Az oldal töltődik...
Címkék:
cannondale giant liv lapierre ridley rock machine specialized wilier országúti kerékpár
Lapozás: 1 2 3      Országúti karbon kerékpár újdonságok 2015 - 2. rész

Márkánként felkerültek az Eurobike kiállításon látott újdonságok a VELO.hu oldalra. Szeretnénk azzal segíteni a tájékozódást a 2015-ös termékek között, hogy termékcsoportok szerint is feldolgozzuk a látottakat. Jöjjön most a karbon vázas országúti kerékpárokról készült összeállításunk második része.

 

Ajánló: Összeállításunk első része IDE KATTINTA érhető el

Cannondale Synapse Carbon Disc


Diavetítéshez kattints a képre

A kényelmes és gyors országúti most már tárcsafékkel is elérhető lesz. A belső bowdenvezetés nem csak a vázon valósul meg, hanem a hidraulikus fék csöveit a villában is rejtetten vezetik! Persze bowdenes cuccal is kompatibilis, bár aki ilyen szintű bringát vesz az biztosan nem arra teszi le a voksát. A hátsó fék egy érdekes megoldással a támvilla „köré” van rögzítve, ezzel is elosztva a vázat érő erőket. Az ülésvázcső és a láncvillák is asszimetrikusak, hogy a lehető legkényelmesebb és legmerevebb váz jöhessen létre.


Forgalmazó a Mali Kft.
Elérhetőségük:
www.mali.hu

 

Giant Aero Propel


Diavetítéshez kattints a képre


Az Aero Propel fékszinten kapott egy finom kozmetikázást, az eddigi karbon fékeket a nagyobb hatásfok érdekében SpeedControl SL alumínium fékekkel váltják. A megnövekedett fékerőn túl az új fék egyik legnagyobb előnye, hogy két pozícióban állítható, így berhelés nélkül elbír több kerékszélességgel is. A Propel Advenced SL és Advanced Pro modellek fékrendszere non-plus-ultra alapon jövőre titán fődarabokat kap.


Forgalmazó a BikeLine Hungary Kft.
Elérhetőségük: www.giant-bicycles.com


LIV Envie Advanced


Diavetítéshez kattints a képre


A következő signature szépség a Rabobank megmaradt női szárnyának nagyasszonya, az országúti és CX bajnok Marianne Voss LIV Envie Advanced bringája volt, ami gyakorlatilag a Giant Propel női változata a hölgyeknek megfelelő finom kis módosításokkal.


Forgalmazó a BikeLine Hungary Kft.
Elérhetőségük:
www.giant-bicycles.com

 

LIV Granfondo Avail Advanced


Diavetítéshez kattints a képre


Ahogy a Giant-nél a Defy Advanced, úgy alakult át a LIV-Cycle-nél a Granfondo Avail Advanced is. Ő is kizárólag tárcsafékkel lesz kapható, emellett pedig és kényelmesebb lesz. A D-fuse integrált nyeregrúd és a D-profilú felsőcső szépen tompítja az aszfalt rezgéseit, amire az alacsony becsatlakozású támvilla még szépen rátesz egy keveset. Mindezt amellett, hogy a váz egyes részeinek torziós merevségét 40%-kal sikerült növelni. A tárcsafékek alkalmazása kifejezetten jót tesz a sártűrésnek is, hiszen így 28-as, egyes gyártók 30-as külsőit is fogadja a váz.

 

Forgalmazó a BikeLine Hungary Kft.
Elérhetőségük:
www.giant-bicycles.com


Lapierre Sensium 500 Disc


Diavetítéshez kattints a képre


A Sensium 500 Disc a Sensium sorozatnál már jól bevált Granfondo geometriát alkalmazza. Újdonság viszont a Shimano „FlatMount” rendszeréhez tervezett hidraulikus tárcsafék felfogatás és ennek köszönhetően új ragasztóanyagot is kellett alkalmazni a villáknál, a tárcsafék okozta többlethő optimális elvezetése végett. A Sensium 500 elektronikus Shimano Ultegra Di2 szettel, WHRX31-es kerekekkel és 160 milliméteres féktárcsákkal érkezik, amivel igen korrekt fékhatást lehet elérni nagy sebesség mellett is.


Forgalmazó a Green Serpentine Kft.
Elérhetőségük:
www.lapierre-bikes.co.uk


Lapierre Pulsium


Diavetítéshez kattints a képre


A Pulsium sem teljesen ismeretlen, hiszen a FDJ csapata már meghajtotta ezt a komfortos masinát az idei Tour brutális, macskaköves ötödik szakaszán. Komfort ide, vagy oda, egy csapatgépnek bitang merevnek kell lennie a terhelés irányában. Nincs ez másképp itt sem, az alsó energiavonal – közcsapágyház-alsócső-homlokcső – merevsége maximálisan teljesíti az elvártakat, egyetlen pedálozásba fektetett watt sem megy kárba! A gépet szemlélve rögtön feltűnik az egyedi Y-felsőcső, aminek a felső szára szinte teljesen lapos, míg az alsó szára egy elasztomer pogácsát kapott a nyeregvázcső-becsatlakozásnál. Ezzel az egyedi megoldással 27%-kal sikerült növelni a komfort zónák rugalmasságát úgy, hogy az erőzónák merevsége mit sem változott! További változtatás az új, 5 centiméteres előrenyúlással rendelkező első villa, ami kifejezetten agilissá teszi a bringát.

 

Forgalmazó a Green Serpentine Kft.
Elérhetőségük: www.lapierre-bikes.co.uk


Lapierre Aircode


Diavetítéshez kattints a képre


Az új Lapierre aero gépe Aircode névre hallgat és első blikkre is lerí róla, hogy a kompromisszummentes teljesítmény jegyében született! Akárcsak az Aerostorm TT gép esetében, a szülőszoba itt is a Magny-Cours-i szélcsatorna, valamint a Roubaix- velodrom volt. Így sikerült az a 9 hónapnyi fejlesztés, amibe aerodinamikailag már a kerékpárost is beleszámolták a képletbe, nem csak a bringát. Sőt, számoltak azzal a tényezővel, hogy az aero vázak rendszerint csak a frontális légellenállás csökkentésére törekszenek, míg az oldalszél komolyan befolyásolhatja a gép irányíthatóságát! Szintén felfedeztük az új trendet, miszerint a rájder légellenállásának csökkentése érdekében a homlokcső vége – és így a kormányszár beépítési magassága a felsőcső szintje alá került. További légellenállási finomítás, hogy a hátsófék a középcsapágy mögött, a láncvillán kapott helyet.


Forgalmazó a Green Serpentine Kft.
Elérhetőségük:
www.lapierre-bikes.co.uk

 

Ridley Fenix Disc


Diavetítéshez kattints a képre


 

Most már rajtad áll a döntés, hogy a Fenix C10-es és C30-as bringát tárcsafékkel vagy hagyományos fékkel veszed meg. Persze ez nem annyiból állt, hogy tettek PM konzolokat a meglévő modellere. A váz és a villa is teljesen új tervezés. A láncvillahossz 5mm-rel hosszabb lett, hogy akár 28mm széles gumi is beleférjen. A villa karbon száliránya is változott a fék csavaróhatásának hatásait figyelembe véve. A 10 Disc elektromos Ultegra Di2 szettel készül és hidrós tárcsafékekkel. Egyedül a Rotor hajtómű töri meg a szinergiát, de ettől nem lenne álmatlan éjszakánk.

 


Forgalmazója a Borneo Apparel Kft.
Elérhetőségük:
www.focuskerekparbolt.hu/index.php/ridley-kerekparok

 

Rock Machine Raceride 1200


Diavetítéshez kattints a képre


 

Még a világhírű gyártók közül is csak kevesen mozdultak rá a tárcsafékes országúti szegmensre, a Raceride 1200-as pedig rögtön belecsap a lecsóba. Nem a bowdenes „óccsóosztjó” kategóriában indul, hanem egyből egy Shimano Ultegra váltószettes és R-685-ös hidrós rendszerrel szerelt gépet dobtak piacra! A teljes UD karbon váz BB30-as középrésszel, és tapered fejcsővel rendelkezik, illetve a kábelek is belül futnak. Kapható lesz egy szerényebb felszereltségű kivitel is Shimano 105-tel, de szintén hidrós fékekkel! Szeretjük, ha nem gagyizzák el az új trendeket.

Forgalmazó a Bike Logistics Kft.

Elérhetőségük: www.bikelogistics.hu

 

Wilier Zero7


Diavetítéshez kattints a képre

Sokan talán már nem is emlékeznek a hőskorra, amikor a karbon vázak súlyát sikerült a “hihetetlen” 1000g alá szorítani. Mára a csúcs országúti kerékpárok 800g alatti szerkezetekre épülnek! A Zero 7 esetében a kritikus helyeken MR60H karbon szövetet alkalmaztak a legnagyobb oldalirányú merevség elérése érdekében. A T800H, és a T700SC alapanyagok, pedig a rezgések csillapításáról gondoskodnak. Ennél a váznál használták először a SEI Film réteget, ami egy speciális viszkoelasztikus anyag és a mérések szerint 35%-kal jobb rezgéselnyelő képességű, illetve 12%-kal flexibilisebb, mint a hagyományos szövetszerkezetek. A légellenállás csökkentését szolgálja az aerodinamikus formájú fejcső aljába integrált villaváll, a kábelezés pedig vázon belül fut és nem csak Di2, hanem EPS kompatibilis is. Öt különböző felszereltségű kivitel lesz kapható belőle.

 

Forgalmazó a Biondo Bike kerékpárbolt.
Elérhetőségük: http://wilier-kerekpar.biondobike.hu


Wilier GTR


Diavetítéshez kattints a képre

Ha 200 kilométeres alpesi tekerésekről álmodozol, vagy egyszerűen csak egy teljesítménycentrikus, de könnyű és gyors betonvasalót szeretnél, akkor Grandturismo. A Smooth Reardesign lánc és támvilla szerkezet nagyfokú kényelmet nyújt, de a monocoque felépítésű Swing Arm láncvillák oldalirányú merevsége nem hagyja elveszni a wattokat. Az integrált bowdenezés magától értetődik ezen a szinten, és persze az elektromos Shimano kábeleit is fogadja. Felszereltsége Campa Veloce-től Dura Ace-ig terjed.

 

Forgalmazó a Biondo Bike kerékpárbolt.
Elérhetőségük:
http://wilier-kerekpar.biondobike.hu


Wilier Twin Blade


Diavetítéshez kattints a képre

Amikor mindent a légellenállás csökkentésének rendelsz alá, akkor bizony létre tudnak jönni érdekes formák. Olyanok, mint a Twin Blade első villája. A dupla villaszár megszünteti a tubulenciákat és ezzel kisebb frontfelületet ad a szélnek, ami növeli a stabilitást. A lánc és támvillái kicsit szélesebbek, mint a megszokott, és nem mondunk meglepőt azzal, hogy a levegő áramlását szabályozzák a hátsó kerék körül a segítségükkel. Nem mellékesen a mérések szerint az új villa 25%-kal merevebb oldalirányban, mint a klasszikus kivitelűek. Természetesen nem lesz olcsó játék a Twin Blade. Shimano Dura Ace Di2 szettel és Fulcrum Racing Speed XLR kerekkel nagyjából 3 milliót kell leszurkolni érte. A legjobb cuccokat mindig vastagon meg kell fizetni!

 

Forgalmazó a Biondo Bike kerékpárbolt.
Elérhetőségük:
http://wilier-kerekpar.biondobike.hu

Eddig hozzáfűzött kommentek:

akos27
2014.10.15. 22:26
ORSZÁGÚTI KARBON KERÉKPÁR ÚJDONSÁGOK 2015...Így a csúcs váz 1050g-ot nyom az OSBB monoblokkal együtt, és nem karbonból hozták ki ezt az adatot... huhh :-)

Legfrissebb velo.hu hírek:

Országútis hírek külföldről: Vas Kata Blanka már a Top-10-ben a világranglistán, rendőrök vigyáztak Groenewegenre, nincs engedélye a francia szezonnyitónak

A kormány 4 milliárd forintot biztosított kerékpárút-tervezésre

Országútis hírek külföldről: megrendezhető a Cyclo-cross vb, Fabio Aru nem áll rajthoz Ostendében, Valverde azért a kiskapukat nyitva hagyja