Giro d’Italia hírek: Gaviria pályafutása legfontosabb győzelmét aratta a Girón, jön a Mount Etna emelkedője, Sam Bennett halálközeli élménye

E-mail  Nyomtatás
2017. május 09. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Gaviria pályafutása egyik legfontosabb pillanataként éli meg a rózsaszín trikó megszerzését

 

Diavetítéshez kattints a képre


A harmadik szakaszon aratott győzelmét követően Fernando Gaviria viselheti a rózsaszín trikót az idei Olasz Körverseny első komolyabb hegyi szakaszán. A Quick-Step Floors kolumbiai sprintere pályafutása egyik legfontosabb pillanataként élte meg a Maglia Rosa megszerzését.


„Fantasztikus érzés volt úgy felkelni a szállodai szobámban, hogy ott volt mellettem a rózsaszín trikó – nyilatkozta Gaviria immáron Szicílián. – Kimentünk edzeni és leesett, hogy tényleg én vagyok a rózsaszín trikós. Sokat gondolkoztam azon, amit csapatként csináltunk. Lenyűgöző teljesítményt nyújtottunk, soha sem fogom elfelejteni azt, ahogyan átrendeztük a mezőnyt az utolsó szardíniai szakaszon. Karrierem legfontosabb győzelmét arattam, ráadásul a szüleim is itt voltak, ami még emlékezetessé teszi ezt a sikert. A segítségük nélkül nem lehetnék az a személy aki. Köszönöm nekik.”
 

Következik a Mount Etna emelkedője, azaz az összetettért küzdők első vízválasztója

 

Diavetítéshez kattints a képre


Három Szardínián töltött napot követően Szicília szigetére érkezett a karaván, ahol azonnal egy komoly hegyi szakasszal folytatódik a jubileumi, századik Giro d’Italia. A mezőny Cefalúból indulva 181 kilométert megtéve teker az Etna tetejére. Az emelkedő 17,9 kilométer hosszú, átlag 6,6 százalékos, de helyenként 12 százalékos meredekségű. A döntő jelentőségű kaptatót megelőzően azonban még a második kategóriás Portella Femmina Morta is a mezőny előtt tornyosul. Természetesen a legtöbben a helyi sztár Vincenzo Nibali győzelmét várják.


„Elkerülhetetlen, hogy valami váratlan történjen – mondta Nibali a pihenőnap során. – Az itt elvesztett másodpercek aligha fognak döntő szerepet játszani az utolsó hét ismeretében, de a szakasz egyfajta képet nyújt majd az esélyesek formájáról.”


Sam Bennett: azt hittem meghalok

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sokaknak feltűnhetett, hogy a Bora-Hansgrohe csapatának sprintere Sam Bennett a második és a harmadik szakasz során is látványosan szenvedett. Az ír sprinter vélhetően valami olyat evett, ami kikészítette a gyomrát, ennek következtében a péntek éjszakája eseménydúsan telt. Belázasodott, egy nap alatt három kilót fogyott, ráadásul még a feje is borzasztóan fájt.


„A második szakasz során már minden bajom volt, szédültem, nem tudtam koncentrálni, azt hittem meghalok. Jan Barta vitt az utolsó ötven kilométeren, de inkább úgy fogalmaznék, hogy vonszolt maga után – így Bennett a naplójában. – Jan nélkül nem fejeztem volna be a szakaszt. A célba érkezés után azonnal lezuhanyoztam, átöltöztem, majd a szállodába érve a szobám padlóján aludtam el. Tizenegy órát aludtam folyamatosan, reméltem, hogy másnapra jobban leszek. Jobban is lettem, de elengedtem ezt a szakaszt. A gyomrom még mindig nem az igazi, de napról-napra jobban érzem magam.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések