Az oldal töltődik...
Címkék:
cube eurobike 2014 mountain bike
Lapozás: 1 2 3 4 5 6 7      2015-ös CUBE hegyikerékpáros újdonságok

Ahogy már az országútikat bemutató cikkünkben említettük, rengeteg újdonsággal jött ki 2015-re a német Cube a Eurobike kiállításon. Most jöjjenek a montik, merevek és fullyk egyaránt!

 

Cube Stereo 120 Super HPC SLT 29

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Egyértelműen a kiállítás egyik sztárja volt ez a Cube Stereo! Nem csak azért, mert brutálisan ütősre sikerült a festése, hanem a súlya, és felszereltsége miatt is. Ezzel a 120mm-t mozgó 29-es géppel remek maraton bringát alkottak, és a súlyát is úgy faragták be 11kg alá, hogy extrém dolgokat nem raktak a gépbe! Érdekes hogy az új XTR helyett XX1 szett hajtja, de ettől még nem lesz senkinek sem fejfájása. Az Advanced Twin Mold monocoque váz brutálisan merev oldal irányban, a 4 forgáspontos rugózás pedig szintén nem a rugalmasak közé tartozik. A FOX rugóstag mellé előre az új high end Rock Shox RS-1 villát tették. Teszteltük, iszonyatosan merev az USD felépítése ellenére is, bár a mozgásán még lenne mit csiszolni. Főleg a FOX-hoz képest.

 

 

Cube Stereo 140 C68 SLT 27.5

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

10,9kg egy 140mm-t mozgó 650B-s bringa súlya? Ez azért döbbenetesen jó érték, sőt a világ élvonalában van! Ennek a súlynak az elérésében nagy szerepe van a pillekönnyű váznak, melyet az új C68 technológiával állítanak elő. Nanotechnológia segítségével minimálisra csökkentették a karbonszálak közötti gyanta mennyiségét úgy, hogy a karbonszálakat ellapítják, így nem csak a súlyt, hanem a merevséget és az ellenállóságot is növelni tudták. 2015-re a váz karbonszál tartalma 68%-ra nőtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az átlagos karbon vázakban ez 60/40% és a 40%-nyi gyantának van igazán jelentős súlya. Emellett teljes XTR Di2 szett került a Stereora, a DT CSW AM 4.7 karbon kerékszettről nem beszélve. Szívesen tesztelnénk, birtokolnánk!

 

Jövőre már simán megveheted azt a bringát, amit a Cube Action Team is használ az Enduro World Series futamain!

Cube Stereo 160 Super HPC Action Team

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Jövőre már simán megveheted azt a bringát, amit a Cube Action Team is használ az Enduro World Series futamain! Az alapot a Super HPC karbon vázra épített 160mm-t mozgó 650B-s kerekeken guruló 11,9kg-os bringa adja. Ehhez jön hozzá a nem kicsit feltűnő Action Team festés és ha még a ruházatot is beszerzed hozzá, akkor már csak a tudásodat kell tökéletesre csiszolni ahhoz, hogy összekeverjenek Nicolas Lau-val a csapat első számú versenyzőjével. A bringához kapod a teljes mechanikus XTR szettet, a DT CSW EM 3.7-es kerekeket és a FOX 36/Float CTD telókat is. Ezzel a géppel gyakorlatilag a legdurvább ösvényeken is le tudsz majd jönni. Ha mersz!

 

Cube Stereo 140 HPA 27.5


Diavetítéshez kattints a képre


Azért nem csak a végtelenített bankszámlával rendelkezőknek kínál 140mm-t mozgó gépet a Cube! A Stereo 140 HPA Ultralight vázra épül, melynek formáját hydroforming eljárással véglegesítik, csövei triplán húzott alumíniumból készülnek és még ISCG láncterelő felfogató pontokkal is ellátták. Megmaradt a 29”-os kerekű verzió is, de ott 120mm-es rugóúttal lehet számolni. Geometriára a HPA is megegyezik a HPC karbon modellekkel, csak itt a súly jelentősebb. Full XT szettel, FOX telókkal és DT CSW AM 3.7 kerekekkel 12,85kg-ot mutat a mérleg alatta.


Cube Fritzz 180 HPA SL 27.5


Diavetítéshez kattints a képre


A tank személyesen! 180mm rugóút elől/hátul, 2.35” széles 650B-s kerekek, 760-as Race Face Atlas kormány. Mindez 14kg alatt. A Cube-nál nem viccelnek és a felső kategóriában nem akarnak nehéz gépeket a piacra dobni, hiszen többek között a súly teszi élvezhetetlenné a bringázást. A váz HPA Ultralight alumínium alapanyagú és az ISCG konzol sem maradhatott le, amire fel is szerelnek gyárilag egy e*thirteen XCX láncvezetőt mivel a Fritzz már erősen a gravity kategóriába tartozik, és egy nagy ugrás után nem lenne szerencsés a leesett lánc. Váltórendszere az új SRAM X01 ami 1x11-es cucc, és DT CSW EM 3.7-es kerekeken gurul.

Cube Elite C68 SLT 29

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Bármelyik XC élversenyző elfogadná az új C68-as karbonvázra épült Elite SLT 29-es modellt! Minden része különleges az új megnövelt karbonszál tartalmú és még könnyebb C68-as karbon váztól az unikális RS-1 teleszkópon át az elektromos XTR Di2 váltórendszerig. Az Advanced Twin Mold monocoque váz tapered fejcsővel, pressfites középrésszel, belső bowdenvezetéssel és X12-es hátsó papuccsal rendelkezik. Érdekes, hogy a csúcs Elite szériában megmaradtak a 29”-os kerekeknél és 650B-s opció csak a Reaction családban van. A komplett gép csak 9,1kg-ot nyom a mérlegen!n!

 

 

Cube Reaction GTC SLT 29


Diavetítéshez kattints a képre

Szeretnéd az Elite széria teljesítményét, de nem szeretnéd a teljes hazai GDP-t otthagyni a kedvenc bringaboltodban? Akkor nézz szét a Reaction-ök között! A GTC SLT 29 érdekes felszereltségű, mivel villából megkapta a létező legjobbat az RS-1-et de a felszereltsége „csak” Shimano XT, na nem mintha azzal nem lehetne versenyezni. Ennek a váza is Advanced Twin Mold Monocoque, de nem a C68-as technológiával készül, így kicsit nehezebb. Itt is játszik a tapered fejcső, a pressfit BB és az X12-es hátsó tengely is. Ugyan az árakat még nem ismerjük, de ez a 10,3kg-os gép valószínűleg nagyon jó ár/érték arányban lesz!

Cube LTD SL 29


Diavetítéshez kattints a képre


Hogy ez egy kedvező árú versenygép vagy egy túrázásra termett monti-e azt majd a piac vagy te eldöntöd, azonban nem lehetett szó nélkül elmenni emellett a cukorkapiros LTD mellett! Nagyon kevés gyártó fordít energiát egy középkategóriás aluváz ilyen szintű kivitelezésére. Mire gondolunk? Belső bowdenvezetéssel rendelkezik, tapered a fejcsöve és a legújabb pressfit középrészt is megkapta, ellenben van rajta Easy Mount kitámasztó konzol is. Teljes Shimano XT szettet kapott, FOX 32 Float villával amiben még CTD is van. Persze az egyéb kiegészítőkön már kellett kicsit spórolni, de a bringázási élményt úgysem a stucni vagy nyeregcső alapanyaga határozza meg! A komplett gép súlya 12,55kg ami nagyjából fél kilóval van a fájdalomküszöb alatt. Nemsokára meglátjuk az ára hol lesz ehhez képest.


Cube Acid


Diavetítéshez kattints a képre


27.5”-os és 29”-os kerékkel is kapható lesz ez a középkategóriás aluvázas Acid monti. Még mindig rejtett bowdenezéssel készül, ami sokat dob a kinézetén és az alkatrészek is mind a nagy gyártók műhelyeiből kerültek ki. Manitou M30 teló, Shimano SLX/Deore váltórendszer és 12,9kg-os súly. Ezzel kiváló túra vagy hobby maraton gép lehet belőle.


TOVÁBBI KÉPGALÉRIA A CUBE ÚJDONSÁGOKRÓL ITT

 

A Cube kerékpárok hazai forgalmazója a Velobike Kft.


Elérhetőségük: www.cube-bikes.hu

 

Eddig hozzáfűzött kommentek:

fpeter
2014.09.04. 15:11
Ez a Cube stílus - gondoltam magamban - nem jön be. Aztán megláttam az LTD SL-t, és gyorsan vissza is vontam ezt az elhamarkodott kijelentést.

Legfrissebb velo.hu hírek:

Országútis hírek külföldről: súlyosak Egan Bernal sérülései, Peák Barna Spanyolországban kezd, bemutatták az EF mezeit

Országútis hírek külföldről: Dina Marci a szezonnyitóról, veszélyben Bernal szezonja, van der Poel a kanapén ücsörög

Országútis hírek külföldről: Dina Marci egy egész napos szökéssel nyitotta az idényt, Iserbyt remek formában a CX vb előtt, Nizzolo motivált