Cyclo-cross vb: Thalita De Jong a női világbajnok

E-mail  Nyomtatás
2016. január 30. szombat
  |   Szerző: Mihály Norbert

Január utolsó hétvégéjén kerül sor a cyclo-cross világbajnokságra a belga Heusden-Zolderban. A méltán híres autóversenypálya tőszomszédságában kialakított, a világkupáról egyébként már jól ismert pályán, az első napon a junior fiúk, az U23-as lányok illetve az elit hölgyek versenyére került sor.

 

A világbajnokságok történetében első ízben rendezték meg az U23-as hölgyek versenyét. A rajtot követően Chiara Teocchi (Olaszország) diktálta a tempót, ám a futam közben előbb a szembeszél támadt fel, majd az eső is rákezdett. Féltávnál még mindig az olasz lány állt az élen, azonban a középmezőnyből egyszer csak megindult Evie Richards (Nagy-Britannia), aki olyan tempóban közlekedett, hogy pillanatok alatt faképnél hagyta ellenlábasait, sőt az időközben erejével teljes egészében elkészülő olasz lányt is megelőzte. Richards, aki nem mellesleg pályafutása első nemzetközi cyclo-cross versenyén indult végül bő félperces előnnyel szerezte meg a világbajnoki címet Nikola Noskova (Csehország) valamint Maud Kaphteijns (Hollandia) előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Eredmények:

 

1. Evie Richards (Nagy-Britannia) 41:34
2. Nikola Noskova (Csehország) + 35 mp
3. Maud Kaptheijns (Hollandia) + 47 mp

 

A nap fénypontja természetesen a női elit verseny volt, ahol előzetesen a hazaiak sztárja Sanne Cant számított a legnagyobb favoritnak. A startpisztoly eldördülését követően öten kerültek az élre, Sanne Cant (Belgium), Sophie De Boer (Hollandia), Thalita De Jong (Hollandia), Nikki Harris (Nagy-Britannia) és Caroline Mani (Franciaország). Körökön keresztül a brit Harris diktálta a tempót, ám elszakadnia egyszer sem sikerült társaitól. Az utolsó körben Cant robbantott, ám próbálkozása talán egy kissé korai volt, ugyanis elkészülve az erejével Thalita De Jong (Hollandia) faképnél hagyta, így a hollandok immáron a második aranyérmüket szerezték ezen a napon. A második Caroline Mani (Franciaország), míg a harmadik a végére teljesen megrogyó Sanne Cant (Belgium) lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Eredmények:

 

1. Thalita De Jong (Hollandia) 41:03
2. Caroline Mani (Franciaország) + 14 mp
3. Sanne Cant (Belgium) + 24 mp

 

A világbajnokság második napján az U23-as fiúk illetőleg az elit férfiak küzdelmeire kerül sor.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések