Eddy Merckx kerékpárokkal folytatja az AG2R La Mondiale csapata

E-mail  Nyomtatás
2018. október 28.
  |   Szerző: velo.hu

Immáron hivatalossá vált, hogy a francia AG2R La Mondiale csapata 2019-ben Eddy Merckx kerékpárokkal versenyzik. Oliver Naesen és Romain Bardet sora a Factor bringáit cseréli a belga manufaktúra modelljeire.

„Immáron hivatalos, hogy a következő két évben a francia AG2R La Mondiale csapatával kötöttünk megállapodást – mondta Jochim Aerts a cég vezérigazgatója. – Ráadásul kettő plusz két évre köteleztük el magunk, azaz, ha mindkét fél elégedett az együttműködéssel, akkor hosszabbíthatunk. Az időzítés nem is lehetne jobb a részünkről, hisz a jövő évi Tour de France éppen Brüsszelből indul Eddy Merckx első Francia Körverseny győzelmének ötvenedik évfordulója előtt tisztelegve. Talán Romain Bardet esélyes lehet a sárga trikóra. Nagy dolog lenne, ha éppen egy Eddy Merkcx bringával nyerne.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A francia sor egy vadonatúj fejlesztést az 525-ös modellt kapja, amely érdekes váz kialakításával nem éppen követi a mai dizájn elképzeléseket. A kerékpár ugyanolyan minimál grafikával rendelkezik, mint amit korábban már megszokhattunk a márkánál. Mindezek ellenére mégis feltűnő, magára irányítja a tekinteteket. A fejlesztések során sikerült növelni a váz merevségét, de ezzel együtt 6,8 kilogrammon tartani a súlyát.


„A fejlesztési részlegünk rengeteget dolgozott a vállalat új zászlóshajójának létrehozásán – folytatta Aerts. – Az AG2R La Mondiale versenyzői lesznek az elsők, akik használhatják majd ezt a kerékpárt, míg a nagyközönség a Tour de France rajtjával egyidőben vásárolhatja meg az új modellt. Vincent Lavenu csapata tökéletes lehetőséget kínál számunkra ahhoz, hogy megmutathassuk az Eddy Merckx kerékpárok világszínvonalát, és ezzel eséllyel vegyük fel a harcot az iparág legnagyobb képviselőivel.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Büszkék vagyunk arra, hogy Eddy Merckx kerékpárokkal folytatjuk – nyilatkozta Lavenu az AG2R La Mondiale csapatvezetője. – Biztosak vagyunk abban, hogy ez az együttműködés erős és eredményes lesz. Eddy Merckx gyermekkorom egyik legnagyobb bálványa volt, a neve most a kerékpárjainkról és a mezeinkről köszön vissza.”

 


A kerékpárt minőségi kiegészítők – Mavic kerekek, Vredestein szingók, Look pedálok, Deda kormány, Rotor teljesítménymérő, KMC lánc, Lezyne komputer és Elite kulacsok és kulacstartók – teszik teljessé.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések