Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.03.09. - Alig egy héttel a Strade Bianche klasszikusát követően még mindig rengeteg szó esik az olasz egynaposról, mely vélhetően nagy eséllyel pályázik a 2018-as szezon legnehezebb versenyének címére. Az eső és a nagy hideg valamint a sártengeré változott poros makadámutak rendesen megnehezítették a kerekesek dolgát.

2018.03.09. - Újabb Direct Energie siker a Párizs-Nizza versenyén, méterekkel, de hazaért az elmenés Papíron egy újabb a sprintereknek kedvező etappal folytatódott az idei Párizs-Nizza. Az ötödik szakasz során Salon de Provence és Sisteron között 165 kilométer várt a mezőnyre négy kategorizált emelkedővel, melyből az utolsó alig bő tíz kilométerre a céltól nehezítette a kerekesek dolgát. A nap szökését Jerome Cousin (Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Nicolas Edet (Cofidis) és Julien El Fares (Delko Marseille Provence KTM) alkották. Cousin igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, ennek eredményeképpen a nap végére megszerezte a különverseny megkülönböztető trikóját. Az elmenés előnye négy és fél perc környékén tetőzött. Az utolsó tizenöt kilométerre fordulván Politt támadta be szökevénytársait, vele csak Jerome Cousin tudott menni. Két kilométerrel a vége előtt a duó előnye még mindig szűk fél perc körüli volt, így elkezdhettek bizakodni egy esetleges hazaérésben. Végül mindössze négy másodperc előnnyel értek célba, a szakaszt Cousin nyerte Politt előtt, míg a mezőnyhajrában Andre Greipel (Lotto-Soudal) bizonyult a leggyorsabbnak. Összetettben nem változott a sorrend továbbra is Luis Leon Sanchez (Astana) vezet. A verseny Sisteron és Vence között egy 188 kilométeres penzummal folytatódik. [[https://www.youtube.com/v/CUe40f23Emg?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „A végén már iszonyatosan görcsöltek a lábaim, hisz azzal a céllal mentem el a szökésbe, hogy rámegyek a hegyi pontokra – mondta a célba érkezést követően Cousin, aki már a Direct Energie csapatának második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Párizs-Nizzán. – Az utolsó kilométereken próbáltam egy kicsit taktikázni, nem egyszer vesztettem már hasonló szituációban, így inkább egy újfajta manőverrel próbálkoztam. Szerencsére bejött, így megnyertem a szakaszt.”

2018.03.08. - Wout Poels nyerte a Párizs-Nizza egyenkénti időfutamát, Luis Leon Sanchez megtartotta összetettbeli vezetését La Fouillouse és Saint-Etienne között egy mindössze 18,4 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Párizs-Nizza viadala. Az első komolyabb időt Dylan Van Baarle (Sky) repesztette, akitől csapattársa David De La Cruz (Sky) vette át a vezetést. Már ekkor egyértelmű volt, hogy a brit Sky kerekesei rendesen odateszik magukat a kronón. Ennek megfelelően a szakaszt végül a holland Wout Poels (Sky) nyerte, akinek mindössze 25 percre és 33 másodpercre volt szüksége a penzum abszolválásához. A második a spanyol Marc Soler (Movistar), míg a harmadik a francia Julian Alaphilippe (Quick-Step) lett. Összeetetettben a szakaszt a hetedik helyen záró Luis Leon Sanchez (Astana) megtartotta vezető helyét. Előnye az ötödik etap előtt tizenöt másodperc Poels előtt. [[https://www.youtube.com/v/CQPDBnSinAA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Jelen pillanatban nem tudom, hogy ez a tizenöt másodperc mennyire is sok, remélem, hogy ledolgozható az elkövetkezendő napok során – mondta a díjátadót követően Poels. – A célunk egyértelmű, szeretnénk megnyerni az összetettet. Mellettem Sergio Henao is remek helyen áll, így több kártyánk is van, amit kijátszhatunk.”

2018.03.07. - Jonathan Hivert nyerte a Párizs-Nizza harmadik szakaszát, Luis Leon Sanchez állt az élre összetettben Bourges és Chatel-Guyon között egy 210 kilométeres szakasszal folytatódott a Párizs-Nizza. A penzum három kategorizált emelkedővel rémisztgetett, melyek közül egyik sem volt igazán vészes. Az utolsó kaptató okán kérdéses volt, hogy egy késői támadás végén dőlhet el a szakasz sorsa, esetleg a sprinterek csatázhatnak a győzelemért. A rajtot követően Jay Thomson (Dimension Data), Fabien Grellier (Direct Energie) és Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille Provence-KTM) hármasa menekült előre, a trió legnagyobb előnye hét és fél percnél tetőzött. Az utolsó hegy a Cote de Charbonnieres lábáig azonban utolérték őket, ekkor Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) akciózott, akihez Tim Wellens (Lotto-Soudal) és Jakob Fuglsang (Astana) csatlakozott. Ezt a támadást ellenben hamar megfogták, ám ekkor indított Luis Leon Sanchez (Astana), Remi Di Gregorio (Delko Marseille Provence-KTM) és a szezont kiváló formában kezdő Jonathan Hivert (Direct Energie). Sanchez fantasztikusan ment lefelé, a két francia kerekes alig tudta tartani a tempóját. Végül a hármas bő fél perces előnnyel ért haza, a szakaszt Hivert nyerte Sanchez és Di Gregorio előtt. Összetettben Luis Leon Sanchez vette át a sárga trikót, előnye a 18,4 kilométeres egyenkénti időfutam előtt huszonnyolc másodperc Arnaud Demare (Groupama-FDJ) ellenében. [[https://www.youtube.com/v/l0ZY6BpGkPM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nem nagyon voltak terveim – mondta Hivert nem sokkal a célba érkezést követően. – Megpróbáltam követni a támadást, bár nem volt egyszerű Sanchez tempóját tartani. Tudtam, hogy a végén nekem van a legnagyobb esélyem, amit szerencsére sikerült is kihasználnom, bár egy befutónál sohasem tudhatod, hogy mi fog történni. Körülbelül két hónappal ezelőtt mindkét térdem megműtötték, ennek a tudatában nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerül az idénykezdet.”

2018.03.06. - Bécsi szigor a kölcsönbringák terén Bécs, 2018.03.05. (Eurocomm-PR) – Bécs megelégelte, hogy szanaszét hevernek a kölcsönkerékpárok a városban és szigorú szabályozásra szánta el magát. A kölcsönzőcégeknek megadott határidőn belül el kell szállítaniuk a meghibásodott, vagy rossz helyen leállított kerékpárokat, különben akár 700 euró bírság is kiszabható rájuk. Az új rendelet olyan cégekre vonatkozik, amelyek fix dokkoló állomás nélküli kerékpárokat üzemeltetnek. A szabályozás két hónap múlva lép életbe. Az utóbbi hónapokban elharapózott a kölcsönbringa-probléma Bécsben. Egyre több panasz érkezett rossz helyen leállított vagy meghibásodott kerékpárokra, melyeket az üzemeltetők nem szállítottak el időben. Hogy az idei bringaszezonban már ne heverjenek szanaszét a dokkoló állomás nélkül kölcsönzött biciklik, Bécs város egy szigorú rendeletben szabályozza ezek üzemeltetését. A kerékpárkölcsönző cég hétköznapokon 6 és 18 óra között például a bejelentést követően négy órán belül köteles elszállítani a meghibásodott, valahova ledobott bicikliket. Hétvégén pedig 12 óra a türelmi idő. Az új szabályozás szerint Bécs zöldfelületein eleve nem szabad letenni a bringákat, kivéve, ha azokat az erre kijelölt tárolókba, vagy a városszerte kihelyezett mobil kerékpártárolókba teszik. Olyan útszakaszon vagy járdán sem szabad őket leállítani, ahol akadályozzák a forgalmat. Amennyiben az üzemeltető cégek nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, akkor akár 700 eurós bírságot is kiszabhatnak rájuk. Új szabályok vonatkoznak a kölcsönző cégekre is, akiknek mostantól bécsi székhellyel kell rendelkezniük. A cégek maximum 1.500 kerékpárt üzemeltethetnek, melyeket egyenként akkreditáltatniuk kell. A bicikliket sorszámozzák és a cég ügyfélszolgálati telefonszámát is könnyen látható helyen kell feltüntetni rajtuk. A rendelet két hónap múlva lép érvénybe.

2018.03.06. - Dylan Groenewegen sikere a Párizs-Nizza második szakaszán Egy mondhatni tükörsima 187 kilométeres penzummal folytatódott a 2018-as Párizs-Nizza, mely a várakozásoknak megfelelően a vérbeli sprinterek csatáját hozta. Orsonville és Vierzon között mindössze két gyorsasági részhajrá bonyolította a kerekesek dolgát. A nap szökését Manuele Boaro (Bahrain-Merida), Tiago Machado (Katusha-Alpecin), Olivier Naesen (AG2R La Mondiale), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Anthony Delaplace (Fortuneo-Samsic) és Lars Boom (LottoNL-Jumbo) hatosa alkotta, ám ezt a sort a Groupama-FDJ csapata nem engedte el túlságosan messzire, így Boaro és Machado mentek tovább. A duó legnagyobb előnye bő három percnél tetőzött, de egyértelmű volt, hogy ez a nap a sprinterekről fog szólni. Négy kilométerre a céltól utol is érték őket. A mezőnyhajrát a Quick-Step Floors csapata igyekezett felvezetni, a leggyorsabbnak ellenben Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) bizonyult, aki már az ötödik győzelmét szerezte az idei szezonban. A második Elia Viviani (Quick-Step Floors), míg a harmadik Andre Greipel (Lotto-Soudal) lett. Összetettben Arnaud Demare (Groupama-FDJ) megőrizte vezető helyét. A Párizs-Nizza Bourges és Chatel-Guyon között egy 210 kilométeres penzummal folytatódik. [[https://www.youtube.com/v/-1cSZdScGpg?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nem volt túlságosan könnyű a sprint – így a befutót követően a szezont fantasztikus formában kezdő Groenewegen. – A vége emelkedett, ami rendesen megnehezítette a dolgom. A csapat fantasztikus munkát végzett az utolsó kanyart követően tökéletes helyen engedtek el. Teljes erővel indultam meg, szerencsére nem tudott senki sem követni. Büszke vagyok arra, hogy olyan vetélytársakat előztem meg, mint Viviani, Demare vagy éppen Greipel.”

2018.03.05. - Arnaud Demare javára döntött a célfotó a Párizs-Nizza első szakaszán Chatou és Meudon között egy mindössze 135 kilométeres szakasszal rajtolt el a hetvenhatodik Párizs-Nizza. Az első etap rögtön három harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott, ráadásul a vége is emelkedett. A nap szökését Pierre Rolland (EF Education First-Drapac), Jurgen Roelandts (BMC) és Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic) triója alkotta. Az elmenés túlságosan nagy előnyre nem tett szert a Groupama-FDJ és a Quick-Step Floors által vezetett főmezőny végig kontrol alatt tartotta őket. A szökést bő tizenöt kilométerrel a szakasz vége előtt fogták meg. Egy emelkedős, a végén kockakövekkel borított keskeny út döntött az etap végkimeneteléről. Mintegy két kilométerre a céltól Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) robbantott, miután egy kisebb bukás után megrostálódott a főmezőny. Vuillermoz ellenben nem tartott ki a végéig jöhetett a sprint, melyben négy kerekes szinte egyszerre érte el a célvonalat. Végül csak a célfotó döntött, amely Arnaud Demare (Groupama-FDJ) győzelmét erősítette meg, aki Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) és Christophe Laporte (Cofidis) kettősét utasította maga mögé. [[https://www.youtube.com/v/IXzymu3liGM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Pályafutásom első célfotós győzelmét arattam – így a szakaszt követően a regnáló francia bajnok Demare. – Mivel sohasem történt még korábban ilyen velem, hatalmas öröm volt számomra, amikor bemondták, hogy én nyertem. Szinte biztos voltam benne, hogy második lettem, a végén már csak elkeseredésből löktem be a kerékpárt. Talán soha sem nyertem még ilyen nehéz befutót, ám a célban a családom és az Arnaud Demare szurkolói csoport tagjai vártak, így nem engedhettem el a végét.”

2018.03.04. - Tiesj Benoot nyerte a Strade Bianche klasszikusát, Anna Van der Breggen győzött a hölgyeknél Az időjárás előrejelzéseknek megfelelően a sár volt az úr a tizenkettedik Strade Bianche klasszikusán. A várakozásoknak megfelelően fantasztikus versenyt láthatott a nagyérdemű. A 184 kilométeres penzumból több mint hatvan kilométer vezetett a fehér, ezúttal saras makadámutakon. Az igazi verseny mintegy hetven kilométerrel a cél előtt kezdődött ekkora a mezőny létszáma lefeleződött, végül a célig mindössze ötvenhárom kerékpáros jutott el. Ekkor egy tíz fős sor alakult, melybe név szerint Michał Kwiatkowski (Sky), Alejandro Valverde (Movistar), Jose Joaquin Rojas (Movistar), Wout Van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) , Stefan Kung (BMC), Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Valentin Madouas (FDJ), Daniel Oss (Bora-hansgrohe), Robert Power (Mitchelton-Scott) és Soren Kragh Andersen (Sunweb) keveredett bele, hozzájuk csatlakozott kis idő elteltével Romain Bardet (AG2R La Mondiale). A versenyen első ízben rajthoz álló Bardet nem is sokat nézelődött rögtön tovább is ment. Idővel Wout Van Aert és a szintén a semmiből előkerülő Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) zárkózott fel hozzá. Az utolsó saras részen Benoot robbantott, s végül több mint fél peres előnnyel nyerte meg a versenyt Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Wout Van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) előtt. A regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) a nyolcadik, míg a címvédő Michal Kwiatkowski (Sky) a harmincadik helyen zárt. [[https://www.youtube.com/v/VqX1T4Mh3ec?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon jó erőben érkeztem meg Bardet és Wout Van Aert mögött – nyilatkozta a célba érkezést követően Benoot. – Amikor korábban átértem a Colle Pinzuton tudtam, hogy jó erőben vagyok, hisz könnyedén felértem a csoportra. Örülök, hogy az első profi győzelmem a Strade Bianche egynaposán arattam, hisz ez egy nagyszerű verseny. Amikor először indultam nyolcadik lettem, de olyannyira vágytam a visszatérésre, hogy még nyaralni is ide jöttünk a barátnőmmel, épp a befutó környékén fagylaltoztunk, amikor legutóbb itt jártunk. Büszkeséggel tölt el ez a győzelem.” A hölgyek versenyét a múlt hét során még Cipruson hegyikerékpározó holland Anna Van der Breggen (Boels-Dolmans) nyerte Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) és Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5) ellenében. A verseny egyetlen magyar résztvevője Király Mónika (S.C Michela Fanini Rox) sajnos nem ért célba.

2018.03.03. - Pályakerékpáros világbajnokság: Cameron Meyer kilencedik vb címe és Kristina Vogel újabb aranyérme foglalta keretbe a harmadik napot Az apeldoorni pályakerékpáros világbajnokság harmadik versenynapján a férfiak 160 körös, 16 részhajrás, 40 kilométeres pontversenyén ismét Lovassy Krisztiánért szurkolhattunk. A magyar versenyző végül a tizenhetedik helyen zárta a futamot, melyet az ausztrál Cameron Meyer nyert meg, aki ezzel már pályafutása kilencedik világbajnoki címét szerezte. A férfiak egyéni üldözőversenyét szintén az országutakról is jól ismert versenyzők uralták. Az olasz Filippo Ganna nyerte a számot a portugál Ivo Oliveira és az orosz Alexander Evtushenko előtt. A hölgyek sprintszámában megszerezte második aranyát a német fenomén Kristina Vogel, aki a döntőben az ausztrál Stephanie Mortont, csak a mindent eldöntő harmadik futamban tudta maga mögé utasítani. A bronzérmet a szeintén német Pauline Sophie Grabosch kaparintotta meg. A női omniumban a hazaiak legnagyobb örömére Kirsten Wild már a második világbajnoki címét szerezte, a dobogó további fokait a dán Amalie Dideriksen és az új-zélandi Rushlee Buchanan foglalták el.

2018.03.02. - Brit, kolumbiai és amerikai aranyak a pályakerékpáros világbajnokság második napján Mint arról már korábban beszámoltunk a férfi scratch versenyben a szám Európa-bajnoki ezüstérmese Lovassy Krisztián a tizennegyedik helyen végzett a hollandiai Apeldoornban rendezett világbajnokságon. Az aranyérmet a fehérorosz Yahueni Karaliok szerezte meg. A férfiak 4000 méteres csapatüldözéses számában Nagy-Britannia – Ed Clancy, Kian Emadi, Ethan Hayter és Charlie Tanfield - 3:53.389-es idővel győzedelmeskedett a döntőben a dán négyest maga mögé utasítva. A bronzcsatából az olaszok kerültek ki nyertesen. Ugyancsak a férfiaknál maradva a Keirint a kolumbiai Fabian Hernando Puertas Zapata nyerte, aki a döntőben a japán Tomoyuki Kawabatát és a német Maximilian Levy-t sprintelte le. A hölgyeknél mindössze a csapatüldözés számban osztottak érmeket, ahol az Egyesült Államok csapata a Kelly Catlin, Chloe Dygert, Kimberly Geist és Jennifer Valente alkotta kvartett szerezte meg az aranyérmet Nagy-Britannia és Olaszország előtt.

2018.03.01. - Holland aranyérmekkel kezdődött a 2018-as pályakerékpáros világbajnokság, Kristina Vogel is megkezdte az éremhalmozást Elrajtolt a 115. pályakerékpáros világbajnokság, melynek ezúttal a hollandiai Apledoorn ad otthont. Az első szám, amelyben érmeket osztottak a férfi csapatsprint volt, ahol az előzetesen esélyesnek kikiáltott új-zélandi trió még a legjobb négy közé sem került be. Az aranyérmet kisebb meglepetésre a hazaiak, nevezetesen Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen és Nils van Thoenderdaal szerezték meg. A dobogó másik két fokára a brit és a francia hármas állhatott fel. A női csapatsprintben ellenben érvényesült a papírforma a német duó magabiztos győzelmével az éremhalmozásra készülő Kristina Vogel megszerezte első aranyát, párja ezúttal Miriam Welte volt. A németek a döntőben a holland kettőst verték, míg a bronzcsatából az oroszok kerültek ki győztesen. A hölgyek tíz kilométeres, negyven körös scratch versenyén szintén hazai aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű Kirsten Wild állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára megelőzve a belga Jolien D’hoore-t és a dán Amalie Dideriksent. A világbajnokság második napján a férfi scratch versenyben Lovassy Krisztiánnak szoríthatunk.

2018.02.28. - A Bora-hansgrohe vezetősége megerősítette, hogy a regnáló világbajnok Peter Sagan ott lesz a Strade Bianche klasszikusán A 2018-as szezont Ausztráliában kezdő Peter Sagan csapata a német Bora-hansgrohe hivatalosan is megerősítette, hogy a háromszoros világbajnok kerekes is ott lesz a március 3-i Strade Bianche egynaposán. A fehér utak pokla a nagy, tradicionális, több mint száz éves múltra visszatekintő klasszikus versenyek árnyékában kezd feltörni pedig az idei még mindig csak a tizenkettedik kiadása. Sagan eddigi pályafutása során szinte minden évben ott volt a klasszikuson, de nyernie még sohasem sikerült, így nagy tervekkel áll rajthoz az idei viadalon. A német sor a Peter Sagan, Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Gregor Mühlberger, Daniel Oss, Christoph Pfingsten és Aleksejs Saramotins alkotta hetessel vág neki a poros utaknak.

2018.02.26. - Február 28. és március 4. között kerül sor a hollandiai Apeldoornban a 2018-as pályakerékpáros világbajnokságra. A verseny közeledtével újfent felbukkan egy régi kérdés, miért versenyeznek a pályakerékpárosok az óramutató járásával ellentétesen?

2018.02.26. - Alejandro Valverde nyerte az Abu Dhabi Körversenyt Qasr Al Muwaiji és a Jebel Hafeet csúcsa között 199 kilométer várt a kerekesekre az Abu Dhabi Kör utolsó, királyszakaszán. Viszonylag hamar kialakult a nap szökése, melybe tíz kerékpáros keveredett bele, név szerint Lawson Craddock (EF Education First-Drapac), Mathias Brandle (Trek-Segafredo), Andre Greipel (Lotto-Soudal), Rudy Barbier (AG2R La Mondiale), Fredrik Frison (Lotto-Soudal), Michael Bresciani (Bardiani-CSF), Nicolo Bonifazio (Trek-Segafredo), Nikolay Trusov (Gazprom-Rusvelo) és Joonas Henttala (Novo Nordisk). Az elmenés legnagyobb előnye tíz perc környékén tetőzött, a mindent eldöntő emelkedő lábáig ellenben az Astana vezette főmezőny két perc alá vitte a differenciát, majd nem sokkal később meg is fogta az elől tempózókat. Mintegy hét kilométerrel a szakasz vége előtt kezdett ténylegesen szétszakadni a főmezőny az összetett éllovasa Rohan Dennis (BMC) is megúszott, ezt kihasználva pedig Alejandro Valverde (Movistar) szinte azonnal támadást indított. Valverde akcióját kezdetben csak Miguel Angel Lopez (Astana) és Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) kettőse tudta átvenni, majd idővel Wilco Kelderman (Team Sunweb), Rafal Majka (Bora-hansgrohe) és Davide Formolo (Bora-hansgrohe) is felért hozzájuk. Ez nem tetszett Angel Lopeznek, aki újabb támadást indított miközben hátrébb Tom Dumoulin (Team Sunweb) mechanikai problémákkal küzdve csapta földhöz kerékpárját. Szűk három kilométerre a céltól Valverde ugrott fel Angel Lopezhez. A sprintet végül a papírformának megfelelően Alejandro Valverde (Movistar) nyerte Miguel Angel Lopez (Astana) előtt. A harmadik helyre kissé lemaradva Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) érkezett. [[https://www.youtube.com/v/hYSWkbXfitI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Alejandro Valverde (Movistar) tizenhét másodperc előnnyel győzedelmeskedett Wilco Kelderman (Team Sunweb) és Miguel Angel Lopez (Astana) előtt. A pontversenyt Elia Viviani (Quick-Step Floors), a fiatalok összevetését Angel Lopez, míg a csapatversenyt a német Bora-hansgrohe sora nyerte.

2018.02.25. - Rohan Dennis nyerte az Abu Dhabi Körverseny egyenkéntijét, a regnáló kronó világbajnok Tom Dumoulin mechanikai problémákkal küszködött Al Maryah Island környékén egy 12,6 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott az Abu Dhabi Körverseny. A szinte teljesen sík penzum a várakozásoknak megfelelően alakította át az összetett sorrendjét. A brit Alex Dowsett (Katusha-Alpecin) majd a német Nikias Arndt (Team Sunweb) voltak az elsők, akik kiemelkedő eredményt értek el. A kronót ellenben végül Rohan Dennis (BMC) nyerte 14 perc 21 másodperces idővel, ezzel összetettben is átvéve a vezetést. A második helyet Jonathan Castroviejo (Sky), míg a harmadikat Miles Scotson (BMC) szerezte meg. A regnáló világbajnok Tom Dumoulin (Team Sunweb) mechanikai problémákkal küzdött a váltója mondta fel a szolgálatot, így csak a számára csalódást keltő tizenkettedik helyen zárta a szakaszt. A verseny a Jabel Hafeet hegyi befutós etapjával zárul. [[https://www.youtube.com/v/7EaBH62RiXI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Természetesen nagyon örülök a győzelmemnek, de az utolsó szakasz nehéz lesz – így Dennis a díjátadót követően. – Egy olyan emelkedő vár ránk, ami nem nevezhető könnyűnek, de igazán nehéznek sem titulálnám. Alejandro Valverde remek formában van, de Tom Dumoulint sem írnám még le.”

2018.02.24. - A hölgyeknél és a férfiaknál is dán győzelem született a belga szezonnyitón; Michael Valgren (Astana) és Christina Siggaard (Team Virtu Cycling Women) ünnepelhettek.

2018.02.24. - Phil Bauhaus milliméterekkel verte Marcel Kittelt az Abu Dhabi Kör harmadik szakaszán Nation Towers és Big Flag között egy mindössze 133 kilométeres szakasszal folytatódott az Abu Dhabi Körverseny. A rövidtáv mindezek ellenére sem ígérkezett könnyűnek mivel hatalmas forróság várta a kerekeseket. A nap szökését Pierre Rolland (EF Education First-Drapac), Marco Maronese (Bardiani CSF), Sergey Firsanov (Gazprom-Rusvelo) és Sam Brand (Novo Nordisk) alkották. Az első részhajrát Maronese nyerte a második előtt azonban megfogták a szökevényeket, így a sprinterek mentek rá a jóváírásra, a verseny éllovasa Elia Viviani (Quick-Step Floors) be is gyűjtötte a három másodpercet. Ekkor még kicsit több mint ötven kilométer volt hátra a penzumból. A Mitchelton-Scott, a Quick-Step Floors, a Katusha-Alpecin, a Bora-hansgrohe és a Sunweb sorai igyekeztek tökéletes felvezetést nyújtani sprintereiknek ennek megfelelően négyen szinte egyszerre érték el a célvonalat. Phil Bauhaus (Sunweb) és Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) között szemre még a célfotó alapján sem lehetett különbséget felfedezni végül Bauhaus nyerte a szakaszt Kittel és Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben Elia Viviani (Quick-Step Floors) éppen azzal a három másodperccel őrizte meg vezető helyét, melyet a részhajrában szerzett. [[https://www.youtube.com/v/JhLsaxqVZI4?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Marcel Kittel nagyon nagy tempóban ért mellém, így nem tudtam, hogy ki hányadik is lett – mondta a célba érkezést követően Bauhaus. – Természetesen nagy volt az öröm, amikor megtudtam, hogy én nyertem. Jó helyzetből indultam Elia Viviani mögött helyezkedtem, aki fantasztikus felvezetést kapott. Nagy büszkeséget kölcsönöz, hogy ilyen neves vetélytársakat győzhettem le. Nagyon fontos, hogy az idény elején jó eredményeket érjünk el, és erre a sikerre a továbbiakban is építhetek. Az Abu Dhabi Kör egy 12,6 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik.

2018.02.23. - A szél volt az úr az Abu Dhabi Körverseny második szakaszán, Elia Viviani nyerte a sprintet Yas Mall és Yas Beach között egy 154 kilométeres szakasszal folytatódott az Abu Dhabi Körverseny. A rajtot követően Alexander Porsev (Gazprom-RusVelo) kezdeményezte a nap szökését, melybe rajta kívül még Charles Planet (Novo Nordisk), Joey Rosskopf (BMC Racing Team), Alessandro Tonelli (Bardiani CSF) és Jaco Venter (Dimension Data) keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött. A nap első részhajráját Tonelli nyerte, ezt követően viszont a szélé lett a főszerep, mintegy ötven kilométerrel a vége előtt hirtelen megfogták a szökést, majd a főmezőny három részre szakadt. Ekkor még Elia Viviani (Quick-Step Floors) és Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) is a második sorban foglaltak helyet, ők azonban idővel visszaküzdötték magukat az élbolyba. A második részhajrá Alejandro Valverde (Movistar) sikerét hozta, a spanyol kiválóság vélhetően a három másodperc jóváírásra ment rá. [[https://www.youtube.com/v/OKTYHM1PYC0?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A mezőnyhajrát végül Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést, a második Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo), míg a harmadik Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) lett. „Nagyon motivált voltam az első szakasz kudarcát követően – mondta Viviani a díjátadó után. – Örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a nap és, hogy visszafizethettem a srácoknak az eddig befektetett munkát. A vége egy kicsit hektikus volt, de Fabio Sabatini ezúttal is káprázatos felvezetést nyújtott, végig nyugodt volt és ez nekem is nagy erőt adott.”

2018.02.22. - Alexander Kristoff nyerte az Abu Dhabi Kör nyitányát Madinat Zaya és Adnac School között egy 189 kilométeres szakasszal kezdődött az idei World Tour sorozat következő állomása az Abu Dhabi Körverseny. Még az éles rajt előtt történt egy bukás melynek következtében Mark Cavendish (Dimension Data) kénytelen volt idő előtt feladni a viadalt. A nap szökése szinte azonnal kialakult Nikolay Trusov (Gazprom-Rusvelo), Damiano Caruso (BMC Racing Team), Vincenzo Albanese (Bardiani CSF), Tom Skujins (Trek-Segafredo) és Charles Planet (Team Novo Nordisk) keveredett az élre. Az elmenés túl nagy előnyre azonban nem tudott szert tenni a sprinterek csapatai lényegében végig kontroll alatt tartották őket. Az utolsó negyven kilométeren belül megbomlott az egység az elől tekerők között, a főmezőny pedig szép lassan elkezdte begyűjteni szökevényeket. Mintegy tizenöt kilométerre a céltól az utolsó állva maradt partizánt Damiano Carusot (BMC) is megfogták. [[https://www.youtube.com/v/mfwXRUDnRsw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A mezőnyhajrát végül hatalmas csatát követően Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) nyerte Andrea Guardini (Bardiani-CSF) és Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) előtt. Természetesen az első napot követően összetettben is ugyanez a sorrend. „Az utolsó egyenesben elvesztettem Roberto Ferrari kerekét, de szerencsére nagyon jól döntöttem amikor Caleb Ewant választottam – így a célba érkezést követően Kristoff. – Az emírségek csapata számára nagyon fontos ez a hazai környezetben szerzett győzelem. Nehéz volt a sprint, az utolsó méterig keményen kellett hajrázni. Nagy siker ez számomra.”

2018.02.21. - Tom Dumoulin az Abu Dhabi Körversenyen mutatja be időfutam világbajnoki mezét valamint egyedi festésű kronó kerékpárját A február 21-én rajtoló Abu Dhabi Körverseny 12,6 kilométeres egyenkénti időfutamán mutatja be világbajnoki trikóját valamint egyedi festésű kronó kerékpárját Tom Dumoulin. A Sunweb bringása reméli, hogy jól szerepelhet a közel-keleti viadalon, mely megadhatja a kellő lökést a szezon egészére. „Nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt idényben elértem – mondta Dumoulin a versenyt megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. – Büszkén fogom viselni a szivárványszínű trikót, igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Teljes mértékben támogatom a csapat törekvéseit, fontos célkitűzésünk a 2018-as évadra, hogy egyet előre lépjünk. Az Abu Dhabi Körverseny tökéletes választásnak tűnik, az útvonal kiváló, hisz a sprintereknek kedvező szakaszok mellett lesz emelkedős befutó és egyenkénti időfutam is. Nagyon erős sorral érkezünk, bízunk abban, hogy Wilco Kelderman versenyben lehet az összetett győzelemért.”

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések