GP Prostejov - UCI CL1: Szalontay 4. sprintben, Lovassy 7. omniumon

E-mail  Nyomtatás
2018. augusztus 31. péntek
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

 Emlékezhetünk rá, a néhány héttel ezelőtt a pályakerékpáros Európa-bajnokság keirin futamában közel 70 km/h-ás sebességgel óriásit bukott hazánk legjobb pályasprintere, Szalontay Sándor. A VeloClass Velence versenyzője, akkor szétszakadt ruhában folytatta a reményfutamot, vérző sebekkel befejezve a kontinensviadalt. A durva látvány ellenére szerencsére nem történt komolyabb sérülés, így egy rövid pihenő után folytathatta az edzéseket.

 

Ma Csehországban, az UCI CL1-es besorolású GP Prostejov versenyen álltak rajthoz a magyarok, Sanyinak ez volt a bukás utáni első versenye. Nem csak hogy sikeresen visszatért, de várakozáson felül teljesített! Negyedik helyen zárt, ezzel újabb értékes UCI pontokat szerzett és fontos lépést tett a világkupa kvalifikáció felé csakúgy, mint Lovassy Krisztián (BVSC-Zugló), aki ezen a héten már másodszor ért el top 10-es eredményt az Olimpiák programjában is szereplő, négy futamból álló omnium számban.

 

Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre

 

 

A sprintereknél a 200 m-es kvalifikációs időmérőn a legjobb időt az ausztrál versenyző hajtotta, nála 10.461-et mutatott a stopper. Sanyi a második (!) legjobb időt mente, 10.483-al, így már sejteni lehetett, hogy nagy formában van. A negyeddöntőben a dél-afikai versenyzőt verte 2-1-re a futamokban, majd a sprinterek egyik nagy alakját, Pavel Kelement kapta a következő körben, akitől 2-0-ra kikapott, így a bronzéremért küzdhetett. A "kisdöntőben" 2-1-re vesztett a kvali győztes ausztrállal szemben, de ezzel is megismételte eddigi legjobb CL1-es helyezését.

 

Az omniumban Lovassy a két nappal ezelőtti, CL2-es presovi versenyen elért második helyen után, ma már egy jóval erősebb mezőnyben állt rajhoz, ahol a hetedik helyen végzett. Scratch-ben kilencedik lett, a tempóversenyben 14., a selejtezőben pedig 7. A hét részhajrát tartalmazó 84 körös pontversenyben két hajrát is nyert és negyedik lett, ami sokat dobott összetett eredményén. Holtversenyben ugyanúgy 78 pontot szerzett, mint a hatodik ausztrál Hall, de a futamokban elért helyezési számokat figyelembe véve sorolták a hetedik helyre.

 

 

A prostejovi verseny Szalontaynak szombaton a keirin, Lovassynak a pontverseny és scratch futamokkal folytatódik, melyek eredményeiről beszámolunk a VELO.hu-n.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.09.01. 08:07
Hajrá Magyarok! Mozgóképen is meg lehet tekinteni? Szívesen megnézném.

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések