Fetter Erik az UCI cyclo-cross edzőtáborában vendégeskedett

E-mail  Nyomtatás
2017. október 18. szerda
  |   Szerző: velo.hu

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség huszonkét fiatal versenyzőt hívott meg az idei cyclo-cross edzőtáborába köztük Fetter Eriket is.

Az évente megrendezésre kerülő egyhetes tábor leginkább a szakág technikáját helyezi előtérbe. Az edzéseket a belga Rudy De Bie vezette, aki tizenöt éve a belga csapat edzője, tizenkilenc világbajnoki címmel a háta mögött. Munkáját a fiatal svájci Arnaud Grand segítette.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Az erdei utak kiváló felkészülési terepet biztosítottak a fiatalok számára – nyilatkozta De Bie. – Ez egy tökéletes játszótér volt a sok kanyarral és ugratóval. A kerekesek nagyon lelkesen végezték a munkájukat. Nem csak tőlem tanultak, de egymástól is. Számukra ez nem csak egy edzőtábor volt, inkább egyfajta kikapcsolódás, ahol kiválóan érezték magukat.”


A délelőtti cross edzéseket követően délutánonként az országúton tekertek állóképességi munkát végezve. Az edzőtábor évről évre eléri célját, hisz a versenyzők általában olyan nemzetek kerekesei, ahol nincs túl nagy hagyománya a szakágnak. Az idei tábor résztvevői Argentínából, Csehországból, Nagy-Britanniából, Németországból, Magyarországról, Írországból, Izlandról, Olaszországból, Luxemburgból, Svájcból és Svédországból érkeztek.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„A cyclo-cross világbajnokságot követően adódott ez a lehetőség, amivel természetesen éltünk is –
mondta megkeresésünkre Erik. - Először úgy lett meghirdetve, hogy Sven Nys lesz az edző, de aztán valamiért lemondta, és helyette a belga Rudy De Bie jött, aki a szakág egyik legnagyobb trénere, úgyhogy nem voltunk rossz kezekben. Naponta két edzésünk volt, két óra terepen és két óra országúton. Nagyon hasznosnak találtam a tábort, rengeteg versenyzőt ismertem meg szerte a világból, és Rudyval is sikerült kialakítani egy jónak mondható kapcsolatot. Jelenleg leginkább a cyclo-cross Európa-bajnokságra készülök, csak ezt követően döntöm el, hogyan folytatom tovább. Világkupa futamokon sajnos úgy néz ki, nem fogok indulni az igen szűkös költségvetés miatt.” 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések