Giro d'Italia 2021

A TRIKÓK VISELŐI:

Egan Bernal (INEOS-Grenadiers)

Geoffrey Bouchard (AG2R-Citroen)

Egan Bernal (INEOS-Grenadiers)

Peter Sagan (Bora-hansgrohe)

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Egan Bernal (INEOS-Grenadiers)

2. Damiano Caruso (Bahrain Victorious)

3. Simon Yates (Team BikeExchange)

További hírek

Összefoglaló


Giro d'Italia 2021 korábbi hírek:

123

Giro d'Italia hírek: az EOLO-Kometa idei első győzelme, Bernal megállíthatatlannak tűnik, Goriziába érkezik a mezőny

2021.05.23. - EOLO-Kometa győzelem a Monte Zoncolanon Lorenzo Fortunato sikere révén a Dina Mártont és Fetter Eriket is foglalkoztató EOLO-Kometa csapat ünnepelhetett az Olasz Körverseny tizennegyedik etapján - az olasz sor idei első győzelmét szerezte. „Egész nap jó erőben éreztem magam, így a Zoncolan lábánál támadtam. Azzal a céllal érkeztem a Giróra, hogy minél több szökésben részt vehessek, de álmomban sem gondoltam volna, hogy megnyerhetek egy ilyen nehéz szakaszt. Elmondhatatlanul boldog vagyok” - nyilatkozta röviddel a célba érkezést követően Fortunato. „Hihetetlen, hogy egy kis csapatként mi nyertük meg a Giro egyik legikonikusabb szakaszát. Jól ismerem Fortunatót, rengeteget edzettem vele, és láttam már a hegy alján a mozgásából, az arckifejezéséből, hogy benne van a győzelem lehetősége. Látszott, hogy próbál altatni, úgy tenni, hogy nem esik annyira jól neki, közben pedig a mozgása nagyon szép volt. Csúcs, hogy a világ legnehezebb emelkedőjén nyert” - reagált Fetter Erik csapattársa olaszországi sikerére.


Kulisszatitkok a Giro d'Italiáról

2021.05.22. - A 21 etapból a Giro d’Italián ma kezdődik a 14., így tehát ráfordulunk a verseny utolsó harmadára. Az első ötcsillagos szakasz előtt Dina Mártont, az EOLO-Kometa Cycling Team kerékpárosát kértük meg arra, hogy kalauzoljon el minket a színfalak mögé. Írásunkból kiderül, hogy milyen a hangulat Olaszországban, hogy néz ki egy szakasz előtt az eligazítás, mi történik közvetlenül a verseny után, és természetesen kitérünk arra is, hogy Valter Attila tényleg megközelíthetetlen volt-e a rózsaszín trikóban.

Giro d'Italia hírek: Nizzolo végre szakaszgyőzelmet ünnepelhetett, jön az ikonikus Monte Zoncolan, Bernal nehéz napra számít

2021.05.22. - Giacomo Nizzolo: sokat jelent ez a győzelem Rekordszámú, tizenegy az Olasz Körversenyen elért etap-második helyet követően végre valahára sikerült szakaszt nyernie az aktuális Európa-bajnok Giacomo Nizzolónak. A veronai befutón Edoardo Affini (Team Jumbo-Visma) nyitott hosszút, ám a Team Qhubeka-Assos sprintere végül erősebbnek bizonyult. „Az volt a tervem, hogy elől helyezkedjek, ne tudjanak bezárni még akkor sem, ha korán kell indítanom. Fernando Gaviriára tettem a kereket, majd felugrottam Affinire, aki egy hihetetlen támadást indított. Nem volt különösebben nagy nyomás rajtam, ugyanazt éreztem mint máskor. Nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült nyernem, sokat jelent ez a győzelem” - nyilatkozta Nizzolo a célba érkezést követően.


123