Magyar hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Rafal Majka nyerte a Szlovén Körversenyt, Bertalan Balázs 12. helye a Szerb Kör utolsó szakaszáról2017.06.19. - A Francia Körversenyre készülő Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) nyerte a Szlovén Körversenyt, melyen Kusztor Péter (Amplatz-BMC) az első negyvenben zárt, miközben Szerbiában Bertalan Balázs (MugenRace-Veloki) végzett az előkelő tizenkettedik helyen a Szerb Kör záróetapján.

Kiosztották a perceket a Szlovén Kör királyszakaszán, Puskás Dávid 14. helye Szerbiából2017.06.18. - Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) nyerte a Szlovén Körverseny királyszakaszát, Kusztor Péter (Amplatz-BMC) az első negyvenben zárt.

Tour de Pelso 2017: Eredmények2017.06.17. - Új rajthelyszínnel várta a Hotel Ezüstpart területén a kerépárosokat a 2017-es Tour de Pelso, ahol a 200 km-es Balaton Maratonra, a 76 km-es Tihany túrára és a 33 km-es Panoráma túrára több, mint 1000 fő gyűlt össze. A legtöbb bringás a hagyományokhoz hűen a 202 km-es tókerülésen indult el. Idén nem a rekkenő hőség, hanem az erős szél nehezítette a kerékpárosok dolgát a tó körül, így a frissítéssel kevesebb nehézség akadt, viszont a szélezéssel annál többeknek meggyűlt a bajuk. Rögtön a rajt utáni első 10 km-en kialakult egy 25 fős élboly a maratonon, a június 27-én rajtoló Tour de Hongrie-ra készülő Bátorfi Team, Epronex és DKSI vezetésével. A maratonozók talán nem is bánták ezt annyira, mert a félprofik így saját tempóban edzhettek, a maratonozók pedig erőállapotuknak megfelelően nagyobbb bolyokkal mehettek végig. A szokásosnál kevesebb bukás is történt, mely talán pont a korai szelekciónak volt köszönhető. A nagy szélben a tavalyi pályacsúcsot idén meg sem tudták közelíteni a versenyzők, a futamot végül Ruttkay Zoltán (Bátorfi Team) nyerte 4:50:29-es idővel. Kiss Gergelyt szabálytalan frissítés miatt kizárták a második helyről, így végül Vermeser Zsombor (Bátorfi Team) lett az ezüstérmes, Simon Péter (Epronex) pedig a harmadik. A nőknél a kerékpározást mindössze 10 hónapja kezdő Olasz Laura (Bátorfi Team) volt a leggyorsabb 5:42:24-es idővel. Második lett Haffner Kata 5:42:47-el, Tőke Edit pedig 6:10:16-ot hajtott. A Balaton Maraton, a Mini Maraton és a Tihany Túra eredménylistái (az excel fülein) a letölthető fájlok között található.

Kusztor Top 20-ban a Szlovén Körön, elrajtolt a Szerb Körverseny2017.06.17. - Bombaerős mezőnyben szerepel osztrák csapatával Kusztor Péter és Pelikán János a Szlovén Körversenyen, a MugenRace-Veloki sora közben a Szerb Körön versenyez.

Itt a 2017-es Tour de Hongrie részletes útvonala, szintrajza2017.06.15. - Hat nap alatt 750+1 kilométert tesz meg a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye. A viadal június 27-én kedden rajtol, a karaván július 2-án érkezik a végső befutóhoz, Budapestre. Alábbiakban a szakaszok térképei, szintrajza és a településeken való áthaladási idő tálázatok. A TDH minden szakaszáról beszámolóval, képekkel, eredményekkel jelentkezünk a VELO.hu honlapon.

Beszámoló a magyarok eredményeiről a 30.Trofeo (Karlsberg) versenyéről2017.06.15. - Harmincadik alkalommal rendezték meg a korábban Trofeo Karlsbergnek, most már csak Trofeonak nevezett U19-es Nemzetek Kupája versenyt. 21 ország 132 versenyzője vágott neki az öt szakasznak.

Kusztor újabb Europe Tour pontokat gyűjtött, véget ért az Oberösterreichrundfahrt és a Trofeo Karlsberg is2017.06.12. - Nem unatkoztak az elmúlt napokban a magyar kerékpárosok, a Szlovák Körversenyen, az Oberösterreichrundfahrt szakaszversenyén és a Trofeo Karlsbergen is érdekeltek voltunk.

Tour de Gyömrő 2017: Beszámoló + Eredménylista + FOTÓGALÉRIA2017.06.11. - Huszonhatodik alkalommal rendezték a Tour de Gyömrő kerékpáros családi sportnapot, ahol 80, 30, 20 és 10 km-es futamokon versenyezhetett a több, mint 500 résztvevő. A 80 km-es táv az Amatőr Kupa sorozat idei 6. fordulója is volt, de a rendezők a versenyzőkön kívül a gyerekekre is gondoltak (ovis futamokkal) és a családosoknak szánt 5 km-es gyömrői túrával. Mivel a magyar csapatok közül többek is külföldön versenyeztek (Szlovák Kör, Oberösterreich Rundfahrt), ezért az utóbbi éveknél talán egy picit gyengébb mezőny gyűlt össze a 80-as távon, ahol a már többször alkalmazott útvonalon haladt a mezőny. Az útminőség kis mértékben javult, kátyúztak végre itt-ott, de még így sem a legjobb ez a tápiószentmártoni kör. A recegős részeket feledtette a versenyzőkkel, hogy a legtöbb faluban egész népes közönség szurkolt a TDGY mezőnyének. Az abszolút győzelmet a nőknél Kenyó Anita (Bátorfi Team) szerezte meg, ő volt az egyetlen lány, aki a 80 fős élbollyal tudott maradni és 1:49 alatt teljesített a távot. Második helyen csapattársa, Benczés Krisztina végzett, harmadik Péteri Niké (Szingo-Balaton Team) lett, mindeketten 10 perc fölötti hátránnyal Anitához képest. A férfiaknál mezőnyhajrá döntött, melyen Szarka Gergely (Kontent-DKSI) sprintelt a legjobban, Hartmann József (Szekszárdi SZKE) és a nagy "öreg", Specziár Viktor (Kőbánya TC) előtt. A résztvevőket ingyenes ebéd is várta a célban, a rajtcsomagban pedig járt egy nagy üveg ásványvíz és egy Nutrixxion zselé is, mindekettőnek nagy haszna volt a rekkenő melegben. A korcsoportos és abszolút eredménylisták a letölthető fájlok között találhatóak. Fotók ITT


MTB Maraton Országos Bajnokság 2017: Beszámoló, eredmények2017.06.10. - Az idei mountain-mike Maraton Bajnokságnak Nagykovácsi adott otthont, a már 23. alkalommal megrendezett Crosskovácsi Maraton a község legnagyobb rendezvénye hosszú idők óta. A versenyen három távon állhattak rajthoz a résztvevők, rövid-, közép-, és hosszútáv. Külön kiemelnénk , hogy első alkalommal a Pedelec-tulajdonosok nagy örömére, a Maraton keretein belül Ők is külön versenyszámot kaptak, a hosszútáv előtti fél órás indulással bevethették magukat az erdőbe, hogy kiégessék az elektronokat kerékpárjaik akkumulátoraiból. A maraton OB-n felnőtt férfi elit kategóriában a címvédő Parti András gurult át elsőként a célvonalon, őt követte Dina Márton és Dina Dániel. A felnőtt női kategóriában Benkó Barbi vihette haza az aranyérmet Balázs Beáta és Ringelhann Fanni előtt.

Felkerültek az Országúti Országos Bajnokságok (mezőnyverseny + időfutam) versenykiírása2017.06.10. - Felkerült a VELO.hu eseménynaptárba a 2017.évi Országúti OB-k versenykiírása. Az időfutamra és a mezőnyversenyre is Ibrányban kerül sor, ahol korábban is rendeztek már OB-t. Június 22-én lesznek az időfutamok, a női elit kategória számára 14.8, a férfi elit számára 29.6 km-es távon. A mezőnyversenyeket két napon keresztül rendezik, június 24-én az U19-es és az alatti korcsoportoknak, valamint a Mastereknek és az Amatőröknek is lesz külön értékelés. Június 25-én a férfi elit és U23-as futam távja 177 km, míg a női elit 103.4 km lesznek. Időfutam OB kiírása ITT Mezőnyversenyek kiírása ITT

Konferencia a hazai kerékpáros turizmus fejlődéséért2017.06.10. - A kerékpáros turizmus magyarországi lehetőségei címmel rendezett szakmai konferenciát június 6-án a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ).

Szlovák Kör: olasz siker Nyitrán, Kusztor továbbra is jó helyzetben összetettben2017.06.10. - Olasz szakaszgyőzelemmel zárult a Szlovák Körverseny második mezőnyszakasza, Kusztor Péter az összetett huszonnyolcadik helyéről várja a folytatást.

Világsztár teker és jótékonykodik a Mapei Tour de Zalakaroson2017.06.09. - Június 18-án startol a 10. Mapei Tour de Zalakaros kerékpárverseny. A jubileumi megmérettetésen a kerékpáros legenda, az olasz Andrea Tafi is nyeregbe száll. Az egykori világklasszis egy dedikált meze egy jótékonysági aukció keretében árverésre kerül.

A magyar válogatott és az Amplatz-BMC légiósai is a Szlovák Körversenyen szerepelnek2017.06.09. - Június 7. és 11. között zajlik a 2017-ben kategóriát lépő immár 2.1-es besorolású Szlovák Körverseny, melyen magyar kerékpárosok is szerepelnek.

A paralimpiai bajnok kerékpáros akadémiát indít!2017.06.07. - A Novák Cycling Academy Kelet-Európa első, kerékpárra szakosodott sportakadémiája lesz. Románia egyetlen paralimpiai bajnokának tervei között szerepel ötven gyerek kiválasztása, akiket három olimpiai cikluson keresztül végül profi sportolókká neveljen.

1. Kun Kör országúti verseny  : Beszámoló + eredménylista + FOTÓGALÉRIA2017.06.06. - A Kecskeméti Első Sor által első alkalommal megrendezett Kun Kör elnevezésű rendezvényén a rekkenő hőség és a kellemes, ámde állandó alföldi szél ellenére szép számmal képviseltették magukat a hazai csapatok versenyzői a 145 km-es megmérettetésen. A versenyközpont egy sportpálya területén került elhelyezésre, ennek minden infrastruktúrális előnyével együtt. A pálya a beharangozott kifejezetten rossz útminőséggel ellentétben pozitív csalódást okozott, pár szűk kanyarban a kavicsfelhordás és az utolsó pár km rázatója volt a legnagyobb fejfájást, de közel sem Paris Roubaix-hoz hasonló körülményekre kell gondolni. "Éppen ez adta a karakterét, A szervezők szeretnék, ha igazi tavaszi klasszikussá válhatna a Kun Kör, és jövőre tavaszi időpont keresnek a a versenynaptárban" - mondta Sáfár Tamás főszervező. Az Elit férfi kategóriát "belülről" is megtekinthettük, az első körben sok lószolgatás után egy nyugodalmasabb harmad következett, majd a kör utolsó részében az oldalszél miatt teljesen szétesett a főmezőny. A verseny további részét már csak a befutónál láthattuk, az Elit Férfi dobogó: Kiss Gergő (Epronex) , Hartmann József (Szekszárd), Popovics Gergely (Epronex). Teljes eredménylista a letölthető fájlok között. FOTÓGALÉRIA

Remekül szerepeltek a magyar pályakerékpárosok a Brno 500+1 versenyen2017.06.05. - Péntektől vasárnapig zajlott a ma már tradicionálisnak számító 500+1 kör néven elhíresült nemzetközi kerékpárverseny a csehországi Brno városában. Az idén fennállásának 50. születésnapját ünneplő eseményen számos magyar versenyző is rajthoz állt.

Peák és Filutás is az első húszban zárt a Bihari Körversenyen2017.06.05. - Véget ért a 2.2-es besorolású Bihari Körverseny, melyen a MugenRace-Veloki, a Kontent-DKSI és a DeGaVi-Tipográfia csapatai képviselték hazánkat.

Újabb UCI Europe Tour pontokat szerzett Peák Barnabás2017.06.04. - Újabb remek eredményt ért el a Kontent-DKSI csapatának versenyzője Peák Barnabás, aki a Bihari Körverseny egyenkénti időfutamán a második legjobb időt repesztette.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések