Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.09.30. - Egy egészen kiváló verseny végén a spanyol Alejandro Valverde nyerte az innsbrucki kerékpáros világbajnokság férfi elit mezőnyversenyét a francia Romain Bardet és a kanadai Michael Woods előtt.

2018.09.30. - Anna van der Breggen: elég régóta várok már erre a világbajnoki címre A regnáló olimpiai bajnok, a holland Anna van der Breggen nyerte az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokság női elit mezőnyversenyét. Van der Breggen bátor próbálkozással bevállalt egy közel negyven kilométeres szóló szökést, s végül nagy fölénnyel ért haza az ausztrál Amanda Spratt és az olasz Tatiana Guderzo előtt. [[https://www.youtube.com/v/edg0Xd3N52w?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Elég régóta várok már erre a világbajnoki címre – mondta van der Breggen röviddel a célba érkezést követően. – Nem tudtam, hogy mennyi az előnyöm, úgyhogy mentem ameddig be nem értem. Nem is nagyon akartam elhinni a történteket, csak az utolsó kilométereken esett le, hogy tényleg megnyerem a világbajnokságot. Ebben az idényben túl sokszor értek utol a célvonal előtt, próbáltam figyelni az erőmre, a frissítésre, a győzelem kulcsa az volt, hogy a lehető legjobb pillanatban indultam meg a mezőnyből. Próbáltunk jó pozícióba kerülni, támadtam, onnantól kezdve pedig nem volt visszaút, mennem kellett. Egy kicsit persze meglepett, hogy igazából senki sem tudott jönni velem. A világbajnokság mindig különleges, kiemelt cél számomra. Nagyon nehéz megnyerni ezt a versenyt, úgyhogy boldog vagyok, hogy végre sikerült.” „Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezüstérmet szereztem az idei világbajnokságon – így a második helyezett Amanda Spratt. – Az ausztrál csapat remek munkát végzett a verseny elején. Tudtam, hogy valaki támadni fog a hollandok közül, Anna van der Breggen ment is, én pedig próbáltam megragadni a kerekén. Egy darabig ez sikerült, de Anna egy egészen más szinten versenyzett. Örülök, hogy érmet szereztem a nemzet számára.” „Elisa Longo Borghini volt az olasz csapat első számú embere, ezen a taktikán nem is akartunk változtatni, azonban nagyon stresszessé vált a helyzet, amikor Anna van der Breggen megindult – nyilatkozta a versenyt követően Tatiana Guderzo. – Anna verhetetlen volt, nekünk viszont tennünk kellett valamit annak érdekében, hogy legalább érmet szerezhessünk.”

2018.09.29. - A holland Anna van der Breggen nyerte az innsbrucki kerékpáros világbajnokság női elit mezőnyversenyét, ezzel megkoronázva idei fantasztikus szezonját.

2018.09.29. - Remek magyar eredményekkel zárult az U23-as férfiak mezőnyversenye Innsbruckban Az U23-as férfiak versenyét 1996 óta rendezik meg az országúti világbajnokságok programjában, az azóta eltelt időszak egyik legjobb magyar eredményével zárult az innsbrucki világbajnokság ezen száma. Peák Barnabás az előkelő 31. helyen végzett 5 perc 41 másodperc hátránnyal, Valter Attila a 65. lett 11 perc 52 szekundummal elmaradva a győztes mögött, míg Dina Márton a 87. pozícióban ért célba több mint huszonegy percet kapva. Peák 2017-ben századik lett 9 perc 16 másodperces lemaradással, idén sokat tudott előrelépni, pláne annak fényében, hogy az ő sorában – az első 42 helyezett között - rajta kívül csak az etióp Hafetab Weldu (40.) tudott célba érni kisebb kerékpáros nemzet képviseletében, mindenki más valamelyik nagy bringás ország kerékpárosa volt. Dina Márton és Valter Attila is értékelhetően fejezte be a versenyt, ezzel megkoronázva idei remek országúti teljesítményüket.

2018.09.28. - A svájci Marc Hirschi szerezte meg az U23-as fiúk világbajnoki címét, Peák Barnabás, Dina Márton és Valter Attila is remekül versenyezve, értékelhető eredménnyel zárt.

2018.09.28. - Remco Evenepoel: a valódi bajnokok a profik között versenyeznek A belga szupertehetség Remco Evenepoel magabiztosan szerezte meg az egyenkénti időfutam mellett a junior fiúk mezőnyversenyének világbajnoki címét is, nem tudott rajta kifogni az sem, hogy bukásba került, lassan kapott kereket, de még az sem, hogy a tizenhármas számmal állt rajthoz. „Nem nevezném magam nagy bajnoknak, hisz még csak junior szinten tekerek, a valódi bajnokok a profik között versenyeznek – mondta Evenepeol, aki az utánpótlás Kuurne-Brussels-Kuurne versenyhez hasonlóan ezúttal is a feje fölé emelt kerékpárjával haladt át a célvonalon. – A kerékpársport igazi legendái az Eddy Merckx és Alberto Contador szintű kerékpárosok, nekem még sokat kell fejlődnöm ahhoz, hogy az ő általuk elért szint közelébe kerülhessek. Junior világbajnok vagyok, de továbbra se nevezzenek az új Eddy Merckx-nek, nem nyertem még profiként szivárványszínű trikót, de Tour de France győzelmem sincs. Vannak persze elvárásaim a jövőre nézve, első körben ezeket szeretném elérni, ha ez sikerül, akkor elégedett leszek. Még csak másfél éve kerékpározom, sokat kell még fejlődnöm ahhoz, hogy vérbeli versenyzővé válhassak. Meglátjuk, mit hoz a jövő. A Quick-Step Floors egy hatalmas lépés lesz számomra.” [[https://www.youtube.com/v/tjYRBvjrW0U?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A lányok versenyében a hazai Laura Stigger alig néhány hete szerezett újra junior XCO világbajnoki címét hegyikerékpározásban. Elmondása szerint ebben az évben mindössze második országúti versenyét abszolválta, melynek végén szivárványszínű trikót nyert. [[https://www.youtube.com/v/ASPqW1mGYyM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nem gondoltam arra, hogy nyerhetek, azzal a céllal álltam rajthoz, hogy megpróbálom jól érezni magam a verseny során, hisz mindössze a második országúti versenyem volt ez idén – hitetlenkedett a viadalt követően Stigger. – Hihetetlen. Köszönettel tartozom mindazoknak az embereknek, akik segítettek és azoknak is, akik az út szélén bíztattak. Mountain Bike versenyző vagyok, el sem hiszem, hogy tényleg nyertem.”

2018.09.27. - Az osztrák Laura Stigger nyerte a junior lányok, míg a belga Remco Evenepoel a junior fiúk mezőnyversenyét Innsbruckban.

2018.09.27. - Rohan Dennis: ez egy álom beteljesedése, amelyet már elég régóta hajszolok Az országúti kerékpáros világbajnokság egyenkénti időfutamának egyik legnagyobb favoritja volt az ausztrál Rohan Dennis, így sikere túlságosan nagy meglepetést nem okozott, az ellenben annál inkább, hogy közel másfél perccel verte legnagyobb riválisát a címvédő Tom Dumoulint. A harmadik a belga Victor Campenaerts lett. [[https://www.youtube.com/v/wYT0btDHS38?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon elfáradtam, de nagyszerű érzés megnyerni a világbajnokságot – mondta a díjátadóra várva Dennis, aki a jövő évet már a Bahrain-Merida színeiben kezdi. – A sportigazgatóm Bradley McGee folyamatosan bíztatott a kísérőautóból, tájékoztatott az előnyről, próbált megnyugtatni, bár sohasem lehetsz addig biztos a győzelmedben, míg át nem haladsz a célvonalon. Rengeteg embernek kell köszönetet mondanom, először is a feleségemnek, aki most odahaza szurkolt, biztos vagyok benne, hogy nagyon boldog. A csapatidőfutamot követően tudtam azért, hogy milyen erőben vagyok, komoly Wattokat produkáltam az emelkedőre felfelé is, tisztában voltam azzal, hogy Tom rengeteget kiadott magából a csapatkronó során, én viszont eléggé keveset vezettem, inkább az egyenkéntit helyeztem a középpontba. Magabiztosan álltam rajthoz, az volt a célom, hogy hasonló időt menjek Dumoulinnel az emelkedőn. Ez egy álom beteljesedése, melyet már elég régóta hajszolok, junior korom óta szeretnék világbajnok lenni, de egyik korosztályban sem sikerült nyernem, nagy dolog, hogy felnőttként most sikerült. Igyekszem élvezni a pillanatot, a jövő évet és a terveimet majd meglátjuk.”

2018.09.26. - Az ausztrál Rohan Dennis nyerte az innsbrucki kerékpáros világbajnokság elit férfi időfutam számát.

2018.09.26. - Papírforma eredmények születtek az innsbrucki országúti világbajnokság harmadik versenynapján A holland Annemiek van Vlauten megvédte címét az innsbrucki kerékpáros világbajnokság női elit időfutamában, megelőzve honfitársait Anna van der Breggen és Ellen van Dijk kettősét. „Már tudom, hogy mennyire különleges a szivárványszínű trikóban versenyezni – mondta van Vlauten röviddel a díjátadót megelőzően. – Talán soha nem éreztem még akkora nyomást a vállaimon, mint ma, szerettem volna megvédeni a címem. Nagyon nehéz pálya volt, a lejtmenetekben sem volt idő pihenni, tekerni kellett lefelé is. Már a penzum első felében előnyre tettem szert, de talán egy picit túlságosan is gyorsan kezdtem. Szerencsére a végéig kitartott az erő, így a legjobb idővel zártam. Külön öröm számomra a holland dobogó, néhány évvel ezelőtt együtt készültünk az időfutamokra, ami kifizetődött. Jövőre érdekes lesz a nemzeti csapatkronó, ami így szintén nekünk kedvezhet.” [[https://www.youtube.com/v/lbLLRhHzSTE?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A junior fiúk egyenkéntijén egy egyszemélyes show döntött, a belga Remco Evenepoel állva hagyta riválisait. Evenepoel 50,17 kilométer/órás átlaggal nyert, ami a korosztály kötött áttételeit elnézve brutális eredmény, közel másfél percet verve a második helyezett ausztrál Luke Plappre. Evenepoel fantasztikus idényt produkált huszonöt nemzetközileg jegyzett versenynapja alatt, mindent idevéve – a megkülönböztető trikókat is - huszonkilenc győzelmet szerzett, megnyerve az Európa-bajnokság mindkét számát, a GP Général Patton szakaszversenyét, a belga bajnokságot, a junior Course de la Paix viadalát, a Gent-Wevelgem vagy éppen Kuurne-Brussel-Kuurne klasszikusait. Evenepoel két évvel ezelőtt még az Anderlecht labdarúgó akadémiáján építette karrierjét, kilencszeres korosztályos belga válogatott volt, ám elvesztette motivációját és inkább kerékpározni kezdett. Jól döntött! „Már három hete itt vagyok Ausztriában, élvezem a kellemes időjárást, a gyönyörű tájat, na és persze napi szinten készültem a versenyeimre – így a szivárványszínű trikó felvételét követően Evenepoel. – Az emelkedők rövidek, de nehezek, ami kedvez nekem. Talán az egyik legjobb időfutampálya volt ez, amin valaha tekerhettem. Nagyon készültem erre a számra, fantasztikus érzés úgy célba érkezni egy időfutamon, hogy a magasba emelheted a kezed. Belgiumban az új Eddy Merckx-ként emlegetnek, de ezt nem szeretem hallani, én nem a következő „Kannibál” akarok lenni, hanem valami új, Remco Evenepoel.” [[https://www.youtube.com/v/PQ_aefxMMPM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A világbajnokság a férfi elit időfutamával folytatódik, az 52,5 kilométeres táv könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető, hatalmas csata várható a címvédő holland Tom Dumoulin és az ausztrál Rohan Dennis kettőse között. Talán más nem is nagyon szólhat bele az aranyérem sorsába, a dobogóra jó eséllyel pályázhat a spanyol Jonathan Castroviejo, a svájci Stefan Küng vagy éppen a regnáló Európa-bajnok a belga Victor Campenaerts. Pelikán János sajnos betegség miatt nem lesz ott a versenyen, míg a Román Körverseny győztese Serghei Tvetcov azt követően lesz kénytelen kihagyni a számot, hogy a szövetség lekéste a nevezési határidőt.

2018.09.25. - A belga Remco Evenepoel nyerte a junior fiuk egyenkénti időfutamát, míg az elit hölgyeknél Annemiek van Vlauten megvédte címét.

2018.09.25. - Mikkel Bjerg megvédte világbajnoki címét az U23-as fiúk egyenkéntijén, Rozemarijn Ammerlaan győzött a junior lányoknál A dán Mikkel Bjerg megvédte címét az Ausztriában zajló országúti kerékpáros világbajnokság U23-as időfutamában. Bjerg végül hatalmas fölénnyel győzött a belga Brent van Moer és a szintén dán Mathias Norsgaard előtt. „Hihetetlen – mondta Bjerg, aki már bő egy hete Ausztriában van, többször is bejárta a pályát, próbált tökéletesen felkészülni a kronóra. – Lényegében az egész idényem arról szólt, hogy a világbajnokságra időzítsem a csúcsformám. Már több mint tíz napja itt vagyok, minden egyes nap teljesítettem a kronó útvonalát. Menet közben nem tudtam, hogy mennyi az előnyöm, azt azonban éreztem, hogy jól halad a kerékpár. Jövőre is a Hagens Berman-Axeon csapatánál maradok, nagyon tetszik a közeg, amit a klub nyújt, a célom, hogy tovább fejlődhessek és egy napon elit időfutam világbajnok lehessek.” [[https://www.youtube.com/v/CqXQ2fmCig0?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A junior lányok versenyében kisebb meglepetésre a holland Rozemarijn Ammerlaan győzött. A tizennyolc esztendős tehetség 27 perc 2 másodperc alatt abszolválta a húsz kilométeres távot, ezzel hét másodpercet verve a második olasz Camilla Alessióra. „Nem nagyon találom a szavakat, nem számítottam rá, hogy nyerhetek, nem is soroltak előzetesen az esélyesek közzé, meglepett az eredmény – nyilatkozta a díjátadót követően Ammerlaan, aki Anna Van der Breggen egykori kerékpárjával teljesítette a távot. – Nagyon nehéz volt a pálya, főleg az útvonal második felében voltak problémáim. A részidőkkel sem voltam tisztában, próbáltam kiadni magamból mindent.” [[https://www.youtube.com/v/hWK_vzeVMvU?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A világbajnokság a junior fiúk és a női elit időfutamaival folytatódik. A junior fiúk 27,8 kilométert abszolválnak. A legnagyobb esélyes az utánpótlás szinten idén mindent megnyerő, új Eddy Merckx-ként kikiáltott belga Remco Evenepoel. Rajta kívül a norvég Soren Waerenskjold, az ausztrál Luke Plapp, a szintén belga Ilan Van Wilder és a cseh Karel Vacek négyesére lesz érdemes figyelni. A női elit szintén 27,8 kilométert teljesít, a címvédő holland Annemiek Van Vlauten igyekszik ismét megszerezni a szivárványszínű trikót, de honfitársai Ellen Van Dijk és Anna Van der Breggen is kiváló erőben vannak, így a hollandok nagyot alkothatnak ebben a számban.

2018.09.24. - A junior lányok egyenkénti időfutamát a holland Rozemarijn Ammerlaan nyerte, míg az U23-as fiúknál a dán Mikkel Bjerg megvédte tavalyi elsőségét.

2018.09.24. - A Quick-Step Floors sora negyedszer lett csapatidőfutam világbajnok Miután a világbajnokság első napjával párhuzamosan rendezett GP d’Isbergues egynaposát Philippe Gilbert nyerte, így a Quick-Step Floors csapata megszerezte idei hatvankilencedik győzelmét is, ezzel belátható távolságon belülre kerülve a HighRoad által felállított 70 (2008) és 83 (2009) sikert számláló idényeihez. A Kasper Asgreen, Laurens De Plus, Bob Jungels, Yves Lampaert, Maximilian Schachmann és Niki Terpstra által alkotott hatos, elhódította a csapatidőfutam világbajnoki címet, ezzel a márkasorok csapatkronóját tekintve 2012 óta már a negyedik aranyérmét szerezve. „Nagyon elégedettek vagyunk, hihetetlen, hogy nyertünk, hisz előzetesen nem mi voltunk a favoritok – mondta a díjátadóra várva Yves Lampaert. – Tudtam, hogy erős a csapatunk, de az eddigi legfiatalabb sorral álltunk rajthoz. Bíztam egy jó eredményben, de nyerni mindig más, mindig különleges. Lejtmenetben nagyon gyorsak voltunk, ott rengeteget hoztunk a riválisainkon, elégedett vagyok, hisz világbajnokok lettünk.”

2018.09.23. - A belga Quick-Step Floors sorának sikerét hozta a férfiak csapatidőfutam száma az innsbrucki kerékpáros világbajnokságon.

2018.09.23. - A női csapatidőfutammal kezdődött a 2018-as innsbrucki kerékpáros világbajnokság. Az első aranyérmet a német Canyon-SRAM sora nyerte.

2018.09.23. - Szeptember 23. és 30. között az ausztriai Innsbruck ad otthont az országúti kerékpáros világbajnokságnak. Az eseményen tizenkét számban osztanak érmeket. A magyar színeket Dina Márton és Valter Attila (U23-as mezőnyverseny), Peák Barnabás (U23-as mezőnyverseny és időfutam), Pelikán János (elit időfutam) és Király Mónika (elit mezőnyverseny) képviselik.

2018.09.22. - Richie Porte nem áll rajthoz az innsbrucki kerékpáros világbajnokságon Tovább folytatódik Richie Porte idei kálváriája, a Tour de France-on történt bukása, majd egy gyenge Vuelta szereplést követően felső légúti megbetegedéssel küzd, így kihagyja a közelgő világbajnokságot. A hírek szerint az ausztrál kerekes már a Spanyol Körverseny utolsó szakaszain is beteg volt. „Nagyon csalódott vagyok, mivel szerettem volna ott lenni a világbajnokság mezőnyversenyén – mondta a BMC kerekese, aki jövőre már a Trek-Segafredo csapatát erősíti. – Kiemelt célom volt Innsbruck, reménykedtem benne, hogy legalább ott elérhetek egy elfogadható eredményt. Sajnos az elmúlt időszakban problémák és betegségek egész sora hátráltatott, a világbajnoki pálya ismeretében pedig tökéletes formára és felkészülésre van szükség ahhoz, hogy Ausztriában kiemelkedő teljesítményt nyújts.”

2018.09.21. - A Veranda’s Willems-Crelan csapata bíróságra viszi a Wout Van Aert ügyet Mint arról korábban már beszámoltunk Wout Van Aert nem érezte már túl jól magát a Veranda’s Willems-Crelan csapatánál, elmondása szerint ez már nem az a közösség, melyhez anno csatlakozott, az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, amikor bejelentették, hogy a stáb hozzá közelálló tagjai sem maradnak. Van Aert mindezek mellett azt is nehezményezte, hogy folyamatosan a sajtóból értesült a csapatot érintő történésekről. Mivel a belga pro-kontinentális sor fuzionált a szintén másodosztályú Roompot Nederlandse Loterij csapatával, így a cyclo-cross sztár szerződése is érvényben maradt a 2019-es szezonra. Van Aert egyoldalúan felbontotta szerződését, melyet a csapat természetesen nem igazán szeretne elfogadni. A Sporza információi szerint munkaügyi bíróságra kerül a dolog. A holland Roompot sorának egyik kitűzött feltétele ugyanis az volt, hogy Van Aert maradjon a csapatnál, amely ezáltal nem teljesül. Wout Van Aert a szeptember 23-i első tengerentúli cyclo-cross világkupa futamon független versenyzőként kíván rajthoz állni.

2018.09.20. - Gianni Moscon fantasztikus formában tért vissza A Tour de France tizenötödik szakaszát követően a versenybíróság azt a döntést hozta, hogy sportszerűtlen viselkedésért kizárja az olasz Gianni Moscont a viadal további részéből. A Sky kerékpárosa, aki fontos segítője volt az éllovas Geraint Thomas valamint a Giro-Tour duplára hajtó Chris Froome kettősének nem sokkal a rajtot követően a Fortuneo-Samsic versenyzőjét Elie Gesbert-et ütötte meg. Moscon visszaesőnek számít, hisz 2017-ben hat hétre eltiltották, miután rasszista megjegyzésekkel illette a színesbőrű Kevin Rezát, majd vizsgálat indult ellene Sebastian Reichenbach furcsa körülmények között történt bukását követően. Az előző évi Tourt sem tudta befejezni, miután csapatautója felhúzta a mezőnyre, kizárták. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntése értelmében ezúttal öt hétre tiltották el. Az eltiltást követően a világbajnokságra készülő olasz kerékpáros káprázatos formában tért vissza, előbb megnyerte a Coppa Agostini egynaposát, majd a Giro della Toscana viadalán sem talált legyőzőre. Utóbbi versenyen 198,9 kilométer várt a mezőnyre három kőkemény emelkedővel, melyek az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is döntőnek bizonyultak. A végjátékban hárman tudtak ellépni Moscon, Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida). Végül Moscon és Bardet csatáztak a győzelemért, melyből a Sky bringása került ki győztesen. Moscon sokak szerint a közelgő innsbrucki kerékpáros világbajnokság mezőnyversenyének is az egyik titkos esélyese lehet.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések