Hatalmas népszerűség övezi a kanadai Mattamy Kerékpáros Központot

E-mail  Nyomtatás
2017. november 27. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

December 1-én a kanadai Miltonban folytatódik a 2017/2018-as pályakerékpáros világkupa-sorozat, ahol a pontversenyben Lovassy Krisztián képviseli a magyar színeket.

 

Diavetítéshez kattints a képre

A kanadai Milton mintegy negyven kilométerre nyugatra található Torontótól. A bő százezer lakosú város Mattamy Kerékpáros Központját 2013 februárjában kezdték meg építeni, a munkálatok a terveknek megfelelően 2014 végére zárultak le, hisz a velodrom a 2015-ös Pánamerikai játékok egyik kiemelt helyszíneként funkcionált.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A multifunkciós sportkomplexum kihasználtsága azóta is számottevő, melyről nem régiben a 2017-es pályakerékpáros világkupa-verseny kapcsán tartott sajtótájékoztatón is szó esett. Steven Palmer a működtetésért felelős vállalat szóvivője nem mindennapi statisztikai adatokkal támasztotta alá a mondottakat.

 • a jelenleg is zajló kerékpáros programokra 9205 fő regisztrált, 1203 fő van várólistán, mivel számukra már nincs hely, hogy részt vegyenek ezeken
 • az elmúlt időszakban 8301 alkalommal kölcsönöztek tőlünk kerékpárokat
 • eddig 3781 versenyző fordult meg a pályán
 • közel 30000 fő látogatta meg a komplexum valamelyik foglalkozását
 • a bérelhető kerékpártárolók kihasználtsága 100 százalék, több mint 100 fő vár üresedésre
 • a futópályát pontosan 2826 fő vette eddig igénybe, míg a tornatermek bérelt óraszáma 5581 óránál jár

„A létesítmény kihasználtsága hatalmas, mind a kerékpárosokat, mind a más sportfoglalkozásokat látogatók tekintetében – mondta Palmer. – Szerencsére azok a negatív célzások sem váltották be a pletykákat miszerint veszteséges lesz a sportkomplexum működtetése. A pénzügyi bevételek ugyanis eddig minden egyes évben elérték vagy meghaladták a minimálisan kitűzött célokat. Egy érdekes összehasonlítás, ha a miltoni lakosokra levetítjük az egy főre jutó nettó működési költséget, akkor az a velodrom esetében 4,03 dollár, míg a városi könyvtárnál 6,1 dollár.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


„A Mattamy Kerékpáros Központot továbbra is a legnagyobb pénzügyi felelősségvállalás mellett üzemeltetjük, ugyanúgy, mint a város összes többi önkormányzati befolyással is bíró intézményét – tette hozzá Gord Krantz Milton polgármestere. – Az elmúlt rövid időszak alatt is már több ezer városlakó élvezhette ezt a világszínvonalú létesítményt. A jövőben az a célunk, hogy nemzetközi sportolókat is idecsábítsuk edzőtáborozás céljából, mint ahogyan a 2016-os riói olimpia előtt az új-zélandi pályakerékpáros válogatott is nálunk készült.”


Mi minden is található a sportkomplexumban?

 • a pályakerékpáros felület mellett, három parkettával is borítható rész terül el a középpontban, melyek akár plexifallal is védhetőek. Ezek folyamatosan bérelve vannak kosárlabda és röplabda eseményekre
 • a sportközpont rendelkezik egy minden igényt kielégítő fitneszteremmel
 • egy 619 méteres futópálya is a sportolni vágyok rendelkezésére áll
 • 150 kerékpártároló, mely 100 százalékban bérelt, tervben van újabb száz kialakítása
 • A 2000 négyzetméteres központi rész bérelhető céges rendezvények, bemutatók és kiállítások rendezésére is
 • két 15 fős konferenciaterem is adott különböző tárgyalások lebonyolítására

Diavetítéshez kattints a képre

 

A városvezetés célja természetesen a kihasználtság mellett a költségek szinten tartása. Természetesen a sikerek kiaknázása véget máris tervben vannak újabb bővítések, az élsportot tekintve pedig nem elhanyagolható tény, hogy az elkövetkezendő három évben a velodrom otthont ad a pályakerékpáros világkupa-sorozat egy-egy fordulójának.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések