Ifjúsági Olimpia 2018: Bronzérmes a női csapat, ötödik a fiúk párosa!

E-mail  Nyomtatás
2018. október 18. csütörtök
  |   Szerző: VELO.hu

 Diavetítéshez kattints a képre

 

Október 13-17. között zajlottak a kerékpáros versenyszámok a Buenos Aires-ben zajló Ifjúsági Olimpián (YOG), ahol kiváló magyar eredmények születtek: a női páros bronzérmet szerzett, míg a fiúk duója ötödik helyen zárt. 

 

A YOG kerékpárversenyének különlegessége, hogy párosok indulnak és csak az összes versenyszám végén az úgynevezett kombinációban osztanak érmet. A lányoknál Buzsáki Virág és Vas Blanka, a fiúknál Fetter Erik és Fülöp Ádám képviselték hazánkat, a válogatott kapitánya Dér Zsolt volt.

 

 

 

 

 Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Diavetítéshez kattints a képreA YOG első kerékpáros versenynapján a 7,1 km hosszú csapatidőfutamon a lányok a 4. helyen végeztek 15,93mp hátránnyal, a fiúk (Fetter Erik és Fülöp Ádám) pedig a 13. helyen 42,94mp hátránnyal a győzteshez képest. A YOG második versenynapján 63,9 km hosszú mezőnyversenyt rendeztek. Vas Blanka az 5. helyen ért célba, míg Buzsáki Virág a 18. helyen zárt, mindketten 59mp hátránnyal érkeztek a főmezőnnyel együtt, így az összetettben a lányok a 7. helyen állnak. Fetter Erik a 6. helyen zárt 5mp hátránnyal, míg Fülöp Ádám a 31. helyen 10mp hátránnyal, ezzel a srácok az összetettben a 10. helyen várták a folytatást.

 

A YOG harmadik bringás versenynapján MTB XC Eliminator versenyt rendeztek. Buzsáki Virág a kvalifikációból az ötödik helyen jutott tovább, majd a nyolcaddöntőjében a 2., a negyeddöntöjében az 1. helyen ért célba. Az elődöntőben a harmadik helyen zárt, így a kisdöntőbe került, amit megnyerve az nagyszerű 5. helyen fejezte be a versenyt. Vas Blanka a kvalifikációban sajnos pályát tévesztett, így kizárták. A lányok az összetettben így is három helyet javítva 4. helyen álltak.


Fetter Erik a kvalifikáció legjobb idejével kezdett, majd a nyolcaddöntőjét és a negyeddöntőjét is megnyerte, az elődöntőben sajnos egy ág ment a váltójába, így az utolsó helyen végzett a futamban. Ezt követően a kisdöntőt megnyerte, így az 5. helyen zárt a versenyszámban. Fülöp Ádám a kvalifikáción túljutva a nyolcaddöntőben mindössze 1 másodperccel lemaradva a győztestől a harmadik helyen esett ki. A fiúk az összetettben a két helyet javítva a 8. helyen álltak.

 

A YOG utolsó előtti bringás versenynapján MTB XC Short Track versenyt rendeztek, melyet a férfiak közt Fetter Erik megnyert! Vas Blanka a kvalifikációban a 4. helyen Buzsáki Virág pedig a 8. helyen jutott tovább. A délutáni döntőben Blanka a 7. helyen, Virág a 19. helyen ért célba. A lányok az összetettben maradtak a 4. helyen. Fülöp Ádám a kvalifikációban sajnos a 12. helyen búcsúzott, viszont Fetter Erik saját futamában a második helyen érkezett, a döntőben viszont sikerült győznie. A remek eredménnyel az összetettben a srácok 5 helyet javítva felléptek a dobogó legalsó fokára.

 

A YOG utolsó versenyét, az országúti kritériumot a lányok közül Vas Blanka megnyerte, így a lányok párosa - Vas Blanka és Buzsáki Virág - összetettben a fantasztikus 3. helyen, olimpiai bronzéremmel zárt! A fiúknak sajnos nem sikerült pontot szerezniük a kritériumversenyen, így összetettben visszacsúsztak az 5. helyre. Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.10.20. 10:50
Akkor kimondjuk:
.
Az Ifj Olimpia férfi XCO győzetese: FETTER ERIK
Az Ifj Olimpia női kritérium győztese: VAS BLANKA

A többi értelmezhetetlen csapatpontozgatás.

2018.10.20. 10:47
-

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések