Giro-menőkkel érkezik az olasz sztárcsapat a Tour de Hongrie-ra

E-mail  Nyomtatás
2018. július 12. csütörtök

A 2018-as Tour de Hongrie egyik legerősebb csapata lesz az Androni Giocattoli-Sidermec: az olasz prokontinentális klub olyan versenyzőkre épít a Magyar Körversenyen, akik az idei Giro d’Italián is remekeltek.

Szintet lépett a Tour de Hongrie, 2018-ban már 2.1-es kategóriájú lesz nemzeti körversenyünk, ez pedig magasabban jegyzett, erősebb csapatok érdeklődését is felkeltette. Három prokontinentális csapat érkezik az idei viadalra (tavaly az összetett győzelmet is megszerző amerikai United Healthcare volt az egyetlen prokontinentális induló a magyar Touron), köztük az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, amely ebben az évben a Giro d’Italia mezőnyében is jelen volt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz együttes már név szerinti nevezését is leadta a Tour de Hongrie versenyére, két olyan kerékpáros is ott lesz a siófoki rajtnál, aki ebben az évben az Olasz Körversenyen is jól teljesített. Érkezik az Androni egyik kitűnő sprintere, Manuel Belletti, aki a Girón öt szakaszon is a Top10-ben volt a sprintbefutóknál, de néhány éve szakaszt is nyert a rangos háromhetesen.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ugyancsak eljön hozzánk Fausto Masnada, aki a Girón a fiatal versenyzők összetettjében ötödik lett, néhány nappal később a Szlovén Körversenyen pedig megszerezte a hegyi pontverseny első helyét.


Az olasz együttes tagja lesz az ugyancsak igen gyors Marco Benfatto, akinek tizenegy szakaszgyőzelme van ázsiai és európai többnaposokról, 2016-ban pedig megnyerte a Kínai II-es Körversenyt. Raffaello Bonusi a Kínai I-es Körverseny összetett győzelmét jegyzi 2016-ból, a mindössze húsz esztendős, Costa Rica-i Kevin Rivera tavaly nyert Kínában, Mattia Frapporti a sprintek felvezetésében, Matteo Sperafico pedig a csapatkapitány támogatásában játszhat majd kulcsszerepet.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Androni nagyon régi szereplője a profi kerékpáros cirkusznak, elődjét 1996-ban Gaseosas Glacial-Selle Italia éven alapította a sportág egyik – hazánkban is jól ismert – menedzsere, Gianni Savio. A klubnak magyar vonatkozás is van, hiszen itt profiskodott a kétezres évek elején Szekeres Csaba.

Gianni Savio irányításával a csapat rendszeres résztvevője a Giro d’Italiának (1996 óta tizennyolc alkalommal lehetett ott a rajtnál), amelyen eddig tizennégy szakaszgyőzelmet és három hegyi pontversenyt is nyert.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések