vagyok a legeredményesebb német sprinter a Tour de France-ok történelmében. Sok szakaszt nyertem már a Francia Körön, ellenben amikor elkezdtem a pályafutásomat még abban is kételkedtem, hogy egyáltalán valaha rajthoz állhatok ezen a versenyen. Az volt az elsődleges célom, hogy profi lehessek. Ötszáz méterrel a vége előtt most is egészen messze voltam még az elejétől, de sikerült egy jó helyet találnom. Daniel McLay kicsit korait nyitott, ez viszont nekem tökéletes volt, lényegében ő lett így az utolsó felvezetőm. Elkaptam a lehető legjobb pillanatot, így megszereztem a negyedik győzelmem.” „Marcel két kerékpárhosszal nyerte meg a negyedik szakaszát, nem szeretnék túlzásokba esni, de egyértelműen ő a legjobb sprintere az idei Tournak – tette hozzá Wilfried Peters sportigazgató. – Nagyon nagy hátrányból érkezett. Hihetetlen formában van.”

2017.07.11. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) már a negyedik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Tour de France során, miután magabiztosan nyerte a tizedik etapot is. Összetettben továbbra is Chris Froome (Sky) vezet.

2017.07.11. - Chris Froome a Tour de France eddigi történéseiről Kilenc szakaszt követően a címvédő Christopher Froome vezet a Francia Körverseny összetettjében mindössze tizennyolc másodperc előnnyel Fabio Aru előtt. A Sky kerékpárosa a verseny első pihenőnapján hosszasan taglalta a történteket. „Amikor defektet kaptam a kilencedik szakaszon Fabio Aru azonnal indított – mondta Froome a királyetapon történtekről a brit csapat hivatalos sajtótájékoztatóján. – A mezőnyben van azonban egy íratlan szabály, miszerint technikai probléma miatt nem támadjuk a verseny éllovasát, így a srácok visszavettek a tempóból és megvártak. Ezt követően kisodródtam egy kanyarban, ahol egy kissé összeakadtunk Aruval, akitől azonnal elnézést kértem. Richie bukását csak a célba érkezést követően láttam, szörnyű volt. Igyekeztem minél hamarabb kapcsolatba lépni vele, hálás vagyok, hogy nem esett komolyabb baja. Sokszor kockáztatunk egy-egy verseny folyamán, de amikor egy közeli barátod bukik hatalmasat, akkor egy kicsit elgondolkozol a dolgokon. A mögöttünk hagyott hétvége fáradalmait igyekeztünk kipihenni, szerencsére két könnyebb szakasszal folytatódik a verseny, ami elsődlegesen a sprintereknek kedvezhet. Jó helyzetből várom a folytatást, erős csapat áll mellettem, így azt hiszem, esélyem lehet a sárga trikó megtartására.”

2017.07.10. - Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) nyerte az idei Tour de France kilencedik szakaszát, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.10. - Rigoberto Uran: nem nagyon tudtam, hogy mi történik körülöttem A kolumbiai Rigoberto Uran pályafutása első Tour szakaszgyőzelmét szerezte, miután milliméterekkel, de megnyerte a verseny kilencedik szakaszát. Hektikus napon van túl a Francia Körverseny mezőnye, így a célba érkezést követően a kolumbiai kiválóság sem tudott túl sok mindent mondani. „Egyelőre nem nagyon tudom, hogy mi történik körülöttem, de ezek szerint tényleg én nyertem meg szakaszt – nyilatkozta hitetlenkedve a Cannondale-Drapac kerekese. – Azt hittem először, hogy csak viccelnek a srácok, amikor oda szóltak, hogy győztem. Meglep a dolog. Richie és Dan Martin hatalmasat buktak közvetlenül előttem, Martin eltörte a váltómat, így már nem tudtam használni azt. Nem volt azonban időm megállni, odahívtam a neutrál autót, de ők sem tudtak vele mit kezdeni. Most még nem nagyon tudom felfogni a történteket, annyi minden volt ezen a szakaszon. Nagyon boldog vagyok, rettenetesen nehéz volt ez a nap, örülök, hogy egyáltalán célba értem. Összetettben is nagyon jól állok, de rengeteg van még hátra az idei Francia Körversenyből.”

« 1 | 2 | 3 | 4 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések