Hivatalos: Korcsolyázó központ épül a Millenáris velodrom helyén

E-mail  Nyomtatás
2017. december 07. csütörtök
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képre

 

Bejelentésre kerültek az új, 43 milliárd forintból épülő korcsolyázó központ részletei. Kósa Lajos tájékoztatása szerint a Nemzeti Korcsolyázó Központ az Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén épül fel, a Millenáris velodrom és a Kisstadion elbontásával. 

 

A korcsolyázóközpont egy fedett, 400 méteres gyorskori pályából, négy darab egyenként 30x60 méteres, jégkorongozásra, rövidpályás gyorskorcsolyára és műkorcsolyára alkalmas pályából, plusz az ezeket kiegészítő létesítményekből áll majd. Az épületben kerül elhelyezésre egy akadémiai központ is.

 

Tulajdonképpen minden megvalósul itt, amiről a kerékpárosok és a Magyar Kerékpáros Szövetség is már hosszú évek óta álmodozik.  A Millenáris velodrom felújítását anno még a kormány is támogatta, az akadélmia létrehozása pedig ott van az MKSZ középtávú stratégiájában. A korisoknak "már megvan", a 120 évesnél is régebbi, Európában szinte egyedülálló Milli velodromnak viszont annyi :(

 

A Magyar Kerékpáros Szövetség természetesen továbbra is nagy erőkkel dolgozik egy (vagy akár több) hazai fedettpályás velodrom létrehozásán, mely állami támogatás nélkül kivitelezhetetlen.Az ezzel kapcsolatos fejleményekről folyamatosan beszámolunk a VELO:hu-n.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.12.19. 23:22
egyetértek kocolle sporttárssal...a sportoló ember egészséges, nem költ gyógyszerre, tovább él nyugdíjasként is....sokáig kell neki nyugdíjat fizetni, ez pedig a mindenkori kormánynak nem érdeke. Azért vannak látszattámogatások a sportban...hogy ne fejlődjön.

2017.12.19. 23:13
eredményes hosszúpályás gyorskorcsolyázónk nincs...versenyző is kb 5 db...a rövidpályás gyorskorcsolyázás egy kicsit jobban áll...a korcsolyaversenyeken néző nulla, aki ott van, az edző, vagy szülő, kb 30-40 ember. Ha ez a központ létrejön (amit erősen kétlek), kongani fog az ürességtől...

2017.12.12. 20:46
Ha szándékosan ki araknak írtani egy sportágat annak oka kell legyen! Jelen esetben szerintem az is közrejátszik, hogy a kerékpárosok iszonyatosan sokan vannak, és tessék őket birkaként beterelni a kötelezően róható bringakörökre, ahol természetesen bölcs kormányunk mindenféle sleppjének van jónevű kerékpáros bolt hálózata, vagy éppen szállás-vendéglátásban utaznak!! Teljesen vissza akarják szorítani az erdei motelek környékére a montizást, mert minden magánterület lesz lassan.Az országútisok meg takarodjanak a jó nevű és hírű Velence-tavi kerékpáros útra, be a strandolók, meg a falu népe közé!! Arról nem beszélve, hogy lassan annyiért épül 1km "kerékpárút" hazánkban, mint 1km alagút Norvégiában!!Semmilyen kerékpáros szakember, nincs még a kormányzat közelében sem!! NEM KELL SPORTOLNI MERT TOVÁBB ÉLSZ!!!!!!! Ennyi a lényege tömören!!!Nincs eredményes kerékpárosunk?? Itt csak az aranyérem számít?? Akkor a kézilabdázók sem eredményesek?? Mégis van hol edzeniük (hála isten nekik legalább van)!!Ide látvány sportágak kellenek hogy a magyar ne űzze, hanem bámulja a sportot!!!!!!!

2017.12.12. 20:05
http://tablet.hvg.hu/itthon/20110131_kosa_aranyermes_lany_mukorcsolya

Ket lanya is korcsolyazo volt, ezert lett a szovetseg elnoke. En a rovidpalyas gyorskorcsolyazok masszore voltam egy evvel ezelott, feketen dolgoztattak 5 hetig, aztan alig akartak kifizetni, at akartak datumoztatni a soha ala nem iratott szerzodest. Papirok megvannak, szopas ;) Es kurvara zavar, barmennyire is szerettem a sracokkal dolgozni, hogy egy tajidegen sportag, nehany ember uri hobbija miatt lebontjak a Millenarist es tonkrebasszak a (palya)kerekparsportot. Orendi, Banhidi, Kosa, Szabo T., Takacs K., Kozmann Gy., mikor megyunk egy kozos bicikliturara?

2017.12.12. 12:57
Tudja valaki, hogy mit sportol Kósa lánya? ;)

2017.12.10. 19:13
Annak idején a Milli egy esemény volt, sikk volt oda kijárni (hasonlóan a Lovihoz, ami régen is menő volt, de most még menőbbé tették, hogy átköltöztették pár éve, ami pozitív).

Volt nemrég egy dokumentum film, amely említést tett többek közt Hajós Alfrédról is, hogy ő is kijárt edzeni, és szerette a pályát, a helyszínt...pedig nem is bringázásban lett világhíres... :)

Egy történelmileg / szakmailag etalon helyet miért kell így tönkretenni? Ennyi erővel a Városligetben bármelyik épületet lerombolhatnák / áthelyezhetnék bárhova... Legalább olyan jelentőségű a Velodrom és épület együttesei, mint ott BÁRMILYEN épület.
Az, hogy most már a 2. helyszínt jelölik meg, egyértelmű, hogy semmibe veszik ezt a sportot (is)!

Viszont, ha a politika lesz@rja, legalább a gazdasági élet más szereplői is tehetnének az ügyben: pl. Demján Sándornak nem olyan sok 1-2 milliárd, és a megtérüléssel is simán számolhatna, rengeteg eseményt lehetne rendezni, rentábilisan, bőven fedezné a kiadásait.
Elvégre, nem csak plázák meg lakóparkok vannak a világon...a Westend 2 meg várhat(na) :)

2017.12.08. 18:52
Nagy örömmel tölt el, hogy a kínai korcsolyázó eredményei miatt meg kell szűntetni még a lehetőségét is annak, hogy legyen pályasportunk. Majd a választásokkor megköszönöm a kúrmánynak ezt is.

Látjátok, milyen sokat számít, hogy van külön kerékpárügyi biztos? Biztosan sokat dolgozott ezért is.

Mellékesen: amikor pár éve itt azt írtam, hogy csak pénzmosás a 300 milliós tervezet-készítés a Milenáris kapcsán, akkor én voltam a rossz.

2017.12.08. 14:59
Volt már hivatalos hír, hogy olimpiai velodrom épül a Millenáris helyén. Volt már hivatalos hír, hogy olimpiai velodrom épül a volt óbudai gázgyár területén. Volt már hivatalos hír az is, hogy felújítják a Millenárist. Ennek a mostani "hivatalos" hírnek a Millenárist érintő részét majd csak akkor hiszem el, ha elkezdik bontani a pályát, illetve a korcsolyázó központ építését meg akkor, ha már átadták. A mindenkori hatalmon lévőknek (pártállástól függetlenül) meg tapasztalati alapon azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Mindezek ellenére a hír szomorú. Éppen a héten jártam a pályán, az enyészet most már olyan méreteket ölt, hogy éppen hogy nem szarnak oda a folyosóra. Hogy ez így alakult, ez nem két-, nem tíz-, de még csak nem is 20 év eredménye.

2017.12.08. 09:32
Eredmenyes kerekparosunk is van.
Es nem hiszem, hogy nepszerusegben lemarad, (mennyi lelkes amator kerekparos van?), a latvany meg pont ugyanaz. mtb-vel sokan egyetertunk. Kellene egy kerekpar-buzi miniszterelnok.

2017.12.07. 18:47
Népszerűbb és látványosabb sport a korcsolya.

2017.12.07. 12:37
Őőőőő .... és eredményes focicsapat az van ugye? Csináljuk úgy , hogy most egyel kevesebb focistadion épüljön és azt lovét nyomjuk bele egy velodromba! Szerintem így is marad majd hely sztárfocistáinknak a felkészülésre. A 2542-ben rendezendő EB.-re amire talán lenne esélyes csapat !Igy amondó vagyok foci Stadion már van elég, ezt a hóbortot most szorítsuk kicsit háttérbe és legalább tized annyi esélyt adjunk egy másik sportágban a Magyar népnek kibontakozni mint amennyit a fotbal kapott! Ha pedig a támogatás is legalább tized annyi lesz nagyobb esélyt látok itt az eredményességre.

2017.12.07. 11:31
Eredményes korcsolyázónk van, kerékpárosunk nincs, össze lehet rakni a képet.
¯\_(ツ)_/¯

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések