Dióhéjban az XT Di2 a kerékpározás élményét javító előnyeiről

E-mail  Nyomtatás
2016. november 27.
  |   Szerző: Sajtóközlemény
Címkék:

Hideki Ikemoto, a Shimano termékmenedzsere ismertette, hogyan emeli a Deore XT Di2 a kerékpározást az eddigieknél is magasabb szintre.

„A Di2 (digitális integrált intelligencia) elektronikus váltóval a váltás gyors és precíz – magyarázta Ikemoto. - A testre szabási lehetőségek száma végtelen. Egyik legnagyobb előnye a szinkronizált váltás, amelynek révén az első és a hátsó váltó egyetlen váltókarral kezelhető, ezáltal pedig a kerékpáros mindig az általa programozott, leghatékonyabb áttétel-kombinációt használhatja.”


„A hegyikerékpáros sztár Julian Absalon alapos tesztelésének köszönhetően az MTB Di2 további funkciókat kínál a Di2 országúti változatával szemben; ilyen például a váltásról visszajelzést adó, érezhető; kattanás – folytatta a termékmenedzser. - Emellett a Shadow RD+ váltótechnológia alkalmazása kiküszöböli a láncleugrást, vagyis minden körülmény között a fogaskerekeken tartja a láncot.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kerékpár Di2 váltója a Shimano E-Tube szoftver segítségével összekapcsolható számítógéppel, okostelefonnal vagy táblagéppel.


„A kerékpáros a saját igényeire szabhatja a Di2 váltási jellemzőit, például módosíthatja a többszörös váltás sebességét, vagy leképezheti a szinkronizált váltást. Az E-Tube automatikusan rákeres a készülékprogram-frissítéseire, azonosítja a lehetséges problémákat, és megmutatja, hogyan háríthatók el” – sorolta az újításokat Ikemoto.


Az XT Di2 áttétel-kompatibilitása tekintetében az áttétel-konfiguráció változatosan kombinálható, így bármilyen típusú kerékpározási igény kielégíthető. Előre 1x11 vagy 2x11 választható. Hátul pedig három kazettaopció áll rendelkezésre: 11-40, 11-42 és 11-46.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Akkumulátoraink élettartamát illetően a kanadai Victoria és Whistler között megrendezett hét napos BC kerékpárverseny újratöltés nélküli teljesítését céloztuk meg. A teszt eredményesen zárult” – mondta Ikemoto. - Az, hogy mennyi ideig lehet egy töltéssel haladni, az függ a váltások gyakoriságától, a kerékpározás körülményeitől, és a Di2 rendszerrel vezérelt komponensektől, úgymint FD, Fox stb. Az akkumulátor állapota azonban egyszerűen leolvasható a kijelzőn.”


„Az XT Di2 a korszerű váltási teljesítmény választását jelenti. Erőlködés, teljesítménycsökkenés, késedelem, beállítás nélkül. Az előnyök a gyakorlatban kipróbálva tapasztalhatók meg a legjobban - állítja záró gondolataként Ikemoto.


Úgy tartják, hogy aki egyszer Di2-re váltott, az többé már nem is mond le róla!

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések