Giro d’Italia hírek: Tom Dumoulin tovább növelte előnyét, Quintana újabb időhátránya ellenére pozitívan tekint a jövőbe, Mikel Landa magára talált, érdekes befutó várható Bergamóban

E-mail  Nyomtatás
2017. május 21.
  |   Szerző: velo.hu

Tom Dumoulin: mestermunka az Oropán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A rózsaszín trikót viselő Tom Dumoulin egy egészen kiváló mestermunkát bemutatva győzött az Oropa hegyén, ezzel 2 perc 47 másodpercre növelve összetettbeli előnyét.


„Nagyon feküdt nekem ez a szakasz, hisz a penzum nagy része teljesen sík volt, a végén pedig mindent ki tudtam adni magamból felfelé – mondta Dumoulin a célba érkezést követően. – A harmadik hét azonban teljesen más lesz. Boldog vagyok, hogy megnyertem az időfutamot, örülök a sikeremnek az Oropa emelkedőjén, de a java még csak most jön, a verseny végkimeneteléről a harmadik hét dönt. Amikor Quintana támadott nem tudtam vele menni, kemény akció volt, viszont azt is láttam, hogy Bauke Mollema és Thibaut Pinot a megindulás hatására leszakadtak. Saját tempóban kezdtem el üldözni, centiméterről-centiméterre kerültem egyre közelebb hozzá, majd meg is fogtam. Az utolsó kilométeren Zakarin indított, a rádión pedig rám kiáltottak, hogy most menjek, mivel Quintana leszakadt. Igazából nem is a szakaszgyőzelem volt az elsődleges, hanem, hogy minél nagyobb különbséget szerezhessek Nairóval szemben.”
 

Nairo Quintana időhátránya ellenére is pozitívan nyilatkozott az Oropa emelkedőjét követően

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Movistar kapitányának Nairo Quintanának a hátránya 2 perc 47 másodpercre nőtt az éllovas Tom Dumoulin mögött, miután a Giro tizennegyedik szakaszán folyamatos akciói ellenére az utolsó métereken krízisbe került és fontos másodperceket vesztett. Quintana mindezek ellenére sem csügged, pozitívan tekint a jövőbe.


„Úgy vélem kiváló akciót indítottam, de sajnos ez a hegy nem volt elég meredek ahhoz, hogy kihozzam magamból a valódi énem – nyilatkozta Quintana a riporterek kérdéseire reagálva. – Láthattuk, hogy Tom Dumoulin mennyire erős. Pozitívan nézve, számos riválisommal szemben szereztem további előnyt, így nem lehetek teljesen elégedetlen. Jó erőben éreztem magam, bár helyenként elég erős szél hátráltatott. A harmadik hét hegyei sokkal inkább kedveznek nekem. Jó formában vagyok, így tovább küzdök a rózsaszín trikó elhódításáért.”


Mikel Landa újra magára talált

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kilencedik szakaszon történt bukást követően, több mint fél órás időhátrányt szedett össze a Sky csapatának egyik legerősebb versenyzője Mikel Landa. A baszk kerekes korábban már próbálkozott egy szökéssel, az Oropán viszont egészen kiváló teljesítményt nyújtva az előkelő harmadik helyen zárt. Fel is jött az összetett negyvenkettedik pozíciójába.


„Mindig úgy állok rajthoz, hogy szeretnék győzni – így Landa a szakaszt követően. – A kilencedik etap során történt balesetet követően komoly fájdalmaim voltak. Örülök, hogy átjutottam a holtponton és, hogy újra versenyképes lehetek. A csapat mögöttem áll, a célunk, hogy a harmadik hét folyamán legalább egy szakaszgyőzelmet szerezhessünk. Napról-napra egyre jobban érzem magam, így bizakodó vagyok az előttünk álló hegyek ismeretében.”


A két késői emelkedő, hektikus finálét vetíthet elő Bergamóban

 

Diavetítéshez kattints a képre


Valdengo és Bergamo között egy 199 kilométeres etappal folytatódik a Giro d’Italia. A verseny tizenötödik szakasza során mintegy 150 kilométernyi semmittevés végén jön a második kategóriás Miragolo San Salvatore, majd a harmadik kategóriás Selvino emelkedője. Ráadásként még a bergamói befutó sem nevezhető teljesen síknak. Az összetett esélyeseinek talán egy szökevénysiker lenne a legkifizetődőbb.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések