Dér Zsolt a GP Costa degli Etruschi egynaposán kezdte az idényt (Zsolt nyilatkozatával!)

E-mail  Nyomtatás
2017. február 06. hétfő
  |   Szerző: Mihály Norbert

Dér Zsolttal a színeiben az olasz szezonnyitón kezdte a 2017-es szezont az osztrák Vorarlberg csapata.

Viszonylag sok változás történt az átigazolási időszakban az osztrák kontinentális Team Vorarlberg csapatánál, ahol mindössze hat versenyző kapott szerződéshosszabbítást, köztük az elsők között a magyar Dér Zsolt, aki kiválóan szerepelt a tavaly év végi kínai Hainani Körversenyen, öt alkalommal is az első tíz között zárva.


Zsoltot a csapat vezetősége egy csendes, de annál fontosabb kerékpárosnak nevezte, aki tapasztalatával képes irányítani a fiatalokat, és akire egyfajta összekötő kapocsként tekintenek a szakmai stáb és a kerekesek között.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az osztrák sor már pénteken megérkezett a toszkán verseny helyszínére. A 190 kilométeres könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető viadalra Marcello Albasini sportigazgató a Patrick Jäger, Théry Schir, Fabian Lienhard, Patrick Schelling, Manuel Bosch, Sebastian Baldauf, Dér Zsolt és Gian Friesecke nyolcast nevezte.


A Donoraticot végül a papírformának megfelelően Diego Ulissi (UAE Abu Dhabi) nyerte Manuel Belletti (Wilier-Selle Italia) és Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermac) előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Zsolt hétvégéje elégé pechesre sikeredett, hisz nem kevesebb, mint négy alkalommal kapott hátsókerék defektet, ráadásul a hazafelé tartó repülőjáratát is törölték, így a milánói repülőtéren értük utol.


A rajtot követően viszonylag jó erőben éreztem magam, bizakodó voltam – válaszolta kérdésünkre Dér Zsolt. – Az első harmincöt kilométer során három alkalommal kaptam defektet, egyszer pedig a hátsó fék problémája miatt is meg kellett állnom. Mindezek ellenére nem akartam feladni, így az első emelkedőig visszazárkóztam a főmezőnyhöz, ami nem volt könnyű mivel nem alakult ki addig elmenés, így hatalmas tempót diktált a karaván. Alig kezdtük meg a kaptatót, amikor újabb defektet kaptam. Ezt követően megpróbáltam még a lehetetlent, de másodszor már nem tudtam visszazárkózni, így viszonylag hamar véget ért számomra a verseny. Csalódott vagyok, mivel egy három hetes spanyolországi edzőtábort követően érkeztem a versenyre. A csapat is erős volt, amit bizonyít Théry Schir (11. hely) remek helyezése is.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Vorarlberg csapata Horvátországban folytatja az idényt, a magyar kerekes szerint 2017-ben talán még a tavalyinál is egységesebb keretet alkotva.


A 2016-os idényben volt két-három kiemelkedő versenyzőnk – vélekedett a csapat összetételéről a szabadkai bringás. – Idén egységesebb képet kaphatunk, remek kerekeseink vannak, így én is tervekkel tele vágok neki az évnek. A csapat legfontosabb viadal a kiemelt kategóriás Osztrák Körverseny lesz, egyéni célom, hogy esélyem legyen egy kisebb egynapost megnyerni vagy szakaszgyőzelmet szerezni.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések