Egyedülálló, új globális versenysorozattá bővül a Red Bull Pump Track világbajnokság

E-mail  Nyomtatás
2018. február 08. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

A Velosolutions és a Red Bull összefogása nyomán egy igazi versenysorozattá bővül a 2018-as pump track világbajnokság, amely Új-Zélandtól, az Egyesült Államokon át Chilét, Japánt és Indiát is érintve szeptember 7-én Svájcban zárul.

 

Diavetítéshez kattints a képre

A pump track a kerékpársport egyik legfiatalabb szakága, mely nevét a pályán való előrehaladáshoz szükséges „pumpáló” mozgásról kapta. A vonalvezetés ugyanis a hagyományos kerékpárpályákkal ellentétben nem elsősorban a bicikli tekerésével teljesíthető. Persze erre nem is lenne túl sok lehetőség, hisz a nyomvonal tele van különböző akadályokkal, melyeket kanyarok kötnek össze. A versenyzők az elemeket felhasználva szereznek lendületet, ezáltal teljesítve a kört.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Velosolutions, amely elsősorban a pályaépítéseiről híres 2018-ra összefogott a Red Bullal, melynek nyomán március 10-én a hollandiai Rosendaalban veszi kezdetét a világbajnoki sorozat. A tervek szerint a szeptember 7-i svájci nagy finálét megelőzően összesen huszonkét helyszínen küzdhetnek a kerekesek a végső győzelem reményében, közte olyan egzotikus országokban is, mint a Fülöp-szigetek vagy éppen India. Minden helyszínen selejtező futamokkal kezdenek, majd kategóriánként a legjobb harminckét női és férfi versenyző kerül be az egyenes kieséses szakaszba. Állomásonként az első négy helyezett automatikus kvalifikációt szerez a szeptember 7-i lenzerheide-i döntőre.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések