Giro d’Italia hírek: Pinot egyik célja teljesítve, Quintana nem tartja lehetetlennek a Maglia Rosa megvédését, Nibali készen áll a kronóra, Dumoulin nem igazán tervezget

E-mail  Nyomtatás
2017. május 28.
  |   Szerző: velo.hu

Thibaut Pinot: ezért vagyok kerékpárversenyző

 

Diavetítéshez kattints a képre


A franciák sztárja Thibaut Pinot egy szakaszgyőzelemmel koronázta meg karrierje első Giro d’Italiáját. A FDJ klasszisa szeretne az összetett dobogóján zárni, ehhez viszont mindent ki kell adnia magából az utolsó egyenkénti időfutam során.


„Egyértelműen Tom Dumoulin az utolsó szakasz esélyese – így Pinot a díjátadót követően. – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végre szakaszt nyernem, ez volt az egyik célom, amikor ide jöttem. Sokkal jobb formában érzem magam, mint a verseny elején. Volt egy-két rossz napom, mint például a Stelvio, és az első egyenkénti, így bízom benne, hogy az utolsó etap során jó időt repeszthetek. A szakaszgyőzelem talán nem is kellene, hogy olyan fontos legyen, mint az összetett, de az érzés, amit egy-egy részsiker nyújt megismételhetetlen. Mondjuk ki, épp ezért vagyok kerékpárversenyző. Jól dolgoztunk együtt Nibali és Quintana kettősével, kiadtunk magunkból mindent, amit kiadhattunk. A szardíniai csapatbemutatón azt nyilatkoztam, hogy szeretnék szakaszt nyerni, és dobogóra állni. Harminc kilométer van hátra a versenyből, az álmaim pedig még beteljesíthetőek.”
 

Nairo Quintana: az előnyöm nem túl nagy, de talán elég lehet

 

Diavetítéshez kattints a képre


A milánói 29,3 kilométeres időfutam hivatott dönteni a jubileumi, századik Giro d’Italia végkimeneteléről. Az első négy helyezett között minimális a különbség, így akár még az is előfordulhat, hogy a rózsaszín trikós Nairo Quintana marad le a dobogóról.


„Nem sok előnyt szereztünk, de ez is több mint a semmi – nyilatkozta a Movistar kapitánya a huszadik szakaszt követően. – Remélem, hogy tudok abból profitálni, hogy kemény volt ez a három hét, így már az egyenkéntik specialistái is eléggé fáradtak. Igyekszem mindent kiadni magamból, az előnyöm nem túl nagy, de talán elég lehet. Az, hogy rajtam van a rózsaszín trikó, természetesen motivációt ad. Minden lehetséges, de azért jöttem ide, hogy megnyerjem a Girót.”


Vincenzo Nibali: az időfutam sok mindenről dönt majd

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az év elején Vincenzo Nibali még abban reménykedett, hogy megnyerheti a jubileumi századik Olasz Körversenyt, s váljuk be erre meg is van az esélye, hisz jelen pillanatban ő áll a legközelebb a rózsaszín trikós Nairo Quintanához. A Bahrain-Merida kapitányának hátránya az utolsó egyenkénti időfutamot megelőzően mindössze harminckilenc másodperc.


„Próbáltuk egész nap fárasztani Tom Dumoulint, de túlságosan nagy előnyt nem sikerült kiharcolnunk vele szemben – mondta Nibali a célban. – Ez egy ilyen Giro. Szinte minden esélyesnek volt egy rossz napja. Mindenki nagyon fáradt, az utolsó időfutam sok mindenről dönt majd. Persze szeretnék a dobogó legfelső fokán végezni Milánóban, de ez nem ilyen egyszerű. Nagyon közel vagyunk egymáshoz az összetettben. A Bahrain-Merida csapata számára nagyon fontos egy jó eredmény elérése. Új csapatként bizonyítanunk kell, a srácok végig remek munkát végeztek, ennek a gyümölcse lesz az a helyezés, melyet a végén elérünk.”


Tom Dumoulin: egyelőre nem szeretnék az időfutammal foglalkozni

 

Diavetítéshez kattints a képre


A rózsaszín trikót sokáig viselő Tom Dumoulin hátránya mindössze ötvenhárom másodperc a Giro utolsó egyenkénti időfutamát megelőzően. Kimondható, hogy még mindig a Sunweb kerekese a Giro legnagyobb esélyese.


„Teljesen kihajtottam magam, de elégedett vagyok az eredménnyel – vélekedett a huszadik szakaszon történtekről Dumoulin. – Köszönöm Mollema, Jungels és Yates segítségét, nélkülük talán nem is sikerült volna minimalizálni a veszteségeket. Az időfutam? Egyelőre nem szeretnék ezzel foglalkozni, majd a napján meglátjuk, hogy mire lehetek képes?”


Az utolsó időfutam dönt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A századik Giro d’Italia győzteséről az utolsó milánói egyenkénti időfutam hivatott dönteni. Monza és Milánó között 29,3 kilométer várja a kerekeseket, végig sík, sőt többnyire lejtős útvonalon. A verseny első kronójából kiindulva Tom Dumoulin (Team Sunweb) a verseny legnagyobb esélye, de Nairo Quintana (Movistar), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) és Thibaut Pinot (FDJ) is beleszólhat a győzelem kérdésébe.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.05.28. 18:45
Az biztos mint ahogy az is ha nem tanul meg időfutamot menni a kolumbiai akkor nehéz lesz neki ilyen helyzetekben behúzni a győzelmet.
Az érdekes az hogy anno Pantani és Sastre sem egy tempómenő volt viszont mocskosul összetudták magukat szedni az időfutamra.Még egy variáció hegyen kell heteket adni a többieknek így megmarad pont annyi előny amennyi az összetett miatt szükséges .Most nem ez történt pedig csípem a kiscsákót!

2017.05.28. 12:16
Nincs a Stelvion fosás már végig integetné rózsaszínben ezt a 30 kilit.Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések