Egy a sprintereknek kedvező szakasszal folytatódott a Szlovák Körverseny

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 16.
  |   Szerző: velo.hu

Máriatölgyes és Nyitra között egy 180,6 kilométeres szakasszal folytatódott a Szlovák Körverseny, a penzum három kategorizált emelkedőt tartogatott, de az etap vége már a sprintereknek kedvezett. A Kőbánya Cycling Team marokkói légiósa Ahmed Amine Galdoune az előkelő tizedik helyen zárt.

A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások majd Patrik Tybor (Dukla Banska Bystrica) és Jan Bárta (Elkov-Author) kettőse lépett el, miközben a főmezőnyt a Quick-Step Floors és a Bora-hansgrohe csapatai vezették.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elmenést mintegy tizenöt kilométerre a céltól érték utol, a mezőnyhajrát az olasz Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) nyerte a holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) és a belga Yves Lampaert (Quick-Step Floors) előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Kőbánya marokkói légiósa Ahmed Amine Galdoune az előkelő tizedik helyen zárt, legjobb magyarként Valter Attila (Pannon Cycling Team) a győztessel azonos idővel a 26. lett, de Dina Márton, Holló Botond, Szatmáry András és Dina Dániel (mindannyian Pannon Cycling Team) is a főmezőnnyel érkezett.


Összetettben továbbra is Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) vezet tizenhat másodperccel a címvédő Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) előtt. Valter Attila (Pannon Cycling Team) negyvenhat másodperces hátránnyal a tizennegyedik, Dina Márton (Pannon Cycling Team) 1 perc 19-el lemaradással huszonötödik. Valter a fiatalok versenyében a harmadik helyről várja a folytatást.


A Szlovák Körverseny Nyitra és Galánta között egy teljesen sík 157,2 kilométeres szakasszal zárul.


A teljes eredménylista a letölthető fájlok közt!


Fotók: © Jan Melicher, Igor Stancik / Tour of Slovakia

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések