Elképzelhető, hogy Lance Armstong visszatér a kerékpársportba

E-mail  Nyomtatás
2008. szeptember 08. hétfő

Diavetítéshez kattints a képre

A Velonews kerékpáros magazin, meg nem nevezett forrására hivatkozva közölte, elképzelhető, hogy a hétszeres Tour de France győztes, Lance Armstong visszatér a profi kerékpársportba. A 37 éves amerikai az állítások szerint az Astana csapatban folytatná és mindössze 5 versenyen - Amgen Tour of California, Paris-Nice, Tour de Georgia Dauphine-Libere és Tour de France - venne részt 2009-ben. Állítólag Lance sem bért, sem bónuszokat nem kérne…Managere, Mark Higgins, egyelőre nem nyilatkozott ezügyben.
Bővebb információkat a Velonews szerint a Vanity Fair magazin e havi számából tudhatunk meg, egy exkluzív ArmsTrong riport formájában. Az Armstong visszatérésével kapcsolatos pletykák egyébként már a múlt heti Eurobike kiállításon felmerültek, ugyanis mind az Astana csapatfőnök, mind a kerékpárszponzor, a Trek örülne, ha Lance újra nyeregbe szállna. Armstong összes vérmintáját online közölnék, azért, hogy mindenki láthassa, csalás nélkül tud visszatérni a legjobbak közé.

Egy hónappal ezelőtt már beszámoltunk róla, Lance hosszú idő után az első versenyét fejezte be, a 100 mérföldes Landeville MTB versenyen, ahol az előkelő második helyet szerezte meg, rendesen meglepve ezzel indulótársait és a közvéleményt. Más pletykák szerint nem országútizni fog, hanem a monti és a cyclocross szakágban próbálja ki magát.

Hogy mi válik ebből valóra azt egyelőre nem tudni, de az biztos, fantasztikus érdeklődés kísérné a 20. század egyik legnagyobb sportolójának ilyesfajta visszatérését, ez pedig több amerikai verseny életét is megmentené a magasra növő nézettség miatt. A profi bringások táborának legutóbbi nagynevű visszatérője a 41 esztendős Mario Cipollini volt, aki „véletlenül” szintén az USA-ban folytatta karrierjét és úgy volt, még 15 versenyen áll rajthoz, ez azonban meghíusult. A februári Tour of Californiának minden esetre nagyon jót tett az Oroszlánkirály „fellépése”.

Az egyetlen, ami fix, hogy Armstong újra felvetette magát az Amerikai Antidopping Bizottság (USADA) versenyen kívüli ellenőrző programjára. Az USADA törvényei szerint, amerikai állampolgár csak akkor lehet újra profi, ha visszatérése előtt legalább 6 hónapig felügyelhette őt ez a program.
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2010.07.19. 20:29
hiszem, ha látom! :)

2010.05.05. 22:02
Hűha, az tök jó lenne! remélem tényleg visszatér! :)

T. velo.hu!

tényleg ennek a hírnek kell legfelül lennie?

2009.08.30. 22:57
Lance és a NASA egy lépéssel minig előrébb jár, mint az európai doppingbizottsg....

2009.02.09. 21:33
semmi olyan értelemben kiemelkedőt nem nyújtott, ami doppingolásra adna gyanút szerintem.soha nem csinált olyat, hogy egyik nap majd' meghalt, aztán hirtelen az élre tört, soha nem volt a verseny elején kapásból az élmezőnyben, csak lassúbb tempót diktált magának, amit végig bírt, a többiek meg elmaradoztak mellőle.nekem közömbös, nem is istenítem, nem is utálom, de tagadhatatlan tény, hogy nagy sportoló, szerintem tiszta győzelmei voltak, és akik nem tudták legyőzni, azok közül páran berágtak rá, ennyi történt, se több, se kevesebb

2009.01.13. 16:35
sirály lenne olvastam mind a két könyvét.

2008.12.03. 09:30
lance egy bekepzelt tokfej.Lehet hogy jol teker de dopping nelkul sehol nem lett volna.Gyanus nekem az, hogy tisztan es becsulettel nyerte azt a 7 tourt.

2008.09.18. 06:33
Puding! Szólj időben! Jövök én is! Ez tök komoly! Esküszöm! :)))

2008.09.14. 10:25
Sokan örülnének, ha újra versegyezne kivéve-Jenő remélem a hír nem csak kacsa!

2008.09.14. 09:35
Mondom, nem az a szerethető fajta...
De sportolói nagyságát nem az mutatja, hogy lehet-e vele fényképet készíteni. Nem vagyok Armstrong szurkoló, csak nekem Jenőékkel szemben nem fáj, ha ő nyer.
Egyről nincs vita köztünk a fűrumon, hogy Lance jól nyomta...

2008.09.11. 08:04
El ne olvadjunk már a nagy Lance seggnyalásban!
Kétségtelenül nagy tettek véghezvivője Ő, fantasztikusan tekert, stb.Amiért én nem szeretem, az az emberi viselkedése, a mindenek felett álló sztársága.Ullrich-al a Tour-on közvetlenül a szakasz előtti percben-amikor már szólítják a versenyzőket a rajthoz-is lehetett fényképezkedni és mosolyogva állt a rendelkezésedre, Lance ettől messze állt a testőreivel.

2008.09.09. 23:05
Üdv mindenkinek
Ma felháborított ahogyan a "nézi" de nem látja
jenő a bugyuta társával Lance Armstrongról beszélt. ( csupán azért, mert ő Ullé-nak szurkolt
és a jó öreg Lance minden esetben legyőzte )
Pedig Armstrong egy fantasztikus sportoló aki
maratont fut és edzésben van, míg mások elhíznak
lepunnyadnak.És ekkor jön ez a görény feleségverő
csiga és szarkasztikus jelzőkkel illeti ezt a
fantasztikus sportembert.( gúnyolódva beszél és
kétségbevonja az eredmémnyeit ) Kérek mindenkit
ha valaki tudja ennek a görénynek a telefonszámát
írja már be ide, mert szeretnénk vele beszélni...
Örülnék ha visszatérne, mert lenne végre egy karakter.

2008.09.09. 22:41
Én nagyon bírtam Armstrongot, nagy királyság lenne, ha visszatérne! Amióta nem versenyzik, nem is nézem olyan lelkesen a Tour-közvetítéseket. Akár kokszol, akár nem, ne felejtse el senki, hogy egy olyan emberről van szó, aki a hét győzelme előtt rákos volt! Hererák tüdő és agyi áttéttel - kössz szépen! A legtöbb ember megfázik, aztán egy hónapig gubbaszt otthon, merthogy ő beteg. Mi ez a rákhoz képest?
Szerintem Armstrong egy csomó tényleg beteg embernek adott reményt és kitartást!
Hajrá Lance!
Remélem látom még versenyezni!
Az ő kedvéért elutaznék megnézni a Tourt, hogy lássam még élőben versenyen!!

Ez így kicsit nyálas lett, de nekem ő az király...

2008.09.09. 20:46
Majd a Mester megmutatja.

2008.09.09. 20:30
lloooooolll

2008.09.09. 20:09
Remélem a világ legerősebb kerékpárosa visszatér a Tour mezőnyébe és megmutatja a mostami kissrácoknak, hogyan is kéne felmenni egy hegyre, és ha mindezt doppinggal teszi kit érdekel úgy is mindegyik doppingol, de legalább nem úgy megy fel a hegyre mint egy nyugdíjas! Amúgy a gyökér Knézyből, meg a kis buzi barátjából már nekem is baromira elegem van állandóan osztják az észt, de szerintem még nem tekertek többet 50 km-nél.Olyan kommentátorok kellenének akiknek van valamilyen versenyzői múltjuk, az öreg Sipos az úgy ahogy jókat mondott csak néha beszélt faszságokat.Na mindegy éljen a király LANCE!


2008.09.09. 19:45
Hallgattam amint Jenőék újra felhozták ma az üggyel kapcsolatban a '99-et, meg az EPO-t, és gúnyosan mosolyogtak, rajta, hogy Amstrong úgyis 10 lépéssel a Wada előtt jár, úgy téve, mintha az ő Ullrichjuk, meg a többi amúgy óriási kerekes, akik most már, vagy épp még nincsenek versenyben nem cuccolna. Zsinórban hetet csak cuccal nem lehet nyerni. Csak fáj nekik. Megértem valamelyest, mert Amstrong nem az a szerethető csibész bicajos, mint Paolo, de még mindig szimpatikusabb, egy rákból felépült csávó, mint egy kokainista, vagy extasis nyálgép. Szerintem...

2008.09.09. 14:34
Lehet, hogy montizni akar, mert az jó móka. Szerintem országúton nem tudna újra a csúcsra érni.

2008.09.09. 11:24
Csak nehogy úgy járjon, hogy nem engedik elindulni az Astana-t a tour-on. Bár Armstrong papa tutira megy, biztosan bomba formában is van, ha igazak a szándékai. 1-2 év pihi egyébként minden agyonhajszolt szervezetre ráférne, csak általában senkinek nincs minderre min. 3-4 éve (visszatéréssel), miközben ebből él. Mi lesz vajon Contadorral? Ő már túlnőtt a másodhegedűs szerepén.

Ullrich is jöhetne!!! :-) Vagy kéne vmi egynapos OldStar verseny exprofiknak, többen néznék mint a tourt. Azt azért tudjuk, hogy egyik "nyugdíjas" profi sem felejt el kerékpározni...

Egyébként a dopping pont napjainkban szól leginkább az atlétikáról!

2008.09.09. 08:28
Szerintem a Tour eddig sem a doppingról szólt, bár néhány esetben tényleg voltak pozitív minták, máskor teljes csapatokat hurcoltak meg csak úgy 'szórakozásból'. Lehet, hogy nem vagyok elég tájékozott, de egy atlétikai grand prix-n felébresztik a sportolókat hajnali háromkor a szállásukon, hogy házkutatást tartsanak?

2008.09.09. 07:11
Jót is tenne a versenynek a texasi! Legalább lenne valaki, aki menne a hegyen, és nem csak arra várna, hogy mikor fárad el a többi! És ha igaz a hír, akkor őt ismerve, komolyan fel fog készülni, mert neki csak a győzelem az elfogadható! És ismét a versenyről szólna a Tour, nem a doppingról... :)

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések