Magyar hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.05.01. - Eredménylista a letölthető dokumentumok közt.

2018.04.30. - A Carpathian Couriers Race, mint Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye idén is hazánkba látogatott. Április 28-án Veszprém és Pápa között egy 150 kilométeres penzummal vette kezdetét a 2018-as kiírás. A magyar nyitányt a holland Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) nyerte.

2018.04.29. - Papírforma végeredmény Nagykanizsán, az idei első XCO magyar kupa futamon Parti András (Waberer’s Trek Team) és Schmidel Regina (Focus Team Hungary) győzelmével zárultak az elit kategóriák az idei első olimpiai-krossz magyar kupa futamon, az XCO Nagykanizsa Nagydíjon. A város szélén található Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában elhelyezkedő épített XCO pályán rendezett versenyen, összesen 19 kategóriában, közel 200 induló vágott neki a futamoknak. A versenyzőknek a rendkívül technikás – pumpa pályával, ugratókkal és sziklakerttel tarkított – pálya adta kihívások mellett a nyári meleggel is meg kellett birkóznia ezen a napon. Szerencsére komoly sérülések nélkül lezajlott minden futam, a látványos pálya elemek miatt pedig a kilátogató nézők is remekül szórakozhattak. „Ezúttal a korábbi évekhez képest kissé lerövidített pályán köröztünk, de ez mit sem változtatott a verseny élvezetességén, sőtt, még dinamikusabbá vált a pálya ezáltal. Nagyon szeretek ezen a pályán versenyezni, mert általában jobban fekszenek a kanizsai pályához hasonló, új iskola szerint épített pályák, amelyek sok fel és lefelékből állnak.” – mondta Parti András célba érését követően. Az U15-ös és U17-es korosztálynak különösen fontos volt ez a megmérettetés, hiszen magyar válogató versenyként szerepelt ez a futam az idei XCO eseménynaptárban. Míg előbbi korcsoportot Lőrincz Benedek (Meditech Sport Klub) és Bukovácz Anna (PCCC) nyerte, utóbbiban Baranyi Dávid (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team) és Bokros Csenge (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team) álhatott fel a dobogó legfelső fokára. Eredmények a letölthető dokumentumok közt.

2018.04.28. - Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) révén holland győzelemmel kezdődött a 2018-as Carpathian Couriers Race, melynek első szakasza Veszprém és Pápa között zajlott.

2018.04.25. - Carpathian Couriers Race – 2018 Veszprém Idén ötödször lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű, több fordulós országúti kerékpárversenynek 2018. április 28-án, szombaton. A Carpathian Couriers Race évek óta az egyik legrangosabb európai megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára. Az idei versenyen több mint 20 csapat vesz részt szerte Európából. A közel 120 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között két magyar csapat tagjait is. A versenynek ismételten indító állomása lesz Veszprém, a rajt helyszíne, valamint Pápa, a célba érkezés helyszíne. Ezt követően a csapatok továbbutaznak a verseny szlovák, illetve lengyel helyszíneire. Az említett külföldi versenyhelyszínek között Veszprém testvérvárosai közül Tarnów is megtalálható. A rendezvény főtámogatója a Nitrogénművek Vegyipari Zrt., fővédnöke Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, védnöke Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere. A hivatalos magyarországi futamot 2018. április 28-án rendezik. A mezőny 10:00-kor indul Veszprémből, az Óváros térről, a versenyzők az első szakasz megtétele után Pápán érnek célba, várhatóan délután 13:15 körül. A hazai helyszín, a Bakony-Balaton vidékének lankás-dombos tája igen kedvelt futama a versenysorozatnak, hiszen a komolyabb szintkülönbségek nélküli terep gyors, mintegy 40-50 km/h körüli átlagsebességet tesz lehetővé a fiatal sportolók számára. Mivel nem csak elsőrendű utakon tekernek a versenyzők, közelről találkozhatnak a Bakony s a Balaton-felvidék valódi vidéki arcával, természeti szépségeivel. A tervezett útvona: l Veszprém – Nagyvázsony – Pula –Öcs – Nyirád – Tapolca – Kapolcs – Pula – Öcs – Nyirád – Devecser – Noszlop – Pápakovácsi – Pápa. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak. A rendezvény szervezésében és lebonyolításában a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. valamint Veszprém és Pápa városok önkormányzat mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatósága, a Veszprém Megyei polgárőrségek, a veszprémi VKSZ Zrt., a pápai Jókai Mór Művelődési Központ, az Útvonalbiztosítás.hu Egyesület, az ERGO-Ambulance Kft. vesznek részt. A verseny magyar szakaszának technikai felelőse Szilasi László, a VELO.hu magazin alapítója. A Carpathian Couriers Race 2018 versenyprogramja és állomásai: 2018.04.28: 1. szakasz: Veszprém-Pápa (HUN, 138, 7km) 2018.04.29: 2. szakasz: Trstena-Oswiecim SVK/POL, 170 km) 2018.04.30: 3. szakasz: Niedzica- Poprad (POL/SVK, 133,5 km) 2018.05.01. 4. szakasz: Stara Lubovna-Stara Lubovna (SVK, 150 km) 2018.05.02. 5. szakasz: Szczawnica-Nowy Sacz (POL, 166 km) 2018.05.03. 6. szakasz: Tuchow-Tarnow (POL, 175 km) Tomasz Wójcik - general race director | tel. +48 606 319 571 | e-mail: tomasz.wojcik@mzkol.pl www.carpathianrace.eu

2018.04.24. - Országúti OB pályázat eredmények Az MKSZ az országúti szakágban pályázatokat írt ki az Országos Bajnokságok megrendezésére. A tanács az alábbi helyszínekről és időpontokról döntött: június 28. – Időfutam OB – Debrecen-Bocskaikert július 1. – Országúti OB – Pécs szeptember 1. – Kritérium OB – Békéscsaba szeptember 22. – Hegyi OB – Orfű A pontos időpontokat, a versenykiírást és egyéb információkat a közeljövőben publikáljuk. Fotó: Vanik Zoltán

2018.04.23. - Térképen a legjobb Balaton környéki kerékpártúrák A „Balaton II. Nyugati rész” megjelenésével teljessé vált a Cartographia kerékpáros túraajánlatokat is tartalmazó Balaton aktív térkép-sorozata. A kiadvány a Cartographia kiadó Aktív térkép sorozatának legújabb tagja, azaz hangsúlyosan jelenik meg az aktív turisztikai tartalom, mint például a kerékpárutak, kerékpározható utak, pihenőhelyek, szervizek, tanösvények, kalandparkok, horgászhelyek, kikötők, valamint a kapcsolódó szolgáltatók is. A Balaton II. Nyugati rész című térkép a Révfülöp-Balatonboglár tengelytől nyugatra eső terület dolgozza fel - beleértve a Kis-Balatont is -, és ad tippeket a kerékpáros kalandozásokra. Az ország legnépszerűbb kerékpáros úti céljáról, a Balatonról 2017 nyarán jelent meg a keleti medencét bemutató első rész, míg a nyugati medencét feldolgozó, most megjelenő második rész a Könyvfesztiválon már beszerezhető, április végétől pedig már a boltokban is kapható. Műanyag borításának köszönhetően az aktív térkép felülete vízálló, így esőben is használható, nem kell félni attól, hogy elázik. Bátran lehet rá rajzolni is (például napi túratervet) alkoholos filccel - ami később nyom nélkül eltávolítható -, így a saját útvonalak, jegyzetek is megjeleníthetőek a térképen. A térkép 10, különböző nehézségű kerékpártúrát és egy gyalogtúrát is javasol, melyek a térképen narancsszínű vonallal jelölve, a hátoldalon pedig szintmetszettel, rövid leírással, útvonal ismertetővel szerepelnek. Mindkét térképen láthatjuk a Balatoni Bringakörút útvonalát, és a hátoldalon szintén találunk egy rövid kedvcsinálót és egy szintmetszetet a teljes körről. A térkép egyik különlegessége, hogy a hátoldaláról QR-kódokon keresztül a www.funiQ.hu oldalon elérhető digitális tartalmak kiegészítik a papírtérképet olyan fontos információkkal, amelyek elengedhetetlen részei az utazás megtervezésének. Így aki a térképet kézbe veszi, megkapja hozzá a Balatoni Bringakörút részletes leírását is rengeteg tippel, látnivalóval, képpel, letölthető útvonallal, valamint az összes ajánlott túra részletes leírását letölthető útvonalakkal. A térképről ezen felül számos, értékes információ elérhető a QR-kódokon keresztül, amelyek bármikor jól jönnek a nyaraláskor vagy annak tervezésénél. Ilyen a teljes balatoni strandlista interaktív térképen feldolgozva, a Balaton körüli kalandparkok, élményparkok listája, vagy a természetközelibb élményeket keresők számára a tanúhegyekről szóló cikk vagy éppen a Balaton körüli kilátókat, kilátópontokat listába szedő térképes gyűjtemény. A térkép mögötti digitális tartalmakat a Cartographia aktív szabadidős portálja, a funiQ.hu szolgáltatja. Korábban az Aktív térkép sorozatban megjelentek: Tisza-tó, Dunakanyar, Fertő tó, Budapesttől délre, Balaton I. Keleti rész.

2018.04.22. - Április 21-én és 22-én rendezték az olaszországi Spilimbergóban az Elit és Masters hegyikerékpáros maraton Európa-bajnokságot, ahol Benkó Barbara az előkelő ötödik helyen zárt.

2018.04.22. - Beszámoló a szervezőktől Április 22.-én került megrendezésre a Mozgásvilág Tesztnap és a Shimano Eleminátor futama. Kellemes nyári időben rendezett verseny, mind a versenyző gyerekek, mind a szülők, kísérők, igazi piknik hangulatban töltötték a napot. Unalomra senkinek sem volt oka, hiszen rengeteg program közül válogathatott. Szeretnénk megköszönni Kakukk Andrásnak, hogy meglátta a versenysport és a sport szakmai kiállítás összekapcsolásában rejlő lehetőséget és teret adott a Mozgásvilág és a Superior MTB Team ez irányú sikeres együttműködésének. A kiállítás és Tesztnap nagyon színvonalas a maga nemében, ezért mi mint közreműködők féltünk is kicsit, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Bár a versenypálya területe fele akkora volt, mint a korábbi futamon, ennek ellenére még izgalmasabbra, látványosabbra sikerült a pálya és a verseny is… A harmadik futam utánra egyértelművé vált számunkra, hogy nem elégséges egy bringa versenyt létrehozni - mert ma már sokkal többre van szükség - hanem egész napos, esetleg egész hétvégés programot kell biztosítani a versenyzőknek, családoknak! Büszkén és boldogan kijelenthetjük, az általunk kitalál, és 52 nap alatt háromszor ismételt Eleminátor futamok kivívták a Versenyző gyerekek teljes szimpátiáját, a szakma elismerését és a szponzorok (további őszi futamok) támogatását. Az Eleminátor versenyek jellegükből adódóan kifejezetten az utánpótlás korosztály magas szintű fejlődését mozdítják elő, elsősorban a technikai tudás területén. Egyedülálló módon, a pontverseny alapján kiosztásra került (szponzori támogatásból) több mint 500.000,- ft, mely felhasználható lesz az őszi Eleminátor futamok nevezési díjának finanszírozására… Mi álljuk a szavunkat és ősszel mindenkit visszavárunk, egy még izgalmasabb sorozatra. Most még aktuálisabb idézetünk: “Nem a múló időt kell ünnepelni, hanem dicsőséget szerezni annak, ami még előttünk áll.” Daniel Pennac Mostantól mi is az XCO futamok látogatására koncentrálunk, de ősszel pontosabban szeptember 29-én kezdődik a következő Eleminátor sorozat! Teljesen mégsem tűnünk el őszig , hiszen találkozhattok majd velünk a közeli jövőben neves maratonok, kerékpáros rendezvények kisérő programjaként! Befejezésül megköszönöm mindenki támogatását, aki kicsit is hozzátett az Eleminátor versenyek létéhez! A Szülőknek, a gyerekeknek, az Edzőknek és a támogatóknak, szponzoroknak, többek között: eBike.hu Bikefun Kft Paul Lange Kft (Shimano) Tatár Pékség Kft High5 Casco Prevost Kft Úttárs Superior MTB Team K2 Autó Kft Cillit Hungari Kft Mozgásvilág.hu Jarritos üdítőital Casamoderna és ViaLand Kft Kamaraerdei Ifjúsági Park Eredménylista: https://docs.google.com/spreadsheets/d/16Dvi5ab6lSXfN6GoMKEG-W9KzJj7F8gvnnJQFLauT1E/edit#gid=0 Fotók: (Bak Ferenc) https://www.facebook.com/ferenc.bak.96/media_set?set=a.1686267414790983.1073742049.100002232233403&type=3 Eredmények a letölthető dokumentumok köz.

2018.04.20. - Claudio Chiappucci népszerűsíti az idei legrangosabb magyar egynapost Idén május 12-én rendezik a Visegrádi Csoport közös kerékpárverseny-sorozatának záró egynaposát Budapest és Pannonhalma között. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által is jegyzett 1.2-es besorolású viadal díszvendége a Tour de France kétszeres ezüstérmese az olasz Claudio Chiappucci lesz. Az „Ördögnek” becézett Chiappucci a 90-es évek egyik meghatározó hegyimenőjének számított. Nyert szakaszt a Tour de France-on, melyen nyolc alkalommal, és a Giro d’Italián is, ahol tizenkét alkalommal állt rajthoz. Kétszer zsebelte be a hegyi összetett elsőséget a Touron, ezzel párhuzamosan elnyerte a legtámadóbb-szellemben versenyzőnek járó különdíjat is. Hazája legrangosabb viadalán háromszor szólították a dobogó legfelső fokára ugyanebben a különversenyben. Kétszer zárt a Francia Körverseny összetettjének második helyén és ugyancsak kétszer lett ezüstérmes az Olasz Körversenyen. Mindkét viadalon egy-egy alkalommal a dobogó legalsó fokát is megkaparintotta. 1991-ben megnyerte az egyik legrangosabb tavaszi klasszikust a Milánó-Sanremót. Pályafutása nagy részét a Carrera csapatában töltötte, sikereit is nagyrészt ennek a klubnak a színeiben aratta. Éveken át volt a legendás Marco Pantani jó barátja és szobatársa. Karrierje legnagyobb ellenlábasának Miguel Induraint tartotta, akit szinte lehetetlen volt abban az időben legyőzni, neki azonban időnként sikerült. Visszavonulását követően sem távolodott el a kerékpározástól, mind a mai napig a sportág népszerűsítéséért dolgozik, alkalmanként még Gran Fondo versenyeken is rajthoz áll. A Visegrád 4 Kerékpárverseny nemzetközi mezőnye Budapesten a Várkert Bazárnál rajtol, majd 168,7 kilométer megtétele után Budakeszi, Telki, Zsámbék, Bicske, Zirc és Csesznek érintésével érkezik meg Pannonhalmára. A versenyekkel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros- sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (http://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

2018.04.16. - Április 14-én a Debrecen mellett 354.sz. úton került megrendezésre a 2017/2018. tanévi Diákolimpia az országúti kerékpározás időfutam és mezőnyverseny számaiban, az I-VI. korcsoportos diákok számára. Az Időfutam OB-t is látott minőségi útvonal ezen a szombati napon reggeltől késő délutánig a kerékpárosoké volt, teljes útzár mellett. Összesen 156 nevezés érkezett a versenyekre, és a díjazottak száma sem volt csekély, mivel a Magyar Diáksport Szövetség szabályai szerint mind a 6 korcsoportban külön igazolt és amatőr kategóriákban lettek értékelve a résztvevők, természetesen nemek szerint. Vagyis időfutamban így elméletileg 24, mezőnyversenyen az I.kcs. híján (itt ez a szám nem kerül megrendezésre) 20 kategóriában hirdetett volna dobogót a rendezőség, bár jellemzően a fiatalabb korcsoportok itt-ott hézagosak voltak, tehát 2-3 kategória kimaradt. A diákok érem és oklevél díjazásban részesültek, emellett a mindkét versenyszámban induló versenyzők a futamaik után kapott pontok alapján összetett versenyben is értékelésre kerültek. Időfutam, mezőnyverseny és összetett eredménylista a letölthető fájlok között.

2018.04.16. - 2018 április 15-én napos-felhős, enyhén szeles, de összességében kerékpározáshoz kiváló idő fogadta az V. Balla Viktor Emlékverseny résztvevőit Nagyhegyesen. A község már sokadik alkalommal ad otthont a DKSI által megrendezett versenyeknek, ezúttal is a jól bevált forgatókönyv szerint kerültek lebonyolításra a futamok. Az ifjúsági korosztály, vagyis az U19 számára kiírt Balla Viktor Emlékversenyt a 2018. évben Mészáros Ábel (KONTENT-DKSI) nyerte, aki átvehette a Balla Viktor Vándorserleget. Teljes eredménylista a etölthető fájlok között2018.04.15. - A Crosskovácsi bikeschool rendezésében 2018.04.15-én Nagykovácsiban kezdődött az idei utánpótlás mountain-bike xco magyar kupa. A kastélypark tökéletes helyszín volt megint, ahol az ügyessegi es az xco palya is jol megfert egymas mellett. Minden korcsoport indulóinak először az ügyességi pályá(ka)t kellett teljesíteni, az itt szerzett hibapontok alapján hendikepp rendszerrel (korcsoportonként eltérő másodpercnyi időhátrányt jelentett 1-1 hibapont) sorakozhattak fel az xco rajthoz. A résztvevők a nevezési díjért egy hot-dogot és üdítőt is fogyaszthattak, korrekt volt a dobogósok nyereménycsomagja, rendeztek tehetségkutató futamokat is és jó ötletnek bizonyult a kerékpáros termékbörze is (ahová be lehetett adni a kinőtt/megunt cuccokat). Végre nem kellett minden korcsoportnak megvárni az utolsó futamot a saját eredményhirdetésével, az u9-11-13-as korosztálynak ezt már délben megtartották.

2018.04.14. - 2018. április 14-én a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit az első hazai Merida Concept Store és E-bike teszt center Budapesten, mely hétköznap 11-18, szombaton pedig 9-12 óra között tart nyitva a 13. kerület Váci út 140 szám alatt. 230 négyzetméteren 100 Merida kerékpár (a gyerekbringától a csúcskategóriás országúti kerékpárokig) és az olasz Northwave cég teljes cipő és ruhakínálata lesz megismerhető, valamint a tajvani gyártó e-bike tesztmodelljeit is megtalálod itt. FOTÓGALÉRIA a megnyitóról ITT

2018.04.08. - 2018 április 8-án a 31. Kerékvár -Békás Időfutammal és közel 400 résztvevővel folytatódott az idei országúti Amatőr Kupa sorozat. A táv a szokásos 18 kilóméter volt a szeles Szentendrei-szigeten a Tahitótfalu -Kisoroszi (fordító) - Tahitótfalu útvonalon, melyet 9 férfi és 6 női korcsoportban lehetett teljesíteni. A teljes eredménylista korcsoportokra bontva megtalálható ITT A versenyről pedig egy kis kedvcsináló videó az alábbiakban: [[https://www.youtube.com/v/Y_3yqB3IaAA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]]

2018.04.08. - eBike.hu Eleminátor kupasorozat Bikefun Eleminátor 2. kupafutam Végre a szabadban a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban rendezhettük meg a második Eleminátor futamot. Bár az időjárás minden pozitív jóslat ellenére kezdetben próbálta nehezíteni a körülményeket és a technikai rész feladatainak eszközeit igen csúszóssá tette, de mire kezdődtek az Eleminátor futamok már a Nap is előbújt olykor. A Hungexpon rendezett első futamon 64-en álltak a rajtvonalhoz, most viszont 84 nevezőt regisztráltak a szervezők. A 30%-os növekedés az Eleminátor sorozat jövőjét is jelenti. Április 22-én a Mozgásvilág Tesztnapon kerül megrendezésre a 3. SHIMANO Eleminator tavaszi záró futamot, mely hab a tortán, hiszen óriási szakmai közönség előtt mutathatják meg magukat a fiatalok és idősebbek egyaránt! Itt kerül kiosztásra a csapatoknak szánt 500.000,- ft-os pénzdíj, mely a futamokon szerzett pontok alapján lesz kalkulálva. Bár még sokan (versenyzők, klubok, szakvezetők) óckodnak az Eleminátor versenyek kipróbálásától, de mi sem bizonyítja jobban e formáció létjogosultság, mint az, hogy U19-es XCO bajnokunk Buzsáki Virág is elidult a kupában és nagyon jó véleménnyel volt róla! Ideális versenyzési forma ez az utánpótlásnak, hiszen míg a verseny első felében komoly technikai akadályokat, feladatokat teljesítenek, addig a második részben az Eleminátor futamokon, kieséses rendszerben több, néhány perces, de intenzív körben küzdenek váll vállhoz vetve a gyerekek. Nagyon jó, hogy a gyerekek sportolásra egész nap biztosított. Míg a technikai feladatok folynak (délelőtt), aki éppen nincs soron, kedvére járhatja az Eleminátor pályát és „kóstolgathatja” a beépített akadályokat… A délutáni futamok alatt aki éppen nem szurkol az ismét gyakorolhat a technikai részen. Elengedhetetlen Búr Zsolt versenyigazgató évtizedes szakmai gyakorlata, a Superior csapat önzetlen hozzáállása, a csapat képzett edzőinek tudása és nagyon fontos a támogatók anyagi, tárgyi hozzájárulása, mely lehetővé teszi, az alacsony nevezési díjakat a magas minőségű szolgáltatásokat és az igényes vendéglátást! Köszönet illeti: eBike.hu Bikefun Kft Paul Lange Kft (Shimano) Tatár Pékség Kft High5 Casco Prevost Kft Úttárs Superior MTB Team K2 Autó Kft Cillit Hungari Kft Mozgásvilág.hu Jarritos üdítőital Találkozunk 04.22-én a Mozgásvilág Tesztnapon a 3. Shimano Eleminator futamon! Nevezz, ha még nem neveztél! https://www.superiormtbteam.com/eleminator-kupa Sós Bendegúz kisfilmje az első futamról https://www.youtube.com/watch?v=VM_SFihZqfk&t=30s Teljes eredménylita a letölthető dokumentumok közt. Fotógaléria (Bak Ferenc képei) Itt.

2018.04.07. - Április 7-én került megrendezésre Kamenjak Rocky Trails mountain bike C1-es verseny, ahol több magyar is képviseltette magát. Elit férfi kategóriában (eredmények itt) 7 magyar induló volt, mely közül Dina Márton érte el a legjobb helyezést. Dina 15. helyen érkezett a célba, ezzel 1 UCI pontot kaparintott meg. Olasz győzelem született Luca Braidot révén. Hölgyeknél Benkó Barbara 6. helyen zárt, 16 UCI pontot gyűjtve, Schmidel Regina feladni kényszerült a verseny. Ebben a futamban a szlovén Pintaric Blaza diadalmadkodott (női eredmény itt) U17-es lányoknál magyar győzelem született Bokros Csenge révén. Ezenkívül dobogóra állhatott Greman Szonja (wu14, 2.hely), valamint Baranyi Dávid Áron (u17, 3.hely). Gratulálunk mindenkinek! További eredmények a letölthető dokumentumok közt.

2018.04.04. - 20 csapat, 140 kerékpáros A Tour de Hongrie szervezői húsz csapat részvételével számolnak a 2018-as viadal során, a várakozások szerint tizenkilenc magyar kerékpáros lehet ott az augusztus 14-i siófoki rajtnál. 2018. augusztus 14. és 19. között rendezik meg a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie idei küzdelmeit. A hatnapos országúti viadalon a tervek szerint húsz csapat áll majd rajthoz, minden együttes hét versenyzőt indíthat – így az UCI 2.1-es kategóriájú viadal mezőnyének létszáma elérheti a 140 főt, ez csaknem negyven százalékos növekedést jelent az előző évi viadalhoz képest. „Nagyjából negyven csapat jelentkezett, vagyis kétszer annyi, amennyi indulhat – árulta el Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója. – Közülük néhány fontos szempont alapján igyekeztünk kiválogatni azokat, amelyek meghívást kaptak az idei versenyre. Prioritást élveztek a prokontinentális csapatok, hiszen a legkomolyabb infrastruktúrát, technikát és erőt náluk láthatják majd a nézők. Őket követték azok a csapatok, akik a magyar kerékpársport számára is fontosak, a Tour de Hongrie szervezői a sportszerűség határain belül teljes mértékben megpróbálják támogatni a nemzeti érdekeket, ezért meghívtuk például azokat a csapatokat, amelyek magyar csapatokat látnak vendégül a saját UCI-versenyeiken. A harmadik szempont pedig az volt, hogy a maradék helyeket erős kontinentális csapatokkal töltsük fel.” A meghívások esetében természetesen előnyt élveztek a magyar kerékpárosok. Amint arról már korábban is beszámoltunk, a Tour de Hongrie magasabb kategóriába (2.1) lépett, ez pedig néhány változást is magával hozott: ezen a szinten csak a kontinentális (vagy annál magasabb) kategóriájú nemzeti csapatok állhatnak rajthoz. Tavaly még nem volt ilyen csapata Magyarországnak, az idén viszont már kettő is működik. „A két magyar kontinentális csapat ott lesz a rajtnál, információnk szerint a Pannon Cycling Team soraiban hét, a Kőbánya Cycing Team csapatában pedig három magyar kerékpáros vesz majd részt a Magyar Körversenyen. Megkaptuk a Magyar Kerékpáros Szövetség nevezését is, ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott színeiben további hét versenyzőnkért szoríthatunk. Rajtuk kívül az osztrák Mybike csapatában rajthoz áll Kusztor Péter és Pelikán János, így várhatóan tizenkilenc magyar kerékpáros lesz ott a rajtnál” – folytatta Szilasi László. Hozzá kell tenni, hogy a csíkszeredai Team Novák színeiben a határon túli magyarok közül is lesz majd kerékpáros a Magyar Körverseny mezőnyében. A Pannon Cycling Team Ami az erőviszonyokat illeti, a számítások szerint a három legmagasabban jegyzett együttes irányíthatja majd a 2018-as viadalt. „A magyarországi terepviszonyok, adottságok nem hasonlíthatók az Alpokhoz, nincsenek több ezer méter magas hegyek, ennek ellenére az útvonal sok helyen tartogat kellemetlen meglepetéseket, például a balatoni szakaszon 1300 méternyi szintkülönbséget is le kell majd győzni. A profi csapatok sprinterei az ilyen dombokat, kisebb hegyeket át szokták vészelni. Ezért aztán azok a csapatok, akik jó sprinterrel érkeznek, több szakaszon is kontrollálni próbálják majd a versenyt. Ami biztos: a legtöbb versenykilométerrel az olasz Androni-Sidermec-Bottecchia érkezik majd hozzánk, ez a csapat májusban a Giro d’Italián is részt vesz. Van egy kiváló fiatal sprinterük, Matteo Malucelli, akinek ebben az évben már 3700 versenykilométere és tíz Top10-es UCI-helyezése van. Persze, még nem tudjuk az Androni indulóinak pontos névsorát, de ha őt elhozzák, akkor már van egy favoritunk a sík szakaszokra…” A meghívott és visszaigazolt csapatok listájából tizenkilencet már most megismerhetünk. Van közöttük három prokontinentális csapat, tizenhárom kontinentális klub és három nemzeti válogatott. A Kőbánya Cycling Team csapata A 2018-as Tour de Hongrie induló csapatai Androni-Sidermec-Bottecchia (olasz, prokontinentális) Team Novo Nordisk (amerikai, prokontinentális) CCC Sprandi Polkowice (lengyel, prokontinentális) Team Differdange-Losch (luxemburgi, kontinentális) Pardus Tufo Prostejov (cseh, kontinentális) Sangemini MG (olasz, kontinentális) Ljubljana Gusto Xaurum (szlovén, kontinentális) Cibel-Cebon (belga, kontinentális) Bike Aid (német, kontinentális) Dimension Data for Qhubeka (olasz, kontinentális) Holdsworth Pro Racing (ír, kontinentális) MyBike Stevens (osztrák, kontinentális) Dukla Banska Bystrica (szlovák, kontinentális) Team Novák (romániai, kontinentális) Pannon Cycling Team (magyar, kontinentális) Kőbánya Cycling Team (magyar, kontinentális) Szerbia válogatottja Bulgária válogatottja Magyarország válogatottja

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések