Giro d'Italia 2017

A TRIKÓK VISELŐI:
Tom Dumoulin (Team Sunweb)
Mikel Landa (Sky)
Adam Yates (Orica-Scott)
Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)
ÖSSZETETT ÁLLÁS:
1. Tom Dumoulin (Team Sunweb)
2. Nairo Quintana (Movistar)
3. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)
Giro 2017: Tejay Van Garderen visszatért, az esélyesek végig egymást figyelték
Giro d’Italia hírek: Rolland szerint a befektetett munka idővel kifizetődik, Dumoulin mentálisan nagyon sokat nyert, az UAE Team Emirates nagy napja, a Dolomitok királyszakasza következik
További hírek:Giro d'Italia 2017
Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 »
Giro 2017: Omar Fraile megérdemelt győzelme az Olasz Kör 11. szakaszán2017.05.17. - A nap legaktívabb kerekese Omar Fraile (Dimension Data) nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia tizenegyedik szakaszát. Tom Dumoulin (Team Sunweb) magabiztosan őrizte meg a rózsaszín trikót.

Giro d’Italia hírek: Tom Dumoulin maga is meglepődött az időkülönbségeken, Quintana csalódott, Geraint Thomas nem adja fel a harcot, Bob Jungels is a Top 10-ért küzd2017.05.17. - Tom Dumoulin maga is meglepődött a különbségeken A papírformának megfelelően Tom Dumoulin nyerte a Giro d’Italia első egyenkénti időfutamát. A Sunweb csapatának versenyzője ezzel összetettben is átvette a vezetést. A kialakuló időkülönbségek azonban még őt is meglepték. Dumoulin előnye összetettben jelenleg két perc huszonhárom másodperc Nairo Quintana előtt. „Nem gondoltam volna, hogy ennyit adok majd Quintanának – mondta Dumoulin a díjátadót követően. – Nyilván számítottam arra, hogy hozok majd rajta, de ekkora különbségben nem bíztam. Nem éreztem magam túlságosan jól a rajtnál, ami az eredmények ismeretében talán hihetetlen, de vágtam már neki jobb erőállapotban is egy ilyen hosszú kronónak. Igyekszem megvédeni a trikót, de sok van még hátra, nagyon durva harmadik hét áll előttünk.”

Giro 2017: Tom Dumoulin a papírformának megfelelően mindent vitt a Giro első időfutamán2017.05.16. - Tom Dumoulin (Team Sunweb) közel egy percet verve riválisaira nyerte meg a Giro d’Italia első egyenkénti időfutamát, ezzel a rózsaszín trikót is megszerezve.

Giro d’Italia hírek: Quintana nem bízik a rózsaszín trikó megtartásában, Tom Dumoulin az időfutam legnagyobb esélyese, Mikel Landa folytatja, Mauro Vegni megvédte a rendőrmotorosokat2017.05.16. - Nairo Quintana: nehéz lesz megtartanom a rózsaszín trikót az időfutam során A Movistar első számú embere, a Blockhous hegyi befutóját nyerő Nairo Quintana elismerte, hogy vélhetően a verseny ezen szakaszában csak rövid ideig viselheti a rózsaszín trikót. A Giro második pihenőnapján adott nyilatkozatában reálisan tekintett a 39,8 kilométeres egyenkénti időfutam elé. „Nyilvánvaló, hogy az első időfutam során elveszítem majd a rózsaszín trikót – mondta Quintana a Movistar hivatalos sajtótájékoztatóján. – Tom Dumoulin és Thibaut Pinot is sokkal jobbak ebben a műfajban mint én, a célom, hogy minimalizáljam az időveszteségem. Természetesen szeretném megtartani a Maglia Rosát, de erre vajmi kevés lesz az esélyem. Nem merek olyat mondani, hogy mi lenne az az idő, ami belefér a veszteségeinkbe, meglátjuk, hogy mire is lehetek képes. Az időfutamot követően döntünk a verseny további stratégiáiról, megnézzük azokat a szakaszokat, ahol előnyre tehetek szert a riválisaimmal szemben. Továbbra is keményen fogunk dolgozni, a célunk, hogy megnyerjük a Girót.”

Giro d’Italia hírek: Quintana fölényes győzelme a Blockhouson, Thibaut Pinot remekelt, Vincenzo Nibali ellenben kisebb krízisbe került, sajnos ismét egy motoros okozott balesetet2017.05.15. - Nairo Quintana fölényes győzelme a Blockhouson Nairo Quintana fölényesen nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia egyik legnehezebb hegyi befutóját. A Movistar kolumbiai kiválósága sikerével a rózsaszín trikót is megszerezte. „Tisztában voltunk azzal, hogy ez a mi napunk lehet – nyilatkozta Quintana a díjátadót követően. – A csapat egész nap kemény munkát végzett, a végén pedig rajtam volt a sor, igyekeztem mindent kiadni magamból. Örülök, hogy megszereztem a rózsaszín trikót, de nagyon sok van még hátra.” „Ez volt az első igazán nehéz szakasz, ahol lehetőségünk volt időkülönbségeket kialakítani – tette hozzá Jose Luis Arrieta a spanyol csapat sportigazgatója, akinek az interjú közben majdnem legurult a hegyről az autója. – Kiváló munkát végeztünk. A rendőrmotoros okozta balesetet követően is tartottuk magunkat a tervekhez, balszerencsés nap volt ez a Sky csapata számára.”

« 1 | 2 | 3 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések