Külföldi hírek

« első ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ... utolsó »
2017.10.16. - Török Kör: Edward Theuns sikere az utolsó szakaszon, Diego Ulissi nyerte az összetettet A szokásoknak megfelelően Isztambulban záródott a 2017-es Török Körverseny, amely a problémái egész sorra ellenére is kiváló hetet zárhat. Az utolsó 143,7 kilométeres szakasz kérdése az volt, hogy Sam Bennett (Bora-hansgrohe) megszerzi-e ötödik etapgyőzelmét. A célegyenes néhány száz méteres emelkedője minden esélyt meg is adott erre, azonban Bennett túlvállalta magát és az utolsó előtti kanyarban elesett. A szakaszt így Edward Theuns (Trek-Segafredo) nyerte Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) és Francesco Gavazzi (Androni-Sidermac) előtt. „Meglepett, hogy Bennett megpróbált előzni azon a szűk helyen, el is esett – nyilatkozta a célba érkezést követően Theuns. – Pelucchi felvezetett, így nem volt már benne túl sok erő. Amikor hátranéztem már méterekre volt tőlem, így ünnepelhettem. Bennett négy szakaszt nyert, nem gondoltam, hogy megnyerhetem a pontversenyt, ez egyfajta bónusz számomra.” Összetettben a viadal egyetlen hegyi szakasza döntött. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) végzett az élen Jasper Hansen (Astana) és Fausto Masnada (Androni-Sidermac) kettősét maga mögé utasítva. A pontversenyt Theuns, a hegyi összetettet Mirco Maestri (Bardiani-CSF), a fiatalok különversenyét Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia), míg a csapatversenyt az olasz Wilier Triestina-Selle Italia sora nyerte. „Nagyon fontos ez a győzelem mind egyénileg, mind pedig a csapatom számára – mondta Ulissi. – World Tour versenyt nyerni mindig különleges. Erre és a montreali sikeremre építhetem a 2018-as szezon célkitűzéseit.”

2017.10.15. - Sam Bennett verhetetlen a Török Kör sprinter szakaszain Selcuk és Izmir között újra egy a sprintereknek kedvező szakasszal folytatódott a Török Körverseny. A 166 kilométeres penzum végén mezőnyhajrá döntött. A nap szökését Onur Balkan (Törökország), Muhammed Atalay (Törökország), Alex Turrin (Wilier Triestina - Selle Italia), Jimmy Duquesnoy (WB Veramclassic-Aqua protect), Lukas Spengler (WB Veranclassic – Aqua Protect), Matteo Spreafico (Androni Giocattoli - Sidermec), Michael Koch (CCC Sprandi Polkowice) és Shane Archbold (Bora - hansgrohe) alkották. Az elmenés hellyel-közzel ki is tartott az utolsó emelkedőig, melyre harminc kilométerrel a vége előtt került sor. A darabjaira hulló főmezőny két nagyobb sora is összezárt a végére, így jöhetett a hajrá, ahol ezúttal is Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a legjobbnak ezzel már a negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második Ahmet Örken (Törökország), míg a harmadik Simone Consonni (UAE Team Emirates) lett. Összetettben az utolsó napot megelőzően továbbra is a királyszakasz győztese Diego Ulissi (UAE Team Emirates) vezet. „Elégedett vagyok, mivel a srácok rengeteget dolgoztak ma értem – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Sajnálom, hogy Gregor Mühlberger nem tudott végig menni, pedig nagy tervekkel érkezett Törökországba. Tíz győzelmem van már ebben az idényben. Azt tudni kell, hogy amióta profi vagyok, minden egyes szezonnak úgy vágok neki, hogy ez a célkitűzésem, de mindössze először sikerül ezt meg is valósítanom. Nagyszerű szezont teljesítek.”

2017.10.14. - Diego Ulissi nyerte a Török Körverseny negyedik szakaszát Marmaris és Selcuk között emelkedős befutó várta a Török Körverseny negyedik szakaszán a kerekeseket, így borítékolható volt, hogy Sam Bennett (Bora-hansgrohe) nem szerzi meg zsinórban negyedik etapgyőzelmét. A nap szökését Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermac), Alessandro Tonelli (Bardiani CSF), Daniel Celano (Caja Rural – Seguros RGA), Ludovic Robert (WB Veranclassic Aqua Protect), Alberto Cecchin (Wilier Triestina-Selle Italia) és Ferit Can Samli (Törökország) alkották. Hatalmas volt a csata a hegyi pontokért, a szakaszt követően az olasz Celano vette át az első helyet ebben a diszciplínában. Az utolsó emelkedőt megelőzően azonban utolérték az elmenést. A mezőny apró darabjaira szakadt az etapot végül Diego Ulissi (UAE Team Emirates) nyerte meg, aki ezzel összetettben is átvette az első helyet. A második Jasper Hansen (Astana), míg a harmadik Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia) lett. „Tudtam, hogy kedvezhet nekem a befutó, épp ezért igyekeztem kontrollálni a történteket és elől helyezkedni – mondta a célba érkezést követően Ulissi. – A csapattársaim rengeteget dolgoztak értem, Niemiec szinte egyedül szedte szét az első csoportot, így a végén már nem volt nehéz dolgom a szakaszgyőzelemért.”

2017.10.13. - Sam Bennett harmadik győzelme Törökországban A Bora-hansgrohe ír sprintere Sam Bennett uralja a Török Körversenyt, aki a Fethiye és Marmaris közötti harmadik, 128,6 kilométeres szakaszt is megnyerte. A nap szökését Greg Daniel (Trek-Segafredo), Ferit Can Samli (Törökország) és Thomas Deruette (WB Veranclassic Aqua Protect) triója alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye öt percnél tetőzött, de huszonöt kilométerrel a cél előtt megfogták őket. Jöhettek a sprinterek csapatai, a Bora-hansgrohe ezúttal is remekül dolgozott, így Sam Bennett zsinórban már a harmadik szakaszgyőzelmét ünnepelhette. A második Edward Theuns (Trek-Segafredo), míg a harmadik Simone Consonni (UAE Team Emirates) lett. Összetettben Bennett tizennégy másodperc előnnyel vezet Theuns előtt. „Elégedett vagyok – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Az első szakasz megnyerését követően úgy voltam vele, hogy megpróbálok még egy napot megnyerni. A második siker után már nem nagyon tervezgettem, most pedig már megvan a harmadik etapsiker is. A Münsterland után úgy volt, hogy nem indulok már több versenyen, de aztán kértem a csapatot, hogy itt lehessek Törökországban is. Igyekeztem minél jobban felkészülni erre a viadalra, ami tökéletesen sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól alakul az idény vége.”

2017.10.12. - Sam Bennett duplázott Törökországban A Török Körverseny második szakaszán Kumlica és Fethiye között egy 205 kilométeres penzummal folytatódott a viadal. A szakasz koreográfia szinte teljesen megegyezett az első nap forgatókönyvével. Onur Balkan (Törökország) és Mirco Maestri (Bardiani–CSF) alkották a nap szökését, melynek legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött. Hozzájuk zárkózott fel idővel Murilo Affonso (Soul Brasil Pro Cycling Team), de a sprinterek csapatai, amikor kellett utolérték őket. A mezőnyhajrá során ezúttal is az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Edward Theuns (Trek-Segafredo) és Riccardo Minali (Astana) kettősét. Összetettben természetesen továbbra is Bennett vezet. „Nem voltunk túl jó helyen az utolsó kanyarban, de igyekeztünk tapadni a hajrát felvezető Trek csapatára – így Bennett a célba érkezést követően. – Nem hittem benne, hogy meg tudom majd előzni Theuns-t, korait nyitottam a végén, ami bejött, nagyon boldog vagyok, hisz remek formában, kiváló eredményekkel zárom a szezont.”

2017.10.11. - Sam Bennett nyerte a Török Körverseny első szakaszát Mindössze tizenhárom csapattal rajtolt el a World Tour sorozatba fellépő, de problémák egész sokaságától hemzsegő Török Körverseny. A várakozásoknak megfelelően Alanya és Kemer között az első osztályú sorok alakították a 176,7 kilométeres penzumot. A nap szökését Onur Balkan (Törökország), Batuhan Özgür (Törökország), Simone Sterbini (Bardiani-CSF), Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF), Flavio Santos (Soul Brasil Cycling) és Alex Turrin (Wilier Triestina – Selle Italia) hatosa alkotta. Az elmenés túlságosan nagy előnyre nem is tudott szert tenni, harmincöt kilométerrel a vége előtt a Bora-hansgrohe és a Trek-Segafredo által vezetett főmezőny utolérte őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, amit az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) nyert meg Marco Benfatto (Androni-Sedermac) és Edward Theuns (Trek-Segafredo) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend. „Nem számítottam ennyire nehéz sprintre – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Azt hittem, hogy a végére lassulnak majd a riválisaim, de ez nem így történ, végig a nyomomban voltak. Nagyszerű lehetőség ez számomra, nyomás volt rajtam, de sikerült végigvinnem az előzetesen eltervezetteket. Sokat tanultam ma.”

2017.10.10. - Videót nézett a mobilján a Scarponit elgázoló sofőr? Röviddel Michele Scarponi halálát követően az egykori kiváló kerékpáros édesapja együttérzését fejezte ki a sofőrrel szemben, hisz nagyon jól ismerte az ötvenhét esztendős fuvarost, aki elmondása szerint szörnyű lelki állapotba került. Az elsődleges információk szerint elvakította a nap, ezért nem látta az éppen edzését kezdő versenyzőt. Hat hónappal később új információk láttak napvilágot, miszerint az érintett megváltoztatta vallomását, videót nézett a mobilján, ezért nem látta a bringást. Mint ismertes 2017. április 22-én kora reggel edzés közben egy kisteherautó halálra gázolta az Astana csapatának kerékpárosát Michele Scarponit. A harminchét esztendős bringás, aki néhány nappal azelőtt szakaszt nyert az Alpok Körversenyén és csapatának kapitányaként készült a közelgő jubileumi Olasz Körversenyre a helyszínen életét vesztette. Az ügyben az anconai bíróság hamarosan megkezdi a tárgyalást.

2017.10.09. - Bradley Wiggins 2015 júniusában új világcsúcsot állított fel a londoni Lee Valley VeloParkban, egy óra alatt 54,526 kilométert kerékpározott, ezzel másfél kilométerrel megjavítva az előző csúcsot.

2017.10.09. - Matteo Trentin nyerte a Párizs-Tours egynaposát Matteo Trentin méltóképpen zárta le fantasztikus 2017-es szezonját miután megnyerte a Párizs-Tours egynaposát. A táv a szokásoknak megfelelően ezúttal sem volt rövid 234 és fél kilométer várt a karavánra. A nap szökését az utolsó harminc kilométerhez közeledve fogták meg. A címvédő Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) a lehető legrosszabbkor csúszott el egy kanyarban, aki igyekezett visszazárkózni, a csapata meg is állított hozzá néhány embert, de az utolsó két emelkedőn így sem volt esélye. A belga sor ellenben nem esett kétségbe Matteo Trentin (Quick-Step Floors) indított, akivel először csak Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) tudott menni, majd Niki Terpstra (Quick-Step Floors) is felzárkózott hozzájuk, így a Quick-Step irányította a történéseket. Terpstra vezette fel a hajrát Trentin pedig 2015 után ismét megnyerte a kiemelt kategóriás viadalt Andersen és Terpstra előtt. A Quick-Step csapatából végül négyen zártak az első tíz között. „Ketten léptünk el a végén, de láttam, hogy Niki közeledik, ekkor kockáztattam és megpróbáltam megvárni őt – nyilatkozta a célba érkezést követően Terpstra. – Tökéletesen vezette fel a hajrát számomra, nekem már csak be kellett fejeznem a sprintet. Ez egy nagyszerű lezárása volt az elmúlt hét évnek. Köszönöm a csapatnak a rengeteg élményt, jövőre már az Orica színeiben térek vissza, de természetesen a célom a címvédés lesz.”

2017.10.08. - Vincenzo Nibali pályafutása ötvenedik győzelmét aratta a Lombard Körversenyen A Bahrain-Merida kapitánya Vincenzo Nibali tökéletesen kamatoztatta képességeit, lejtmenetben megnyerve a Lombard Körversenyt ezzel pályafutása ötvenedik győzelmét aratva. Két évvel ezelőtt Nibali ugyanezzel a taktikával nyert. „Nyertem néhány versenyt ebben az évben, de sohasem vittem túlzásba az ünneplést – nyilatkozta a célba érkezést követően Nibali. – Ezúttal szerettem volna együtt ünnepelni a szurkolókkal, így igyekeztem lepacsizni velük. Szeretem ezt a versenyt, ismerem a környéket. Nagyon sokat szoktam errefelé edzeni. Bizakodó voltam a formámat illetően, ráadásul a csapat is fantasztikus munkát végzett. Nem volt könnyű a Vueltát követően megtartani a formám a Lombardiáig. Amikor a Civiglión Thibaut Pinot támadott tudtam, hogy ez lesz a megfelelő pillanat. Néztem Quintanát és a többieket, de nem reagáltak Pinot akciójára, én viszont mentem. A második siker könnyebb volt, mint a két évvel ezelőtti győzelmem. Akkor jobb formában voltam, most viszont ismertem az útvonal szinte minden centijét, ami előnyt jelentett számomra.”

2017.10.07. - A várakozásoknak megfelelően kiváló versenyt hozott a World Tour-sorozat következő állomása, az év utolsó nagy klasszikusa a Lombardiai Körverseny, mely Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) sikerével zárult.

2017.10.07. - A Lombard Körverseny elé Az első Lombard Körversenyt 1905-ben rendezték, az idei kiírás immáron a 111. lesz. 1905-ben még Milánó-Milánó néven rajtolt el a viadal, majd két évvel később 1907-ben vette fel mostani nevét. Az útvonal számos alkalommal változott érintette Bergamót, Vareset, Monzat és Comot is. Az első kiírást Giovanni Gerbi nyerte, de győzedelmeskedett itt többek között Henri Pélissier (1911, 1913), Constante Girardengo (1919, 1921, 1922), Alfredo Binda (1925, 1926, 1927, 1931), Gino Bartali (1936, 1939, 1940), Fausto Coppi (1946, 1947, 1948, 1949, 1954), Rik Van Looy (1959), Felice Gimondi (1966, 1973), Eddy Merckx (1971, 1972), Bernard Hinault (1979, 1984), Sean Kelly (1985, 1991), Michele Bartoli (2002, 2003) és Damiano Cunego (2004, 2007, 2008) is. Az elmúlt öt év tekintetében kétszer győzött Joaquim Rodriguez (2012, 2013), majd sorrendben Daniel Martin (2014), Vincenzo Nibali (2015) és Esteban Chaves (2016) sikerei következtek. Idén Bergamo és Como között 247 kilométer várja a kerekeseket. Hat kiemelt emelkedő található az útvonalban, név szerint a Colle Gallo, a Colle Brianza, a Madonna del Ghisallo, a Colma di Sormano, a Civiglio és a San Fermo della Battaglia. A viadalon a 18 World Tour csapat mellett a szervezők lehetőséget biztosítanak az Androni-Sidermac, a Bardiani-CSF, a Cofidis, a Direct Energie, a Gazprom-RusVelo, a Nippo-Vini Fantini és a Wilier Triestina-Selle Italia csapatainak is. Ami az esélyeket illeti a címvédő Esteban Chaves (Orica-Scott) sérülés miatt nem áll rajthoz. A legfőbb esélyes a szakértők szerint az év végén kiváló formát mutató Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) lehet, aki a Milánó-Torino győztesével Rigoberto Urannal (Cannondale-Drapac) valamint Nairo Quintanával (Movistar) lehet nagy harcban. Mindenféleképpen az esélyesek közzé kell sorolnunk Thibaut Pinot (FDJ), Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) és Adam Yates (Orica-Scott) hármasát is. Természetesen nem leírandó Daniel Martin (Quick-Step Floors) és Fabio Aru (Astana) kettőse sem.

2017.10.06. - Rigoberto Uran nyerte a Milánó-Torino klasszikusát A közelgő Lombard Körverseny egyik legfontosabb felkészülési viadala a kiemelt kategóriás Milánó-Torino melynek során 186 kilométer várta a kerekeseket. A nap szökését Grégory Rast (Trek-Segafredo), Patrick Lauk (Astana), Guillaume Bonnafond (Cofidis) és Simone Andreetta (Bardiani-CSF) négyese alkotta, akiket az utolsó harminc kilométerhez közeledve értek utol. Ezt követően Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) próbálkozott, de húsz másodpercnél messzebb nem jutott, így a Superga emelkedője döntött. A mindent eldöntő kaptatón darabjaira szakadt az élcsoport, a legjobbnak Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) bizonyult, így 2016 után 2017-ben is kolumbiai győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű. A második Adam Yates (Orica-Scott), míg a harmadik a regnáló olasz bajnok Fabio Aru (Astana) lett. „Sajnos sokszor elkövettem már azt a hibát a karrierem során, hogy túl korán vagy éppenséggel túl későn támadtam – nyilatkozta a díjátadóra várva Uran. – Ezúttal sem a legjobbkor robbantottam, túl korán mentem, de a hegy legmeredekebb részén éreztem úgy, hogy próbálkoznom kell. Bíztam benne, hogy jön velem valaki, de egyedül maradtam. A végén nagyon közeledtek hozzám, nem voltam biztos benne, hogy hazaérek. A Lombard Körverseny előtt nagyon fontos ez a győzelem, nem csak nekem, de a csapatomnak is.”

2017.10.05. - Moscon újra célkeresztben, Reichenbach feljelentést tett ellene Még a Romandiai Körverseny harmadik szakaszán történt, hogy az olasz Gianni Moscon rasszista megjegyzésekkel illette a FDJ színes bőrű kerékpárosát Kevin Rezát. A Sky csapatának sportigazgatója Nicolas Portal elfogadhatatlannak minősítette versenyzője viselkedését, aki folytathatta ugyan a versenyt, de a brit csapat belső kivizsgálást kezdeményezett, melynek során egy rövid időre felfüggesztették a versenyzőt, akivel közölték, hogy eredményeitől függetlenül nincs több dobása. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség vizsgálatának egyik koronatanúja Reza csapattársa Sebastian Reichenbach volt, aki a minap a Tre Valli Varesine egynaposán éppen Moscon mellett esett hatalmasat, véget vetve szezonjának. Az ügy olyannyira érdekes fordulatot vett, miszerint Moscon okozta Reichenbach bukását, méghozzá szándékosan. Az olasz tagad, mondván, hogy a rossz minőségű úton egyszerűen lecsúszott a svájci bringás keze a kormányról. Reichenbach ellenben biztos az igazában, így feljelentést tesz az UCI-nál és a rendőrségen is. „Ez a viselkedés elfogadhatatlan a mezőnyben – nyilatkozta Reichenbach. – Sokan látták a történteket, így készen állok arra, hogy harcoljak az igazamért. A bukás miatt sokkal súlyosabb sérüléseket is szenvedhettem volna, pont ezért nem szeretném hagyni a történteket.”

2017.10.04. - Alexandre Geniez nyerte a Tre Valli Varesine klasszikusát Pinot és Nibali előtt Saronno és Varese között 192,9 kilométer várta a mezőnyt az egyik legszebb őszi klasszikuson a Tre Valli Varesine egynaposán. A szökevények utolsó talpon maradt tagját mintegy tíz kilométerrel a vége előtt fogták meg. Ezt követően Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) akciózott, akivel kezdetben csak Thibaut Pinot (FDJ) tudott menni. Az utolsó kilométeres kaput elérve Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) és Diego Ulissi (UAE Team Emirates) is felért hozzájuk. A négy fős sprintet végül egy hajszállal Geniez nyerte, Nibali és Pinot előtt. „Szerettem volna egy jó eredménnyel zárni az évet – mondta Geniez a célba érkezést követően. – A csapat kiváló munkát végzett Jan Bakelants és én jutottunk el a végjátékig, innen pedig már saját magunkra figyeltünk. Az volt az elsődleges célom, hogy utolérjem Pinot és Nibali kettősét. Nagyon boldog vagyok a győzelmem miatt, mivel két héttel ezelőtt csúnyát buktam egy edzésen, így még mindig fáj a térdem. Miután kihagytam a Vueltát ez egy nagyszerű elégtétel számomra.”

2017.10.03. - Az egykori profi Christophe Bassons buktatta le a rejtett motort használó kerékpárost A francia média beszámolói szerint Dordogne délnyugati részén egy harmadik kategóriás francia amatőr versenyen bukott meg egy kerékpáros, miután rejtett motort találtak a bringájában. A kerekest már egy jó ideje figyelte a Francia Doppingellenes Ügynökség miután több versenyen is a realitásoknak ellentmondva teljesített emelkedőket. A férfi kerékpárját a Saint-Michel-de-Double Grand Prix során a helyi csendőrök lefoglalták, a csalás pedig beigazolódott. Később azt is megszellőztették, hogy a negyvenhárom éves versenyzőt az egykori profi Christophe Bassons buktatta le, aki annak idején szembeszállt Lance Armstronggal, amire rá is ment a profi pályafutása. Bassons visszavonulása óta a doppingellenes harc egyik szószólója. „Beneveztem a versenyre csak azért, hogy elkaphassam a csalót – mondta Bassons. – A versenyt követően megkérdeztem tőle, hogy kipróbálhatom-e a kerékpárját. Kissé meglepődött ezen, de ahogy felemeltem a kulacsot jól látható volt a motor kábelezése. Lebukott, csalással vádoljuk.”

2017.10.02. - Luis Leon Sanchez nyerte a GP Bruno Beghelli egynaposát, Daniel McLay sikere az Eurometropole klasszikusán A GP Bruno Beghelli kiemelt kategóriás egynaposával folytatódott a Lombard Körversenyre való felkészülés Olaszországban, ezúttal Monteveglio környékén körözött a karaván 196 kilométert abszolválva. A nap elején több szökevénysor is alakult, végül azonban a spanyol Luis Leon Sanchez (Astana) lépett el a legjobbkor. Az utolsó öt kilométert egyedül megtéve mindössze pár másodperc előnnyel, de hazaért, megnyerve így a versenyt a sprinterek, Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) és Elia Viviani (Sky) előtt. Közben Belgiumban a La Louviere és Tournai között 188,6 kilométer várt a karavánra a szintén kiemelt kategóriás Tour de l’Eurometropole keretében. Ahogyan az elmúlt évben úgy ezúttal is elég nagy volt a káosz a végjátékban. Anthony Turgis (Cofidis) remek ütemben szökött, sőt már ünnepelt is, balszerencséjére azonban a célvonalon ketten is megelőzték, így a brit Daniel McLay (Fortuneo-Oscaro) nyerte a versenyt Kenny DeHaes (Wanty-Groupe Gobert) és Turgis előtt.

2017.10.01. - Giovanni Visconti nyerte a Giro dell’Emilia egynaposát Izgalmakban gazdag 223 kilométer várta a kerekeseket a kiemelt kategóriás Giro dell’Emilia egynaposán Bologna és San Luca között. A nap szökését végig kontrollálta a Bahrain-Merida csapata, az elmenés legnagyobb előnye mindössze hét percnél tetőzött, az utolsó negyven kilométerre fordulva azonban utolérték őket. Innentől támadás-támadást követett, a Bahrain-Merida versenyzői végig nagyon aktívak voltak, végül Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) volt az, aki sokadik próbálkozásra el tudott lépni, megnyerve ezzel a versenyt. A második csapattársa Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), míg a harmadik Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) lett. „Nagyon sokat jelent számomra ez a siker – mondta a célba érkezést követően Visconti. – Régóta várok már egy győzelemre, így emocionálisan teljesen elérzékenyültem. Nem is találom a szavakat, nem tudok többet mondani.”

2017.09.30. - Bombaerős mezőny a Lombard Körversenyen, nagy gondban a Török Kör Október 7-én a World Tour-sorozatba tartozó Lombard Körverseny lesz az év egyik utolsó nagy klasszikusa, majd október 19-én a Török Körversennyel zárul az európai kerékpáros idény. Az olasz egynaposon előzetesen remek mezőny állhat rajthoz. Ott lesz a startnál az előző három kiírás győztese Esteban Chaves (Orica-Scott), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) és Dan Martin (Quick-Step Floors) is. Mellettük olyan nevek szállnak harcba a győzelemért, mint Nairo Quintana (Movistar), Tom Dumoulin (Team Sunweb), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) vagy éppen Fabio Aru (Astana). A 247 kilométeres penzumnak huszonöt csapat vág neki, a tizennyolc első osztályú sor mellett az Androni Giocattoli, a Cofidis, a Gazprom-Rusvelo, a Bardiani-CSF, a Direct Energie, a Nippo-Vini Fantini és a Wilier Triestina hetese teszi teljessé a karavánt. Október 19-én rajtol a Török Körverseny, amely továbbra is nagy gondokkal küzd. Nemhogy tíz World Tour csapatot nem sikerült elcsábítaniuk, de összesen mindössze tizenhárom klub nevezett a viadalra, így valószínűleg elveszíthetik első osztályú tagságukat. Az Astana, a Bora-hansgrohe, a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates mellett nyolc pro-kontinentális sor és a török nemzeti válogatott alkotja majd a mezőnyt.

2017.09.29. - Andrea Pasqualon nyerte a Coppa Sabatini egynaposát, Colbrelli dühöng Hatvanötödik alkalommal került lebonyolításra a Coppa Sabatini egynaposa, melynek során 195,9 kilométer várta a kerekeseket. Olasz mintára, emelkedőkkel teletűzdelt körpályák nehezítették a penzumot, ám a végén mezőnyhajrá döntött. A hajrát Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert) nyerte lesprintelve honfitársait Sonny Colbrellit (Bahrain-Merida) és Francesco Gavazzit (Androni-Sidermac). A befutót követően a második helyen záró Colbrelli kifakadt, szerinte ugyanis Pasqualon ráhúzta a kormányt, így zavarta a sprintben, ki kellett volna zárni. A zsűri az eset megvizsgálását követően helyben hagyta a befutó eredményét. „Colbrelli vezette fel a sprintet, a szélárnyékából léptem ki a lehető legjobb pillanatban – nyilatkozta Pasqualon a célba érkezést követően. – Azt állítja, hogy akadályoztam a sprintben. Azt elismerem, hogy megugrott a láncom, ami megdobta a kerékpárom, de nem akadályoztam őt. Megérdemelten nyertem meg a versenyt.” „A zsűri úgy határozott, hogy rendben volt Pasqualon sprintje – mondta frusztráltan Colbrelli. – Rendben, elfogadom. Ő azonban tudja, hogy nem volt tiszta a verseny. Nem kért bocsánatot a célba érkezést követően, egyszerűen csak lehajtotta a fejét, ami sok mindent elárul.”

« első ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések