Cyclocross versenyrendezőként debütált a Superior MTB Team

E-mail  Nyomtatás
2016. december 21. szerda
  |   Szerző: Sajtóközlemény

December 18-án, a Superior MTB Team első önálló rendezvényével, az – eBike Kamaraerdő Cyclocross Magyar Kupával – debütált a versenyszervezők között.

A szezon korábbi versenyeivel ellentétben a tél itt már megmutatta igazi arcát. A -2 fokos hidegben és a keményre fagyott talajon kellett abszolválni a nem szokványos pályát. Búr Zsolt a csapat vezetőedzője, kihasználva Kamaraerdő adottságait egy igen technikás és szintben is bővelkedő pályát jelölt ki. A többségnek nagyon tetszett az új irány de, voltak olyanok is, akik a sík versenypályákat részesítik előnyben.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kör nehézségét azzal is próbálták ellensúlyozni a szervezők, hogy versenyző, néző annyit ehetett és ihatott amennyit csak akart. A Tatár Pékség helyben sütött pizzával, süteménnyel, a csapat pedig forró teával és KV-val ajándékozott meg mindenkit. Rendhagyó módon a szervezők, lehetőséget biztosítottak egy jótékonysági gyűjtésre a szívbeteg gyerekek javára. Különleges kuriózum volt a szpíker triumvirátus, Fazekas Jácint, Bíró Ádám és a sztárvendég Szasza, a Zorall együttes frontembere.


A szponzoroknak köszönhetően (eBike.hu, NorthWave, Shimano, Casco, DrGerinc, Tatár Pékség, High5, Techno-Point Kft, TOMTOM, Superior, stb.) minden dobogós – de leginkább az utánpótlás korúak – lettek hasznos, értékes díjakkal jutalmazva. Advent negyedik vasárnapján, igazi ünnepi hangulatban telt az egész nap a versenypályát is befogadó nagy sátor alatt.


A versenypálya jelölt erdei szakasza, mely a legkeményebb és legtechnikásabb rész, mindenki számára egész évben használható CX, XCO, XCM és akár futó edzésekre is. A Superior MTB Team havi rendszerességgel szervez ide nyílt edzéseket.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elit kategóriában ismét a papírforma érvényesült. A hölgyeknél Benkó Barbara már az első körben egy megnyugtató előnnyel fordult, így magabiztosan nyerte a futamát. A férfiak versenye több esélyes volt, de Búr Zsolt és Dina Márton hamar az élre állt amiből Buzso jött ki győztesen.


Köszönjük a résztvevőknek, szülőknek, szurkolóknak, hogy megtisztelték rendezvényünket.


Kellemes Ünnepeket Kíván a Superior MTB Team!


Eredménylista:


http://balaton-team.com/images/2016_eredmenyek/cross16_kamara.pdf


Fotók: Bak Ferenc

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések