Cyclo-cross világbajnokság 2019: Mathieu Van der Poel az elit bajnok, Vas Kata Blanka remek versenyzéssel 12. az U23-as lányok mezőnyében

E-mail  Nyomtatás
2019. február 03.
  |   Szerző: m.norbi

A bogense-i cyclo-cross világbajnokság záró napján az U23-as lányok és a férfi elit mezőny futamaira került sor.

Elsőként az U23-as lányok versenye következett, a népes mezőnyben a regnáló felnőtt magyar bajnokkal Vas Kata Blankával. Előzetesen holland dominanciára volt kilátás, ami be is következett, bár viszonylag kis különbségek alakultak a lányok között. A győzelmet kisebb meglepetésre Inge van Der Heijden szerezte meg miután egy hat fős sor lépett el az utolsó körben, ahonnan a sprintet van Der Heijden bírta a legjobban megelőzve honfitársait Fleur Nagengast és az előzetesen a legfőbb esélyesnek kikiáltott Ceylin del Carmen Alvaradót. Vas Kata Blanka végig kiválóan tartotta magát a viszonylag gyors, technikás pályán, végül alig fél perces hátránnyal az előkelő tizenkettedik helyen haladt át a célvonalon.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnokság csúcspontja egyértelműen az elit férfiak viadala volt, ahol az volt a kérdés, hogy a 2018/2019-es évadban győzelmet-győzelemre halmozó holland Mathieu van der Poel vagy a címvédő belga Wout van Aert növeli világbajnoki címeinek számát. Fekete lóként persze a világkupa győztese Toon Aerts sem volt leírható. Van der Poel már a verseny elején támadott, ám van Aert tartotta vele a tempót, mígnem egy kisebb hibát elkövetve féltávnál hagyta, hogy riválisa eltávolodjon. Innentől Mathie van der Poel győzelmét már semmi sem veszélyeztette, magabiztosan nyerte meg a futamot van Aert előtt, aki egy ideig a remekül küzdő Toon Aerts mögé került, ám Aerts az utolsó körben bukott, így végül csak! van Aert lett az ezüstérmes, Aerts a bronzzal vigasztalódhatott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mathieu van der Poel sikerével 2015 után immáron a második világbajnoki címét ünnepelhette.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések