Giro d’Italia hírek: Rolland szerint a befektetett munka idővel kifizetődik, Dumoulin mentálisan nagyon sokat nyert, az UAE Team Emirates nagy napja, a Dolomitok királyszakasza következik

E-mail  Nyomtatás
2017. május 25. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Pierre Rolland megannyi próbálkozást követően nyert szakaszt a századik Girón

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az idei versenyen nem osztanak ilyen különdíjat, de talán kimondható, hogy eddig Pierre Rolland a 2017-es jubileumi, századik Olasz Körverseny legaktívabb versenyzője. A Cannondale-Drapac francia kiválósága megannyi próbálkozást követően Canazeiben hazaért, megnyerve így a szakaszt. A 2015-ös Kasztíliai Körversenyen aratott részsikere óta ez volt Rolland első győzelme.


„Nagyon boldog vagyok, hosszú idő óta várok már erre a pillanatra – mondta Rolland a célba érkezést követően. – 2015-ben volt egy második helyem egy Tour szakaszon, viszont a tavalyi év túlságosan is komplikált volt számomra. Télen nagyon keményen dolgoztam, ma pedig kifizetődött ez a rengeteg befektetett munka. Az előző kőkemény szakaszt követően ezúttal már az első szökést elengedte a mezőny. Az emelkedőkett követően úgy döntöttem, hogy visszamaradok a második csoporthoz, mivel egy nagyobb sort sokkal nehezebb kontrollálni, így több lehetőséget ad a támadásra. A végére mindenki nagyon fáradt volt, támadás-támadást követett, végül a legjobbkor indítottam. Egy kilométerrel a cél előtt már tudtam, hogy ez megvan.”
 

Tom Dumoulin: mentálisan nagyon sokat jelentett ez a nap

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tizenhatodik szakaszon történt gyomorproblémákat követően Tom Dumoulin magabiztosan őrizte meg a Giro d’Italia rózsaszín trikóját. A Sunweb holland kerékpárosa mentálisan nagyon fontosnak tartotta ezt a szakaszt.


„Nagyon csalódott vagyok a tizenhatodik szakaszon történtek miatt, hisz erőnlétileg jó állapotban voltam, a gyomorproblémák nélkül simán tudtam volna tartani a riválisaim tempóját – így Dumoulin a tizenhetedik etapot követően. – Mentálisan nagyon sokat jelentett számomra az, hogy történtek ellenére rózsaszínben folytathattam. Tisztában vagyok vele, hogy még egy megingás és elbukom a Girót. Reggel viszonylag jól keltem, bár a gyomrom még egy kicsit rakoncátlankodott. Nap közben muszáj volt gyorsan felszívódó táplálékot magamhoz vennem, minek kapcsán tartottam is némi gyomorproblémától. Nagyon figyeltem viszont arra, hogy a legjobbkor egyek. Erős csapat van körülöttem, nem a legerősebb, de a Vueltán történtekre építve készen állunk arra, hogy a végsőkig küzdjünk.”


Az UAE Team Emirates csapata mozgatta a nap szökését, mégis csak egy második hely jutott nekik

 

Diavetítéshez kattints a képre


Matej Mohoric, Rui Costa, Jan Polanc és Valerio Conti is ott volt a nap szökésében az UAE Team Emirates sorából. Costa végül második lett, míg Polanc bejött az első tíz közé összetettben, mégsem teljesen elégedettek a csapat háza táján.


„Másodszor csúszok le a győzelemről, pedig ezúttal is remek erőben éreztem magam – vélekedett a történtekről az egykori világbajnok Rui Costa. – Mindezek ellenére nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, négyen voltunk elől, és mindannyian beleadtunk apait-anyait. Összességében nem lehetek elégedetlen, hisz rengeteg támadás volt a végjátékban, lehetetlen volt mindegyikkel menni. Mégis keserű marad a szám íze, mivel nem sikerült nyernem.”


Vajon Dumoulin féken tudja tartani riválisait?

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tizennyolcadik szakasz során a Dolomitok királyetapjával folytatódik a jubileumi Giro d’Italia. Moena és Ortisei között mindössze 137 kilométer vár a kerekesekre. A penzum karakterisztikája valamint a táv rövidsége miatt az esélyesek akár már az első emelkedőn támadhatnak. A Passo Pordoi (első kategóriás), a Passo Valparola (második kategóriás), a Passo Gardena (második kategóriás), a Passo di Pinei (harmadik kategóriás) és a Pontives (első kategóriás) emelkedői számtalan lehetőséget kínálnak az akciókra. Az utolsó kaptató 9.3 kilométer hosszú átlagban 6,9 százalékos, de helyenként a tizenkét százalékot közelíti. Vajon Tom Dumoulin féken tudja tartani riválisait?

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések