Ellen Van Dijk és Victor Campenaerts az elit időfutam Európa-bajnokok

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 03. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Az elit hölgyeknél a holland Ellen Van Dijk, míg a férfiaknál a belga Victor Campenaerts szerezte meg az egyenkénti időfutam 2017-es Európa-bajnoki címét.

Az U23-as fiúk egyenkénti időfutama mellett – ahol kettős dán győzelem született, miközben Peák Barnabás az előkelő 18., míg Pelikán János a 30. helyen zárt – az elit női és férfi kronón is Európa-bajnokot avattak a dániai Herningben zajló országúti kontinens-bajnokságon.


A hölgyek harmincegy és fél kilométert abszolváltak, a leggyorsabbnak a holland Ellen Van Dijk bizonyult, aki 40 perc és 33 másodperc alatt ért célba. A Sunweb női csapatának profija mögött közel egy perccel lemaradva a belga Ann-Sophie Duyck lett a második, míg a bronzérmet a szintén holland Anna Van der Breggen szerezte meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiakra negyvenhat kilométer várt, s mivel igazán nagy név nem tette tiszteletét az EB-n épp ezért hatalmas küzdelem alakult ki az egyébként nagyon is kiváló tempómenők között. Az Európa-bajnoki trikót végül a belga Victor Campenaerts szerezte meg mindössze két másodperccel megelőzve a lengyel Maciej Bodnárt és további két másodperccel az ír Ryan Mullent. A negyedik helyezett osztrák Matthias Brandle is mindössze tíz másodpercet kapott a győztestől. Campenaerts 52 perc 12 másodperces időt repesztett, ami 51,8 kilométer/órás átlagnak felel meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Tudtam, hogy lehet esélyem, a pálya kedvezett nekem – nyilatkozta a LottoNL-Jumbo csapatának versenyzője a futamot követő interjújában. – Végig jó erőben éreztem magam, remek ritmusban tekertem. Tudom, hogy sem Tony Martin, sem Tom Dumoulin nem volt itt, de a győzelem az győzelem, így egy évig én vagyok az Európa-bajnok.”

 

Az eredménylisták megtalálhatók a letölthető fájlok között!


Az Európa-bajnokság a junior lányok és fiúk valamint az U23-as női mezőnyversenyekkel folytatódik. A junior lányok mezőnyben Honos Csenge és Karl Bianka kettősének, míg a junior fiúknál Karl Ádám és Orosz Gergő duójának szoríthatunk.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések