Technikai hírek

« első ... 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 »
2008.10.31. - Tisztelt Hölgyeim és Uraim. Íme megérkezett. Mongoose legveszedelmesebb ezévi gépezete, a Rogue. A névválasztást teljes mértékig megértem, mivel nem egy országúti kerékpárról beszélünk, így a „gazfickó” szerintem megfelelő eme darabnak. Viszont megjelenése nem épp gazfickós: a sötétszürke s fekete átmenetezett fényezés roppant sokat emel eme jármű tekintélyén. Vagy tán ők már a magasabb rendű, magasabb posztú gengszterekre hajaznak s így lett a mi kis csavargónk ily szép. De ezt már nem tudhatjuk meg, viszont minden mást igen!

2008.10.09. - Sok „gramm-mániás” számára manapság már nem kihívás egy bicajt egyszerűen katalógusból összeépíteni. Ha az ember igazán exkluzív, egy 5kg alatti, még használható kerékpárt szeretne összeállítani, ahhoz elsősorban a megfelelő anyagi háttérrel és nem csekély munkaidővel kell számolnia, persze a „rekord projektek” megvalósításához nem árt a különböző alkatrészeket gyártó cégek vezetőivel is jó kapcsolatot ápolni. Ha ez mind összeáll, és ehhez még egy jó adag elhivatottság és őrültség is társul, akkor realizálhatók az ilyen és ehhez hasonló kerékpárok.

2008.09.22. - Volt már kezemben az év elején megjelenő magyar nyelvű BBB katalógus tele rengeteg bringás kiegészítővel, de mégis lenyűgöző volt élőben látni, egyszerre, egy helyen, mennyiféle terméket kínál a hárombetűs gyártó. Mintha csak egy jól felszerelt bringaboltban járnánk, ahol egy idő után feltűnik, hogy minden termék ugyanazt a logót viseli… A BBB termékeket, csakúgy, mint a Continental gumikat idehaza a Pacyfic Cycles Kft. forgalmazza. Az alábbiakban e két márka néhány újdonságáról számolunk be nektek, a termékek pedig már a hazai viszonteladóknál is elérhetők!

2008.09.19. - Egy 24 órás verseny nem egyszerű kihívás, aki ott volt úgyis tudja, aki nem, próbálja ki egyszer. Próbára teszi a kondit, a szellemet, az egymás iránti elkötelezettséget és a technikát. Most az utóbbi témáról lesz szó, konkrétabban a világításról.

Teszt: Gepida Asgard Pro2008.09.19. - Már ismerősként szállhattam ismét az Asgard nyergébe, hiszen az Áprilisi számban a család alapmodelljét volt szerencsém kipróbálni. A pro modell szerencsére mentes a kistestvér hiányosságaitól – legalábbis az alkatrészek összhangját, minőségét tekintve – sehol sem lóg ki a lóláb.

Teszt: Gepida Asgard Team2008.09.19. - A Gepida régóta jól csengő márkanév hazánkban. Szinte egyidős a hazai montizással. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az első rajtszámomon ’93-ban már olvasható volt ez a felirat és akkoriban Ottó Józsi és Dezső Sanyi ezzel a márkával nyerték a versenyeket. Talán a ’90-es évek vége felé egy kicsit eltűnt, de az utóbbi években igen progresszív a termékfejlesztés mind az országútik, mind a montik terén. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hazai márkák közül egyedülállóan mind az országúti mind az MTB csúcsmodelljük karbonvázra épül. Hoppá! Volt már CrMo, alu és titánvázam is, de karbon még soha. Ez igazán felcsigázta az érdeklődésem.

2008.09.18. - Ha fülledt meleg van a városban, a rakpartokat ad-hoc módon lezárják, a combinók légkondijai pedig 15 fokos levegőt fújnak, akkor jön igazán jól az email, hogy be kellene ugrani egy fitness trekking tesztbringáért. Így hát a délutáni együtt izzadok a többiekkel a tömegközlekedésen című tragikomédia kellemes bringatúrává alakult, tekintve, hogy 70km-re lakom a munkahelyemtől. Lássuk, miként barátkoztunk az első éles bevetésen!

Eurobike: egy adag team-bike2008.09.17. - Az alábbiakban néhány csapatbringát gyűjtöttünk csokorba. Van köztük olyan, amely versenyeken teljesített, van, amelyik csak megegyezeik a profik által használttal és akad replika is, amely team-festéssel és hasonló alkatrészekkel szériamodellként is kapható. Ha kíváncsi vagy, mit tartalmaz szeptemberi magazinunk 30 oldalas Eurobike melléklete, KATTINTS IDE!

Versenyeken tesztelve: Gepida Bandon 11002008.09.17. - - Enikő! Milyen az új Gepida? - Szuper! Én már a tavalyit is szerettem, de ez még sokkal jobb! Nagyon könnyű, versenykerekekkel nyolc kiló alatt van.

2008.09.16. - A múlt hónapban megkaparintott városi bringa után, most éles ellentétként egy sport montit kaptunk a Gepidától. Nem is akármilyet: Deore, LX, Truvativ – és amin elsőre megakadt a szemem – Hayes Stroker Ride fékek köszönnek vissza a gépről. Érdemes megjegyeznem, hogy a magyar gyártó az utóbbi évben nagyon belehúzott, főleg ami a dizájnt illeti, a 2008-as palettán szebbnél szebb bringák sorakoznak.

2008.09.15. - Az Orbea és Cervélo olimpián használt kerékpárok után következzen most újabb két pekingi csodagép. Ezúttal a dobogó harmadik fokára felálló svájci Nino Schurter és az idei maraton világbajnok, a belga Roel Paulissen bringáiról készült fotók láthatók. A képek kapcsán továbbra is szívesen várjuk kommentjeiteket, kiegészítéseiteket! Már megjelent szeptemberi számunkban beszámoló 30 oldalon az EUROBIKE-ról!

2008.09.13. - Megszokhattuk már, hogy az Eurobike-on a legsikeresebb gyártó kiemelt helyen mutatja be legfőbb büszkeségeit, azokat a kerékpárokat, melyekhez kiemelkedő sportsiker fűződik. Sőt, legnagyobb örömünkre a bringás sztárokkal is találkozhat a szerencsés látogató és személyesen gratulálhatunk a győzelmekhez. Idén többek között Fabian Cancellara, Julien Absalon és Samuel Sanchez is tiszteletét tette szponzorai standján. Maga a Kancellár még a velónak is végzett egy kis PR-melót, miután megmutattuk, milyen gyakori szereplője magazinunknak:) Az alábbi képeken a győztes kerékpárokat láthatjátok, 30 oldalas Eurobike beszámolónkat pedig a MAI NAPON MEGJELENŐ VELÓBAN TALÁLJÁTOK!

2008.09.08. - A friedricshafeni Eurobike kerékpáros szakkiállítás nem lenne teljes a legújabb ruhamárkák és divattrendek bemutatása nélkül. A mára már rendkívül magas minőségi követelményeknek megfelelő, gyönyörű designnal rendelkező mezek, nadrágok és egyéb kiegészítők viszont kevésbé attraktívak a standokon. Nyilvánvalóan nehezebb karfára lógatva bemutatni egy új mezt, mintha egy jó csajon lenne. Éppen ezért, az Eurobike egyik legkedveltebb helyszíne, az A4-es pavilonban található óriás színpad, ahol a ruha gyártók fantasztikus show elemekkel tarkított zenés-táncos produkcióval mutatják be portékáikat. Jöjjön most az erről szóló képesösszefoglaló, a cikk végén pedig elképzeléseink a hazai megvalósítás kapcsán...

2008.09.06. - Az Eurobike kiállítás nyitónapján természetesen óriási tömeg és rengeteg érdeklődő fogadta a kerékpáros szakma újdonságait. A közel 100.000 nm-en kiállított termékek forgatagában szinte elveszik az ember és egyik csodáról a másikra kapkodja a fejét. A velo.hu stábja is rengeteg fotót készített, ezeket kezdjük most lassanként megosztani veletek. Az alábbi képekre kattinva azok előjönnek új ablakban, a hozzá tartozó magyarázatokkal. A legérdekesebb dolgokat viszont a Velo magazin szeptemberi számában olvashatjátok majd, az igazi csemegéket ide tartogatjuk. Jöjjön most néhány érdekesség az első nap képei közül..A negatív kommentek megelőzésére szeretnénk közölni, hogy az Eurobikeon minden standon tömeg, lökdösődés van, a megvilágítások is elég gyérek, így a szokásosnál sokkal nehezebb jó fotókat készíteni. .Az első napi, kicsit bővebb galéria, megtekinthető a Fotók menüpontban, azaz ITT.

2008.09.05. - A friedricshafeni Eurobike kiállítás az újdonságok bemutatásán kívül a nagy bejelentések helyszíne is. A német Focus kerékpárgyártó cég is itt közölte hivatalosan, hogy a 2009-es évben a Milram ProTour csapat hivatalos kerékpárszponzorai lesznek. Zabelék nem kisebb nevet hagynak ott, mint a legendás Colnago céget, de ha megnézzük a jövő évi modellt, azonnal kiderül, nem döntenek rosszul…

Eurobike 2008- Demo Day: Specialized Tarmac SL2 teszt2008.09.04. - A tegnapi nap során már megpróbáltuk képes beszámolóval bemutatni, mit is jelent a Demo Day az Eurobike-on, most pedig az általunk kipróbált kerékpárok következnek. Lássuk a Specilaized országúti csúcsmodelljét.

Eurobike 2008- Demo Day: Cervelo Soloist SLC-SC  teszt2008.09.04. - A tegnapi nap során már megpróbáltuk képes beszámolóval bemutatni, mit is jelent a Demo Day az Eurobike-on, most pedig az általunk kipróbálta kerékpárok következnek.

Eurobike 2008- Demo Day: Scott Genius Carbon teszt2008.09.04. - A tegnapi nap során már megpróbáltuk képes beszámolóval bemutatni, mit is jelent a Demo Day az Eurobike-on, most pedig az általunk kipróbálta kerékpárok következnek.

Eurobike 2008- Demo Day, ahol mindent szabad!!!2008.09.03. - A legnagyobb európai kerékpáros szakkiállítás, a friedrichshafeni Eurobike tavaly év óta már nem a 100.000 négyzetméternyi csarnok megtekintésével kezdődik. A szervezők egy ügyes ötlettől vezérelve, 2007-ben bevezették az ún. Demo Day-t, azaz a Demó Napot, mely során a meghívott sajtósoknak és kereskedőknek tulajdonképpen mindent szabad. És hogy mit értünk pontosan ezalatt? A következő képes összeállításból kiderül.

Teszt: Gepida Reptila 400/82008.09.03. - Mióta rendszeres látogatója vagyok a német szakkiállításoknak csodájára járok a nyugat-európai városi bringáknak. Mert amíg nálunk a városi bringa alatt az acélvázas, egysebességes, műanyagfékes és/vagy kontrafékes lehetőleg 25 000 Forintnál olcsóbb alapgépeket értik, némethonban 5-600 eurós agyváltós, agydinamós gépek hódítanak. Sőt ebben a kategóriában láthatóan sokkal fontosabb, hogy a legkisebb részlet is tökéletesen harmonizáljon a kerékpár többi alkatrészével, mint a mega-bling csúcs XC gépeken. És ez az a kategória, amire kis hazánkban nem volt jelentős kereslet mindeddig.

« első ... 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések