Filutás Viktor egy magyar csúccsal és egy előkelő nyolcadik hellyel zárta a portugáliai korosztályos pálya Európa-bajnokságot

E-mail  Nyomtatás
2017. július 23.
  |   Szerző: velo.hu

Július 18. és 23. között a portugáliai Sangalhos Velodrome adott otthont az U23-as és junior pályakerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol a magyar színeket most csak Filutás Viktor képviselte, akinek négy számban szoríthattunk.

Filutás Viktor rögtön az első nap során megdöntötte Lovassy Krisztián 4:34.483-as 4000 méteres csúcsát, az új rekord 4:33.610. A számot végül a brit Mark Stewart nyerte, Viktor a tizennegyedik helyen zárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Négyezer méteren megdöntöttem Lovassy Krisztián felnőtt magyar csúcsát, mégsem vagyok teljesen elégedett, mivel a cél 4:30.00 alá vinni a rekordot, ami sajnos nem jött össze” – értékelte az első nap történéseit egyik közösségi média oldalán Viktor.


A Kőbánya Cycling Team versenyzője a tizenöt kilométeres, hatvan körös scratch versenyben a tizenharmadik lett, majd a pontversenyben folytatta,  ahol körelőnnyel az előkelő nyolcadik pozícióban zárt. A scratch-versenyben a fehérorosz Yauheni Karaliok, míg a pontversenyben a dán Niklas Larsen lett az aranyérmes.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Viktor számára az Omniummal zárult az Európa-bajnokság, ahol huszonnyolc pontot gyűjtve a tizenhatodik helyet szerezte meg. Az Európa-bajnoki trikó itt is a 4000 méter győztese Mark Stewart vállain landolt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések