I. Kondenzgyík Maraton: Beszámoló és eredménylista

E-mail  Nyomtatás
2012. június 12. kedd

A szervezők beszámolója a maratonról:

 

Hauser Tamás (Capricor Scott-Powerbar) sikerével zárult az I. Kondenzgyík Maraton Miskolc. A Freeriderz SC szervezésében első alkalommal megrendezésre került XCM ranglista versenyen a közel 220 résztvevőknek egy 28 km-es körpályán kellett egy, két, illetve három kört teljesíteni, így a nézőknek nem volt sok idejük unatkozni.

A szervezők által kifejezetten gyorsnak titulált pályát (a pályabejárások alkalmával a legjobb köridő 1:18 volt) az előző éjszakai zápor igencsak „megviccelt”. Az időjárás másnap sem kímélte a versenyzőket, volt felhőszakadás, melyet nagy hőség és még nagyobb pára követett, de legalább az időjósok által beharangozott jégeső elmaradt.

Az első kör végén a rajt/cél területre a hosszú távon indult Hauser Tamás ért be, és megszerzett előnyét a következő két körben tovább növelve, kiegyensúlyozott versenyzéssel, 4 óra 17 perces idővel magabiztosan nyert. Másodikként az egyelőre még országúti versenyeken ismertebb Fejes Gábor futott be, de a Szilvás Maraton hosszú távján elért abszolút 5. helye és a mostani 2. helye után érdemes lesz a terepen is odafigyelni rá! Valamivel több mint 1 perccel később futott be a 3. helyezett Kis József (Merida Maraton Team-CST), aki bár a második és harmadik körben dolgozott le a hátrányából, Fejes Gabit már nem tudta befogni.


Középtávon abszolútban Kovács István sikerének örülhetett az Ózdi KE, aki igen erős idővel, 2 óra 52 perc, teljesítette a két körös távot (56 km), több mint negyed órával maga mögé utasítva Panyi János Gábort (MEDITECH SC) illetve Mellau Ádámot (Bringabanda SC).


A rövid távon indult közel 80 versenyző közül az U17-es Borsos Benedek (Bringabanda SC) 1 óra 25 perces idővel utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Az abszolút dobogó második és harmadik fokára Farkas József (Ózdi KE) illetve Filó András (Budai Sziklák) állhatott.


A szervezők, a szombati napon megrendezésre került Bükki Hegyi Maraton futó maratoni távjain is rajthoz állók között külön versenyt is hirdettek, mely alapján 2012. év Kondenzgyíkja és így a vándorserleg első tulajdonosa az a Papp Gergely lett, aki a 63 km-es ultra maratoni futó távot teljesítve, másnap a Kondenzgyík Maraton 84 km-es távját is végigtekerte. Nem mindennapi teljesítményéhez ezúton is gratulálunk!


Eredménylista a letölthető fájlok között

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések