Az oldal töltődik...
Címkék:
bianchi focus ghost ktm merida specialized wheeler wilier
Lapozás: 1 2 3      Össztelós mountain-bike újdonságok 2015

Márkánként felkerültek az Eurobike kiállításon látott újdonságok a VELO.hu oldalra. Szeretnénk azzal segíteni a tájékozódást a 2015-ös termékek között, hogy termékcsoportok szerint is feldolgozzuk a látottakat. Jöjjenek most az össztelós mountain-bike újdonságok.

Bianchi Ethanol FST


Diavetítéshez kattints a képre


Vadonatúj fejlesztésű 650B-s össztelős bringa trail felhasználási területre. 130mm-es rugózással rendelkezik a váz, melynek fő háromszöge karbon, a hátsó Horst Link rendszerű lengőkarok pedig aluból készültek. A bowdenek a vázon belül futnak (mindegyik, még a dropper posté is), 142mm-es hátsó tengellyel látták el, ami 12mm-es átmérőjű, a féktárcsa konzol pedig közvetlen PM, 160mm-es tárcsához. Első váltó konzolja leszedhető, így egy tányérral és láncterelővel (ISCG05) is használható. Két modellverziója lesz: a 27.1 X9-cel, és a 27.2 Shimano XT/Deore mix cuccokkal.


Forgalmazó: BikeLine Hungary Kft.

Elérhetőségük: www.bianchi.hu

 

 

Bianchi JAB FST


Diavetítéshez kattints a képre


Az Ethanol FST-nél kedvezőbb árú 6061-es alumínium vázra épülő 650B-s trail fully, szintén 130mm-es rugóúttal és Hors Link rendszerű hátsórésszel. Ennek előnye, hogy oldalirányban merev, mégis aránylag finoman rugózik, bár nem veszi fel a versenyt az egy forgáspontos rendszerekkel. Itt már kívül futnak a bowdenek, de a leengedhető dropper post nyeregcső kábelének is meg van a helye, sőt mindkét felszereltséghez széria a Kind Shock E-Ten cső is!


Forgalmazó: BikeLine Hungary Kft.
Elérhetőségük:
www.bianchi.hu

 

 

Focus SAM 1.0 Trail Team


Diavetítéshez kattints a képre


A SAM 1.0 Trail Team aluvázzal készül, RS Pike RC Solo Air villát kapott és teljes 11 sebességes SRAM XX1 szettel szerelik. Fékrendszere az új SRAM Guide RSC, és nem hiányozhat a dropper post nyeregcső sem, hiszen enduróban fölfelé is tekerni kell, de lefelé nem árt ha 1mp alatt le tudod engedni a nyerget.


Forgalmazó: Borneo Apparel Kft.

Elérhetőségük: www.focuskerekparbolt.hu

 

 

Ghost Teru FS LT 10


Diavetítéshez kattints a képre


Kifejezetten szép – és széles – volt a felhozatal a pedelec-vonalon, ahogy az a jó németeknél már kezd megszokottá válni. A kedvenc kétség kívül az elektromos rásegítéssel, terepre szánt Teru sorozat volt, csúcsán a Teru FS LT 10-essel. A canga gyakorlatilag egy alu-vázas, 27,5”-os fully, 150/140 milliméteres úttal, FOX CTD rugózással, 11 sebességes Shimano XTR szettel, a BOSCH jól bevált 250 wattos teljesítményű középmeghajtású motorjával és 400 Wh-s akksijával. A full-telós sorozatnak még további 2 tagja lesz elérhető a jövő évi kínálatból, azonos típusú rásegítéssel, 130/120 milliméteres úttal, Shimano XT és XT-Deore mix felszereltséggel.


Forgalmazó: Green Serpentine Kft.

A bringákat itt nézheted meg: http://www.ghost-bikes.com/bikes-2015/bikes-2015/

 

KTM Scarp Prestige


Diavetítéshez kattints a képre


A karbon vázas xc fully 100mm-es rugóúttal rendelkezik és most már nem csak 29-es, hanem 27.5”-os kerekekkel is kapható lesz, így az alacsonyabb riderek vagy az agresszívabb bringát keresők is meg tudják benne találni álmaik montiját. Főleg így, hogy Rock Shox RS-1 villát és teljes XTR szettet kapott. Kíváncsiak lennénk, hogy a KTM logós karbon stucni, kormány, nyeregcső kombó a Ritchey-nél készül-e mert eddig szinte kizárólag ebből építkeztek.

A KTM kerékpárokat itt találod: www.ktm-bikes.at és www.ktmteam.hu.
A 2015-ös árlistát itt tudod megnézni:
http://www.ktmteam.hu/wp-content/uploads/2014/09/KTM_2015_arlista_HU.pdf

 

Merida One-Twenty 7.900


Diavetítéshez kattints a képre


A 120mm-t mozgó, eddig 26”-os kerekeken guruló fully nagy kedvenc volt itthon maratonos körökben. Ezt egyrészt kedvező árának, másrészt lináris rugózásának köszönhette. Az utód árát már ismerjük és a Demo Dayen alapos tesztnek vetettük alá a gépet, hogy megbizonyosodjunk a rugózás és geometria megint a helyén van-e. A jó hír, hogy igen, de erről majd külön teszt is lesz! A vázat nem átalakították az új kerékmérethez, hanem egy full új Prolite 66-os aluvázat terveztek belső bowdenvezetéssel, 12mm-es átütőtengellyel, és 74.5 fokos fejcsőszöggel. Elől/hátul Fox tagok mozognak, a felszereltség full XT (de lesz még ötféle kivitel ezen kívül) és a kormányról vezérelhető CTD sem maradhatott el! Sőt végre dropper post nyeregcsövet is kapott, így lett a súlya 13,6kg.


Forgalmazó: BikeFun Hungary Kft.

A 2015-ös kerékpárokat már megtalálod a www.bikefun.hu oldalon.

 

Specialized S-Works Epic 29


Diavetítéshez kattints a képre


Számunkra a világ egyik legexkluzívabb maraton verseny fullyja (XC-re ott a World Cup kivitel 95mm-es rugóúttal) az új S-Works Epic 29. Az ultrakönnyű FACT 11M karbon vázra épülő 100mm-es rugóúttal rendelkező montiba az unikális Rock Shox RS-1 USD villa került, amiről már mi is írtunk. Hátul „önbeállós” AUTOSAG rendszerrel ellátott egyedi Specialized/FOX Brain rugóstag mozog és emberemlékezet óta ez az első Shimano XTR-el szerelt csúcs gép a Speci kínálatában! Ebből rögtön a 2x11-es szett került rá a Roval Control karbon 29”-os kerékszett és a kifejezetten XC/maraton felhasználásra készült Command Post XCP nyeregcső mellett. Súlyban is durva nem csak árban. Alulról súrolja a 10kg-ot!


Forgalmazó: Hauser Kerékpár Kft.

Elérhetőségük: www.specialized.hu

 

Wheeler Falcon Race LTD


Diavetítéshez kattints a képre


A Falcon széria az XC versenyzőknek és a maratonozóknak kínál megoldást. Ha jobban belegondoltok, akkor azért feltűnhet, hogy kevés gyártó kínál 120mm-t mozgó 29-es fullyt 9,7kg-os vagy az alatti súlyban! Ehhez kellett a monocoque UD karbon váz, a csúcs DT-Swiss telók és az XTR Di2 szett is. Egyszer örülnénk egy ilyen tesztbringának!


Forgalmazó: Mali Kft.

Elérhetőségük: www.mali.hu

 

Wilier 903TRB

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz gyártó sem maradhatott ki a legújabb trendekből, a 903 TRB pedig az all mountain kategóriában próbál majd szeletet kivágni magának a tortából. Elől/hátul 140mm-es rugóúttal rendelkezik, rugóstagjának felfogatása “floating” kivitelű azaz nincsen összeköttetésben a fő vázháromszöggel, ami azt eredményezi hogy a pedálozás hatására nem mozdul be a tag. Első váltó konzolja leszedhető ha elől egy tányéros szettel akarod használni. A 13,2 kilós bringa váza alumíniumból készül és gyönyörű kék színben pompázik.

 

 

Forgalmazó: Biondo Bike kerékpárbolt.
Elérhetőségük:
http://wilier-kerekpar.biondobike.hu

Legfrissebb velo.hu hírek:

Vas Kata Blanka az előkelő harmadik helyen zárta a Cyclo-cross világkupa-sorozat utolsó előtti fordulóját

Bemutatta 2022-es szerelését a Peák Barnabást is a keretében tudó Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux

Országútis hírek külföldről: hivatalos Valter Attila versenyprogramja, Nibali a Roubaix-val szemez, Ghirmay is a Girón indul