Eb ezüstérmesünk is indul a cyclo-cross OB-n, a gyerekeket is várják vasárnap a futamok Budapesten

E-mail  Nyomtatás
2018. január 10. szerda
  |   Szerző: VELO.hu

 

 Diavetítéshez kattints a képre

 

Január 14-én, vasárnap Kőbányán lesz a szezon legrangosabb CR versenye, a Cyclocross Magyar Bajnokság, ahol a terep specialisták mellett az országúti és pályakerékpáros szakág legjobbjainak is szurkolhatsz a Bringaparkban. A versenyen rajthoz áll a pályakerékpáros Európa bajnokságon második helyet szerző Lovassy Krisztián is. A látványos versenyre rengeteg szurkolót várnak a szervezők.

Szinte tökéletes cyclocross helyszín a Kőbányai Bringapark, ahol az elmúlt négy szezonban összesen tíz CR versenyt rendezett a Kőbányai Torna Club és a Vuelta Sportiroda. A Bringaparkban kijelölt 2,8 kilométeres nyomvonalon helyet kap többek között egy gokart pálya, egy szánkó domb, néhány palánk és egy meredek töltés is, így látványos küzdelemből biztosan nem lesz hiány. A pálya rövid ugyan, de technikás, és remélhetőleg az időjárás sem kíméli majd a résztvevőket. A jelenlegi tavaszias időjárásnak az előrejelzések alapján nyoma sem lesz vasárnap.

 

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, így már a 9 év alatti kategóriának is lesz külön futam, ráadásul a szülőknek nem kell majd feltétlenül a gyerekekt egész nap kint tartani, a legfitalabbak futamainak eredményhirdetése rögtön a futamok után lesz. A felnőtt férfiak között a bajnoki mezért Búr zsolt az első számú esélyes, de Peák Barnabás távollétében nagy csata várható a további dobogós helyekért Buruczki Szilárd, Rózsa Balázs, Pelikán János és Lovassy Krisztián között.  A felnőtt nők versenyében Benkó Barbara sokadik OB aranyát nyerheti.

 

A versenyzőket a legjobb helyeken kijelölt szurkolói pontokon lehet majd buzdítani. A hangos biztatás sokaknak segíthet majd az emelkedők leküzdésében, és nem utolsósorban remek hangulatot biztosít. A kérdés az, hogy lesz e valakiben elég erő, hogy leszurkolja a a Nyíregyházáról érkező szurkoló csapatot, akik egy busznyi hangulatfelelőssel érkeznek és ígéretük szerint fergeteges hangulatot varázsolnak a dombra.

 

Az eseményt pénzdíjas kerékpáros magasugró verseny zárja, ahol kiderül, megdönthető-e a jelenlegi, nem hivatalos „cyclocross országos csúcs” vagyis a 50 centiméteres magasság.

 

Helyszín és időpont: Cyclocross Magyar Bajnokság, 2018. január 14. vasárnap, Budapest, Sportliget (Hangár utca 10.)

 

Program:

 

  • 10:00 0. rajt
  • 10:30 Gyermek eredményhirdetés
  • 10:45 1.rajt
  • 11:30 2. rajt
  • 12:30 3. rajt
  • 13:00 4. rajt
  • 14:00 5. rajt
  • 15:15 Kerékpáros magasugró verseny
  • 15:30 Eredményhirdetés

Teljes versenykiírás (amiben látszódik melyik rajt melyik korosztálynak szól) ITT

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések