Külföldi hírek

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »
2018.09.10. - A SalzburgerLand turisztikai iroda meghívására, szeptember első hétvégéjén az Ausztria egyik legszebb részén megrendezésre kerülő országúti kerékpáros maratonra látogathattam. Az esemény névadója nem más, mint Eddy Merckx, a valaha élt legsikeresebb országúti kerékpáros. Nekem már volt alkalmam korábban Belgiumban, saját kerékpárgyárában (mielőtt még eladta volna a céget) és az Osztrák Körverseny egy podersdorfi szakaszának VIP eseményén is találkozni vele, de nem minden nap tekerhetünk a 73 esztendős "Eddy-bá" mellett, így minimum ezért is szívesen vállalkoztam erre a kiruccanásra. Mint kiderült, nem csak a legenda és a versenyzés miatt térek majd ide vissza, a hétvége során több új lieblinget is találtam a régióban!

2018.09.10. - Thibaut Pinot szakaszgyőzelmét követően már az összetett hetedik helyén Alpok Körversenyének megnyerését követően Thibaut Pinot kiváló helyzetből volt kénytelen feladni a Giro d’Italiát, mindössze két nappal a verseny vége előtt. A Vuelta rajtja előtt nem igazán lehetett tudni, hogy mit várhatunk a Groupama-FDJ kiválóságától, aki a hatodik szakaszon 1 perc 44 másodperc hátrányt kapott. Pont az összetettben elfoglalt helye miatt nem volt veszélyes a piros trikóra, így a legendás Lagos de Covadonga meredekén a lehető legjobbkor indult meg, s mivel már nem is tudták utolérni, megnyerte a szakaszt, ezzel immáron mindhárom nagy körversenyen etapgyőzelmet szerezve. Sikerével összetettben is bejött az első tíz közé, jelenleg hetedik, 2 perc 10 másodperc hátránnyal. „Hat kilométerrel a vége előtt támadtam, ez volt a tervem, mivel elég nagy hátrányom volt az összetettben, így reméltem, hogyha korán próbálkozok, akkor el is engednek majd – mondta Pinot a díjátadóra várva. – Nagyszerű győzelmet arattam, elértem azt a célom, hogy mind a három háromhetesen legyen szakaszgyőzelmem. Amikor tizenöt másodperc volt az előnyöm már akkor tudtam, hogy hazaérhetek. Ez a siker nagyon sokat jelent számomra, de a Vuelta még nem ért véget. Egy nagyon nehéz hét még előttünk van, Madridig küzdeni fogok.”

2018.09.10. - Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) nyerte a Vuelta a Espana tizenötödik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.09. - Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) nyerte a Vuelta a Espana tizenötödik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.09. - Simon Yates újra pirosban A brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, ezzel két nap után ismét magára öltve az összetett éllovasának járó piros trikót. Nagy kérdés, hogy az idei Giro d’Italia során három etapot is nyerő kerékpáros megőrizheti-e a verseny végéig összetettbeli vezetését? Egy biztos, innentől őt kell a többieknek legyőzni. „Az egész szakasz nagyon nehéz volt, szerencsére sokáig ki tudtam várni, így a lehető legjobbkor indítottam – mondta Yates a célba érkezést követően. – Nem néztem vissza, nem gondolkoztam. Volt egy pici előnyöm és onnantól kezdve végig kellett tolnom. Ezúttal talán jobban megérdemlem a piros trikót, mint néhány nappal ezelőtt, elégedett és boldog vagyok. 2016-ban már versenyeztem a Lagos de Covadongán, bízom benne, hogy a következő etap is hasonló koreográfia szerint alakulhat, mint a mai nap. Ugyanaz a kerékpáros vagyok, mint aki az év elején az Olasz Körversenyen tekert, az egyetlen különbség a felkészülés mikéntjében volt. A Movistar nagyon erős, de próbálok nem figyelni rájuk, igyekszem a saját taktikám megvalósítani.”

2018.09.09. - Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, melynek köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.

2018.09.08. - Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, melynek köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.

2018.09.08. - Oscar Rodriguez, egy nem várt szakaszgyőztes A Vuelta a Espana évek óta remek terepet kínál arra, hogy egy-egy nem várt fiatal tehetség megmutassa magát. 2012-ben egy bizonyos Niaro Quintana is így robbant be a köztudatba, de egy évvel korábban Peter Sagan is itt szerezte meg első szakaszgyőzelmeit. Oscar Rodriguez hatalmas meglepetésre nyerte a La Camperona brutál meredekségű emelkedőjét, ezzel meglepve az élen küzdő Rafal Majka és Dylan Teuns kettősét. A fiatal baszk kerékpáros mindössze huszonhárom esztendősen pályafutása legnagyobb győzelmét aratta. „Nem nagyon tudom feldolgozni még a történeteket, nem gondoltam volna, hogy valaha lesz esélyem egy ilyen nehézségű versenyen szakaszgyőzelmet szerezni – így Oscar Rodriguez a célba érkezést követően. – Próbáltam egyenletes tempóban haladni, a lngemeredekebb részeken is. Nem igazán hittem el, hogy tényleg én nyerek, amikor Majka megindult, úgy voltam vele, hogy meg is nyeri a szakaszt, de aztán egyre közelebb kerültem hozzá. Ez egy csodálatos győzelem a csapat számára, pláne egy ekkora versenyen. Az új Euskaltel-Euskadi megszületett, mi leszünk az a sor, aki minden egyes viadalon a győzelemért harcol, örömet okozva ezzel a baszk szurkolóknak.”

2018.09.08. - A baszk Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) nyerte a Vuelta a Espana tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Jesus Herrada (Cofidis) vezet.

2018.09.07. - A baszk Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) nyerte a Vuelta a Espana tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Jesus Herrada (Cofidis) vezet.

2018.09.07. - Alexandre Geniez nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát A francia Alexandre Geniez pályafutása harmadik szakaszgyőzelmét szerezte a Spanyol Körversenyen, 2013-as és 2016-os etapgyőzelmeit követően újabb sikert ünnepelhetett, miután ő bizonyult a leggyorsabbnak a nap végi öt fős sprintben. Az AG2R La Mondiale sora, egy gyengébb Francia Körversenyt követően már a második részsikerét aratta, hisz Geniez mellett már Tony Gallopin is büszkélkedhet egy szakaszgyőzelemmel, ráadásul összetettben is kiválóan áll. „A Giro d’Italiát az összetettben elérhető lehető legjobb eredmény miatt tekertem végig, most azonban szakaszgyőzelmekért harcolok – mondta Geniez röviddel a célba érkezést követően. – Szeretem ezt a versenyt, amit azt hiszem, hogy a korábbi eredményeim is alátámasztanak. Sokat áldoztam fel az edzések során, hogy tökéletes formában vághassak neki ennek a három hétnek. Tizennyolcan voltunk elől, ott volt velünk Vincenzo Nibali is, ekkor még nem voltam túlzottan magabiztos, de amikor szétszakadt a sor, akkor már bíztam abban, hogy lehet esélyem. Jó volt, hogy a végén korán támadtam, nehéz sprint volt, nem nagyon láttuk a szűk úton, hogy hol a célvonal. Nem hittem abban, hogy összejöhet a szakaszgyőzelem, de boldog vagyok, hogy végül is sikerült.”

2018.09.07. - A francia Alexandre Geniez (Groupama-FDJ) nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát, összetettben a Mitchelton-Scott elengedte a szökést, Jesus Herrada (Cofidis) az új piros trikós.

2018.09.06. - A francia Alexandre Geniez (Groupama-FDJ) nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát, összetettben a Mitchelton-Scott elengedte a szökést, Jesus Herrada (Cofidis) az új piros trikós.

2018.09.06. - Alessandro De Marchi: az volt az egyetlen esélyem, hogy mindent megpróbálok az utolsó emelkedőn A BMC olasz versenyzője Alessandro De Marchi újra megpróbálta. Tíz éves pályafutása során mindössze négy profi győzelemmel büszkélkedhet, melyből hármat a Vueltán szerzett. Mondhatni, igazi specialistája a versenynek. A nap szökésében remekül dolgozva, többször próbálkozva sikerült ellépnie Jhonatan Restrepo társaságában, majd a kolumbiai riválisát lerázva szólóban ért haza. „Nem akartam sprintelni Restrepóval, mivel az egy biztos második helyet jelentett volna – mondta De Marchi a célba érkezést követően. – Az volt az egyetlen esélyem, hogy mindent megpróbálok az utolsó emelkedőn. Nem annyira az erőm, mint inkább az eszem vitt előre. Volt egy pillanat, amikor menni kellett. Egy óriási csata volt az egész szakasz, az elején minden egyes próbálkozás jó szökésnek tűnt, aztán a mezőny utolérte azt. Nagyon nehéz volt belekerülni a jó elmenésbe, úgy voltam vele, hogy próbálkozom, aztán meglátjuk. Három év telt el a legutóbbi győzelmem óta. Egy kissé elveszti a motivációját ilyenkor az ember, szükség van arra, hogy időnként győzelmeket szerezzen.”

2018.09.06. - Az olasz Alessandro De Marchi (BMC) nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet

2018.09.05. - Az olasz Alessandro De Marchi (BMC) nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.05. - Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta a Espana tizedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.04. - Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta a Espana tizedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.04. - Egyesül a Roompot és a Veranda’s Willems-Crelan csapata, a cyclo-cross sztár Wout Van Aert nem túlságosan örül ennek A minap a Veranda’s Willems-Crelan csapatvezetője Nick Nuyens hivatalosan is megerősítette, hogy a belga pro-kontinentális sor fuzionál a szintén másodosztályú Roompot Nederlandse Loterij csapatával. Előbbi sor a Veranda’s Willems, míg utóbbi a holland nemzeti lottótársaság távozása miatt kerül nehéz helyzetbe. A belga csapatot korábban már az ír Aqua Blue Sport sorával is hírbe hozták, de vélhetően ez csak egyfajta második számú opció volt, Rick Delaney klubja időközben le is húzta a rolót. Az egyesülés egyben azt is jelenti, hogy a cyclo-cross sztár Wout Van Aert 2019-re is élő szerződéssel rendelkezik, így nem csatlakozhat idő előtt a Team Jumbo WorldTour sorához. „Az elmúlt hetek nem voltak egyszerűek – nyilatkozta az immáron az országúton is egyre nagyobb sztárnak számító Van Aert. – Sajnos nagyon kevesen maradunk abból a csapatból, amelyhez korábban csatlakoztam. Akikhez a legközelebb álltam Wesley Theunis és Jan Verstraeten már korábban távoztak, de jövőre Tim Merlier sem kap szerződéshosszabbítást, ráadásul Niels Albert sem marad. A Veranda’s Willems kiszáll az év végén, de nem is ez a legnagyobb gond, hanem, hogy immáron két éve működésképtelen a csapat szerkezete. A sajtóból tudtam meg azt is, hogy összeolvadhatunk az Aqua Blue Sporttal, majd azt is, hogy a Roompottal. A csapatból senki sem hívott fel, a Roompotból Michiel Elijzen volt az egyetlen, aki megkeresett. Igazából nincs kedvem ahhoz, hogy most egy új csapatban versenyezzek egy évig, majd 2020-ban előröl kezdjem mindezt.”

2018.09.03. - Ben King: soha nem szenvedtem még ennyire, mint az utolsó hegyen Egy újabb kőkemény hegyi befutó a Vuelta a Espanán, ami ismét Ben King sikerét hozta. A Dimension Data amerikai kerekese már a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Spanyol Körön, pedig Bauke Mollema (Trek-Segafredo) hatalmas tempóban indult utána, de húsz másodpercnél közelebb nem tudott kerülni. „A néhány nappal ezelőtti győzelmemnél is úgy fogalmaztam, hogy szakaszt nyerni a Vuelta a Espanán álomszerű – mondta a célba érkezést követően King. – Ez egy fontos célja volt a karrieremnek. Ezúttal pedig megmutattam, hogy képes vagyok az ismétlésre. A csapattal nagyon jól felkészültünk a lehetőségekre. Talán soha nem szenvedtem még ennyire, mint az utolsó hegyen. Kissé ködösek az emlékeim, de biztos, hogy hamarosan feldolgozom az újabb sikerem. Fontos, hogy a Dimension Data és a Qhubeka is újra rivaldafénybe került. Ami a Vuelta folytatását illeti, megyünk tovább, lesznek még olyan etapok, amikor lehet szökni.”

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések