Hatalmas sikerrel zárult az első Jarritos Eleminator XCE Úttárs Kupafutam

E-mail  Nyomtatás
2018. március 04.
  |   Szerző: velo.hu

Március 3-án, szombaton a Hungexpo G pavilonjában került sor a Superior MTB Team által szervezett Jarritos Eleminator XCE Úttárs Kupafutam első fordulójára.

Az elsődlegesen az utánpótláskorú kerékpárosok számára kiírt viadal két részből tevődött össze egy ügyességi és egy eleminator számból.


Az ügyességi verseny során a résztvevőknek hat különböző akadályt kellett teljesíteni lábletétel nélkül. A versenyzőket pályabíró pontozta, egyéni pontozólapokon. A hibapontok plusz időt jelentettek az eleminátor futam rajt-besorolásánál.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kieséses (eleminator) verseny egy terepen, aszfalton, mesterséges és természetes akadályokon rendezett kieséses sprintverseny volt. Természetesen a különböző kategóriák számára megfelelő nehézségi szinttel. A versenyzőknek ettől függően kellett az 500-700 méteres pályát abszolválniuk.

 

 

A rajtsorrendet az ügyességi pályán megszerzett időeredményhez hozzáadott hibapontok száma befolyásolta. Egy hibapont tíz másodperc büntetést vont maga után.


A hatalmas sikerrel zárult első fordulót követően április 7-én a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban lesz megrendezve a második kör, a szervezők ígérete szerint újabb, még izgalmasabb akadályokkal.


A teljes eredménylista a letölthető fájlok közt!

 

Fotó: Bak Ferenc
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.03.09. 22:35
Kedves Lajos, mint szervező a versenyzők nevében is köszönöm gratulációját! Ebben az időszakban ennyi gyereket összehozni, egy ráadásul új és szokatlan versenyre az ország minden részéből, már eleve siker. Mi nem fejekben vagy bankók suhogásában mérjük a sikert , -hisz az utánpótlással foglalkozunk elhivatottan-, hanem a mosolygós, boldog arcok melyek minket mindenért kárpótolnak...A 80 nevezővel és a közel ennyi kísérővel igen jó hangulatot teremtettünk a G pavilon ezen fertályán. Az első ELEMInátor futamot tesztnek is szántuk, azaz van e erre a típusú versenyformára igény! Nem csalódtunk, mert minden csapat boldogan és izgatottan várja a következő futamokat . " Hogyan sikerült ezt összehozni?" kérdést , hogy értsem? Magára a verseny megszervezésére gondol, vagy arra a szakmai érdektelensége ami a G pavilont belengte? Annyit még megjegyeznék, hogy a versenyünk mindentől teljesen független program volt és azoknak a lányoknak, fiúknak szólt (örömükre) akik a csoportképen mosolyognak...Az utolsó három kérdését passzolom, arra majd valaki fog válaszolni.

2018.03.04. 20:36
Gratulálok a versenyzőknek! Azt kérdezném, hogy a győztesen kívül kinek volt siker? Mert nézők, szurkolók nem nagyon zavarták a versenyzőket. Meg talán a kiállítók sem... Hogyan sikerült ezt összehozni?

Illetve ez hogyan kapcsolható össze azzal, hogy épül 3 fedett kerékpárpálya az országban? Ott lesznek majd nézők? Vagy tud majd róla valaki?

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések