Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Országútis hírek külföldről: Aru bajnoki mezét elsöpörte a népharag, a Trek-Segafredo tárcsafékes kerékpárokat fog használni, Copeland szerint Vincenzo Nibali esélyes lehet a Tour megnyerésére2018.01.03. - Fabio Aru bajnoki mezét pillanatok alatt elsöpörte a népharag Az olasz trikolor a kerékpársport egyik legszentebb meze, amely vizuálisan előtérbe helyezi a regnáló talján bajnokot. Fabio Aru bajnoki meze az Astana csapatánál egyértelműen megfelelt ezeknek az elvárásoknak, ellenben új kenyéradója az UAE Team Emirates nem vitt túl sok fantáziát a bajnoki mez elkészítésébe. Az újonnan bemutatott bajnoki trikó nagy felzúdulást váltott ki a rajongók körében. Giuseppe Saronni csapatvezető azzal védekezett a La Gazetta dello Sport megkeresésére, hogy ez a mez csak egy tervezet, az első verseny előtt újratervezik azt, melyen nagyobb helyet kap majd az olasz zászló, amely a vállrészre is felkerül. Ezzel ellentmond a csapat dizájnja, melybe nem nagyon illeszthető bele egy nagyobb felületű megoldás. „Az alapelvek nem változnak meg – mondta Saronni az olasz lap hasábjain. – A szponzorok érdekei révén át kell gondolnunk ezt a koncepciót. Az első megoldás egy hasonló kivitel lehet, mint Giovanni Visconti bajnoki meze anno a Movistar soránál. Szerintem a mostani is egy remek megoldás. A színek jól láthatóak, nem keverednek a szponzorok logóival. Megértem a rajongók reakcióját, de sok kitételnek meg kell tudnunk felelni manapság. Nem mondom azt, hogy feltétel nélkül fogadják el a helyzetet, de próbálják megérteni.”

Képmese: mutasd az új mezed!2018.01.02. - 2018. január 1-től már új szereződéseiket töltik azon kerékpárosok, akik a holtszezonban csapatot váltottak, így Szilveszter másnapjának reggelén ellepték az új mezben pózolós fotók a különböző közösségi média oldalakat. Ezekből válogattunk:

Országútis hírek külföldről: Mathieu Van der Poel nyerte a GP Sven Nys viadalt, alakul a Santos Tour Down Under mezőnye, a Mitchelton-Scott sora bajnoki címek reményében várja az ausztrál nyarat2018.01.02. - Mathieu Van der Poel nyerte a GP Sven Nys viadalt Hagyományosan az újév első cyclo-cross versenye a GP Sven Nys viadala, mely egyben a DVV Trofee soron következő állomása is. Az erőviszonyok cseppet sem változtak 2017-hez képest, bár a saras pálya okozott némi meglepetést a résztvevők számára. A rajtot követően Laurens Sweeck (Era-Circus) volt az első, aki próbálkozott, őt Wout Van Aert (Crelan-Charles), Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) és Toon Aerts (Telenet-Fidea) hármasa követte. Sweeck korai erődemonstrációja hamarosan a viszályára fordult, riválisai könnyű szerrel hagyták faképnél. Természetesen a verseny felénél már a jól megszokott Van Aert-Van der Poel versengést élvezhette a nagyérdemű. Az utolsó körben, amikor Van der Poel már kezdett meglépni Van Aert kockáztatott, ami bukással végződött. Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) végül közel egy perces előnnyel ért célba megszerezve így a győzelmet és tovább növelve összetettbeli előnyét. A második Wout Van Aert (Crelan-Charles), míg a harmadik Corne Van Kessel (Telenet-Fidea) lett. A hölgyeknél Katie Compton (Trek), az U23-as fiúk versenyében Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games), míg a junioroknál Loris Rouiller (Svájc) diadalmaskodott. Vas Kata Blanka és Vas Balázs szerepléséről az alábbi linken olvashatnak! http://www.velo.hu/vas-testverek-szepen-szerepeltek-az-ujev-elso-belga-cross-versenyen.html

Országútis hírek külföldről: Greg Van Avermaet újra a tavaszi klasszikusokon bizonyítana, Thibaut Pinot még most sem tudja, hogy ott lesz-e a Girón, anyagi gondokkal küzd a Murciai Körverseny 2018.01.01. - Greg Van Avermaet: ideális kórban vagyok ahhoz, hogy tavaszi klasszikusokat nyerjek A harminchárom esztendős Greg Van Avermaet úgy véli, hogy éppen ideális korban van ahhoz, hogy továbbra is meghatározó szereplője legyen a tavaszi egynaposoknak. A BMC olimpiai bajnok ikonjának ugyan már nem kell bizonyítania, hisz korábban olyan versenyeken diadalmaskodott, mint a Párizs-Roubaix, a Gent-Wevelgem, az E3 Harelbeke vagy éppen az Omloop Het Nieuwsblad, ennek ellenére komoly célokkal készül a 2018-as évre. Az előttünk álló idény egyik legfőbb célkitűzése a Flandria Körverseny megnyerése lesz. „Tizenkettedik idényemet kezdem, így tapasztalatból nincs hiány, ami fontos, hisz ez önbizalmat kölcsönöz – mondta Van Avermaet. – Ideális korban vagyok ahhoz, hogy tavaszi klasszikusokat nyerjek. Úgy vélem, hogy sokkal jobb erőben kezdem az évet, mint huszonnyolc évesen. A Flandriai Körverseny lesz az elsődleges célom, de szeretnék minimum a dobogón zárni a Strade Bianche egynaposán is. Igyekszem nyerni azokon a versenyeken, amelyeken korábban még nem sikerült, így vélhetően az Amstel Gold Race rajtvonalánál is ott leszek. Nyilvánvaló, hogy nem lesz egyszerű dolgom, de a legjobbak között vagyok, így ezzel a mentalitással készülök.”

Országútis hírek külföldről: Fernando Gaviria köré épül a Quick-Step dél-amerikai sora, Stevens kerékpárral folytatja Wout Van Aert csapata, bombaerős mezőnyben versenyeztek a Vas testvérek Diegemben2017.12.31. - Fernando Gaviria köré épül a Quick-Step Floors csapata Dél-Amerikában 2015-ben a San Luisi Körversenyen kezdődött Fernando Gaviria karrierje miután több ízben is megtréfálta a nagyobb nevű sprintereket. 2018-ban is Dél-Amerikában kezdi az idényt, a San Juani Kört követően az új kolumbiai szakaszverseny a Colombia Oro y Paz következik. Csapata a Quick-Step Floors is bízik abban, hogy folytatva az elmúlt évek hagyományait ezúttal is bővelkednek majd győzelmekben. Gaviria mellett vélhetően Maximiliano Richeze, Iljo Keisse, Rémi Cavagna, Alvaro Hodeg és Jhonatan Narvaez teszik teljessé a csapatot. „A San Juani Körverseny egy remek viadal a szezon megkezdéséhez – mondta Davide Bramati sportigazgató. – Az elmúlt években is kiváló teljesítményt nyújtottunk itt, így értelemszerűen bizakodva állunk rajthoz, szeretnénk szakaszgyőzelmekkel kezdeni az évet. Igyekeztünk a fiatalok mellé tapasztalt veteránokat tenni, Iljo Keisse és Maximiliano Richeze kettőse mindent megtesz majd azért, hogy az ifjoncok eredményesen kezdhessék a szezont.”

Országútis hírek külföldről: Sonny Colbrelli a tavaszi klasszikusokra fókuszál, az új igazolások erősebbé teszik a Bora csapatát, Damiano Caruso szerint a BMC lassan a Sky sorának nyomába ér2017.12.30. - Sonny Colbrelli nagy tavaszi klasszikust nyerne, de egy Tour szakaszgyőzelemről sem mond le 2017-ben első szezonját töltötte egy World Tour csapat színeiben Sonny Colbrelli, aki a tavaszi klasszikusok során ígéretes teljesítményt nyújtott, ennek megkoronázásaként pedig fejébe vette, hogy 2018-ban egy nagy tavaszi egynapost nyerne. „A legfőbb célom, hogy a 2018-as idényben minimum dobogóra állhassak egy nagy tavaszi klasszikuson – mondta egy a minap adott interjújában a Bahrain-Merida kerekese. – Remélem, hogy egy napon nagy versenyzővé válhatok, megpróbálom a karrierem a klasszikusok köré felépíteni. Számomra is meglepő volt, hogy az első Flandriai Körversenyemen rögtön a legjobb tíz között zártam. A klasszikusok teljes koncentrációt igényelnek, egyetlen másodpercre sem bóbiskolhatsz el, mivel az akár rögtön az esélyeid szertefoszlását eredményezheti. Heinrich Haussler lesz a legfőbb segítőm, sajnos eléggé problémás éve volt, de bízunk abban, hogy a következő idényben elkerüli a balszerencse. Az év legnagyobb csalódásaként a világbajnokságot említeném, remek formában érkeztem Norvégiába, de aztán nem sikerült komoly eredménnyel zárnom. Egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik háromhetesen indulok, de szeretnék szakaszt nyerni egy napon például a Tour de France-on.”

Országútis hírek külföldről: Dumoulin csapata is megerősítette, hogy a holland ott lesz a 2018-as Girón, Riccardo Ricco 2024-ben visszatérne, egy mezőnyszakasszal rajtol a 2019-es Tour2017.12.29. - A Sunweb csapata megerősítette, hogy Tom Dumoulin megpróbálja megvédeni Giro elsőségét Tom Dumoulin már a Giro útvonalának hivatalos prezentációján is bejelentette, hogy végleges döntést hozott a 2018-as idény legfőbb célkitűzéseit tekintve, de azokról csak december végén szeretne beszélni. Az olasz sportnapilap a La Gazetta dello Sport korábban arról cikkezett, hogy a kerekes kihagyja a Girót és minden erejével a Francia Körversenyre fókuszál. A holland De Telegraaf ellenben biztos forrásokra hivatkozva erősítette meg, hogy Dumoulin ott lesz a Giro május 4-i jeruzsálemi rajtján. Dumoulin csapata a német bejegyzésű Sunweb a minap hivatalosan is kijelentette, hogy címvédésre készülnek. A sor hivatalos prezentációja január 4-én lesz, ahol tüzetesen is alátámasztják, hogy a női csapat sztárja Coryn Rivera a klasszikusokat, Dumoulin a Girót, míg Michael Matthews a Tour de France-t helyezi a középpontba. Dumoulin esetleges Francia Körversenyen való szerepléséről csak 2018 júniusában döntenek. „Számomra minden olaszországi verseny csábító. Az útvonalat ismerve azt hiszem 2018-ban is lehet esélyem az Olasz Körversenyen – így Dumoulin még a hivatalos útvonal bemutatásakor. – Izgalmas verseny elé nézünk, ami tökéletesen feküdhet számomra.”

Országútis hírek külföldről: Fabio Aru mégis a Giro mellett döntött, Corendon-Circus néven folytatja Mathieu Van der Poel csapata, hat sor küzd a jövő évi Tour négy szabadkártyájáért2017.12.28. - Fabio Aru mégis a Giro d’Italia mellett döntött A 2018-as Olasz Körverseny hivatalos prezentációján Fabio Aru egyszer már bejelentette, hogy ott lesz hazája körversenyén, melyet később új csapata az UAE Team Emirates szponzori nyomására megkérdőjelezett, és a Tourt helyezte a középpontba. Aru Karácsony második napján adott interjút a La Gazetta dello Sport munkatársának, melyben ismét megerősítette az Olasz Körversenyen való rajthoz állását. „A Karácsonyt Tranában töltöttem a barátnőm Valentina otthonában – így a rózsaszín lap hasábjain Aru. – Hat órát tekertem 180 kilométert és 2200 méternyi szintet abszolváltam, ami kifejezetten jól esett. Természetesen az ünnepi ebédet én sem hagytam ki, ha ilyenkor nem eszünk rendesen, akkor mikor? Január 20-án utazom a Teide emelkedőjéhez, magaslati edzőtáborba. Biztos, hogy ott leszek az Abu Dhabi Körversenyen, a Tirreno-Adriatico szakaszversenyén, a Liege-Bastogne-Liege klasszikusán, na és persze a Girón. Ez már száz százalékig biztos, a versenyprogramom többi része még megbeszélés alatt van. Január 1-jén pedig bemutatom az új bajnoki trikóm, ami nagyon egyedire sikerült.”

Országútis hírek külföldről: Mathieu Van der Poel továbbra is megállíthatatlan, a Vas testvérek is ott voltak a Heusden-Zolder-i világkupán, Daniel Oss Peter Sagan miatt választotta a Bora csapatát2017.12.27. - Mathieu Van der Poel és Sanne Cant továbbra is megállíthatatlanok A belgiumi Heusden-Zolderben folytatódott a 2017/2018-as cyclo-cross világkupa sorozat. Az összetett éllovasa Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) egy kisebb betegségből felépülve állt rajthoz, ám teljesítményén ez egyáltalán nem látszott. A holland kiválóság már az első körben az élre állt, riválisai pedig végig csak a hátán nézhették. Van der Poel rajt-cél győzelmet aratva diadalmaskodott, miközben a második helyért hatalmas csata alakult a regnáló világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles) és Laurens Sweeck (Era-Circus) kettőse között. Végül a fiatal Sweeck szerezte meg a dobogó második fokát. „Nem éreztem magam túlságosan erősnek a rajtot követően, ellenben a végére csak elkaptam a ritmust – mondta a célba érkezést követően Van der Poel. – Persze egészen más taktikával versenyeztem volna, ha világbajnokság a jövő héten lenne, akkor nem kezdtem volna ilyen gyorsan. Kockáztattam és ez bejött.” A hölgyeknél sem történt meglepetés Sanne Cant (Beobank-Corendon) pályafutása századik győzelmét aratta, mellyel két fordulóval a sorozat vége előtt lényegében már meg is nyerte az összetettet. Cant mögött a regnáló amerikai bajnok Katie Compton (KFC Racing) lett a második, míg az olasz Eva Lechner (Clif Pro Team) a harmadik. „Mivel ezen a környéken élek, így nem is lehetett más a célom csakis a győzelem – így Cant a díjátadóra várva. – Nagyon boldog vagyok mivel az előző verseny nem sikerült éppen a legjobban. A közönség nagyon sok erőt adott, végig bíztattak.” A világkupa 2018. január 21-én a franciaországi Nommay-ban folytatódik.

Országútis hírek külföldről: Geraint Thomas 2018-ban visszatér a Roubaix-ra, Mathieu Van der Poel betegsége ellenére sem hagyja ki a soron következő világkupa futamot, Kruijswijk a Tourra összpontosít2017.12.26. - Geraint Thomas 2018-ban visszatér a Párizs-Roubaix-ra Azt követően, hogy a 2017-es idényben kihagyta a tavaszi klasszikusokat, jövőre egy megújult versenyprogrammal vág neki az évnek a Sky kiválósága Geraint Thomas, aki a Párizs-Roubaix mellett a Liege-Bastogne-Liege egynaposát is bevállalja. Mint arról korábban már beszámoltunk Thomas szeretne kiemelt szerepet kapni a Francia Körversenyen, attól függetlenül, hogy mi lesz a sorsa a szalbutamollal megfogott Chris Froome-nak. A megváltozott versenyprogram gyanánt ezúttal nem indul Ausztráliában, a szezont Portugáliában a Volta ao Algarve viadalán kezdi, majd kétszer is magaslati edzőtáborba vonul, melyek között a Tirreno-Adriatico lesz a kiemelt versenye. „Rengeteg komoly egyben nehéz versenyen veszek részt a Tour előtt, Algarve után indulok a Tirreno-Adriaticón, majd a Párizs-Roubaix-n és a Liege-Bastogne-Liege klasszikusain is – mondta interjújában Thomas. – Nagyon várom már, hogy visszatérhessek a Roubaix-ra, a Tour kockaköves szakasza remek ürügy arra, hogy újra harcba szállhassak az észak-poklán. Vélhetően nem leszek ebben az időszakban csúcsformában, de Gianni Moscon és Ian Stannard kettősét segítve bízom benne, hogy esélyünk lesz a győzelemre. A Roubaix-t követően jön a Liege-Bastogne-Liege, a Romandiai Körverseny, a Criterium du Dauphiné majd pedig az év csúcspontja a Tour.”

Országútis hírek külföldről: végleges a World Tour és pro-konti csapatok névsora, Michael Boogerd eltiltását követően visszatér a Roompot csapatához, Mikel Landa szeretné megvalósítani a céljait2017.12.25. - 18 World Tour és 27 pro-kontinentális csapat alkotja a 2018-as profi mezőnyt A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség hivatalosan is közzétette azon csapatok listáját, akik 2018-ban a World Tour valamint a pro-kontinentális mezőnyt alkothatják. A legmagasabb osztályban nem történt érdemi változás, lényegében ugyanaz a tizennyolc sor kapta meg a licencet, mint 2017-ben. Névváltozások persze akadtak a Cannondale-Drapac csapata EF Education First-Drapac néven folytatja, míg az Orica-Scott sorát Mitchelton-Scott néven kell keresni, de a FDJ mellé is beszállt a Groupama biztosító. World Tour csapatok: AG2R La Mondiale (francia), Astana Pro Team (kazah), Bahrain-Merida (bahreini), BMC Racing Team (amerikai), Bora-hansgrohe (német), Groupama-FDJ (francia), Lotto Soudal (belga), Mitchelton – Scott (ausztrál), Movistar Team (spanyol), Quick-Step Floors (belga), Dimension Data (dél-afrikai), EF Education First-Drapac p/b Cannondale (amerikai), Katusha Alpecin (svájci), LottoNL-Jumbo (holland), Team Sky (brit), Team Sunweb (német), Trek-Segafredo (amerikai) és UAE Team Emirates (emírségekbeli). A másodosztályban ellenben akadtak bőven új jelentkezők a spanyol Burgos-BH, a baszk Euskadi-Murias, az amerikai Hagen Bermans-Axeon, Holowesko-Citadel és Rally Cycling trió valamint a francia Vital Concept személyében hat újonnan érkező csapat is a pro-kontinentális vonalba lépett, melyet összesen huszonhét sor alkot. Pro-kontinentális sorok: Androni Giocattoli-Sidermec (olasz), Aqua Blue Sport (ír), Bardiani CSF (olasz), Burgos-BH (spanyol), Caja Rural-Seguros RGA (spanyol), CCC Sprandi Polkowice (lengyel), Cofidis, Solutions Credits (francia), Delko Marseille Provence KTM (francia), Direct Energie (francia), Euskadi Basque Country-Murias (baszk), Gazprom-Rusvelo (orosz), Hagens Berman Axeon (amerikai), Holowesko-Citadel p/b Arapahoe Resources (amerikai), Israel Cycling Academy (izraeli), Manzana Postobon Team (kolumbiai), Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini (olasz), Fortuneo-Simsec (francia), Rally Cycling (amerikai), Roompot-Nederlandse Loterij (holland), Sport Vlaanderen-Baloise (belga), Team Novo Nordisk (amerikai), UnitedHealthcare Professional Cycling Team (amerikai), Veranda's Willems-Crelan (belga), Vital Concept Cycling Club (francia), Wanty-Groupe Gobert (belga), WB Aqua Protect Veranclassic (belga) és Wilier Triestina-Selle Italia (olasz).

Országútis hírek külföldről: bemutatkozott a Vital Concept csapata, közösségi adományok által talált magának új csapatot Romain La Roux, Anna Scarponi köszönőlevele 2017.12.24. - Bemutatta mezét és végleges keretét a Vital Concept csapata Lehullt a lepel az újonnan alakult francia pro-kontinentális Vital Concept csapatának szereléséről. A Bretagne-i csapat mezéért a Noret felel, egyidejűleg bemutatták a végleges keretet valamint a kerékpárszállítót is, amely a spanyol Orbea lesz. A csapatot az egykori profi Jerome Pineau alapította, nem kisebb célokkal, minthogy 2018-ban már a Tour de France-on szerepelhessenek, három év múlva pedig szintet lépve World Tour licencet kérelmezzenek. A főszponzor a Vital Concept, amely a Fortuneo csapatát hagyta ott, legnagyobb nevük pedig a sprinter Bryan Coquard, aki szintén viharos körülmények között távozott a Direct Energie sorától. A Vital Concept kerete: Yoann Bagot (francia), Kris Boeckmans (belga), Bryan Coquard (francia), Erwann Corbel (francia), Arnaud Courteille (francia), Bert de Backer (belga), Corentin Ermenault (francia), Marc Fournier (francia), Adrien Garel (francia), Steven Lammertink (holland), Johan Le Bon (francia), Jérémy Lecroq (francia), Lorrenzo Manzin (francia), Julien Morice (francia), Justin Mottier (francia), Patrick Müller (svájci), Quentin Pacher (francia), Kévin Réza (francia), Tanguy Turgis (francia) és Jonas van Genechten (belga).

Országútis hírek külföldről: Prudhomme minél hamarabb szeretné lezárni a Froome ügyet, Lars Boom szívritmuszavara miatt kihagyja az idény rajtját, Haussler száz százalékig a kerékpározásra fókuszál2017.12.23. - Christian Prudhomme minél hamarabb szeretné lezárni a Froome ügyet A Tour de France versenyigazgatója Christian Prudhomme szeretne minél hamarabb pontot tenni Chris Froome szalbutamol ügyének végére épp azért, hogy a Francia Körversenyt ne érjék negatív kritikák. Mint ismeretes Froome a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszán akadt fenn 2000 nanogramm/milliliter szalbutamollal, ami a megengedett mennyiség kétszerese. Mivel hivatalosan ez nem doppingeset, így nem is hozták volna nyilvánosságra az ügyet azonban egy élelmes újságíró megszellőztette azt. „Nagyon szeretném, ha ez az eset minél hamarabb tisztázódna – nyilatkozta Prudhomme a francia televíziónak. – Ódzkodom attól, hogy hónapokig elhúzódjon a vizsgálat, jó lenne minél hamarabb pontot tenni a végére, hogy ne befolyásolhasson versenyeket, legfőképpen ne legyen kihatással a 2018-as Tour de France-ra. Ennek okán mihamarabbi válaszokat szeretnék a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől. A szalbutamol nem tiltott anyag, azonban ez a mennyiség hatalmas dózisnak felelt meg, amiért a korábbi esetekben rendre eltiltás járt.”

Országútis hírek külföldről: Ahmet Örken távozott az Israel Cycling Academy csapatától, edzés közben hunyt el Jason Lowndes, Armstrong szerint Chris Froome neve örökre megpecsételődött2017.12.22. - Ahmet Örken politikai nyomásra távozott az Israel Cycling Academy csapatától Sajnos nem kerüli el a kerékpársportot a politika, azt követően, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke Donald Trump Jeruzsálemet nevezte meg Izrael fővárosának számos pletyka látott napvilágot a jövő évi Giro d’Italia rajtjának biztonságát illetően. A minap még tovább tetőzött a probléma Ahmet Örken az Israel Cycling Academy csapatának egyetlen muszlim vallású kerékpárosa politikai nyomásra felbontotta szerződését a sorral. Ran Margaliot csapatvezető személyesen utazott el Törökországba Örken családjához, ám a versenyző a közel-keleti helyzet miatt kérte kontraktusa azonnali megszüntetését. „Mindannyiunk számára szívszorító az, ami történt – nyilatkozta Margaliot. – Ahmet két évre írt hozzánk alá, igyekeztünk egy sokszínű keretet összerakni, épp azért, hogy bizonyítsuk a sport minden politika felett áll.” „Nagyon köszönöm az Israel Cycling Academy csapatának azt a lehetőséget, amit számomra nyújtott – szól sajtóközleményében Örken. – Egyedülálló lehetőséget kaptam, sajnos azonban a szüleim és a testvérem szörnyű helyzetbe kerültek, ezért kellett lépnem.”

Országútis hírek külföldről: Tom Dumoulin harcba száll Giro győzelme megvédéséért, bemutatta 2018-as szerelését a LottoNL-Jumbo csapata, Thomas Pidcock Wiggins soránál folytatja2017.12.21. - Tom Dumoulin harcba száll Giro d’Italia címének megvédéséért Több holland lap is megerősítette, hogy a 2017-es Olasz Körverseny győztese Tom Dumoulin 2018-ban ismét a Giro d’Italiát veszi célba, szeretné ugyanis megvédeni elsőségét. A Sunweb csapatának versenyzője épp a minap vehette át az év sportolója díjat hazájában, melyet többek között az Olasz Kör, a világbajnokság elit időfutamának és a BinckBank Tour megnyerésének köszönhet. Dumoulin már a Giro prezentációján is bejelentette, hogy végleges döntést hozott a 2018-as idény legfőbb célkitűzéseit tekintve, de azokról csak csapata hivatalos prezentációján szeretne beszélni. Az olasz sportnapilap a La Gazetta dello Sport korábban arról cikkezett, hogy a kerekes kihagyja a Girót és minden erejével a Francia Körversenyre fókuszál. A holland De Telegraaf ellenben biztos forrásokra hivatkozva erősítette meg, hogy Dumoulin ott lesz a Giro május 4-i jeruzsálemi rajtján. „Számomra minden olaszországi verseny csábító, az útvonalat ismerve azt hiszem 2018-ban is lehet esélyem az Olasz Körversenyen – így Dumoulin még a hivatalos útvonal bemutatásakor. – Izgalmas verseny elé nézünk, ami tökéletesen feküdhet számomra.”

Országútis hírek külföldről: érdekvédelmi szakszervezetet alapíthat a női mezőny, Geraint Thomas szeretne szabad kezet kapni a Touron, Fabio Aru mégis a Francia Körversenyt választja2017.12.20. - Saját érdekvédelmi szakszervezetet alapíthat a női mezőny Nemrégiben felmérés készült a női kerékpárosok között, melynek eredménye igencsak lelombozó. A női mezőnyben tekerők nagy részének éves fizetése még az ötezer Eurót sem éri el, ráadásul ebből sokszor még vissza is kell fizetni utazásra, szállásra, felszerelésre. A mezőny körülbelül húsz százaléka még fizetést sem kap, kvázi csak hobbiból a saját költségére versenyez. A többség mindenfajta jogi áttekintés nélkül írja alá a szerződéseit, legtöbbször a csapatvezetők nyomására. A kerekesek közel fele dolgozik valamilyen civil állásban is. „2017 februárja és áprilisa között végeztük el a közvélemény-kutatást, melynek eredménye lehangoló – mondta Iris Slappender a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség korábbi tagja. – A célja annak felderítése volt, hogy szükség van-e egy a női mezőnyt képviselő érdekvédelmi szervezetre? A megkeresésekre hihetetlen mennyiségű válasz érkezett, lényegében minden egyes UCI bejegyzésű csapatnál érintett versenyző visszaküldte a kérdőíveket. A konzekvencia egyértelmű, azonnali változtatásra van szükség a női szakág fejlődése miatt.”

Országútis hírek külföldről: bemutatták a 2018-as Dubai Körverseny útvonalát, az MPCC felkérte a Sky csapatát, hogy tiltsa el Froome-ot, Miguel Angel Lopez lesz az Astana kapitánya a Girón2017.12.19. - Bemutatták a 2018-as Dubai Körverseny útvonalát A szokásokkal ellentétben egy héttel később február 6. és 10. között rendezik a kiemelt kategóriás Dubai Körversenyt, amely ezúttal is a sprintereknek kedvezhet. A minap mutatták be a viadal útvonalát és megkülönböztető trikóit. „Az elmúlt négy kiírás is megmutatta, hogy a Dubai Körverseny népszerűsége töretlen – mondta Saeed Hareb a Dubai Sporttanács főtitkára. – Taylor Phinney, Mark Cavendish és Marcel Kittel részvétele is bizonyítja, hogy egy igencsak jelentős versenyt sikerült tető alá hoznunk, amely tökéletesen illeszkedik a közel-kelet versenyprogramjába. Amikor életre hívtuk a viadalt még nagyon korlátozottak voltak az elképzeléseink, de aztán rájöttünk, hogy a televízió adta lehetőségek óriási presztízst nyújtanak az országunk számára. Példának okán ma már szinte mindenki ismeri a Hatta emelkedőjét, melyről korábban szinte senki sem tudott. Turisztikailag megkérdőjelezhetetlen a verseny szerepe. A hosszú távú céljaink között pedig egy esetleges Giro d’Italia rajt szerepel.” A 2018-as évben is öt szakaszt tartogat majd a verseny, amely ellátogat a Palm Jumeirah szigetére, az utolsó előtti napon pedig a Hatta Dam emelkedője hivatott dönteni a viadal végkimenetelét illetően.

Országútis hírek külföldről: Wout Van Aert nyerte a namuri cyclo-cross világkupa futamot, Juan Jose Lobato távozik a LottoNL-Jumbo csapatától, Simon Gerrans készen áll az új kihívásokra2017.12.18. - Wout Van Aert nyerte a namuri cyclo-cross világkupa futamot A regnáló világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles) nyerte a 2017/2018-as cyclo-cross világkupa-sorozat hatodik fordulóját a belgiumi Namurban. A sáros pálya többeket megviccelt, a kiváló szezont futó Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) is hamar áldozattá vált, amit Van Aert tökéletesen használt ki. Az ötödik kör kezdetén Van Aert előnye már tetemesnek mondható volt, végül több mint egy perccel ért hamarabb célba Toon Aerts (Telenet-Fidea) és Van der Poel kettőse előtt. Összetettben továbbra is Van der Poel áll az élen. „Kívülről talán egyszerűnek tűnt a pálya, de nagyon nem volt az – mondta Van Aert a célba érkezést követően. – Pályafutásom egyik legnehezebb versenyén vagyok túl. Végig koncentrálni kellett, még az utolsó körben sem engedhettem azt meg, hogy egy kicsit kiengedjek. Kiválóan érzem magam, az elmúlt héten egy rövid edzőtáborban vettem részt, ami úgy tűnik, hogy a lehető legjobban sült el.” A hölgyeknél hatalmas meglepetésre a mindössze húsz esztendős brit Evie Richards (Trek Factory Team) diadalmaskodott, aki ezzel pályafutása legnagyobb győzelmét aratta. Az első körökben nem nagyon volt tényező a harmincharmadik helyről rajtoló kerekes, aki körről körre jött egyre feljebb, mígnem utol nem érte az élmezőnyt. A 2016-os vb U23-as világbajnoka kiválóan versenyezve diadalmaskodott Nikki Brammeier (Borls-Dolmans) és Eva Lechner (Clif Pro) előtt. Az összetett éllovasa a belga Sanne Cant (Beobank-Corendon) nem igazán találta a ritmust végül csak a tizenkettedik helyen zárt, de mindezek ellenére megőrizte összetettbeli előnyét. A cyclo-cross világkupa december 26-án a belga Heusden-Zolderben folytatódik.

Országútis hírek külföldről: akár ki is rúghatja három versenyzőjét a LottoNL-Jumbo csapata, Brian Cookson is tudott Froome pozitív eredményéről, Peter Kennaugh számára eljött a váltás ideje2017.12.17. - Akár ki is rúghatja három versenyzőjét a LottoNL-Jumbo csapata A LottoNL-Jumbo csapata a minap azonnali hatállyal hazaküldte Girona-i edzőtáborából Juan-Jose Lobato, Antwan Tolhoek és Pascal Eenkhoorn hármasát, akiknél tiltott altatószereket találtak. Legalábbis ez volt a sajtó számára elsődlegesen kiadott közlemény. Az ügy sajnos ennél jóval bonyolultabb, ugyanis valójában az történt, hogy a trió feldobta egy kicsit az esti bulit. Stilnox és Noctamid (mindkettő altató), nikotinpor és alkohol keverékéből készítettek maguknak mixet, melynek hatására Tolhoek és Eenkhoorn teljes eufóriába került, míg Lobato azonnal ágynak dőlt, a spanyolt az elmondások szerint alig tudták felébreszteni. A három kerekest az eset után azonnal kórházba szállították. „Láttuk, hogy Lobato alszik, próbáltuk felébreszteni, de semmire sem reagált – mondta Richard Plugge csapatvezető az egyik holland napilapnak. – Mentőt hívtunk, szerencsére amire kiérkeztek addigra Juan is felébredt, így a saját lábán távozott. Eenkhoorn még aznap visszatérhetett az edzőtáborba, míg a másik két versenyzőnket éjszakára megfigyelésre benntartották. A srácok valamilyen csepegtetős egyveleget készítettek, természetesen a szabályok megszegése miatt másnap reggel mindhármukat azonnal hazaküldtük. Az összes rendelkezésre álló információt összegyűjtjük, csak ezt követően döntünk a versenyzőink jövőjéről.”

Országútis hírek külföldről: Lance Armstrong visszatér a Flandriai Körversenyre, leosztották a szerepeket a Mitchelton-Scott csapatánál, Contador és Bruyneel védője lesz Froome ügyvédje is2017.12.16. - Lance Armstrong lesz a 2018-as Flandriai Körverseny szervezőségének egyik díszvendége A nívós tavaszi klasszikus a Flandriai Körverseny egyik díszvendége lesz Lance Armstrong, aki két nappal a viadal előtt egy üzleti konferencián fog előadást tartani. 2012 októberében Lance Armstrong mind a hét Tour de France győzelmét elvették valamint élete végéig eltiltották miután bebizonyosodott, hogy pályafutása során tiltott teljesítményfokozó szereket használt. Az USADA, azaz az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége határozatában megtiltotta, hogy Armstrongot meghívják bármely nagy esemény kapcsán, amit a Colorado Classic szerevezősége az idei szezonban azzal játszott ki, hogy Armstrong napi podcastekben szerepelt. A Flandriai Körverseny szerevezőségének feje Wouter Vandenhaute ellenben szembe megy ezekkel az elvárásokkal. „Akárhogy is nézzük Lance Armstrong továbbra is egy nagy bajnok – nyilatkozta Vandenhaute. – Tavaly októberben találkoztam vele Washingtonban és úgy találtam, mint egy sértett embert, aki végre békét kötött a sorsával. Természetesen továbbra is élen kell járnunk a dopping elleni harcban, de tiszteletet kell mutatnunk az olyan bajnokok előtt, mint Laurent Jalabert, Richard Virenque, Lance Armstrong vagy éppen Jan Ullrich. A Flanders Classic cégcsoport üzleti köre bővül, ugyanis életre hívjuk a Flandriai Üzleti Akadémiát, melynek megnyitójára érkezik Armstrong, aki vélhetően nagy nyilvánosságot kölcsönöz majd az eseménynek.”

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések