Technikai hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Csak három napos lesz, és csak üzleti látogatóknak szól 2018-tól az Eurobike kiállítás2016.12.04. - 2016 októberében az Eurobike szervezői úgy határoztak, hogy 2018-tól kizárólag csak üzleti látogatóknak szól az Eurobike kiállítás, melynek időtartama egy felmérés eredményeképpen négy napról háromra csökken.

Dióhéjban az XT Di2 a kerékpározás élményét javító előnyeiről 2016.11.27. - Hideki Ikemoto, a Shimano termékmenedzsere ismertette, hogyan emeli a Deore XT Di2 a kerékpározást az eddigieknél is magasabb szintre.

Lehullt a lepel az Astana jövő évi szereléséről és kerékpárjairól2016.11.25. - A közismert olasz fürdővárosban Montecatini Termében mutatta be 2017-es szerelését és kerékpárjait az immáron Vincenzo Nibali nélkül felálló kazah Astana csapata.

Csak a gyártó logója változott a FDJ új, 2017-es mezén2016.11.23. - Hivatalosan is lehullt a lepel a FDJ csapatának 2017-es szereléséről, melyet immáron az olasz Alé cége készített.

Bemutatta 2017-es kerékpárját az AG2R La Mondiale csapata2016.11.17. - A francia első osztályú, azaz a World Tour csapatok között szereplő AG2R La Mondiale a 2017-es idényben szakítva a Focus márkájával Factor kerékpárokra vált. A keret legnagyobb neve Romain Bardet az Alpok egyik síparadicsomában mutatta be hivatalosan is a jövő évi bringát.

Bemutatta 2017-es mezét a Sky csapata, a Castelli lett az új gyártó2016.11.04. - Miután négy évig a Rapha biztosította a brit Sky csapata számára a ruházatot, már több mint egy éve bejelentették, hogy 2017-től az olasz Castellivel köt megállapodást a profi mezőny egyik legjobb alakulata. A minap be is mutatták az új szerelést.

Bemutatták Nibaliék 2017-es Merida csapatbringáit2016.10.27. - Az újonnan életre hívott Bahrein-Merida sora a napokban a horvátországi Porecben edzőtáborozik, ahol Vincenzo Nibali és Joaquim Rodriguez vezetésével az első nap focizgatással és kosarazással telt.

A kerékpáros sisakokba szerelhető légzsák hatszoros védelmet nyújthatna!2016.10.16. - Egy a kaliforniai Stanford Egyetemen végzett kutatás bebizonyította, hogy a felfújódó légzsákokkal szerelt kerékpáros sisakok, bukás esetén hatszor nagyobb védelmet nyújtanak a fej számára, mint a hagyományos fejvédők.

Cervelo P5X: élet az UCI szabályai nélkül!2016.10.09. - A Cervelo legújabb triatlon-specifikus kerékpárjának története valamikor 2013 elején kezdődött, amikor a kanadai gyár mérnökei adatgyűjtésbe kezdtek, számos versenyző, szerelő, mérnök és kerékpárok eladásával foglalkozó kereskedő véleményét kikérve.

Hamarosan jön a legális harmadik rendszámtábla a kerékpárszállításhoz2016.10.07. - Egy régóta húzódó gyakorlati problémára talált megoldást a nemrégiben megválasztott kerékpárügyi kormánybiztos Révész Máriusz és csapata, ez pedig nem más, mint a harmadik rendszámtábla legálissá tétele. Abban az esetben, ha az autónk hátuljára rakunk kerékpártartót és az eltakarja a rendszámot, a hatályos jogszabályok szerint a rendszámot le kell szerelnünk és a tartóhoz, vagy a kerékpárokhoz rögzíteni, hogy az jól látható legyen. Ha a vonóhorgos szállítóeszköz a fentieken túl még a kerékpárok megbízható rögzítésére is alkalmas, akkor az a közúti forgalomban használható. Ekkor a hátsó rendszámtáblát a kerékpártartóra kell áthelyezni előírásszerű helyzetben és megvilágítva. A mai napon a Grund-ban tartott sajtótájékozatón Révész bejelentette, hogy az év végétől, vagy legkésőbb a jövő év elejétől legális lesz a harmadik rendszámtábla használata, mely megkülönböztett színű lesz a normál rendszámtáblákhoz képest. A pontos összegekről és a kiváltás módjáról még nem számoltak be, de a következő hónapokban erre is sor kerül.

A Volvo bemutatta új kerékpáros és gyalogos védelmi rendszerét buszain2016.10.02. - A Volvo mindig is az élen járt a biztonságos közlekedés témakörében. Ez a cég egyik alapértéke és a vezércsillaga már 1927 óta. Azóta, amióta a Volvo alapítói kijelentették, hogy „a biztonság a tervezés alapelve, és ennek mindig így is kell maradnia”. Ma, közel kilencven évvel később, az alap célkitűzés még mindig a zéró baleset! Legújabb fejlesztésük révén arra próbálnak törekedni, hogy 2020-ig minimálisra csökkentsék a gyalogos és kerékpáros gázolások számát.

Egy tanulmány szerint 69 százalékkal csökken a fejsérülés esélye, amennyiben sisakot viselünk!2016.09.25. - Egy ausztrál felmérés adatain alapuló kutatás szerint a kerékpárosok közúti balesetben szerzett súlyos és halálos sérüléseinek kockázatát bukósisak viselésével csökkenteni lehet.

Egy radikálisan új időfutam kerékpár jelenhet meg az UCI versenyein2016.09.18. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség már jó ideje tervezi, hogy enyhít a 3:1 arányú aero csőprofil szabályozásán, mindamellett, hogy 2017-től újra tesztelni kívánják a tárcsafékeket. Mindezek eredményeképpen egy-két olyan őrült kerékpár is felütheti fejét a mezőnyben, mint például a Diamondback Andean.

Merida 2017-es elektromos kerékpár újdonságok2016.08.24. - A Meridások meggyőződése, hogy egy kerékpár teljesítménye fontosabb annál, mint hogy azt miként tudja produkálni ezért létrehoztak két külön kategóriát az e-bike kínálaton belül: teljesítmény és sport szint. A két kategória fő különbsége a motorban rejlik, melyből az erősebb kategória a Shimano legújabb E8000 STePS modelljét kapja, utóbbi pedig a kicsit visszafogottabb E6000-et. Széles választékkal megtámogatva bíznak abban, hogy mindenki megtalálja majd a számára ideális e-bike-ot.

2017-es Fulcrum kerék újdonságok2016.08.18. - „Gördülékenység, kezelhetőség, áramvonalasság, reakció képesség, kényelem.” Foglalta össze a FULCRUM. Bizony, ezt mind befolyásolja a kerék. A patinás olasz gyártó kínálatában mindenki megtalálhatja a neki való kerék szettet, minden felhasználási területre. Az elmúlt évek nagy versenyei során folyamatosan bebizonyította ez a cég, hogy fejlesztései mára már az egyik legjobb és legmegbízhatóbb kerékmárkává tették a piacon! Lássuk, milyen újdonságokat kínálnak a 2017-es évre.

2017-es Merida kerékpár újdonságok aszfaltra, pályára2016.08.16. - Előző cikkünkben már bemutattuk a MERIDA 2017-es mountain-bike kerékpár újdonságait, most következzenek az aszfaltra és pályára szánt finomságok.

2017-es Merida mountain-bike kerékpár újdonságok2016.08.10. - 2017-re még az ideinél is bővebb és izgalmasabb választékkal készül a MERIDA, mind országúti, mountain bike, városi és e-bike kategóriában. Nem egyszerű felülmúlni olyan megoldásokat, mint a szuper könnyű SCULTURA, a többszörös győztes NINETY-SIX, (hogy csak néhányat emeljünk ki a teljes palettából) de az egyes modelleken belül variálható kerékméret, választható hagyományos felni- vagy tárcsafék és a választék további bővülése olyan területeken is, ahol a MERIDA korábban nem volt még jelen, biztosan tud majd meglepetést okozni a legfanatikusabb kerékpár kedvelőknek is.

Helyszíni GALÉRIA: Bringák a tiszaújvárosi triatlon világkupán2016.07.15. - A tiszaújvárosi triatlon világkupa régóta a szakág legrangosabb hazai versenye. Megszokhattuk, hogy sok országúti versennyel ellentétben, a triatlonosoknál szinte mindenki alatt csúcsbringákat találunk. Fotósunk, Kaló Zsolt segítségével benéztünk a depóba a világkupa szombati napján. FOTÓGALÉRIA ITT

Teszteld a Venge Vias-t most hétvégén a Balaton Bike Fest-en2016.07.06. - A július 8-10. között megrendezésre kerülő Balaton Bike Fest során tesztelési lehetőség nyílik a Petar Sagan, Marcel Kittel és Szalontay Sándor által is használt szuper-aero országúti bringa, a Specialized Venge Vias tesztelésére és lesz 1 db M-es méretű Turbo Levo elektromos kerékpár is. A Vias Pro modell három méretben (52.54,56) lesz elérhető Balatonfüreden, az eseményről szóló event itt található, amely tovább vezet a jelentkezési űrlaphoz is. Akinek esetleg nem jutna Venge, az számos más, magas kategóriás Speci modellt is tesztelhet, de érdemes mielőbb jelentkezni, mert már alig maradt néhány szabad hely a tesztelésre. A Vias tesztelésére csak a helyszínen lehet jelentkezni, keressétek a Speci sátrakat a füredi Tagore-sétányon, a Széchenyi szobornál! Akinek van kedve letekerni a maratont, ők a helyszínen is nevezhetnek, a táv 105 km az ország egyik legszeb és legjobb minőségű aszfaltos pályján. További infó ITT

Full Air RCC - Szellőzés mindenek felett2016.06.22. - A családi tulajdonban lévő német CASCO cég 1989-es alapítása óta kizárólag prémium minőségű sisakok gyártására fókuszál. A vállalat filozófiája, hogy olyan termékeket állítson elő, melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják, ám a CASCO sokkal több, mint egy kivételes design-koncepció: az egyedi formavilág és exkluzív megjelenés mellett jól átgondolt fejlesztések sora teszi a céget Európa egyik vezető sisakmárkájává. A termékpalettán az egyedi kerékpár-, lovagló- és sí sisakok mellett saját fejlesztésű mágneses csatlakozású síszemüvegek, valamint fotokromatikus napszemüvegek is megtalálhatók.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések