Cyclo-cross világbajnokság 2019: Sanne Cant triplázott, Vas Balázs a 44. helyen zárta az U23-as fiúk versenyét

E-mail  Nyomtatás
2019. február 03.
  |   Szerző: velo.hu

Sokan pályáztak a női elit világbajnoki címre a dániai Bogense-ben, a belga Sanne Cant ennek ellenére megvédte elsőségét, míg a férfi utánpótlás korcsoportokban a britek domináltak.

A világbajnokság az U19-es fiúk futamával kezdődött. A címvédő brit Ben Tulett bár egész évben sérüléssel bajlódott nem hagyott kérdőjeleket, az emelkedős részen rendre előnyre tett szert, így végül magabiztosan védte meg címét a belga Witse Meeussen és a szintén belga Ryan Cortjens előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as férfiak futamában Vas Balázs révén már nemzetünk is érdekelt volt. Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett a belga Ely Iserbyt és a brit Thomas Pidcock között alakult hatalmas csata. A két kiválóság egymást kínálgatva jutott el oda, hogy az ötödik körben Pidcock megrogyassza ellenfelét ezzel megnyerve a világbajnokságot. A dobogóra Iserbyt és a francia Antoine Benoist állhatott még fel. Vas Balázs 4 perc 34 másodperces hátránnyal a 44. helyen zárta a futamot. Elsőséves U23-as versenyzőként remekül szerepelt, technikai hiba nélkül kihozta magából a maximumot.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A nap fénypontja az elit hölgyek versenye volt, ahol jó néhány esélyes pályázott arra, hogy letaszítsa a trónról a kétszeres címvédő belga Sanne Cant-et. A rajtot követően a hollandok irányították a futamot, folyamatosan próbálták leszakítani a belgát, ám nem jártak sikerrel. Lucinda Brand és Marianne Vos is a depóban hagyott értékes másodperceket, míg Cant szinte hibátlanul versenyzett, megvédve ezzel címét Brand és Vos előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnokság a női U23-as és a férfi elit versennyel zárul, előbbiben Vas Kata Blanka lesz érdekelt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések