Forma 1, Moto GP, Pálya VB

E-mail  Nyomtatás
2009. április 12.

Forma 1, Moto GP, Pálya VB!

 

 

Miközben nálunk is elindult a szezon, többen kerékpároznak, mint valaha, hatalmas sikerrel zárt a II. Port.hu Bringaexpo (köszönhetően elsősorban a kiállítóknak), közben Pruszkowban (Lengyelország), Európa egyik legszebb velodromjában lezajlott a 2009-es pályakerékpáros világbajnokság. Gyönyörű kerékpárokkal, fiatal tehetségekkel, felkészült közönséggel, vendéglátókkal és szinte folyamatosan 60 km/h fölötti száguldással. Mindezt fék nélkül, meredek fapályán, 250 méteren. A pályasport (ha méreteiben nem is), de a sebességet és a technikát figyelembe véve, vitán felül a kerékpársport Forma 1-e!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Mitől is gondoljuk, hogy a kerékpározásnak ez a szakága egy lapon említhető a technikai sportok királyeseményeivel? Az itt elért sebességek a kerékpárral elérhető maximális sebességet súrolják, a versenyzők pedig a rövidtávon lehető legerősebb motorokat képviselik. A 200m-es repülőversenyek során a 75km/h-ás sebesség elérése sem ritka. Az országúton és a montis versenyeken megszokott madárcsontú kerekesek helyett, itt nem ritkán óriási izomkolosszusok versengenek egymással és az elemekkel. Bár a kerékpársporton belül maga a pálya közel sem a legjelentősebb és leghangsúlyosabb szakág, a velodromokban száguldó aerodinamikus dresszt hordó "bodybuilderek" ámokfutását azok is szájtátva nézik, akik egyébként nem rajonganak a sportágért. A cikk teljes tartalma a Velo magazin áprilisi számában olvasható.

 

 

Diavetítéshez kattints a képreKedves olvasóink!

 

 

A velo.hu bringamagazin legfrissebb száma április 11.-én jelenik meg, a címlapon "BIG" George Hincapie-vel! Mellékletként, a nyár legnagyobb bringás durranásának ígérkező, Balaton Bike Fest (www.balatonbikefest.com) programfüzetét találjátok.

 

 

Sajnos poszter melléklet most nem került be, reméljük a következő lapszámhoz ismét találunk olyan partnert, aki lát lehetőséget az ilyen megjelenésben. A lap ára 2009-ben is 565 Ft és idén is 10 megjelenést tervezünk.

 

 

Áprilsi számunkhoz kellemes időtöltést kívánunk és köszönjük olvasóinknak, hogy 2009-ben is a Velo.hu bringamagazint választják. Az alábbiakban rövid ízelítőt és beharangozót olvashattok a legfrissebb számból.


Üdvözlettel: Velo.hu szerkesztőség

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2009.04.12. 22:26
World Classic.Grat!
végre tudjuk mi az a lánctalp.
sajnos, nálunk ha sok ilyen lánckerék "taposná" a Millenáris betonját, az valóban sírva beomolna...

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések