Garamszegi László is a luxemburgi Differdange-Losch stábjában folytatja

E-mail  Nyomtatás
2017. február 13. hétfő
  |   Szerző: Mihály Norbert

"Ottó" a távozó Haiszer Ákos helyét veszi át a kontinentális csapatnál, így Lovassy Krisztián és Rózsa Balázs versenyzők valamint Liska Gergely szerelő mellett negyedik magyarként vesz részt a csapat munkájában, mint masszőr és segítő.

A pályafutását követően elsősorban az utánpótlás nevelésben majd a parasportban kiemelkedő munkát végző Ottót már Luxemburgban értük utol.


„Mivel az előző csapatomnál, a TuttoBici HungaroFondónál, októberben lejárt a szerződésem, így leültünk a hogyan továbbról tárgyalni Pécskövi Tiborral és Steiner Györggyel – mondta a 2016-os riói olimpiát is megjárt egykori kerékpáros. - A klubnál kialakult, a magyar kerékpársportot általánosan jellemző anyagi bizonytalanság miatt a tárgyalások elején kérdéses volt a közös munka folytatása. Végül az előző évnek megfelelő ajánlatot kaptam, de szakmailag és anyagilag is többet szerettem volna elérni, így gondolkodási időt kértem, és mint sokszor már életem során, 19-re lapot húztam. Mivel tudtam, hogy a nyár folyamán Haiszer Ákos, az előző masszőr távozott a Differdange-Losch csapatától, így gondoltam egy próbát megér a dolog, ezért felvettem a kapcsolatot jelenlegi kollegámmal, Liska Gergellyel, aki a csapat szerelője. Ő beszélt a csapatfőnökével, Gabriel Gattival, és mivel viszonylag sok versenyen szerepel a luxemburgi sor, így mindenképpen kellett nekik még egy segítő. Előző csapatomnál elfogadták a döntésemet, így baráti viszonyban válhattunk el.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Arra is kíváncsiak voltunk, hogy vajon mi motivál egy segítőt Nyugat-Európában?


„Kimondva vagy kimondatlanul az utóbbi időben némi alkotói válságba kerültem – folytatta László, akit a kerékpáros életben mindenki csak Ottóként ismer. - Az utánpótlás nevelés terén azt gondolom, szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy amit hazai viszonylatban lehetett, azt elértem. Kicsit hitehagyott lettem attól, hogy erről a szintről a továbblépés a komoly nemzetközi szint felé idehaza szinte lehetetlen. Tehát a döntésemnek az is oka volt, hogy egy sokkal magasabb szintű versenyrendszert, gondolkodásmódot, „profi” kerékpáros kultúrát ismerjek meg, és erre egy kontinentális csapatnál szerintem maximálisan lesz lehetőségem. Szeretném a munkámat a lehető legjobban végezni, hogy a versenyzők ezáltal is még jobban teljesíthessenek. Talán még egy két jó tanácsot is tudok majd adni főleg a két magyar kerekesnek, Lovassy Krisztiánnak és Rózsa Balázsnak.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.02.13. 11:17
"Én a Gyula meg az Ottó..." Hajrá, építsétek a csapatot! Lássatok, okosodjatok és tartsatok össze. Sok sikert!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések