Cyclo-cross világbajnokság: a legjobb luxemburgi női kerekes segédkezett a pálya kialakításánál

E-mail  Nyomtatás
2017. január 24. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Amikor a 2017-es cyclo-cross világbajnokságot odaítélték a luxemburgi Bielesnek, már tudható volt, hogy a nyolcszoros nemzeti bajnok Christine Majerus lesz az esemény arca. Az országúton is remeklő huszonkilenc esztendős kerekes, aki a különböző szakágakban összesen huszonöt bajnoki címet tudhat magáénak, a minap büszkén mutatta be a világbajnokság pályáját.

„Természetesen az a legfőbb célom, hogy a hazai rendezésű cyclo-cross világbajnokságon javítsak az eddigi eredményeimen – mondta a Boels-Dolmans országúti csapatának kerekese a pálya bemutatásának hivatalos sajtótájékoztatóján.


A szervezők az útvonal kialakítása során többször is kikérték Majerus véleményét, s bár a bringás szeretett volna több emelkedős szakaszt a pályába, az a területi viszonyok miatt végül kivitelezhetetlen volt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Valójában a szervezők végig arra törekedtek, hogy a lehető legjobban kihasználják a rendelkezésre álló területet – folytatta a kerekes. – Ezt követően megkértek, hogy járjam be az útvonalat, leginkább a biztonságra figyelve. Örömmel konstatáltam, hogy tökéletes munkát végeztek.”


„A pálya első harmada többnyire sík, füves terület. A második harmad is hasonló, de már sokkal nehezebb, technikásabb részekkel. Az utolsó harmad ellenben már bővelkedik saras szegmensekkel, emelkedőkkel, lejtőkkel, lépcsővel, és lesz egy nagy dőlésszögű viszonylag nehéz kanyar is benne. Vélhetően ezeken a szakaszokon alakulhatnak majd igazán a verseny történései. Természetesen az időjárás is fontos tényező lehet. Száraz időben egy közepesen nehéz pályaként aposztrofálnám az útvonalat; sárban, hóban és esőben viszont senkinek sem lesz könnyű dolga."

 

Diavetítéshez kattints a képre

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnokság új lendületet adhat a kicsiny ország cyclo-cross szakágának, melyben Majerus is bízik.


„Nagyszerű volt látni, hogy egy papírra vetett vázlatból miként alakul ki a világbajnokság helyszíne. Bízom benne, hogy Luxemburg méltó otthona lesz az eseménynek, mindamellett, hogy a világbajnokság az ország cyclo-cross sportját is előmozdítja.”

 


A 2017-es cyclo-cross világbajnokságra január 28. és 29. között kerül sor. Az eseményen hazánkat a junior fiúknál Fetter Erik és Vas Balázs, míg az elit férfiak kategóriájában Búr Zsolt képviseli.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések