Magyar hírek

« első ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ... utolsó »
2017.10.29. - Október 28-án rendezték Szlovákiában a GP Dolna Krupa C2-es cyclo-cross versenyt, ahol szép számmal képviselték hazánkat a szakág kiválóságai.

2017.10.29. - Rózsa Balázs az egyik közösségi oldalán erősítette meg, hogy 2018-ban is a luxemburgi Differdange-Losch színeiben versenyez. A sor másik magyar kerékpárosa Lovassy Krisztián ellenben távozik.

2017.10.26. - Több tucatnyi biciklis közös tekerésével adták át hivatalosan a forgalomnak az Etyeket Bicskén és Csabdin keresztül Tarjánnal összekapcsoló új kerékpárutat. A leágazásokkal együtt mintegy 40 km hosszú szakasz közel bruttó kétmilliárd forintból épült meg a Pannónia Szíve program keretében.

2017.10.23. - Budapest legszélesebb biciklisávjait ünnepelték több százan szerda este a Bartók Béla úton, ahol tavaly nyáron még tüntettek a kerékpársávért. 2006-ban vetette fel a Kerékpárosklub a sávok szükségességét, aminek a Bartók Béla út tavalyi átépítésekor kellett volna elkészülnie. A kerület és a főváros elvetett terveiben a járdák szélesítése, kerékpársávok, rakodóhelyek kialakítása tette volna élhetőbbé a 11. kerület kulturális központját. A terv visszavonása után még járdaszűkítéssel és fakivágással járó, biciklisáv nélküli útszélesítésről is szó volt. Idén ősszel a főváros felfestette a kerékpársávok első szakaszát, melyek Budapest legszélesebb biciklisávjai lettek. A szerdai „Happy Mass” felvonuláson a Kerékpárosklub mellett felszólalt a helyi Hadik Kávéház és a Szatyor Bár, valamint a Kortárs Építészeti Központ képviselője is, akik a kerékpározás gazdasági hasznáról, és a fejlesztések folytatásáról beszéltek. Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos és Riz Levente 17. kerületi polgármester, a főváros Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke is a menettel tartott.

2017.10.21. - A csütörtökön szerzett ezüstérem és a pénteki 10. hely után remekül folytatódott (és zárult) a 2017. évi pályakerékpáros Európa-Bajnokság Lovassy Krisztián számára. Mondhatni "kimaxolta" az eseményt, mindhárom számban top 10-es eredményt ért el a három nap alatt, ez kiváló eredmény a magyar pályasport számára! A mai napon a 160 körös pontversenyben állt rajthoz, ahol 10 körönként gyűjthették a részthajrákban a pontokat a bringások, a körelőny plusz 20 pontot ért, az utolsó hajrá pedig duplán "fizetett". A 40 km-es versenyen 50 km/h fölötti átlag volt, a 24 indulóból csak 19-en tudták egyáltalán befejezni. A táv felénél alakult ki az első 4 fős körelőny, melyben az addig pontokkal jól álló dán és lengyel versenyző is benne voltak, így komoly előnyre tettek szert. Lovassy a táv első felében még nem szerzett pontokat, de aztán elkezdte a gyűjtögetést. Először második lett a nyolcadik hajrán, majd a táv utolsó negyedében sikeresen szökésbe került és sikerült nekik is a körelőny. Ezt követően még a 14. részhajrát is megnyerte, amivel összesen 28-ra növelte pontjai számát, így végül a görög versenyzővel pontazonossággal végzett. Volikakis viszont több hajrában szerzett pontot, mint Lovassy, így a magyar versenyző végül a kiváló hatodik hellyel búcsúzott. Ez egyébként a legerősebb száma, áprilisban ezt világbajnoki kilencedik helyével már bizonyította. Eredmények: 1. Banaszek (lengyel) 49 pont 2. Larsen (dán) 44 3. Beyer (német) 34 4. Mueller (osztrák) 29 5. Volikakis (görög) 28 6. Lovassy (magyar) 28 Az Európa-Bajnokság vasárnap zárul, amikor Szalontai Sándorért szoríthatunk még a keirin futamban.

2017.10.20. - A tegnapi fantasztikus ezüstérme után Lovassy Krisztián ma a pályakerékpárosok egyik olimpiai számában, a négy különböző futamból álló omiumban versenyzett. A véghajrás scratch futamban 18., a tempó versenyben 10., az elimination számban 7. lett, majd a pontversenyben körelőnyt is tudott csinálni, így végül 76 ponttal a 10. helyen zárt. Az omniumot a spanyol Torres nyerte, aki a pontverseny utolsó hajrájában tudta csak a maga javára fordítani az összetett állását, amikor megnyerte az utolsó, dupla pontot érő hajrát. Krisztián számára szombat este az EB a pontversennyel zárul, melyen az áprilisi világbajnokságon 9. helyet ért el. Szalontay Sandor ma délelőtt bejutott a legjobb 24 közé a sprint számban. A selejtezőben Sanyi a 18. időt érte el, a 200 méteres mért távot 71.513 km/h-ás átlaggal teljesítette, 10.068-at repesztett. Sajnos utána már nem jutott tovább a legjobb 16 közé, az egyenes kieséses futamban kikapott litván ellenfelétől. A sprint döntőt a francia Vigier és a holland Hoogland vívta, melyből előbbi került ki győztesen, sima 2:0-val. Sanyi vasárnap még a keiring futamban is versenyez.

2017.10.19. - Talán élete legjobb futama volt! A Berlinben zajló pályakerékpáros Európa-Bajnokság férfi 60 körös scratch versenyszámában (melyen 52 km/h-ás átlagot hajtottak) ezüstérmet szerzett Lovassy Krisztián, mely a magyar pályasport eddigi egyik legjobb EB eredménye. Az áprilisi világbajnokságon a pontversenyben 9. helyet elért versenyzőnk már múlt héten is remekelt egy első kategóriás bécsi pályaversenyen, most a kontinensviadalon tökéletes versenyzéssel állhatott a dobogó második fokára. A sratch futamban a végső befutó sorrendje számít, ezt felülírja, ha valamelyik versenyző (k) körelőnyhöz jut, akkor a köztük lévő befutó sorrend a döntő. A nagyon erős sratch mezőnyben 15 körrel a rajt előtt indult meg az első komolyabb szökés, melyet Lovassy, egy norvég és egy ír bringás kezdeményezett. Később felzárkózott hozzájuk az ukrán és kb. 10 körrel később megcsinálták a körelőnyt, azaz utolérték a főmezőny végét. Közben a későbbi aranyérmes francia és a hazai pályán száguldó német is körelőnyt csináltak, így a táv második felében hatan voltak előnyben. A következő 15 kör nyugodtabban telt, majd az ukrán és az orosz szöktek meg. Őket 5 körrel a vége előtt érte utol egy kisebb csoport, benne a végig nagyon aktívan versenyző és sokat vállaló Lovassyval, aki már 17 éve dolgozik együtt edzőjével, a pálya válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával Pataki Ibolyával. Krisztián nagyon okosan helyezkedett az utolsó körökben is, a hajrát remek pozícióból kezdte és el is tudtak szakadni a többiektől a befutóig. Ez az ezüstérem a hazai pályasportnak (és kerékpársportnak is) óriási eredmény, a következő napokban pedig Lovassy még a pontversenyben és az omniumban is bizonyíthat. Az EB-t követően ő és Szalontay is a két európai pálya világkupán indulnak, fő céljuk a jövő márciusi VB. A hazai szurkolóknak jó hír, hogy 2018-ban valószínűleg többet láthatják a jelenleg Luxemburgban profiskodó "Sumit", aki a hírek szerint magyar csapatban folytatja országútis pályafutását. FOTÓGALÉRIA ITT Eredmények: 1. Daniel Garel (Franciaország) 2. Lovassy Krisztián (Magyarország) 3. Roman Gladish (Ukrajna) A pálya EB minden napjáról beszámolunk a VELO.hu honlapon.

2017.10.18. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség huszonkét fiatal versenyzőt hívott meg az idei cyclo-cross edzőtáborába köztük Fetter Eriket is.

2017.10.16. - Az éppen egy éve útjára indított BringaMánia App számos új város kerékpáros térképével és egy új funkcióval is gazdagodott, így az immár országos applikációval a fővároson kívül is egyre többen válhatnak ,,bringamániássá". A McDonald's BringaMánia program hazánkban maga nemében egyedülálló bringás navigációs alkalmazásának segítségével könnyebbé válik a kerékpáros közlekedés és a sportolás is.

2017.10.15. - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. Az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma-Balatonfüred és a Fertőd-Keszthely szakaszokon jelennek meg.

2017.10.14. - Október 12-én és 13-án rendezték a sógoroknál a GP Vienna pályaversenyt. A Ferry-Dusika Hallenstadionba már szinte haza járnak a magyar kerékpárosok. Szerencsére ezúttal is eredményesen zártak versenyzőink.

2017.10.13. - Október 12-én és 13-án rendezik a sógoroknál a GP Vienna pályaversenyt. A Ferry-Dusika Hallenstadionba már szinte haza járnak a magyar kerékpárosok. Az első napon szerencsére az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is termett babér számunkra.

2017.10.12. - A 2017-18-as kerékpáros cyclocross-szezon nyitányára, a Crossligetre - harmadik alkalommal - a főváros zöld szívében, a Városligetben kerül sor október 21-én.

2017.10.10. - Új​ ​közösségi​ ​bringa​ ​rendszert vezetnek be​ ​magyarországi lakosok​ ​számára, a Donkey ​Republic ​közösségi ​bringás ​(bike-share) ​startup szolgáltatásainak bővítésével.

2017.10.07. - Egy olasz és egy brit versenyző után a UC Monaco regionális csapata hivatalosan is bejelentette Karl Ádám leigazolását a 2018-as szezonra.

2017.10.01. - A Riczu Imre Emlékverseny idén először volt UCI 1.2-es kategóriájú, Magyar Kupa forduló és parakerékpáros országos bajnokság. Alberto Giuriato révén olasz győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű.

2017.09.29. - A Velencei-tó kerékpáros forgalmát számláló berendezést mutattak be hétfőn, Velencén. A sajtótájékoztatóval egybekötött műszerbemutatón Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a következő két évben "soha nem látott mértékű", kerékpáros turizmust érintő fejlesztés valósul meg Magyarországon: 2019 nyarára ugyanis a tervek szerint elkészülnek a Budapest-Balaton kerékpárúthoz kapcsolódó fejlesztések, így a fővárosból biciklivel is el lehet majd jutni a Balatonra.

2017.09.27. - Szeptember 24-én, vasárnap rendezték a Duo Normand 1.1-es páros időfutam versenyt, ahol a luxemburgi Jan Petelin társaságában Lovassy Krisztián is rajthoz állt.

2017.09.25. - Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre Törökbálint városában a Riczu Imre Emlékverseny 2017. szeptember 30-án.

2017.09.23. - A junior fiúk és az elit nők mezőnyversenyeivel folytatódott a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság.

« első ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések