Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.08.28. - Az amerikai Ben King (Dimension Data) nyerte a Vuelta a Espana negyedik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.

2018.08.28. - Elia Viviani: tovább folytatódik ez a fantasztikus idény A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) idei tizenhatodik győzelmét ünnepelhette a Vuelta a Espana harmadik szakaszán. Viviani honfitársát Giacomo Nizzolót (Trek-Segafredo) és a regnáló világbajnok Peter Sagant (Bora-hansgrohe) utasított maga mögé a sprintben. „Nincsenek szavaim a csapat mai teljesítményére – hitetlenkedett Viviani a célban. – Rajtunk kívül csak a Sky dolgozott a mezőny élén, de ők sem túl sokáig. Serry és Asgreen egész nap vitték a tempót, s habár nehéz egy ilyen dimbes-dombos szakaszt végig kontroll alatt tartani, de ezúttal is a farkas falka volt a legerősebb. Végig az lebegett a szemeink előtt, hogy megnyerjük a szakaszt. Nem volt könnyű, hisz háromezer méternyi szintet abszolváltunk. Tovább folytatódik ez a fantasztikus idény, örülök, hogy végre a Vueltán is szakaszt nyerhettem.”

2018.08.28. - A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Spanyol Körverseny harmadik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.

2018.08.27. - A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Spanyol Körverseny harmadik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.

2018.08.27. - Alejandro Valverde: egy szakaszgyőzelemért jöttem, ami már most megvan A Movistar kiválósága Alejandro Valverde nyerte a Vuelta a Espana második szakaszát, ezzel pályafutása tizedik etapgyőzelmét szerezve hazája körversenyén. Valverde mögött Michal Kwiatkowski (Sky) lett a második, míg Laurens De Plus (Quick-Step Floors) a harmadik. „A Tour de France-on nem igazán éreztem jó formában magam, de utána minden erőmet a Vuelta felkészülésre fordítottam – mondta Valverde a célba érkezést követően. – Mondhatni, hogy a Touros gyengébb formát használtam ki, hogy szinte tökéletes állapotban indulhassak el Málagában. Elégedett vagyok, hisz egy szakaszgyőzelemért jöttem, ami már most megvan. De Plus támadása jó volt, el tudott lépni tőlünk, tetemes előnyt szerzett. Mintegy 450 méterrel a vége előtt indítottam, utolértük, majd meg is előztük őt, a kanyar után pedig azonnal sprinteltem. Elértem a legfőbbcélom, nem tervezek hosszú távra, meglátjuk, hogy fog menni a következő etapokon.”

2018.08.27. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny második szakaszát, összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) vette át a piros trikót.

2018.08.26. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny második szakaszát, összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) vette át a piros trikót.

2018.08.26. - Peák Barnabás szökésben a Tour de l’Avenir kilencedik szakaszán A baszk Fernando Barcelo nyerte a Tour de l’Avenír kilencedik szakaszát, melyen Peák Barnabás is sokáig szökésben tekert. Séez és Val d’Isére között egy mindössze 89 kilométeres etappal folytatódott az utánpótlás Tour de France. A két kőkemény, első kategóriás emelkedővel nehezített penzum során a verseny egyetlen magyar résztvevője Peák Barnabás (UCI WCC) is szökésben volt. „Még ha sok esélyem nem is volt, de meg kellett próbálni – írta Barnabás az egyik közösség média oldalán. – Köszönöm a támogatást, örülök, hogy magyarként okot adhattam az izgalomra.” Összetettben az utolsó szakaszt megelőzően a szlovén Tadej Pogacar vezet, bő egy perces előnnyel a luxemburgi Michel Ries előtt. Peák Barna a 64.

2018.08.26. - Rohan Dennis történelmet írt Málagában A BMC kerékpárosa Rohan Dennis nyerte a 2018-as Vuelta a Espana nyitányát, az egyenkénti időfutamot, ezzel az ausztrál versenyző Roger Swerts 1975-es duplája óta az első, aki két egymás követő évben is elsőként öltheti magára a piros trikót, nem beszélve arról, hogy ezzel a sikerével első nem európai bringásként mindhárom nagy körversenyen nyert egyenkéntit. „Kwiatkowski nagyon jó időt teljesített – mondta Dennis az összetett éllovasának járó piros trikó átvételét követően. – Őszintén szólva abban reménykedtem, hogy gyengébb eredményt ér el, így viszont eléggé stresszes volt ez a kronó, mindent ki kellett adnom magamból a győzelemért. Fantasztikus érzés, hogy bekerültem a közzé a tizenöt kerékpáros közzé, akik mindhárom nagy körversenyen nyertek egyenkénti időfutamot. Az első mezőnyszakasz befutója nem lesz egyszerű, de igyekszünk megvédeni a trikót.”

2018.08.25. - Az ausztrál Rohan Dennis (BMC) nyerte a Spanyol Körverseny első, nyolc kilométeres egyenkénti időfutamát, ezzel természetesen megszerezve az összetett éllovasának járó piros trikót is.

2018.08.25. - Málagaban egy nyolc kilométeres egyenkénti időfutammal rajtol a hetvenharmadik Spanyol Körverseny, melynek huszonkét csapat 176 kerékpárosa vág neki.

2018.08.25. - A kilenc hegyi befutó ezúttal is izgalmassá varázsolhatja a Spanyol Körversenyt A 2018-as Vuelta a Espana útvonalát hivatalosan január 13-án mutatták be. A verseny Malagában kezdődik egy nyolc kilométeres teljesen sík egyenkénti időfutammal, majd rögtön egy hegyi befutó következik, igaz a Caminito del Rey „csak”egy harmadik kategóriás kaptató. Az ezt követő nap egyértelműen a sprintereknek kedvez viszont a negyedik etap újra egy hegytetőn zárul az Alfacar emelkedőjén. A következő négy szakasz vegyesen kedvezhet a sprintereknek és a klasszikus specialistáknak, az első pihenőnapot megelőzően még odacsaptak a szervezők a közel kétezer méter magas La Covatilla hegyi befutójával. A második hét kissé egyszerűbben kezdődik, három könnyebbnek mondható etapot követően azonban újabb három hegyi befutó jön, nevezetese a La Camperona, a Nava majd zárásként a Lagos de Covadonga. A harmadik hét rajtja sokak számára fontos lehet, hisz ekkor kerül sor Santillana del Mar és Torrelavega között a 32 kilométeres egyenkéntire, amit másnap rögtön egy újabb nehéz hegyi szakasz a Balcón de Bizkaia befutója követ. Egy nyugisabb etapot követően jön a verseny döntő szakasza Andorrában. A 19. etap nehézségeit követően az utolsó előtti napon mindössze 97,3 kilométer vár a karavánra a Collada de La Gallina hegyi befutójával, melyet öt szintén kategorizált emelkedő előz meg. Zárásként természetesen ezúttal is Madridban köröz a mezőny. Összességében elmondható, hogy a 2018-as Vuelta is remek versenyt ígér, kérdés, hogy a Girót és a Tourt követően vajon hányan vállalják be a Spanyol Kört illetve, hogy a közelgő világbajnokság kapcsán kik lesznek azok, akik végig is mennek.

2018.08.24. - Johan Bruyneel-t 1,5 millió dollár megfizetésére kötelezte a szövetségi nyomozás Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma indított eljárást Lance Armstrong és egykori csapatvezetője Johan Bruyneel ellen. Mint ismeretes Armstrong még a US Postal kerékpárosaként tiltott teljesítményfokozó szerekkel élt, ezzel pedig kárt okozott az amerikai kormányzatnak. Mint arra emlékezhetünk Armstrong 2013 januárjában vallotta be a doppingolás tényét, melyet követően élete végéig eltiltották és mind a hét Tour de France elsőségétől megfosztották. Az eljárás Armstrong egykori csapattársa Floyd Landis révén kezdődött, de igazán komollyá csak a 2013-as bejelentést követően vált. A kerékpáros ügye május 7-én zárult, a felek megegyeztek, Armstrong öt millió dollárt fizet a kormányzatnak, míg Landis 1,65 millió dollárt kap a perköltségekkel együtt. A minap a csapatvezető Johan Bruyneel ügyében is határozat született, a belga szakember 1,2 millió dollárt fizet a kormányzatnak, míg további 369000 dollárt a civil érintetteknek. Mivel Bruyneel nem az Egyesült Államok állampolgára és nem is a tengerentúlon él, így ez az összeg lényegében behajthatatlan. „A vizsgálat alátámasztotta, hogy Johan Bruyneel 1227800 dollárt kapott jogtalanul, így a Bírósági ítélet helyet ad a kormányzat kérelmének, és jogalap nélküli gazdasági követelés címszóval, a pénz visszafizetésére kötelezi” – szól a határozat.

2018.08.23. - Thomas és Froome nélkül is erős csapattal érkezik a Sky a Vueltára Hosszú évek óta először fordul elő, hogy sem a friss Tour de France győztes Geraint Thomas sem pedig Chris Froome nem lesz ott a Vuelta a Espana rajtjánál. A brit Sky sora mindezek ellenére nem mondható gyengének, a kiváló formát mutató lengyel Michal Kwiatkowski lesz az első számú ember, aki néhány hete a Lengyel Körverseny megnyerésével érdemelte ki a kapitányi szerepkört. „Az, hogy a közelgő Spanyol Körversenyen a Sky csapatának első számú embere lehetek, az egy újabb fontos előrelépés a karrieremben – mondta a korábbi országúti világbajnok. – Az idei szezont megelőzően még sohasem szerepeltem egyazon évben két háromhetesen, érdeklődve várom, hogy miként reagál erre a megterhelésre a szervezetem. Nem érzek magamon nyomást, hat nappal a Tour de France-t követően már a Lengyel Körön versenyeztem, amit sikerült is megnyernem. Igyekszem tartani a formám, felvenni egy ritmust, ami kitarthat az idény végégig.” A Sky Vuelta sora: Michal Kwiatkowski (lengyel), David de la Cruz (spanyol), Jonathan Castroviejo (spanyol), Sergio Henao (kolumbiai), Salvatore Puccio (olasz), Dylan van Baarle (holland), Tao Geoghegan Hart (brit) és Pavel Sivakov (orosz). „Biztosak vagyunk abban, hogy Michal Kwiatkowski egy napon nagy körversenyt nyerhet – tette hozzá Dave Brailsford csapatvezető. – Korábban már számtalanszor megmutatta kvalitásait az egynaposokon, de most már a szakaszversenyeken is dominál. Ez a Vuelta lehetőséget biztosít számára, a tehetsége kibontakoztatására.”

2018.08.22. - UCI szabályt szegett Maciej Paterski? Nikolai Shumov vesztes helyzetből nyerte hazája egynaposát Érdekes közjátéknak lehetett szemtanúja a minszki egynapos közönsége. Néhány napja Fehéroroszországban a kontinentális Team Minsk sora két 1.2-es besorolású egynapost rendezett. Az első versenyt nagy fölénnyel nyerte a lengyel Maciej Paterski (Wibatech Metx 7r), ám a másodikon olyan történt, ami nemcsak a nemzetközi sajtó, de az UCI illetékeseinek figyelmét is felkeltette. Paterski ezúttal is hatalmas fölénnyel vezetett, ám egyszer csak lassított és megvárta míg felzárkózik hozzá a hazaiak sztárja Nikolai Shumov. A versenyt természetesen ezt követően Shumov nyerte. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályzatának 1.2.081-es cikkelye tiltja a versenyképesség megsértését valamint a különböző klubcsapatban szereplő kerékpárosok összejátszását, amelynek szankciója a pénzbüntetéstől egészen az eltiltásig terjedhet. Paterski és Shumov csapatfőnöke Alexei Ivanov is érdekesen magyarázta a történteket. „Sajnos az egyik lengyel verseny elmaradása miatt nehézségeink adódtak, hézag keletkezett a programunkban, a minszki csapat viszont az utolsó pillanatban segített nekünk azzal, hogy rajthoz állhattunk a versenyeiken – mondta Paterski. – Láttam, hogy Shumov üldöz és úgy döntöttem, hogy megvárom őt. Nem volt semmiféle megegyezés közöttünk, csak kölcsönösen segítettük egymást.” „A lengyel versenyzőnek valamilyen problémája volt, vagy csak egyszerűen nem volt már ereje – így Alexei Ivanov a Team Minsk csapatvezetője. – Melyik sportoló akarja mutatni a gyengeségét, jobb, ha azt mondja, hogy erősebb volt, de nemes gesztusból átadta a győzelmet egy hazai kerekesnek.”

2018.08.21. - Richie Porte vezetheti a BMC csapatát a közelgő Vuelta a Espanán A Tour de France kilencedik szakaszán hatalmasat eső és vállsérülést szenvedő Richie Porte nagy valószínűséggel a Trek-Segafredo színeiben folytatja, ám egyelőre még a BMC csapatában elérhető terveiről beszélt a közelgő Vuelta a Espana kapcsán. „Természetesen nagyon csalódott vagyok a Francia Körverseny feladása miatt – így Porte. – Nem azért mentem a Tourra, hogy ismét idő előtt befejezzem. Fizikálisan és mentálisan is nagy fájdalom volt számomra ez a bukás. A Vuelta a Espana egy reális célkitűzés lehet, ugyanúgy, mint a világbajnokság. A Spanyol Körverseny utolsó hete eléggé nehéz lesz ahhoz, hogy a magam fajta kerékpárosok érvényesülhessenek. Erős csapattal érkezünk, s bár napról-napra tervezünk, komoly célokkal állunk oda a rajthoz. A Vuelta kiváló felkészülési terepe a közelgő világbajnokságnak is.” A BMC Vuelta kerete: Richie Porte (ausztrál), Rohan Dennis (ausztrál), Nicolas Roche (ír), Fran Ventoso (spanyol), Alessandro De Marchi (olasz), Dylan Teuns (belga), Brent Bookwalter (amerikai) és Joey Rosskopf (amerikai).

2018.08.20. - Marianne Vos újra régi formáját idézi, zsinórban négy győzelemmel vette át a női WorldTour egyéni ranglistájának vezető helyét Aki azt hitte, hogy Marianne Vos (WaowDeals) pályafutása már hanyatló félben van, az nagyot tévedett. A női kerékpársport ikonikus alakja előbb a svéd Crescent Vergarda WorldTour egynaposát nyerte, majd a szintén a női WorldTour-sorozat részét képező Norvég Körverseny összetettjében diadalmaskodott, nem is akárhogyan, mindhárom szakaszt megnyerve, a sárga trikó mellett a pontverseny zöldjét is megkaparintva. Ezzel pedig átvette a vezetést a női WorldTour egyéni ranglistáján, ahol néhány hete még megingathatatlannak tűnt honfitársa Anna Van der Breggen (Borls-Dolmans) trónja.

2018.08.16. - Patrick Lefevere: lesz csapatunk 2019-ben, de továbbra is szponzorokat keresünk Érthetetlen, hogy ötvennégy győzelemmel a háta mögött miként lehetnek szponzorációs gondjai a Quick-Step Floors csapatának, de emlékezzünk csak az egykori HighRoad sorára, akik azután szűntek meg, hogy az egyik legeredményesebb idényüket teljesítették. Patrick Lefevere a minap megerősítette, hogy 2019-ben is lesz csapata, amely vélhetően Wolfpack-Quick-Step néven szerepelhet, de továbbra is névadó szponzort keres, a hátrébb lépő Quick-Step elé. „A Wolfpack elnevezés egyfajta viccként indult, de sajnos lassan ténylegesen is odáig jutunk, hogy ez lesz a csapat neve – így Patrick Lefevere, aki hivatalosan még nem erősítette meg azt, hogy ezen a néven szerepelne-e jövőre a sora. – Mindenki azt hiszi, hogyha jönnek az eredmények, akkor egy szponzor örökké megtartható, de sajnos ez nem így működik, pláne nem a kerékpársportban. Vannak még tárgyalásaink, de ha nem sikerül senkivel sem megegyeznünk, abban az esetben csökkentenünk kell a költségeinket. Sajnos van még olyan versenyzőnk, akivel nem hosszabbítottunk (pl. Niki Terpstra).”

2018.08.15. - Vincenzo Nibali: a kerékpársport kezd egyfajta cirkuszhoz hasonlítani A Francia Körverseny tizenkettedik szakasza szedte áldozatait, számos sprinter is feladta menet közben, a legrosszabbul viszont Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) járt, aki egy összeszűkülő résznél Chris Froome támadásánál bukott. Az olasz kiválóság befejezte ugyan az etapot, ezt követően azonban a grenoble-i kórházba szállították, ahol a röntgen megállapította, hogy eltört a T10-es csigolyája, így nem folytathatta a versenyt. A „Cápa” becenévre hallgató kerékpárost a Tourt követően megműtötték, bízva abban, hogy a közelgő Spanyol Körversenyre felépülhet. A beavatkozás remekül sikerült, Nibali azóta már edzésbe is állt. Csapata megerősítette, hogy a talján kerekes rajthoz áll a Vuelta a Espanán, ahol vélhetően nem lesz az összetett esélyese, de a szeptember végi innsbrucki kerékpáros világbajnokságra való minél jobb felkészülés gyanánt, egy nagyon fontos pontja lehet a Vuelta az idei szezonjának. „Amennyiben egy bizonyos látószögből vizsgáljuk a dolgokat, akkor igenis kimondható, hogy a kerékpársport kezd egyfajta cirkuszhoz hasonlítani – mondta Nibali a minap a La Gazetta dello Sport számára adott nyilatkozatában. – Nagyon jó, hogy ennyi szurkoló követi az eseményeket, de az, ha valaki zászlóval a kezében az út közepén áll, az nem tesz jót senkinek sem. Sokszor vakok vagyunk, imádkozunk, hogy még időben szétnyíljon a sor előttünk. Nem beszélve azokról az ittas emberekről, akik bármire hajlandóak csak azért, hogy egy másodpercre feltűnhessenek a televízióban. A csapatomat hatalmas negatívum érte a bukásommal. A profi sorok legnagyobb bevétele a Francia Körversenyen való szerepléstől függ, veszteséget szenvedtünk el azzal, hogy fel kellett adnom a viadalt. A legrosszabb azonban nem ez volt, hanem az, amikor közölték, hogy három hónapig nem versenyezhetek.”

2018.08.14. - Fabio Jakobsen nyerte a BinckBank Tour nyitányát A Benelux államokban folytatódik a 2018-as WorldTour sorozat, a tizennegyedik BinckBank Tour nyitányán Quick-Step Floors győzelem született. Heerenven és Bolsward között egy 177,3 kilométeres szakasszal rajtolt el a verseny Hollandiában. A szinte teljes egészében sík penzum elején egy hat fős sor szökött el, akiket a Mitchelton-Scott csapata üldözött. Az elmenés legnagyobb előnye öt percnél tetőzött, tizenhárom kilométerre a céltól azonban utolérték őket. A befutóhoz közeledve több kisebb-nagyobb bukás is nehezítette az előrehaladást, melyben a vizes aszfalt, a rengeteg terelősziget és a mezőny idegessége is szerepet játszott. A mezőnyhajrát végül a holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) nyerte, aki csapata a Quick-Step Floors idei 54. sikerét szállította ezzel, nem mellékesen természetesen összetettben is megszerezve a vezetést. A második a német Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), míg a harmadik az ausztrál Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) lett. „Eddigi pályafutásom legnagyobb sikerét arattam – mondta Jakobsen a célba érkezést követően. – Büszke vagyok a csapatomra és saját magamra is, hisz tökéletesen hajtottunk végre mindent, amit reggel, a szakmai stábbal átbeszéltünk. Nagyon ideges volt a mezőny, így nem volt egyszerű a szakasz.” A BinckBank Tour Venrey környékén egy 12,7 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések