Giro d’Italia hírek: Bob Jungels pályafutása első háromhetes szakaszgyőzelmét aratta, Dumoulin megvárta a lejtmenetben bukó Quintanát, Kangert számára nem csak a Giro, de a szezon is véget ért

E-mail  Nyomtatás
2017. május 22. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Bob Jungels pályafutása első szakaszgyőzelmét ünnepelhette egy háromhetesen

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Quick-Step Floors csapata Bob Jungels révén már az ötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Girón. A belga sor természetesen nagyon elégedett eddigi teljesítményével, Jungels célja, hogy verseny végén az összetett első tíz helyezettje között zárhasson.


„Amennyiben egy olyan sprinterrel állsz rajthoz a versenyen, mint Fernando Gaviria, abban az esetben számolsz egy-két szakaszgyőzelemmel – nyilatkozta Jungels a díjátadóra várva. – Még csak a tizenötödik etapnál járunk és már öt sikerünk van egy harmadik hellyel, ez nem rossz. Nagyon jó a hangulat a csapaton belül, boldog vagyok, hogy sikerült befejeznem azt a munkát, amit a srácok a nap folyamán végeztek. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a csapatban versenyezhetek, és, hogy hazámat Luxemburgot képviselhetem. Pályafutásom során első ízben nyertem sprinten. Nem volt könnyű a szakasz, olyan volt, mint egy klasszikus, már az első méterektől kezdve teljes sebességgel haladtunk. A hajrában kivártam, kerestem a pillanatot, melyet tökéletesen sikerült elkapnom. Nagyon nehéz lesz az utolsó hét, de bizakodó vagyok, szeretném megtartani összetettbeli pozíciómat.”
 

Tom Dumoulin hat másodpercet elbukott az előnyéből, de a Fair Play díjat hazavihette

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nairo Quintana bukását követően a Sunweb csapata nem ment tempót, a rózsaszín trikós Tom Dumoulin bevárta legfőbb riválisát.


„Nem volt arra szükség, hogy lassítsam a mezőnyt, egyértelmű volt, hogy megvárjuk Nairót – mondta Dumoulin a szakaszt követően. – Nem szerettem volna, ha így dől el a verseny, sajnos azonban a bukások mindig benne vannak a pakliban. Nagyon stresszes volt ez a nap, hatalmas tempót mentünk. A végén nem nagyon akartam már sprintelni, a rózsaszín trikó biztonságban volt, még a néhány másodperces időveszteséggel együtt is. Nagyon várom már a pihenőnapot, bár nem érzem magam rossz formában.”


Nairo Quintana: Dumoulin bizonyította, hogy egy remek ellenfél

 

Diavetítéshez kattints a képre


Harmincöt kilométerrel a szakasz vége előtt Nairo Quintana lejtmenetben bukott, a mezőny megvárta, a Movistar kapitánya végül a második helyen zárta a napot hat másodpercet lefaragva összetettbeli hátrányából.


„Kissé sokkos állapotba kerültem a bukást követően – így Quintana a Movistar csapatbuszánál. – A keskeny úton egyszerűen elcsúsztam, majd a csapattársam kerékpárjával ereszkedtem le, aztán viszont a csere mellett döntöttünk, így ismét megálltam. Dumoulintől egy nemes gesztus volt, hogy megvárt, bizonyította, hogy egy remek ellenfél, aki egy kiváló személyiség. A hajrában próbáltam mindent kiadni magamból, egy kissé még magamat is megleptem ezzel a második hellyel.”


Tanel Kangert a hetedik helyről kényszerült feladni a versenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig tíz kilométer volt hátra a Giro tizenötödik szakaszából, amikor Bergamo külvárosában az összetettben is kiválóan álló Tanel Kangert telibe kapott egy jelzőtáblát. Az Astana észt kerékpárosa a kórházban zárta a szakaszt, a diagnózis bal felkar és jobb válltörés. Sajnos az első hírek szerint nem csak a Giro ért véget a kerekes számára, hanem az egész idény, felépülésének várható időtartama hat-hét hónap.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések