Az oldal töltődik...
Címkék:
cube eurobike 2014 országúti kerékpár
Lapozás: 1 2 3 4 5 6      2015-ös CUBE országúti újdonságok

A Cube idén sem aprózta el a modellváltásokat és nagyjából 30 új gépet mutatott be a 2015-ös szezonra. Azt lehet mondani , hogy nincs olyan szegmens, amiben ne kínálnának valami érdekeset! Először nézzük az országútra tervezett újdonságaikat (majd egy későbbi cikkben a többi fejlesztésekről is beszámolunk).


Cube Litening C68 SLT Zeroblack


Diavetítéshez kattints a képre


Teljesen új karbon technológiát vezetett be a Cube C68 néven. Nanotechnológia segítségével minimálisra csökkentették a karbonszálak közötti gyanta mennyiségét, így nem csak a súlyt, hanem a merevséget és az ellenállóságot is növelni tudták. 2015-re a vázak karbonszál tartalma 68%-ra nőtt és változtattak a geometrián is. Hosszabb felsőcsövet kapott a Litening, így több súly helyeződik az első kerékre, ami jótékony hatással van a kanyarsebességre főleg nagy tempónál.


Diavetítéshez kattints a képre


A Zeroblack felirat arra utal hogy még festést sem kapott a váz hiszen azzal is meg lehet spórolni 40-80 grammot. A Litening alatt a mérleg végül 6,4kg-ot mutatott! Természetesen a váz fogadja az elektromos Dura Ace Di2 kábelezését és alkatrészekből is csak a legjobbat kapta!

Minden méter élmény a gran tourismo karbon vázon

Cube Agree GTC SL


Diavetítéshez kattints a képre


„Minden méter élmény a gran tourismo karbon vázon”- ezt jósolja a sajtóanyag az új Agree GTC SL bringáról. A kényelemre tervezett váz magasabb homlokcsővel rendelkezik, mint a Litening, így kevésbé kell görnyedni rajta és mégsem néz ki bénán a sok spacer a stucni alá rakva a magasabb kormánypozíció elérése érdekében. A monocoque karbon váz Advanced Twin Mold technológiával készül, melynek célja a lehető legtöbb gyanta eltávolítása a karbon szövetek közül, de egy fokkal költséghatékonyabb módon mint a C68 esetében. Az SL 50x34-es kompakt Ultegra hajtóművel érkezik, melyhez 11-28-as, 11 sebességes hátsó sor társul. A Fulcrum Racing 55 LG kerékszettre nem 23, hanem 25mm-es Schwalbe One gumikat húztak, a karbon Cube Motion Post nyeregcső pedig rugalmas, így még kényelmesebbé teszi a tekerést. A komplett gép súlya 7,7kg.


 

Cube Aerium Super HPC


Diavetítéshez kattints a képre


Brutálisan szépre sikerült a Cube új triatlon bringája! A hátrafelé nyitott papucsos váz Advanced Twin Mold technológiával készül, rejtett bowdenvezetéssel, a rendszer integráció pedig főleg a légellenállás csökkentése érdekében került kialakításra. A villa belépő síkja, a felsőcső, az alsőcső és a nyeregcső/támvilla formája is a lehető legkisebb homlokfelület elérését célozta meg. A fékeket is rejtetten szerelték fel.


Diavetítéshez kattints a képre


Az első fék a villába simul, a hátsó pedig a Press Fit rendszerű középrész mögött kapott helyet a láncvillákon. A vázra szintén aero FSA Metron hajtóművet, Reynolds Aero 72/90 kerékszettet és Fizik Tritone Carbon nyerget szereltek a Dura Ace Di2 szett mellé.

Nem mindenki szeret nagyon sportos üléspozícióban ülni a bringán, de szeretne gyorsan haladni lehetőleg hatékonyan.

Cube SL Road SL


Diavetítéshez kattints a képre


Nem mindenki szeret nagyon sportos üléspozícióban ülni a bringán, de szeretne gyorsan haladni lehetőleg hatékonyan. Na az új SL Road fitnesz trekking pont nekik van kitalálva. A gép súlya a masszív kerekekkel és a hidraulikus tárcsafékekkel is 10kg alatt marad, ami igazán könnyűnek mondható érték. A Shimano Ultegra szett a felső kategóriás országútikat idézi. Nem fogsz gyakran defektet kapni, mivel 35/62-es ballonos Schwalbe Kojak gumikon gurul, ami még Kevlar oldalfal védelemmel is rendelkezik.


Cube Editor


Diavetítéshez kattints a képre


Mint a reppereknek a fekete Cadillac Escalade, olyan a bringásoknak ez a matt fekete Editor, csak éppen negatív sztereotípiák nem kapcsolódnak hozzá. Letisztult alumínium váz, Gates Carbon Drive hajtás, Shimano Alfine 11 sebességes agyváltó, hidraulikus Shimano tárcsafékek, és mindezt sikerült 11,5 kilóra kihozni. Mi ez, ha nem egy gyors városi romboló, ami megállja a helyét akár egy SLS AMG Black Series mellett is a Gresham palota előtt!

TOVÁBBI KÉPGALÉRIA A CUBE ÚJDONSÁGOKRÓL ITT

 

A Cube bringák forgalmazója a Velobike Kft.


Elérhetőségük: www.cube-bikes.hu

 

Legfrissebb velo.hu hírek:

Országútis hírek külföldről: súlyosak Egan Bernal sérülései, Peák Barna Spanyolországban kezd, bemutatták az EF mezeit

Országútis hírek külföldről: Dina Marci a szezonnyitóról, veszélyben Bernal szezonja, van der Poel a kanapén ücsörög

Országútis hírek külföldről: Dina Marci egy egész napos szökéssel nyitotta az idényt, Iserbyt remek formában a CX vb előtt, Nizzolo motivált