Elrajtolt a harmincadik Marokkói Körverseny, magyarokkal

E-mail  Nyomtatás
2017. április 08. szombat
  |   Szerző: velo.hu

A Mugen Race-Veloki csapata is rajthoz állt a jubileumi harmincadik Marokkói Körversenyen.

Viszonylag erős mezőnnyel rajtolt el a harmincadik Marokkói Körverseny, melyre Április 7-e és 16-a között kerül sor. Az amerikai UnitedHealthcare csapata révén egy pro-kontinentális sor is emeli az esemény színvonalát. Mellettük kilenc kontinentális sor, hét regionális klubcsapat és öt válogatott alkotja a pelotont; érdekesség, hogy a hazai marokkóiak három különböző válogatottal is képviseltetik magukat.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Mugen Race-Veloki a Filutás Viktor, Lengyel Zoltán, Lóki Bence, Molnár István, Móricz Dániel és Puskás Dávid alkotta hatossal indult.


Az első szakasz Benslimane és Kénitra között vezetett 148,7 kilométeren át. A penzum három részhajrát és egy hegyi hajrát tartogatott. Ahogy azt ezen a körversenyen már megszokhattunk a mezőny rögtön az első nap során apró darabjaira hullott. A célhoz egy nyolc fős sor közelített, ahonnan az oroszból azerivé avanzsált Kirill Pozdnyakov (Synergy Baku) lépett el, és nyerte meg bő tíz másodperc előnnyel a szakaszt. A második az amerikai Tanner Putt (UnitedHealthcare), míg a harmadik a francia Simon Sellier (Vendee U Pays de la Loire) lett.


A kilencedik helyen célba érkező kerékpáros már több mint két percet kapott, a legjobb magyar a 67. helyen beérkező Filutás Viktor (+ 6:49) lett. A csapat nagy része ugyanebben a bolyban érkezett.


A verseny Kénitra és Larache között egy 146 kilométeres, hasonló karakterisztikájú szakasszal folytatódik.

 

Fotó: Stubán Ferenc
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések