Gemenc Kupa: első többnapos UCI versenyére készül a Tipográfia csapata

E-mail  Nyomtatás
2017. május 14.
  |   Szerző: velo.hu

A DeGaVi-Tipográfia csapata idén érett meg egy elit csapat létrehozására. Tette ezt annak szellemében, hogy az ifiből kiöregedő versenyzőknek lehetőséget biztosítson a további versenyzéshez.

A Tipográfia Testedző Egyesület 1903 óta íródó történelmében mindig is jelentős szeletet követelt meg magának a kerékpározás. 2015-ben az egykori versenyzők fiatal tanítványaikkal indították újra a szakosztályt. Kiss György és Rusovszki Gábor szakmai vezetésével a sikerek sem maradtak el.


„A céljaink nem változtak: szeretnénk a tehetségeknek megadni a versenyzési lehetőséget, s ehhez a Tipo biztosítja a szervezeti kereteket” – mondta még 2015-ben Kiss György.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Számos korosztályos bajnoki címmel a tarsolyban a 2017-ben a Gemenc Nagydíj lesz a csapat elit sorának első többnapos UCI kategóriás megmérettetése.


„Nagy izgalommal várják a srácok a Gemenc Nagydíjat –nyilatkozta a csapat vezetősége a minap. - Ez lesz a sor első többnapos UCI kategóriás versenye. A küzdőszellemre, motivációra nem lehet panasz, hiszen Szekszárd szülötte, Istlstekker Zsolt az egyik legfontosabb embere a csapatnak. Mellette a sprintekben jeleskedő Beregszászi Bence, a stabilitást biztosító kecskeméti Minkó Roland, az óriási mezőnymunkát vállaló László Attila és Pápai Ádám, valamint a nagybetűs csapatember Czéh Balazs alkotja majd a DeGaVi-Tipográfia gárdáját a megújult Gemenc Nagydíjon.”


Idén a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. és szakmai partnere a Hungaro Fondo Nonprofit Kft. rendezi meg az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező nemzetközi kerékpáros versenyét. Az érdeklődök a tavalyi évhez hasonlóan három napon keresztül szurkolhatnak a versenyzőknek május 25-27 között.


Fotó: Drienyovszki Tamás/V4

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések