Elhunyt Veszelovszki Zsolt, a VELO.hu társtulajdonosa

E-mail  Nyomtatás
2016. november 01. kedd
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

54 éves korában október 29-én elhunyt Veszelovszki Zsolt üzletember, a Cartographia Kft. tulajdonosa, a PORT.hu alapítója és a VELO.hu társtulajdonosa.

 

10 gyermek édesapjaként szabadszellemű, rendkívül sokrétű és színes egyéniség volt, aki sok szempontból megelőzte a maga korát. Számtalan területen dolgozott, mielőtt belépett az internetes piacra: szerkesztett egyetemi lapot, dolgozott banki szofverfejlesztőként, de gyártott gördeszkát és snowboardot is. Szenvedélyes sportember volt, rajongott a vízi- és a téli sportokért. Nevéhez fűződik az első magyar snowboard elkészítése. Különösen szívén viselte a kerékpársport helyzetét: 2012 és 2014 között a Magyar Kerékpársportok Szövetsége és a Magyar Kerékpárosklub elnökségének volt tagja.

 

1995-ben alapította meg a PORT.hu kulturális programajánló oldalt, amely a 2000-es évek elejére piacvezetővé vált. Hosszú évekig az ország egyik leglátogatottabb portálja volt, amelynek programjait ünnepnapokon akár 530 ezren is felkeresték. Veszelovszki Zsolt vezetésével a PORT csoport hat környező országban is működtetett hasonló kulturális ajánló oldalt. Saját elmondása szerint az adatbázis építéshez értett a legjobban. Elsődleges célja volt, hogy mindig friss, pontos és megbízható adatokat szolgáltasson.

 

2013-tól a Cartographia Kft. tulajdonosaként a turisztikai piacon is hasonló elvek alapján folytatta a munkát. A több mint fél évszázados céget ő vezette át a digitális világba. Számos új termék fűződik a nevéhez, mint például az aktív turizmust segítő Okostérképek, valamint a turisztikai adatbázis, a funiQ.hu elindítása.

 

Inspiráló szellemisége, töretlen hite a munkájában és betegsége alatt is változatlanul karizmatikus személyisége mindannyiunknak hiányozni fog. 

 

Takács Tamás szakújságíró alábbiakban emlékezett meg róla

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2016.11.02. 18:26
Őszinte együttérzésem családjának, barátainak, munkatársainak!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések