Magyar hírek

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »
2018.05.12. - Várgesztesen rendezték az idei XCO Magyar Kupa 3. fordulóját, mely minden bizonnyal az egyik legkedvesebb kupafutam helyszín lesz a résztvevőknek. A Vértes szívében lévő park legnagyobb előnye, hogy a résztvevők a futamok után ingyenesen használhatták a Villapark aquapark részlegét, mely igazán üdítővé tette számukra ezt az egyébként tikkasztó napot. Az úszómester elmondása alapján, ilyen "rossz" csoport még sosem járt a parkban, a síp bizony órákon keresztül fújva maradt a mai délután :) A kupafutam napi programját egy ingyenes eleminátor verseny is színesítette, melyet a Superior klub rendezett meg, az általuk kreált sorozatból már megismert jó minőségű mobil akadályokkal. A mezőnyt a Stop Cukrászda látta el süteményáradattal a verseny után. Eredménylista a letölthető fájlok között.

2018.05.11. - A mai napon Szekszárdon került sor a május 24-26-ig megrendezésre kerülő 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj szakaszainak, csapatainak és újdonságainak ismertetésére. A sajtótájékoztatón részt vett Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere, Korcsmár István az Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója, Csillag Balázs a Szekszárdi Sportközpont ügyvezetője, Szilasi László a Nagydíj versenyigazgatója, valamint Istlstekker Zsolt a szekszárdi gyökerekkel rendelkező kiváló tehetség (jelenleg a Kőbánya Cycling Team kontinentális csapat kerékpárosa). A 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj és a szervező Szekszárdi Sportközpont hatalmas lépést tesz a kerékpározás, a város és a régió népszerűsítése érdekében, hiszen a versenyt első alkalommal fogja élőben közvetíteni a televízió. A magyar Sport 1-en és Sport 2-n kívül a Cseh Sport Tv-n is műsoridőt kap a Nagydíj. Külön kiemelendő, hogy az élő közvetítés egy LED falon keresztül folyamatosan követhető lesz a Béla király téren is.

2018.05.11. - Mint a Girón! Élő közvetítés és „Kalmopyrin” a V4 Kerékpárversenyen! Május 12-én szombaton nem maradnak le semmiről, akik nem kísérik a Várkert Bazár elől Pannonhalmáig a V4 Kerékpárversenyt, ugyanis élő videó-közvetítésen keresztül nézhetik azt a viadalt, ami a legnagyobb nemzetközi mezőnyt vonultatja fel idén Magyarországon! Nem csak a Giro d’Italia-n gurul a Kalmopyrin, szurkolj te is a karavánnak! Biztosan sokan emlékeznek még a legendás Sipos János-Knézy Jenő kerékpáros kommentátor-párosra, akik sokszor viccelődtek a szakaszokat megelőző, az itinert bemutató animáción. Nos, a V4 Kerékpárverseny szervezői hasonló filmet készítettek! Az alábbi videón megtekinthető, hogy az Europe Tour-sorozatba tartozó UCI 1.2 kategóriás verseny rekordlétszámú, 170 fős mezőnye milyen útvonalon jut el a Várkert Bazárból a Pannonhalmi Bencés Főapátságig: https://www.youtube.com/watch?v=xuwWijAg9Yg A rendezők a teljes útvonalon keresztül szívesen látják a szurkolókat, akik szeretnék megtapsolni az akár 50-60 km/h-val robogó karavánt, melyben hat magyar csapat és az Európa-bajnoki ezüstérmes Lovassy Krisztián is ott teker majd! A rajt és a cél helyszínén pedig számtalan kiegészítő program, koncertek, bemutatók várják az érdeklődőket. Aki pedig nem szeretne lemaradni a V4 Kerékpárverseny egyetlen mozzanatáról sem, élő kommentárral, videós közvetítésen keresztül követheti Magyarország legnagyobb klasszikus viadalát, az esemény honlapján, 13:15-től körülbelül 18:00 óráig: http://v4kerekparverseny.hu/ Ugyanitt szöveges és képes beszámolók, érdekességek a verseny előtt és után.

2018.05.10. - Pardus-Tufo Prostejov Az augusztus 14-én rajtoló Tour de Hongrie csapatait bemutató sorozatunk második részében egy újabb visszatérőről lesz szó. Ismerjük már őket a tavalyi Magyar Körversenyről, ahol a csapatok között a nyolcadik helyet szerezték meg. A cseh Pardus-Tufo Prostejov legjobbjai 2018-ban is eljönnek hozzánk! Egészen fiatal csapatról van szó, a Pardus-Tufo Prostejov a profi karrierje során Vuelta a Espana szakaszgyőzelmet is elérő cseh kerékpáros, Tomas Konecny, illetve Michal Mracek sportigazgató vezetésével 2013-ban alakult meg. Napjainkban egyike a három cseh kontinentális csapatnak. Többnyire cseh kerékpárosokra épít, de minden évben helyt ad egy-egy régióból érkező idegenlégiósnak is, ebben az évben hat cseh, egy lengyel és egy ukrán versenyzővel a soraiban kezdte el a szezont Prostejov város proficsapata, amely ebben az évben is messziről felismerhető kék és sárga színeiről. A csapat márciusi bemutatóján elhangzott, hogy az együttest a Pszczolarski-Lichnovsky lengyel-cseh páros köré építették 2018-ra. Új kerékpáros a klubban a prokontinentális csapatoknál is megfordult Karel Hnik, akinek igen ígéretesen induló karrierjét törte meg tavaly egy sérülés, de a Prostejov színeiben újraindíthatja pályáját. Ugyancsak új versenyző az ukrán Zubenko, aki már a rutinosabbak közé tartozik a maga huszonhárom esztendejével, a csapatban ugyanis négyen még juniorkorúak, tizenkilenc évesek. Köztük van a pályán scratch versenyszámban már kiemelkedő nemzetközi eredményeket – Európa-bajnoki és világbajnoki címet – begyűjtő Daniel Babor, aki országúton gyűjthet hasznos kilométereket a jó pályaeredményekhez. A Pardus-Tufo Prostejov ebben az évben is a Cseh-kupa versenyeire fókuszál, emellett néhány jelentősebb nemzetközi viadalon áll rajthoz, többek között a Belgrád–Banja Luka és a Tour de Hongrie többnaposán. A Pardus-Tufo Prostejov tagjai: Daniel Babor (cseh) Tomas Barta (cseh) Marek Dolnicek (cseh) Karel Hnik (cseh) Ludek Lichnovsky (cseh) Wojciech Pszczolarski (lengyel) Karel Tyrpekl (cseh) Mykyta Zubenko (ukrán) Honlapja: http://www.skcprostejov.cz/ Facebook-oldala: https://www.facebook.com/pardustufoprostejov/ PCS-oldala: https://www.procyclingstats.com/team/pardus-tufo-prostejov-2018 A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen.

2018.05.08. - Bringa Piknik Kerékpáros pikniktúra Nyíregyházától Tokajig A 2017 elején átadott kerékpárúton, Nyíregyházától Tokajig tart az a bringatúra, amelyen 2 piknikpontot állítanak a szervezők. Ezeken friss gyümölcsök, péksütemények és üdítő várja a bicikliseket. A célállomás a tokaji Fesztiválkatlan lesz, ahol gasztronómiai, zenei és kerékpáros kiegészítő programok várják a távot teljesítőket. 30 kilométeren 2 piknikponton, Nyírtelek Közösségi házánál és a rakamazi Teknősbéka háznál pihenhetnek a bringások május 12-én. A Bringa Piknik útvonala Nyíregyházáról, a Kossuth térről indul, célállomása pedig a tokaji Fesztiválkatlan. Minden állomáson frissítő és tápláló ételeket és italokat kapnak a résztvevők. A túra végén könnyűzenei, gasztronómiai és kerékpáros programok várják a távot teljesítőket. „A Fesztiválkatlan színpadán Takáts Eszter és Zenekara szórakoztatja majd a megfáradt kerekezőket – mondta el Juhász Miklós, a Bringa Piknik egyik szervezője – A zene mellett pedig a gasztronómia is kiemelt szerepet kap, hiszen a Kóstolja meg Hegyalját Tokajban! fogadja majd az éhes bicikliseket. Ez a korábban megrendezett Kóstolja meg Magyarországot program folytatása, de ezúttal az egyik legnagyobb borvidék, Hegyalja ízeire koncentrálva. A főzőcsapatok közül mindenképpen kiemelném a rakamaziakat, akik egy igazi különlegességgel, a X. századi „áldos” nevezetű ősi magyar áldozati egytálétellel készülnek.” A legkisebbeket már a rajt előtt, reggel 8 órától Bringa Akadémia várja a Kossuth téren, hogy a legfontosabb kerékpározási alapismereteket elsajátítva vághassanak neki a családi kerékpározásnak. Az óvodásokon túl gondoltak a középiskolásokra is. A legnagyobb létszámban induló középiskolás csapat 100.000 forintos vásárlási utalvánnyal gazdagodik, valamint belépőt kapnak a leveleki vízisí centrumba. A nyereményeken túl számos különleges lehetőség várja a Bringa Piknik résztvevőit. „Egy felmatricázott szervizbuszt is biztosítunk az esetleges műszaki problémák kivédésére, megoldására, amely a túra útvonalának bármelyik pontján a bringások rendelkezésére áll majd – tájékoztatott Pataki Mihály, a BringaSziget ügyvezetője. – Kerékpárbérlésre is van lehetőség. Aki úgy gondolja, hogy az ő kétkerekűje nem alkalmas egy ilyen hosszú táv biztonságos teljesítésére, vagy egyáltalán nincs biciklije, az kedvezményesen bérelhet magának egyet a hétvégére. Aki pedig a hazatekerést nem meri, vagy nem akarja bevállalni, az a MÁV által biztosított kerékpárszállító vagonokat veheti igénybe kedvezményesen.” A rendezvényen való részvétel ingyenes. A programok május 12-én, szombaton reggel 8 órakor kezdődnek Nyíregyházán, a Kossuth téren, ahonnan 10 órakor együtt indulnak a lelkes biciklizők Tokajba.

2018.05.08. - Nem csak a rekordlétszámú nemzetközi mezőny miatt az év legnagyobb egynapos UCI kategóriás országúti eseménye a V4 Kerékpárverseny, hanem a rengeteg kiegészítő program miatt is, amivel az egész családot szeretnék szórakoztatni a rendezők a Várkert Bazárban május 12-én, szombaton. A szombati verseny idén a négy futamból álló sorozat záróakkordja lesz a szlovák-, cseh- és lengyel nagydíjak után. A 168,7 kilométeres táv megtétele során a nemzetközi mezőny többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravaszd érintésével érkezik meg Pannonhalmára, ahol a befutó előtti körözés során többször is meg kell küzdeniük a helyenként 15 százalékos, térköves emelkedővel. A Visegrádi Négyek tagországai 2013 óta rendezik ilyen néven a viadalt, ami kezdetben egyben teljesítendő 500 kilométeres távot jelentett amatőrök számára. Azóta azonban a világbajnokságokra és az olimpiákra is kvalifikációs pontokat adó nemzetközi versenyrendszerbe, az UCI Europe Tour-ba integrálódott, négy különálló UCI 1.2 kategóriás egynapos versenyként. Most szombaton nálunk kerül sor a zárófutamra, de más okból is különleges verseny lesz az idei, amiről Törzsök Zsolt főszervező beszélt: Az idei V4 Kerékpárverseny egy világörökség részét képező területről indul és egy világörökség részét képező területen ér célba, a Pannonhalmi Főapátság meredek emelkedőjén. Rekordlétszámú mezőny, 29 csapat 170 versenyzője rajtol majd el fél 2-kor a Várkert Bazár elől, ez hazánkban eddig a legnagyobb létszámú peloton, ami versenyezni fog egymással. Először indul prokontinentális csapat is a V4 Kerékpárversenyen: a lengyel CCC Sprandi Polkowice(prokontinentális: profi másodosztályú, amilyenek már a napokban zajló Giro d’Italia-n, vagy a Tour de France-on is részt vesznek). Pannonhalmán nem csak a szombati győztes kap majd díjat, hanem a tagországok legjobb versenyzőinek járó trikók mellett eredményt hirdetünk a V4 Kupában is. Utóbbi a négy verseny első 20 helyezettjét rangsorolja és a pannonhalmi befutót követően fog felkerülni arra az emberre a sárga trikó, aki a legjobb azok közül, akik mind a négy versenyt teljesítette. Ahogy nevéből is kiderül, a V4 kerékpárverseny a Visegrádi Négyek egyik legfontosabb közös sporteseménye, ami Magyarország soros elnökségének egyik legkiemeltebb társadalmi rendezvénye is lesz, mondta el a sajtótájékoztatón Varju Krisztina Dóra, Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztosa, aki a verseny több vonatkozásáról is beszélt: 1991-es megalakulása óta most már elmondhatjuk, hogy a V4 Csoport a régió legsikeresebb együttműködése: 65 milliós népességgel, gazdasági értelemben az Európai Unió motorja, politikai stabilitással rendelkező ország-csoportosulás.A soros magyar V4-elnökség - ami 10 hónapja zajlik már - célként tűzte ki azt, hogy a négy ország közötti kapcsolatokat is erősítse, amiben fontos szerepet kap az a Visegrádi Alap, ami a V4 kerékpárversenynek is hosszú ideje támogatója. Valójában a visegrádi együttműködés is olyan, mint egy kerékpáros csapatverseny, ahol – bár mindig van valaki, aki adja az előrehaladás tempóját (az Együttműködésbenez az elnökséget adó ország, ami jelenleg Magyarország) – stabil erőnlét és megfelelő teljesítmény szükséges minden tagtól ahhoz, hogy a csapat jól teljesítsen. A Visegrádi Csoport is így teljesít. A V4 Kerékpárversenynek fontos szerepe van abban is, hogy felhívja a figyelmet olyan együttműködésekre a négy ország között, mint a turisztikai együttműködés, vagy olyan infrastrukturális szűk keresztmetszetek elhárítására, ami lehetővé teszi, hogy a kerékpárosok egymás országaiba gyorsabban juthassanak el. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke is kiemelte a V4 kerékpárversenyjelentőségét több szempontból: Amikor a 90-es években Közép-Európa országai között kialakult egy eredetileg politikai együttműködés, még korai volt arra gondolni, hogy eljön az idő, amikor az együttműködés kinyitásaként közvetlenül ismerkedhetünk meg egymás kultúrájával, konyhájával, zenéjével és sportjával. Ez az idő eljött, ma már sajtótájékoztatón beszélhetünk közös sportversenytől, és a Visegrádi Együttműködés nem sötét öltönyös férfiak találkozója, hanem olyan közös ügy, aminek révén közel kerülhetnek egymáshoz a magyar, cseh, szlovák és lengyel emberek. A V4 kerékpárverseny azon túl, hogy a tehetséges bringásoknak kiváló alkalom megmutatni az oroszlánkörmeiket, alkalmas arra is, hogy bemutassa a csodálatos útvonalat, a természetes és épített környezetet, ami turisztikai marketing célt is szolgál. A harmadik közvetett hatása pedig az, hogy a látványosan száguldó színes karaván példaképeket állít a gyerekek elé, akik testközelből láthatják a sportolókat és kaphatnak kedvet a kerékpározáshoz. A gyerekekre és a szülőkre azonban a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából sok egyéb program is vár délelőtt 10:30-tól este 18:00 óráig, melyekről Csorba Miklós, a Várkert Bazár előtt szombaton egész nap zajló esemény műsorvezetője beszélt. A Várkert Bazár előtti színpadon fellép az energikus és eklektikus koncertjeiről híres Mary Popkids, az aranyhangú testvérpáros, Tóth Vera és Tóth Gabi, valamint a páratlanul sikeres, tradicionális dzsesszt játszó Hot Jazz Band. A gyerekek szórakoztatásáról Kovácsovics Fruzsina gondoskodik, aki Elfeledett mézescsók című albumáról adja elő Lackfi János és Szalóczi Dani verseinek megzenésített változatait. A koncertek mellett a színpadon kívüli programokra is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők: A verseny sztárvendége a helyszínen a Giro d’Italián és a Tour de France-on is kétszer második 55 éves olasz kerékpáros, Claudio Chiappucci lesz. A professzionális extrém biciklis bemutatón az ország legsikeresebb triál, break, parkour, BMX, gördeszka sportolói szórakoztatják elképesztően látványos módon a rendezvényre látogatókat. Lesz biciklis turmixbár, ahol az érdeklődők a biciklijük és az elektromos áram segítségével maguk működtethetik a turmixgépet, V4 padhinta közösségi hinta- lóca, zsonglőrbemutató, ökojátszóház, valamint Go Mobility akadálypálya is. A résztvevők továbbá egy mesterségesen kialakított pályán is versenyezhetnek egymással a Royal Fixi Club jóvoltából, a kijelölt mobil masszázs pontokon pedig a versenyzők, illetve a rendezvény résztvevői ingyenes sportmasszázs szolgáltatást vehetnek igénybe.

2018.05.04. - Az utolsó szakasz döntött az összetett végkimeneteléről Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenyén a Carpathian Couriers Race viadalán.

2018.05.03. - A remek magyar eredményeket követően egy mindössze 119 kilométeres mezőnyszakasszal folytatódott Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye a Carpathian Couriers Race.

2018.05.02. - Remek magyar eredményekkel folytatódott Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye a Carpathian Couriers Race. Dina Márton (Pannon Cycling Team) az előkelő harmadik helyen zárta az egyenkénti időfutamot hétfőn, ezzel összetettben a negyedik helyre lépett előre. A keddi szakasz is kiválóan sikerült neki, a három fős szökevényboly után a főmezőnnyel ért célba és még egy helyet javított összetettben, így két szakasszal a verseny vége előtt a harmadik helyről várja a folytatást.

2018.05.01. - Eredménylista a letölthető dokumentumok közt.

2018.04.30. - A Carpathian Couriers Race, mint Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye idén is hazánkba látogatott. Április 28-án Veszprém és Pápa között egy 150 kilométeres penzummal vette kezdetét a 2018-as kiírás. A magyar nyitányt a holland Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) nyerte.

2018.04.29. - Papírforma végeredmény Nagykanizsán, az idei első XCO magyar kupa futamon Parti András (Waberer’s Trek Team) és Schmidel Regina (Focus Team Hungary) győzelmével zárultak az elit kategóriák az idei első olimpiai-krossz magyar kupa futamon, az XCO Nagykanizsa Nagydíjon. A város szélén található Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában elhelyezkedő épített XCO pályán rendezett versenyen, összesen 19 kategóriában, közel 200 induló vágott neki a futamoknak. A versenyzőknek a rendkívül technikás – pumpa pályával, ugratókkal és sziklakerttel tarkított – pálya adta kihívások mellett a nyári meleggel is meg kellett birkóznia ezen a napon. Szerencsére komoly sérülések nélkül lezajlott minden futam, a látványos pálya elemek miatt pedig a kilátogató nézők is remekül szórakozhattak. „Ezúttal a korábbi évekhez képest kissé lerövidített pályán köröztünk, de ez mit sem változtatott a verseny élvezetességén, sőtt, még dinamikusabbá vált a pálya ezáltal. Nagyon szeretek ezen a pályán versenyezni, mert általában jobban fekszenek a kanizsai pályához hasonló, új iskola szerint épített pályák, amelyek sok fel és lefelékből állnak.” – mondta Parti András célba érését követően. Az U15-ös és U17-es korosztálynak különösen fontos volt ez a megmérettetés, hiszen magyar válogató versenyként szerepelt ez a futam az idei XCO eseménynaptárban. Míg előbbi korcsoportot Lőrincz Benedek (Meditech Sport Klub) és Bukovácz Anna (PCCC) nyerte, utóbbiban Baranyi Dávid (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team) és Bokros Csenge (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team) álhatott fel a dobogó legfelső fokára. Eredmények a letölthető dokumentumok közt.

2018.04.28. - Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) révén holland győzelemmel kezdődött a 2018-as Carpathian Couriers Race, melynek első szakasza Veszprém és Pápa között zajlott.

2018.04.25. - Carpathian Couriers Race – 2018 Veszprém Idén ötödször lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű, több fordulós országúti kerékpárversenynek 2018. április 28-án, szombaton. A Carpathian Couriers Race évek óta az egyik legrangosabb európai megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára. Az idei versenyen több mint 20 csapat vesz részt szerte Európából. A közel 120 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között két magyar csapat tagjait is. A versenynek ismételten indító állomása lesz Veszprém, a rajt helyszíne, valamint Pápa, a célba érkezés helyszíne. Ezt követően a csapatok továbbutaznak a verseny szlovák, illetve lengyel helyszíneire. Az említett külföldi versenyhelyszínek között Veszprém testvérvárosai közül Tarnów is megtalálható. A rendezvény főtámogatója a Nitrogénművek Vegyipari Zrt., fővédnöke Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, védnöke Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere. A hivatalos magyarországi futamot 2018. április 28-án rendezik. A mezőny 10:00-kor indul Veszprémből, az Óváros térről, a versenyzők az első szakasz megtétele után Pápán érnek célba, várhatóan délután 13:15 körül. A hazai helyszín, a Bakony-Balaton vidékének lankás-dombos tája igen kedvelt futama a versenysorozatnak, hiszen a komolyabb szintkülönbségek nélküli terep gyors, mintegy 40-50 km/h körüli átlagsebességet tesz lehetővé a fiatal sportolók számára. Mivel nem csak elsőrendű utakon tekernek a versenyzők, közelről találkozhatnak a Bakony s a Balaton-felvidék valódi vidéki arcával, természeti szépségeivel. A tervezett útvona: l Veszprém – Nagyvázsony – Pula –Öcs – Nyirád – Tapolca – Kapolcs – Pula – Öcs – Nyirád – Devecser – Noszlop – Pápakovácsi – Pápa. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak. A rendezvény szervezésében és lebonyolításában a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. valamint Veszprém és Pápa városok önkormányzat mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatósága, a Veszprém Megyei polgárőrségek, a veszprémi VKSZ Zrt., a pápai Jókai Mór Művelődési Központ, az Útvonalbiztosítás.hu Egyesület, az ERGO-Ambulance Kft. vesznek részt. A verseny magyar szakaszának technikai felelőse Szilasi László, a VELO.hu magazin alapítója. A Carpathian Couriers Race 2018 versenyprogramja és állomásai: 2018.04.28: 1. szakasz: Veszprém-Pápa (HUN, 138, 7km) 2018.04.29: 2. szakasz: Trstena-Oswiecim SVK/POL, 170 km) 2018.04.30: 3. szakasz: Niedzica- Poprad (POL/SVK, 133,5 km) 2018.05.01. 4. szakasz: Stara Lubovna-Stara Lubovna (SVK, 150 km) 2018.05.02. 5. szakasz: Szczawnica-Nowy Sacz (POL, 166 km) 2018.05.03. 6. szakasz: Tuchow-Tarnow (POL, 175 km) Tomasz Wójcik - general race director | tel. +48 606 319 571 | e-mail: tomasz.wojcik@mzkol.pl www.carpathianrace.eu

2018.04.24. - Országúti OB pályázat eredmények Az MKSZ az országúti szakágban pályázatokat írt ki az Országos Bajnokságok megrendezésére. A tanács az alábbi helyszínekről és időpontokról döntött: június 28. – Időfutam OB – Debrecen-Bocskaikert július 1. – Országúti OB – Pécs szeptember 1. – Kritérium OB – Békéscsaba szeptember 22. – Hegyi OB – Orfű A pontos időpontokat, a versenykiírást és egyéb információkat a közeljövőben publikáljuk. Fotó: Vanik Zoltán

2018.04.23. - Térképen a legjobb Balaton környéki kerékpártúrák A „Balaton II. Nyugati rész” megjelenésével teljessé vált a Cartographia kerékpáros túraajánlatokat is tartalmazó Balaton aktív térkép-sorozata. A kiadvány a Cartographia kiadó Aktív térkép sorozatának legújabb tagja, azaz hangsúlyosan jelenik meg az aktív turisztikai tartalom, mint például a kerékpárutak, kerékpározható utak, pihenőhelyek, szervizek, tanösvények, kalandparkok, horgászhelyek, kikötők, valamint a kapcsolódó szolgáltatók is. A Balaton II. Nyugati rész című térkép a Révfülöp-Balatonboglár tengelytől nyugatra eső terület dolgozza fel - beleértve a Kis-Balatont is -, és ad tippeket a kerékpáros kalandozásokra. Az ország legnépszerűbb kerékpáros úti céljáról, a Balatonról 2017 nyarán jelent meg a keleti medencét bemutató első rész, míg a nyugati medencét feldolgozó, most megjelenő második rész a Könyvfesztiválon már beszerezhető, április végétől pedig már a boltokban is kapható. Műanyag borításának köszönhetően az aktív térkép felülete vízálló, így esőben is használható, nem kell félni attól, hogy elázik. Bátran lehet rá rajzolni is (például napi túratervet) alkoholos filccel - ami később nyom nélkül eltávolítható -, így a saját útvonalak, jegyzetek is megjeleníthetőek a térképen. A térkép 10, különböző nehézségű kerékpártúrát és egy gyalogtúrát is javasol, melyek a térképen narancsszínű vonallal jelölve, a hátoldalon pedig szintmetszettel, rövid leírással, útvonal ismertetővel szerepelnek. Mindkét térképen láthatjuk a Balatoni Bringakörút útvonalát, és a hátoldalon szintén találunk egy rövid kedvcsinálót és egy szintmetszetet a teljes körről. A térkép egyik különlegessége, hogy a hátoldaláról QR-kódokon keresztül a www.funiQ.hu oldalon elérhető digitális tartalmak kiegészítik a papírtérképet olyan fontos információkkal, amelyek elengedhetetlen részei az utazás megtervezésének. Így aki a térképet kézbe veszi, megkapja hozzá a Balatoni Bringakörút részletes leírását is rengeteg tippel, látnivalóval, képpel, letölthető útvonallal, valamint az összes ajánlott túra részletes leírását letölthető útvonalakkal. A térképről ezen felül számos, értékes információ elérhető a QR-kódokon keresztül, amelyek bármikor jól jönnek a nyaraláskor vagy annak tervezésénél. Ilyen a teljes balatoni strandlista interaktív térképen feldolgozva, a Balaton körüli kalandparkok, élményparkok listája, vagy a természetközelibb élményeket keresők számára a tanúhegyekről szóló cikk vagy éppen a Balaton körüli kilátókat, kilátópontokat listába szedő térképes gyűjtemény. A térkép mögötti digitális tartalmakat a Cartographia aktív szabadidős portálja, a funiQ.hu szolgáltatja. Korábban az Aktív térkép sorozatban megjelentek: Tisza-tó, Dunakanyar, Fertő tó, Budapesttől délre, Balaton I. Keleti rész.

2018.04.22. - Április 21-én és 22-én rendezték az olaszországi Spilimbergóban az Elit és Masters hegyikerékpáros maraton Európa-bajnokságot, ahol Benkó Barbara az előkelő ötödik helyen zárt.

2018.04.22. - Beszámoló a szervezőktől Április 22.-én került megrendezésre a Mozgásvilág Tesztnap és a Shimano Eleminátor futama. Kellemes nyári időben rendezett verseny, mind a versenyző gyerekek, mind a szülők, kísérők, igazi piknik hangulatban töltötték a napot. Unalomra senkinek sem volt oka, hiszen rengeteg program közül válogathatott. Szeretnénk megköszönni Kakukk Andrásnak, hogy meglátta a versenysport és a sport szakmai kiállítás összekapcsolásában rejlő lehetőséget és teret adott a Mozgásvilág és a Superior MTB Team ez irányú sikeres együttműködésének. A kiállítás és Tesztnap nagyon színvonalas a maga nemében, ezért mi mint közreműködők féltünk is kicsit, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Bár a versenypálya területe fele akkora volt, mint a korábbi futamon, ennek ellenére még izgalmasabbra, látványosabbra sikerült a pálya és a verseny is… A harmadik futam utánra egyértelművé vált számunkra, hogy nem elégséges egy bringa versenyt létrehozni - mert ma már sokkal többre van szükség - hanem egész napos, esetleg egész hétvégés programot kell biztosítani a versenyzőknek, családoknak! Büszkén és boldogan kijelenthetjük, az általunk kitalál, és 52 nap alatt háromszor ismételt Eleminátor futamok kivívták a Versenyző gyerekek teljes szimpátiáját, a szakma elismerését és a szponzorok (további őszi futamok) támogatását. Az Eleminátor versenyek jellegükből adódóan kifejezetten az utánpótlás korosztály magas szintű fejlődését mozdítják elő, elsősorban a technikai tudás területén. Egyedülálló módon, a pontverseny alapján kiosztásra került (szponzori támogatásból) több mint 500.000,- ft, mely felhasználható lesz az őszi Eleminátor futamok nevezési díjának finanszírozására… Mi álljuk a szavunkat és ősszel mindenkit visszavárunk, egy még izgalmasabb sorozatra. Most még aktuálisabb idézetünk: “Nem a múló időt kell ünnepelni, hanem dicsőséget szerezni annak, ami még előttünk áll.” Daniel Pennac Mostantól mi is az XCO futamok látogatására koncentrálunk, de ősszel pontosabban szeptember 29-én kezdődik a következő Eleminátor sorozat! Teljesen mégsem tűnünk el őszig , hiszen találkozhattok majd velünk a közeli jövőben neves maratonok, kerékpáros rendezvények kisérő programjaként! Befejezésül megköszönöm mindenki támogatását, aki kicsit is hozzátett az Eleminátor versenyek létéhez! A Szülőknek, a gyerekeknek, az Edzőknek és a támogatóknak, szponzoroknak, többek között: eBike.hu Bikefun Kft Paul Lange Kft (Shimano) Tatár Pékség Kft High5 Casco Prevost Kft Úttárs Superior MTB Team K2 Autó Kft Cillit Hungari Kft Mozgásvilág.hu Jarritos üdítőital Casamoderna és ViaLand Kft Kamaraerdei Ifjúsági Park Eredménylista: https://docs.google.com/spreadsheets/d/16Dvi5ab6lSXfN6GoMKEG-W9KzJj7F8gvnnJQFLauT1E/edit#gid=0 Fotók: (Bak Ferenc) https://www.facebook.com/ferenc.bak.96/media_set?set=a.1686267414790983.1073742049.100002232233403&type=3 Eredmények a letölthető dokumentumok köz.

2018.04.20. - Claudio Chiappucci népszerűsíti az idei legrangosabb magyar egynapost Idén május 12-én rendezik a Visegrádi Csoport közös kerékpárverseny-sorozatának záró egynaposát Budapest és Pannonhalma között. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által is jegyzett 1.2-es besorolású viadal díszvendége a Tour de France kétszeres ezüstérmese az olasz Claudio Chiappucci lesz. Az „Ördögnek” becézett Chiappucci a 90-es évek egyik meghatározó hegyimenőjének számított. Nyert szakaszt a Tour de France-on, melyen nyolc alkalommal, és a Giro d’Italián is, ahol tizenkét alkalommal állt rajthoz. Kétszer zsebelte be a hegyi összetett elsőséget a Touron, ezzel párhuzamosan elnyerte a legtámadóbb-szellemben versenyzőnek járó különdíjat is. Hazája legrangosabb viadalán háromszor szólították a dobogó legfelső fokára ugyanebben a különversenyben. Kétszer zárt a Francia Körverseny összetettjének második helyén és ugyancsak kétszer lett ezüstérmes az Olasz Körversenyen. Mindkét viadalon egy-egy alkalommal a dobogó legalsó fokát is megkaparintotta. 1991-ben megnyerte az egyik legrangosabb tavaszi klasszikust a Milánó-Sanremót. Pályafutása nagy részét a Carrera csapatában töltötte, sikereit is nagyrészt ennek a klubnak a színeiben aratta. Éveken át volt a legendás Marco Pantani jó barátja és szobatársa. Karrierje legnagyobb ellenlábasának Miguel Induraint tartotta, akit szinte lehetetlen volt abban az időben legyőzni, neki azonban időnként sikerült. Visszavonulását követően sem távolodott el a kerékpározástól, mind a mai napig a sportág népszerűsítéséért dolgozik, alkalmanként még Gran Fondo versenyeken is rajthoz áll. A Visegrád 4 Kerékpárverseny nemzetközi mezőnye Budapesten a Várkert Bazárnál rajtol, majd 168,7 kilométer megtétele után Budakeszi, Telki, Zsámbék, Bicske, Zirc és Csesznek érintésével érkezik meg Pannonhalmára. A versenyekkel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros- sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (http://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

2018.04.16. - Április 14-én a Debrecen mellett 354.sz. úton került megrendezésre a 2017/2018. tanévi Diákolimpia az országúti kerékpározás időfutam és mezőnyverseny számaiban, az I-VI. korcsoportos diákok számára. Az Időfutam OB-t is látott minőségi útvonal ezen a szombati napon reggeltől késő délutánig a kerékpárosoké volt, teljes útzár mellett. Összesen 156 nevezés érkezett a versenyekre, és a díjazottak száma sem volt csekély, mivel a Magyar Diáksport Szövetség szabályai szerint mind a 6 korcsoportban külön igazolt és amatőr kategóriákban lettek értékelve a résztvevők, természetesen nemek szerint. Vagyis időfutamban így elméletileg 24, mezőnyversenyen az I.kcs. híján (itt ez a szám nem kerül megrendezésre) 20 kategóriában hirdetett volna dobogót a rendezőség, bár jellemzően a fiatalabb korcsoportok itt-ott hézagosak voltak, tehát 2-3 kategória kimaradt. A diákok érem és oklevél díjazásban részesültek, emellett a mindkét versenyszámban induló versenyzők a futamaik után kapott pontok alapján összetett versenyben is értékelésre kerültek. Időfutam, mezőnyverseny és összetett eredménylista a letölthető fájlok között.

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések